Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia 2

QUOTE(Liepapa @ 2009 03 10, 11:12)
giliuxe,

papildomo laiko neprasei skirti?Nors aisku ju grafikas jau sudarytas ir gali but sunku rast laisvos vietos.
Arba kol dar neini i darba gali pabandyt dar ir i spec. darzeli paveziot.Ten manau skirs daugiau laiko vaikuciui.Tada bus ir lengviau nusprest i koki darzeli maziu leist. g.gif

Tai vat kad jų grafikas jau sudarytas ax.gif Gal nuo rudens ir skirtų daugiau laiko, bet iš kitos pusės jeigu vaikas eis į paprastą darželį, tai tada teks 2 kartus per savaitę prašytis iš darbo ir vežioti jį į mokyklėlę. Kuo toliau tuo labiau linkstu pire tos minties, kad spec. darželis bus geriausia išeitis... Nes pvz vienę savaitę mes negalėjom nueit nes sirgom, kitą savaitę - mokytoja atsiprašė, nes pas gyd-jus reikėjo ir iškrito 2 iš eilės savaitės, o darželyje nors ir praleisi kelias dienas, dėl to labai nenukentės vaikas... O beje surdologopedė kažką užsiminė kad gal pradėt berniuką mokyt gestų kalbos... ne tik kalbėti...

Belekur - Kaune irgi yra spec. darželis, tik kažkodėl nelabai kas jo nori lankyti...
Atsakyti
QUOTE(giliuxe @ 2009 03 10, 14:18)
Tai vat kad jų grafikas jau sudarytas  ax.gif Gal nuo rudens ir skirtų daugiau laiko, bet iš kitos pusės jeigu vaikas eis į paprastą darželį, tai tada teks 2 kartus per savaitę prašytis iš darbo ir vežioti jį į mokyklėlę. Kuo toliau tuo labiau linkstu pire tos minties, kad spec. darželis bus geriausia išeitis... Nes pvz vienę savaitę mes negalėjom nueit nes sirgom, kitą savaitę - mokytoja atsiprašė, nes pas gyd-jus reikėjo ir iškrito 2 iš eilės savaitės, o darželyje nors ir praleisi kelias dienas, dėl to labai nenukentės vaikas... O beje surdologopedė kažką užsiminė kad gal pradėt berniuką mokyt gestų kalbos... ne tik kalbėti...

Belekur - Kaune irgi yra spec. darželis, tik kažkodėl nelabai kas jo nori lankyti...

Vat del to darzelio tai daug neaiskumo ir visokiu kalbu.Cia manau kvepia ir konkurencija tarp Lingua ir to darzelio.Reik paciai nuvaziuot ir pasidomet kaip ten kas.Nors siaip tai dukryte leisiu i paprasta darzeli, nebent cia tik i kokius uzsieminus nuvesciau,nes arti namu.
Giliuxe,tai vasara seima pagauses????
Atsakyti
O beje surdologopedė kažką užsiminė kad gal pradėt berniuką mokyt gestų kalbos... ne tik kalbėti...

[/quote]

Tada man labai keista, kai vaikui reikalinga spec. pagalba ir atsisakoma spec. ugdymo, juk vedziojimas karta ar du per savaite i tokias istaigas irgi tas pats, tik naudos zymiai maziau. Na, cia kiekvieno reikalas, bet noreciau patarti, kad niekada nepasikliaukite tuom, kas ka sake apie viena ar kita darzeli, reikia patiems isitikinti ten apsilankius ir spresti.
Del gestu kalbos ar kitaip tariant - daktilio - pirstu abeceles nebijau. As ir pati norejau savarankiskai ismokti, abecele tai ismokau, bet sudurti zodzius i sakinius be galo sunkus mokslas. Nebijau todel, kad tas dalykas kalbanciam vaikui labiau taikytinas, mokant ji skaityti. VAikai, mokantys daktilio, greiciau ismoksta skaityti ir rasyti, nes turi igije zenklu analizes ir sintezes igudziu. Vat, jeigu vaikas naudos dazniau daktili (gestu kalba), nes jam gali buti taip lengviau, tada jau blogai, bet jei gestu kalbos nereikalaujanciam vaikui daktilis naudojamas skaitymui, rasymui, tada tame neizvelgiu nieko blogo, o tik kaip mokymo priemone, nes jiems lengviau pazinti, isisavinti raides. Musu spec. darzelyje stengiamasi gestu nenaudoti tiems vaikams, kuriems jos nereikia, kad jie neatprastu nuo zodines kalbos.
Atsakyti
Dėl gestų - mums kategoriškai buvo pasakyta ne. Tai bus išeitis, jei vaikas iki mokyklos pilnai nereabilituosis girdinčiųjų pasaulyje. kol kas puikiai tvarkomės.

Beje - kol kas nebeturėsim antrojo vaikelio. Dėka ankstyvų genetinių tyrimų, kurie buvo atlikti atsitiktinumo dėka, sužinojom, kad vaisius turi Edvardso sindromą. Renkamės nemalonų, bet dabar vienintelį mums atrodantį teisingą kelią. tiesiog būtų, jei būtų, per daug.... verysad.gif Mes totali išimtis iš visų taisyklių. Kaip ir su pirmo sūnaus negalia nepakliuvom į jokias rizikas, taip ir su antru....Ir kodėl visų nestuke.gif nesiunčia pas genetikus?
Atsakyti
QUOTE(Liepapa @ 2009 03 10, 15:20)
Vat del to darzelio tai daug neaiskumo ir visokiu kalbu.Cia manau kvepia ir konkurencija tarp Lingua ir to darzelio.Reik paciai nuvaziuot ir pasidomet kaip ten kas.Nors siaip tai dukryte leisiu i paprasta darzeli, nebent cia tik i kokius uzsieminus nuvesciau,nes arti namu.
Giliuxe,tai vasara seima pagauses????

Iš tikrųjų tai konkurencija tarp to darželio ir Lingua yra neišvengiama, kadangi savivaldybė finansuoja tik vieno iš jų lankymą (kas man irgi buvo keista), žodžiu jeigu vaikas lanko Lingua, tada gali eiti tik į paprastą darželį. Tad reikia tinktis - arba Lingua arba spec. darželis. Tiesa, bent jau Lingua mokyklėlėj atsargiai bet palankiai atsiliepia apie Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų darželį.
Tikėkimės pagausės jeigu viskas ok smile.gif

QUOTE(Jusma @ 2009 03 11, 08:55)
Dėl gestų - mums kategoriškai buvo pasakyta ne. Tai bus išeitis, jei vaikas iki mokyklos pilnai nereabilituosis girdinčiųjų pasaulyje. kol kas puikiai tvarkomės.

.Ir kodėl visų  nestuke.gif nesiunčia pas genetikus?

Na pas jus visai kitokia situacija ir gestų kalbos gali ir neprireikti blush2.gif O mano mažiukas su klausos aparačiukais girdi apie 50 dbl, tad nežinosi kaip čia bus. Aš šiaip nesu nusiteikusi prieš gestus, tačiau labiau norėčiau kad pirmoji kalba jam būtų ta normali mūsų kasdienienė kalba.
O dėl genetinių tyrimų - tai pilnai sutinku thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, nuosirdziausi linkejimai is pajurio, su svente visas 4u.gif .Gal kas turite informacijos apie gyd. Lesinska?Zinau, kad jis darbuojasi Santariskese.Jis domina mane del kochlearines implantacijos.Buciau labai dekinga uz info.
Atsakyti
Jusma,
4u.gif dėl vaikelio
Dėl Linguos, ir man vis kirba abejonė, dėl naudos, to pusvalandžio, sunku, ypač, kai tėvai dirba. O tą neprigirdinčių vaikų darželį labai ignoruoja ir klinikų gyd., o gal reikia žiūrėti kaip ir tėvams, ir vaikui naudingiau,geriau, juk kurtumas ar neprigirdėjimas nėra užkrečiamas, o propaguojama neiti į tą spec. darželį, ir taip vyksta todėl, kad neva jei vaikas lanko tą darželį, jis neišeina i paprastą mokyklą, neva neparuošia. O gal tas vaikas ir tėvai nenori vaiko leisti į paprastą mokyklą, sunku spręst, bet su klausos negalia neišvengiamai reikia ugdyti papildomai, taip, kad dar daug sprendimų reiks priimti mums tėvams. Propaguojama integracija, nežiūrima ką ji duoda vaikui, ar jam pagerinamos sąlygos ugdant integruotai? Ne, jis nelygiom sąlygom , turi neva integruotis, nors nei grupės darželyje, nei klasės paprastose mokyklose nėra pritaikomos, keista valstybės politika. Aš kartas nuo karto sudvejoju, kas geriau vaikui. Išsivysčiusiose šalyse vaikui integruotai ugdomam valstybė užtikrina, kad vieta būtų pritaikyta, užtikrinamos visos priemonės, o čia nieko, ir neva integracija vyksta...liūdna ir tiek.
alina.p,
Dėl gyd. E. Lesinsko, tai jis turi ir privačią kliniką Vilniuje ir ten konsultuoja, konsultacija apie 120, įrašyk paieškos sistemoj jo pavardę, tai išmestų jo duomenis, beje gali parašyti į jo el. paštą laišką, kuris skelbiamas Santariškių tinklapyje, tai jis manau, tikrai atrašytų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiVo: 11 kovo 2009 - 12:58
Aciu labai. Bandau susisiekti su juo. O gal zinot, ar jis operuoja?
Atsakyti
Jusma console.gif
O aš pradedu jau laukt atsakymo dėl neįgalumo pašalpos... Ale... ka-kodėl manau, kad sakys- sorry, jūs netinkat... Pagal nuotaikas sakė dalina.... kai tik gausiu kokį atsakymą, duosiu žinią... Dar laukiam kada paskirs mum pasimatymą grupiniams užsiėmimas su logopede... Kaži naudingi jie bus ar ne... Ir ko gero vėl grįšim pas privačią....
Atsakyti
QUOTE(giliuxe @ 2009 03 11, 11:01)
Iš tikrųjų tai konkurencija tarp to darželio ir Lingua yra neišvengiama, kadangi savivaldybė finansuoja tik vieno iš jų lankymą (kas man irgi buvo keista), žodžiu jeigu vaikas lanko Lingua, tada gali eiti tik į paprastą darželį. Tad reikia tinktis - arba Lingua arba spec. darželis.

Na as net nezinojau, kad galima tik viena istaiga lankyt blush2.gif Giliuxe, kokia Faustuko neprigirdejimo priezastis?Genai?

Jusma,stiprybes tau.
Atsakyti
QUOTE(Liepapa @ 2009 03 11, 16:51)
Na as net nezinojau, kad galima tik viena istaiga lankyt  blush2.gif Giliuxe, kokia Faustuko neprigirdejimo priezastis?Genai?

Na kol kas dar neaišku, ar genai. Kol kas dar neturim atsakymo iš genetiko g.gif

Dėl to spec. darželio. Gal šis darželis ir neparuošia labai gerai bendrojo lavinimo mokyklai, tačiau viskas priklauso nuo neprigirdėjimo laipsnio, nuo vaiko gabumų bei nuo jo darbštumo. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo tėvų. Aš čia tiek daug abejoju vien dėl to, kad man vaikas užaugęs nepasakytų "mama, kodėl aš nėjau į paprastą darželį, į paprastą mokyklą, dabar man visas gyvenimas sugadintas" arba gali būti ir atvirkščiai. O beje, jeigu jis pradės kalbėti, visada bus galima pereiti į paprastą darželį.
Atsakyti
QUOTE(alina.p @ 2009 03 11, 12:44)
Sveikos mamytes, nuosirdziausi linkejimai is pajurio, su svente visas 4u.gif .Gal kas turite informacijos apie gyd. Lesinska?Zinau, kad jis darbuojasi Santariskese.Jis domina mane del kochlearines implantacijos.Buciau labai dekinga uz info.

Galima internete pr www.google.lt paieškoti. Aš taip visada dariau. Šiaip prieš sūnaus operaciją buvom su juo susitikę, bet man nepatiko jo požiūris, kad atseit metukų per mažas (operavo profesorius slovakas ir jam nepasirodė per mažas), dar auginkit iki pusantrų, tuomet operuosim. Žinau, kad jaunesnių jis neapsiima, nes patirties neturi, nes operuoja nuo praeitų metų birželio mėn. Kiek operacijų darė, tiek sėkmingos. Keli jo operuoti vaikučiai vaikšto į pamokas Bistryčios g.
QUOTE(alina.p @ 2009 03 11, 13:20)
Aciu labai. Bandau susisiekti su juo. O gal zinot, ar jis operuoja?

Taip, operuoja. Jis vienintelis lietuvis Vilniuje darantis tokias operacijas. deja, Kaune lietuviams neleidžia operuot, važiuoja užsieniečiai.
Atsakyti