Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia 2

QUOTE(krisela @ 2008 08 12, 17:59)
nu kaip sakoma duok dieve kad vaikas priprastu ,jei cia pripratiomo tik reiktu,ir kad viskas butu tik i gera 4u.gif

Turbūtk, kad taip, nes šiandien be ašarų užsidėjom ir vaikštom. Be to, mūsų privati mokytoja, kurios dukra irgi su implantu jau turbūt gerus 30 metų, sakė, kad čia natūralus dalykas, pasitaikantis dažnai. Ji pati yra dirbusi Cochlear firmoje, mat daugelį metų gyveno Australijoje. kaip tik vakar turėjom pas ją pamoką, tai paklausėm. Sakė, kad jos dukra verkdavo beveik kiekvienąkart pareguliavus procesorių. Tai ji jai pažadėdavo, kad jei bus blogai, kitą dieną važiuosim atgal. bet nereikdavo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jusma: 13 rugpjūčio 2008 - 13:27
Zinot pas mane mano mazyle po procesoriaus pajungimo labai jau nervuota pasidare,net neisivaizduoju kas jai yra,pirmas dvi savaites dar nieko buvo,bet dabar tai visai,labai jau sunku susitvarkyt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Natali21 @ 2008 08 15, 10:45)
Zinot pas mane mano mazyle  po procesoriaus pajungimo labai jau nervuota pasidare,net neisivaizduoju kas jai yra,pirmas dvi savaites dar nieko buvo,bet dabar tai visai,labai jau sunku susitvarkyt verysad.gif

mūsų sūnus pirmas savaites pavargęs atrodė, bet gi nėra ko n orėti, vaikas pirmą kartą girdi, tai nauja, vargina ir pan. Plius gali ir galvą paskaudėti, todėl reikia laiko apsiprasti su nauja padėtimi.
Atsakyti
QUOTE(Natali21 @ 2008 08 07, 08:29)
Sveiki.gal zinot i koki darzeli Vilniuje priima vaika su klausos negalia,mes jau implantuoti,man tik idomu ar visai priima tokius vaikucius i girdinciuju darzeli.... unsure.gif

Sveiko mamytės,

Aš auginu du vaikus , kurie neprigirdi. Mano vyresnėlis, kuriam dabar 6 metai nuo 2 metukų pradėjo eiti į paprastą darželį. Ir galiu pasakyti, kad jam buvo labai sunku, nes kai visi vaikai jau deklamavo eilėraščius, jis normaliai sakinio pasakyt negalėjo:( Tada mes jį perkėlėm į Bistryčios gatvėje esantį spec. darželį. Ten yra sudaryta neprigirdinčių vaikučių grupė, kurioje nenaudojami gestai, o dirba mokytoja, kuri moko juos teisingai kalbėti. Rezultatai iš tikrųjų puikūs. Mano vaikas viską kalba, (tiesa, kalba savotiška, bet manau taip kalba visi neprigirdintys vaikai), skaito, rašo. Kadangi grupė nedidelė, vaikai gauna tikrai daug dėmesio iš pedagogų. Gal čia yra ir daugiau mamyčių, kurių vaikai lanko šį darželi, jos galėtų patvirtinti.
O kai mano mažyliui nustatė, kad ir jis neprigirdi, aš nei akimirkos nedvejojau į kokį darželį jį leisti. Kažkodėl manau, kad "savoje" aplinkoje vaikas patiria mažiau streso ir įtampos. O be to, kaip mažiukams su tais aparatais ar normaliame darželyje kas nors prižiūrės, kad jie nepasimestų, kad vaikas prieš miegą juos nusiėmęs tvarkingai pasidėtų ir t.t.
Dėl mokyklos tai kita kalba, nes vaikas jau didesnis ir samoningesnis.

Atsakyti
QUOTE(Ilona2 @ 2008 08 26, 13:57)
Aš auginu du vaikus , kurie  neprigirdi. Mano vyresnėlis, kuriam dabar 6 metai nuo 2 metukų pradėjo eiti į paprastą darželį. Ir galiu pasakyti, kad jam buvo labai sunku, nes kai visi vaikai jau deklamavo eilėraščius, jis normaliai sakinio pasakyt negalėjo:( Tada mes jį perkėlėm į Bistryčios gatvėje esantį spec. darželį. Ten yra sudaryta neprigirdinčių vaikučių grupė, kurioje nenaudojami gestai, o dirba mokytoja, kuri moko juos teisingai kalbėti. Rezultatai iš tikrųjų puikūs. Mano vaikas viską kalba, (tiesa, kalba savotiška, bet manau taip kalba visi neprigirdintys vaikai), skaito, rašo. Kadangi grupė nedidelė, vaikai gauna tikrai daug dėmesio iš pedagogų. Gal čia yra ir daugiau mamyčių, kurių vaikai lanko šį darželi, jos galėtų patvirtinti.
O kai mano mažyliui nustatė, kad ir jis neprigirdi, aš nei akimirkos nedvejojau į kokį darželį jį leisti. Kažkodėl manau, kad "savoje" aplinkoje vaikas patiria mažiau streso ir įtampos. O be to, kaip mažiukams su tais aparatais ar normaliame darželyje kas nors prižiūrės, kad jie nepasimestų, kad vaikas prieš miegą juos nusiėmęs tvarkingai pasidėtų ir t.t.
Dėl mokyklos tai kita kalba, nes vaikas jau didesnis ir samoningesnis.

Visiškai su jumis sutinku dėl neprigirdinčių vaikų mirksiukas.gif Mes lankom tame darželyje pamokėles pas surdopedagogę. Mūsų atveju (implantuotas vaikas), geriau vaiką leisti į bendrą darželį ir mums buvo pasakyta, kad pas juos nėra tokių vaikų grupės, o leisti su neprigirdinčiais reikštų katastrofą, nes vaikai su klausos aparatais nekalba taisyklingai (supraskit teisingai), o mūsų vaikui svarbu girdėti taisyklingą kalbą. Į kurčiųjų grupę, kur bendraujama gestais, irgi nepaleisi, nes vaikui jokios naudos. be to, mūsiškiui geriau apskritai gestų negirdėti. Dar vienas niuansas, su neprigirdinčiais vaikais pedagogai kalba aiškiau ir raiškiau, to nereikia mums. Tad belieka - auklė arba bendras darželis su gera auklyte, kuri procesoriaus nukritimo atveju, jį vėl uždėtų.
Atsakyti
[quote=Ilona2,2008 08 26, 13:57]
Mano vaikas viską kalba, (tiesa, kalba savotiška, bet manau taip kalba visi neprigirdintys vaikai), skaito, rašo. Kadangi grupė nedidelė, vaikai gauna tikrai daug dėmesio iš pedagogų.

Ilona2,
jei ne paslaptis,kokie jusu vyresnelio klausos slenksciai?
Atsakyti
[quote=Liepapa,2008 08 26, 21:20]
[quote=Ilona2,2008 08 26, 13:57]
Mano vaikas viską kalba, (tiesa, kalba savotiška, bet manau taip kalba visi neprigirdintys vaikai), skaito, rašo. Kadangi grupė nedidelė, vaikai gauna tikrai daug dėmesio iš pedagogų.

Ilona2,
jei ne paslaptis,kokie jusu vyresnelio klausos slenksciai?
[/quote]

Ne paslaptis - vidutiniskai 55-60 db. Siaip su juo susisneku ir be aparatu, tik reikia aiskiau viska sakyti. Is tikruju Jusma visikai teisi sakydama, kad vaikai su aparatais nekalba taisyklingai. Pavyzdziui, nepazistami bendraudami su mano vaiku galvoja, kad pas ji kalbos defektas,o ne prikurtimas.
Atsakyti
QUOTE(Ilona2 @ 2008 08 26, 22:31)
Ne paslaptis - vidutiniskai 55-60 db. Siaip su juo susisneku ir be aparatu, tik reikia aiskiau viska sakyti. Is tikruju Jusma visikai teisi sakydama, kad vaikai su aparatais nekalba taisyklingai.  Pavyzdziui, nepazistami bendraudami su mano vaiku galvoja, kad pas ji kalbos defektas,o ne prikurtimas.

Labai retas kuris vaikelis su neprigirdėjimu kalba "švariai". Tėvų didelio darbo pasekmė. Tą žino visi ir tai nėra paslaptis. Tėvams aišku svarbiausia, akd apskritai gali susikalbėti su savo atžala.

Emis pradėjo daugiau veblenti. Sako "em", reiškia "imk". Lėktuvą ir mašiną pagal garsą labai greitai nustato ir pavadina "uuu" arba "brrr". Jau gerai atpažįsta durų skambutį. Pasakius "aa aa a" supranta, kad kviečiu miegoti. "Atia" padaro pasakius, neparodžius. ir dar daug visokių mažmožių.
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 08 27, 15:22)
Labai retas kuris vaikelis su neprigirdėjimu kalba "švariai". Tėvų didelio darbo pasekmė. Tą žino visi ir tai nėra paslaptis. Tėvams aišku svarbiausia, akd apskritai gali susikalbėti su savo atžala.

Emis pradėjo daugiau veblenti. Sako "em", reiškia "imk". Lėktuvą ir mašiną pagal garsą labai greitai nustato ir pavadina "uuu" arba "brrr". Jau gerai atpažįsta durų skambutį. Pasakius "aa aa a" supranta, kad kviečiu miegoti. "Atia" padaro pasakius, neparodžius. ir dar daug visokių mažmožių.

Saunuolis Emis thumbup.gif . Mes jau irgi pradedam skiemenuoti, atia rodom, katutes kai padainuoju jau senai plojam ir tik isgirdes "vire vire kose" pradeda pirstuku "virti" kosyte i savo delnuka biggrin.gif

O del "svarios" kalbos neprigirdintiems vaikuciams, tai labai priklauso nuo apkurtimo laipsnio, kiek diapazonu ir kokius daznius vaikutis geriau girdi. Visi atvejai skirtingi. Ir aisku teveliu darbas su vaikuciu, be jo tai nieko gero nebutu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inita @ 2008 08 27, 18:12)
Saunuolis Emis thumbup.gif . Mes jau irgi pradedam skiemenuoti, atia rodom, katutes kai padainuoju jau senai plojam ir tik isgirdes "vire vire kose" pradeda pirstuku "virti" kosyte i savo delnuka biggrin.gif

O jūs su aparatais? Atsiprašau, kad klausiu, ale susimaišė mano galvoje jau visos istorijos blush2.gif
Aš tai ir pati dainelių prikūrus ir labaryčiui, ir dantukų valymui. Uždainuoju ir lekia valytis dantukų. wub.gif O va "virė virė košę" Emiui kažkodėl nepatinka lotuliukas.gif
Bet už tai ispaniškos dainelės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 08 28, 14:26)
O jūs su aparatais? Atsiprašau, kad klausiu, ale susimaišė mano galvoje jau visos istorijos blush2.gif
Aš tai ir pati dainelių prikūrus ir labaryčiui, ir dantukų valymui. Uždainuoju ir lekia valytis dantukų.  wub.gif O va "virė virė košę" Emiui kažkodėl nepatinka lotuliukas.gif
Bet už tai ispaniškos dainelės thumbup.gif

Jo mes su aparatukais, vidutinis neprigirdejimas 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(inita @ 2008 08 28, 13:36)
Jo mes su aparatukais, vidutinis neprigirdejimas 4u.gif .

O kokio amziaus Jusu vaikas? Mano mazajam metai ir astuoni menesiai su vidutiniu neprigirdejimu. Laukiam aparatu, neisivaizduoju, kaip jis juos nesios... bet siaip viska supranta, ka sakai, o kalbet tai viska tik sava kalba varo. normaliai pasako tik tete, baba, ate, labai retai - mama.
Atsakyti