Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia 2

Įdomu, kaip sekasi Taputapu ir kokiom nuotaikom grįš? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 10 22, 13:12)
O tai Jums ir gydytoja taip sako dažnai važinėti g.gif Na negalvokit, kad kabinėjuosi, bet vis bandau suprasti, kodėl tokie skirtumai.

Jie persikėlė į Savanorių pr. 40. Pradės veikti tik kitą savaitę mirksiukas.gif

Mums gydytoja nesako,o sako Aleksas ir Gytis.Net nzn ka galvot.. g.gif .O kokia pas jus audiograma?Ir kada jums vel reikes vazioti?
Atsakyti
Taputapu nebuvo užėjusi, o taip smalsu rolleyes.gif
QUOTE(Natali21 @ 2008 10 23, 09:41)
Mums gydytoja nesako,o sako Aleksas ir Gytis.Net nzn ka galvot.. g.gif .O kokia pas jus audiograma?Ir kada jums vel reikes vazioti?

Betgi audiogramą darotės, ar ne, prieš kiekvieną reguliavimą? Ar jūs pas gydytoją neeinat?
Mūsų audiograma 40-45 dB. Važiuosim sausio mėn. Kaip gydytoja sakė "reik kas tris mėnesius, vaikas turi priprasti prie naujų parametrų".
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 10 24, 00:01)
Taputapu nebuvo užėjusi, o taip smalsu rolleyes.gif

Betgi audiogramą darotės, ar ne, prieš kiekvieną reguliavimą? Ar jūs pas gydytoją neeinat?
Mūsų audiograma 40-45 dB. Važiuosim sausio mėn. Kaip gydytoja sakė "reik kas tris mėnesius, vaikas turi priprasti prie naujų parametrų".

Audiograma darom pries kiekviena reguliavima...
Atsakyti
sveikutės visos. jums smalsu,o mes namuose prasėdėjom verysad.gif .vyčiui bronchitas,skyrė antibiotikus,tai taip niekur ir neišvažiavom,nes neturėjom kam jo palikti.o šiandien visą dieną interneto nebuvo,tai taip ir nepavyko čia užsukti.tokios mūsų ir naujienos,tiksliau jų kaip ir neturim
Atsakyti
Gaila, kad taip nutiko, Taputapu console.gif O bent jau žinot, kada jus operacijai ruošia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jusma: 25 spalio 2008 - 13:33
Sveikos mamytės,
Mano sūneliui Faustui neseniai nustatė labai stiprų neprigisdėjimą, su viena ausyte 80 Db, kita - 100 100 Db. Dabar jam 1 metai 6 men. Lankomes KMUK pas gyd. Gradauskienę, kuri dabar jam paskyrė klausos aparačiukus, o sakė ateityje gal dayrs ir operaciją.
Šiuo metu mažiuką auginu namie, į darželį dar nevedu. Mielos mamytės, norėjau jūsų paklausti kaip jūsų vaikiukai reagavo kai pirmą kartą buvo įdėtas klausos aparatas, ar greit priprato, kaip mokėsi kalbėti. Ar buvo kam kad klausos aparatas visiškai nepadėjo.
Artimiausiu metu laukia tyrimai ir pas neurologą smile.gif na gal iš tos pusės viskas ok, nes jau galvojau, kad gal vaikas autistas, kad visai neraguoja, nors ką čia dar gali žinoti... Vis save kaltinu, kad gal kažką ne taip padariau, ar per mažai su juo kalbuose, su juo žaidžiu...
Atsakyti
QUOTE(giliuxe @ 2008 10 27, 13:54)
Mano sūneliui Faustui neseniai nustatė labai stiprų neprigisdėjimą, su viena ausyte 80 Db, kita - 100 100 Db. Dabar jam 1 metai 6 men. Lankomes KMUK pas gyd. Gradauskienę, kuri dabar jam paskyrė klausos aparačiukus, o sakė ateityje  gal dayrs ir operaciją.
Šiuo metu mažiuką auginu namie, į darželį dar nevedu.  Mielos mamytės, norėjau jūsų paklausti kaip jūsų vaikiukai reagavo kai pirmą kartą buvo įdėtas klausos aparatas, ar greit priprato, kaip mokėsi kalbėti. Ar buvo kam kad klausos aparatas visiškai nepadėjo.

Laba laba, mes lankomės irgi pas tą pačią gydytoją. ji pati geriausia ten, todėl pataikėt, kur reikia. Tik įdomu, kodėl taip vėlai, negi anksčiau nepastebėjot, kad kažkas ne taip?
Mums aparatai nepadėjo ir sūnui 1 metų ir 5 dienų buvo atlikta kochlearinė operacija. Dabar jau аštuntas mėnuo kaip mokomės girdėti, tarti pirmuosius garsus, apskritai atskirti garsus. Kol kas viskas tik į gerą. Prie aparatų mes nepripratom, nieko jie nepadėjo, todėl ir buvo viena išeitis - operacija. Na dra buvo galima palikti vaiką kurčią ir mokyti gestų, bet mes norėjom geresnės ateities.
Kai kuriems vaikučiams ir su tokiu neprigirdėjimu, kaip jūsų, aparatai padeda, bet ne visada, o kaip praktika rodo, jų likučiai nusilpsta ir vis tiek dažniausiai reikalinga operacija.
Jei kas domins, klauskit, mamos atsakys mirksiukas.gif
beje, tikiuosi neįgalumą susitvarkėt arba bent jau tvarkotės rolleyes.gif

Mamos, gavau pora knygų iš Maksvos, skaitysiu, informuosiu, jei ką gero perskaitysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 10 27, 16:41)
Tik įdomu, kodėl taip vėlai, negi anksčiau nepastebėjot, kad kažkas ne taip?

Net nežinau dėl ko nesityrėm anksčiau blush2.gif Tikriausiai dėl to, kad mano vyro sesuo pirmiausia pastebėjo, kad vaikas nereaguoja į vardą kai ji pašaukdavo, o aš jos (švelniai tariant) nelabai mėgstu. O be to jis atsisuka kai garsiai pašauki, ar gal mes patys nenorėjom pamatyti kad kažkas ne taip... Na bet svarbiausia kad bent jau dabar pastebėjom...
Aš dar norėjau paklausti mamų, gal kurios leidžia savo vaikiukus į "Kauno sutrikusios klausos vaikų darželį" Kovo 11-osios gatvėje? Labai įdomu kokie atsiliepimai?
Atsakyti
QUOTE(giliuxe @ 2008 10 27, 17:05)
Net nežinau dėl ko nesityrėm anksčiau  blush2.gif Tikriausiai dėl to, kad mano vyro sesuo pirmiausia pastebėjo, kad vaikas nereaguoja į vardą kai ji pašaukdavo, o aš jos (švelniai tariant) nelabai mėgstu.

Na nežinau, savo anytos ir aš nemėgstu, bet kai ji Emiui būnant vos mėnesio, pasakė, kad pastebėtume, nes vaikas nesureagavo į durų trenksmą, kad ir kaip jos nemėgstu, pradėjau stebėt ir deja deja....
Sėkmės reabilituojantis mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba.O pas mano dukryte buvo 100 db neprigirdejimo ,tai visiskas kurtumas,mes turejom klausos aparatukus bet ji nenorejo ju nesiot visai,ir visai jie nepadejo.Mus implantavo 1.4men,nes tai buvo vienintele iseitis kad vaikas girdetu,dabar mes jau bandom girdet,labai apsidziaugiau ir pagaliau sulaukiau Evelina pasake mama,ir dabar man visada sako mama kai ateina prie manes,arba atsikelia nakti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Natali21 @ 2008 10 29, 09:16)
Laba.O pas mano dukryte buvo 100 db neprigirdejimo ,tai visiskas kurtumas,mes turejom klausos aparatukus bet ji nenorejo ju nesiot visai,ir visai jie nepadejo.Mus implantavo 1.4men,nes tai buvo vienintele iseitis kad vaikas girdetu,dabar mes jau bandom girdet,labai apsidziaugiau ir pagaliau sulaukiau Evelina pasake mama,ir dabar man visada sako mama kai ateina prie manes,arba atsikelia nakti. lotuliukas.gif

Labai dziaugiuosi uz jusu dukryte smile.gif O kiek jai amziaus buvo kai bandet nesiot klausos aparatus? Ka ji dare, kad nepatiko? Plėšė juos šalin?
O įdomu kaip jūsų vaikiukai ar kiek nors kalbejo prieš dedant klausos apratus ar implantuojant? Nes maniškis sako: tete, aka (kas reiškia katė), atiatia, atia ir šiaip dar kažkokius skiemenis, kurių aš nesuprantu. Ir šiaip kai pašauki tai jis kartais atsisuka, o kartais ne.
Vat man kažkoks įtarimas kyla kad gal tas tyrimas nebuvo visiškai tikslus arba paprasčiausiai nenoriu patikėti, kad mano vaikas negirdi. Beje, tą dieną kai tyrė mažiuką tai parvažiavus namo buvo sukilus temperatūra nuo dygstančių dantų... Tai galvojam gal dar bandyti kur nors pasidaryti tą audiogramą po kažkiek laiko, ar jau tyrimai KMUK yra 100 proc tiksli?
Ką mamytės patarsit?
Atsakyti