Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo apdraskė vaiką

Aš jau po pirmo įvykio, kai stipriai sukandžiojo vaiką, šuns neauginčiau. Linkiu kad sugebėtumėte išspręsti problemą. Be dresuotojo tikrai neišsiversite. Bent jau paprotintų jis Jus.
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2008 07 16, 18:15)
Pas dresuotoją jums reikia ir greitai. Nes ne šuo kaltas, o šeimininkai, jei nesugeba su šunimi tvarkytis. Už tokius urzgimus ant vaiko, kaip kažkas gerai minėjo, su lopeta per kuprą pravažiuot, o ne "pro akis prabėgo... širdis sustojo..." Susiimkit, jei jau turit rimtą šunį, tai mokykitės su juo elgtis, ieškokit literatūros, informacijos šiais laikais pilna.

na su 6unim elgtis mokam ir literaturą turim ir su geru dresuotuoju bendravom,ir problemu niekada panašių nekildavo,net minčių nekildavo kad gali būt tokių problemų schmoll.gif va tik po to įvykio rods laiko daug praėjo,kaskart eidama pas šunį,viskas iškyla.taip taip žinau kad negalima šuniui baimės savo rodyt ir gal būt ne šuo kaltas ir t.t.bet.... net nežinau ar įmanoma perteikt ta būsena kai tavo mylimas,prižiūrėtas,dresuotas suo tavo akyse taip pasielgia,o gal čia yra kas ką panašaus patyrė,gal pasakytų kaip jie tai išgyveno.
Suprantu tuos kurie daug metų augina didelius šunis,iki tol aš būčiau tokiai kaip aš patarusi tą patį -dresūra pakartotinai ir.t.t,ka gi gal būtų ir galima,bet kas garantuos kad šuo pamirš nuoskaudą vaikams? mano vaikas per mažas i tokius užsiėmimus.O dėl tos "lopetps per kupra" aš tos nuomonės kad su šunimi taip elgtis nevalia,ir nemanau kad jūs davo šunis taip auklėjat.bet esu labai dėkinga kad reiškiat visi savo nuomonė,man tai labai padeda atidžiau pažvelgti mūsų problema,gal netgi ir rasim išeitį,nes šeimoje šia tema mes bijom net pradėt verysad.gif diskutuot
Atsakyti
Geriausia išeitis - nauji namai šuniui.
Atsakyti
pritariu Karinai, nes .... tenka ir "palopetuot" sunis. ir tai nera nei ziauru nei kvaila.

aisku tik reikia zinot kaip "lopetavimas" atrodo.

o jei jus pati pradedat bijot po truputi savo suns- ieskokit nauju namu jam. plius voljerinis laikymas daro vis tik savo - suo maziau naminis ir maziau namu etikos taisykliu zino. (aisku ne visi voljeriniai neaukleti, ale skiriasi ju gyvenimo budas ir poziuris i ji kai : 1. esi sau vadas voljere. 2. esi tik omega seimoje namuose.)
Atsakyti
QUOTE(jovituxss @ 2008 07 17, 17:12)
O dėl tos "lopetps per kupra" aš tos nuomonės kad su šunimi taip elgtis nevalia,ir nemanau kad jūs davo šunis taip auklėjat.

Matot, mano šuo ant vaikų neurzgia. Susiraskite fauna.savel.org straipsniuose puikų pasakojimą "Į snukį" smile.gif
Atsakyti
Oi, galiu pagreitinti šitą reikalą

http://fauna.savel.o...at=sunys;id=446
Atsakyti
mano manymu, šunys, gyvenantys voljeruose nesutverti bendrauti, jie - sarginiai... Pati turiu nemažą šunį, laukiuosi vaikelio, žinau, kad reiks ypatingo dėmesio, bet jei šuo rodytų agresiją (kol kas vaikus dievina), tektų jo atsisakyti. Deja.
Atsakyti
Galiu pasakyt tik tiek - kalti patys vaikai - as turiu anglu koker spaniele - kaimynu merga, kitaip nepavadinsi, kol gyvenom bute, pastoviai erzino, ne karta sakiau, kad liautusi, viena karta suni iki isterijos davede - pasekmes - svetimi vaikai tuoj pat gauna dantimis i kojas, be jokio ispejimo, gerai kad savi su ja gali daryt ka nori. O jeigu ta merga netoli pamato - i zveri pavirsta, nepagalvotum kad spanielis, niekas nepadeda, jokie fu schmoll.gif

Kitas mano suo buvo paimtas is seimos, kur ji laikinai glaudesi, ten buvo vaiku, kurie ja labai skriaude - pasekmes - musu abieju vaiku ji taip ir nepripazino, yra mergytei i galva ikandusi, velgi, gerai, kad ji mazdaug kates dydzio, o jeigu butu didele verysad.gif ....Bet, as zinau tai, ir saugau, kad vaikai jos netampytu, jie taip pat zino, kad senules negalima vieniems liesti, segti pavaduka, tampyt, kai urzgia ant vaiku - visada jai parodoma jos vieta, bet kitaip jau nebus, viska isbandem, bet ji yra musu seimos narys ir niekam neleisim niekad jos skriausti, patys su problema tvarkomes.

Mano vaikai auga su sunimis, pas senelius taip pat didziuliai sunys ir ne po viena, bet nei vienas vaikas niekada nemuse, neerzino suns, suo yra tam, kad ji myletum, rupintumeis, zaistum, glostytum. Didziausia kalte yra TEVU, kurie neugdo meiles gyvunams, patys vaikai is prigimties neismoksta sunu skriausti...

Patarimas mano - dirbkit, bandykit, butinai konsultuokites su profesionalais - kovokit uz savo suni, jis nekaltas tikrai ir imkites saugumo priemoniu, kad isvengti bedos.

Draugai turi milzina, puiku VA - ir kudikeli, jokiu problemu, vaikas anatomija mokosi, dantukus skaiciuoja, o tas nieko, sedi saugo, nestraukia wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Kenya @ 2008 07 18, 14:26)
Oi, galiu pagreitinti šitą reikalą

http://fauna.savel.o...at=sunys;id=446

thumbup.gif thumbup.gif

O su tuo metimu grandines - isbandytas reikalas - veikia 100%, komanda "pas mane" ismokstama praktiskai iskart thumbup.gif
Atsakyti
pris pora metu turejau kaukazo ir vokeciu aviganiu misruna.augo prie budos,kaime.mano vaikus jis turbut mylejo labeu nei mane,ir visas paklusnumo komandas mokejo.nuo mazens dukdavo su kaimines takso misrunu.tik deje ji vis erzino kaiminu septinmetis.viena diena kai dukra zaide su kitu kaimino vaiku,jis nutruko puole prie ju.ir tik ji gerai nuprause biggrin.gif belaizidamas.sekancia diena kai jau tas blogasis vaikas buvo musu kieme jis jam gerai ikando ir aciu dievui kad i kojo o ne i veida.jam buvo 7 men.nezinau kas jam pasidare bat pradejo visus kaimo sunis pjaut net ta takso misruna. jo valjeras buvo be stogo gana auksta tvora,plius priristas. vizgi jis viena ankstu ryta viska iveikes usipuole suni kuriuo seimininkas ji nusove. verysad.gif
Atsakyti
O ko dar tikėjotės iš kaukazo mixo laikomo pririšto grandine?
Gaila šuns žinoma, bet gerai kad kažkas spėjo nušauti, kol daugiau vaikų neapkandžiojo.
p.s. Pabandykite rašyti labiau lietuviškai 4u.gif
Atsakyti
Straipsnis super thumbup.gif Labai geras, reikėtų daug kam paskaityti, gal susimastytų dėl hierarchijos šeimoje ir pan smile.gif
Atsakyti
Kas dėl vaikų šunis erzinančių,tai paimi tokį vaiką ir papurtai gerai,kad dingtų noras erzinti. Tai kas ,kad svetimas.
Mano šunį erzintų,aš nesicackinčiau ir neaiškinčiau meiliai,kad taip negalima.
Paskui jau tegul tėvai eina akių drąskyt,velniai nematė. Jei patys vaikų neauklėja,kitiems palieka.

Geriau jau būsiu teta žiūrkė,negu teta,kurios šuo man veidą subjaurojo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazi furija: 09 sausio 2011 - 15:39