Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos virimo aparatai - 2

QUOTE(IZZA @ 2009 01 16, 10:06)
Tai as kad grizt prie temos, apie kavos malima...  smile.gif  mes malam kiekvienam puodeliui svieziai, laiko tas uzima kokias 5 sekundes, prispaudei kauseli prie kavamales, primele kiek reikia ir vsio, baigta  smile.gif taip kad ne ka daugiau laiko sugaistam nei isidet gatavai maltos is pakelio smile.gif Dar siaip sako skonis priklauso nuo kavos rupumo, taip kad ta kur perkat sumalta, gali buti per smulki ar kaip tik per rupi  g.gif

reikia prikti esspreso malimo kavą, ji būna smulkesnė už įprastą plikomą. tačiau yra viena kava "Cafe Costadoro", kur irgi parašyta, kad espresso, tačiau ji per smulki tokiam aparačiukui. kai gerai supresuoji kaušelyje, tai spaudimas pro ją jau nebepraeina, aparačiukas ima "springti"
kadangi akcijos metu tokios kavos nusipirkau net dvi skardines, tai suradau būdą, kaip ją panaudot. įberiu į kaušelį ir nepresuoju nei kiek, tiek kiek lengvai įbiro, tiek ir palieku. tada aparačiukas nespringsta. bet ir kava silpnėlesnė...
Atsakyti
siandien pirma kart nukalkinom savo aparaciuka. Noreciau paklausti kur perkat nukalkinimo skysti delonghi aparatams?
Atsakyti
QUOTE(Kerollyte @ 2009 01 17, 18:19)
siandien pirma kart nukalkinom savo aparaciuka. Noreciau paklausti kur perkat nukalkinimo skysti delonghi aparatams?

Topocentre 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerollyte @ 2009 01 17, 19:19)

senukuose 4u.gif specialiai delongiui. kainuoja lyg 35 lt, uztenka 4 kartams 4u.gif
Atsakyti
Uzmaciau JUros kavos aparata... Gal kuri toki turit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neringula @ 2009 01 19, 23:37)

Daug kas turi smile.gif tai ruosiates pirkti? koki?
Atsakyti
QUOTE(neringula @ 2009 01 19, 22:37)

Turim, turim mirksiukas.gif
Atsakyti

mano Krupsas, ne Delonghi, bet... vienas geras meistriukas patarė, kad niekas geriau neišvalo, nei actas, natūralus, obuolių, tas lietuviškas, už kelis litus.

tik yra viena bet... jau kvaaaapeeeeliiis namie tada uffff lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 01 20, 23:53)
mano Krupsas, ne Delonghi, bet... vienas geras meistriukas patarė, kad niekas geriau neišvalo, nei actas, natūralus, obuolių, tas lietuviškas, už kelis litus.

tik yra viena bet... jau kvaaaapeeeeliiis namie tada uffff  lotuliukas.gif

AŠ paprastą arbatinuką valau arba paprastu actu arba su citrinos rūgštim skiesta vandenyje, o kavos aparatą bijau, o jei ką pakenks g.gif
Atsakyti
Aš ir neišdrįsčiau kavos aparatą actu valyt, per brangus jis man, kad actą pilčiau...
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 01 16, 23:18)
reikia prikti esspreso malimo kavą, ji būna smulkesnė už įprastą plikomą. tačiau yra viena kava "Cafe Costadoro", kur irgi parašyta, kad espresso, tačiau ji per smulki tokiam aparačiukui. kai gerai supresuoji kaušelyje, tai spaudimas pro ją jau nebepraeina, aparačiukas ima "springti"
kadangi akcijos metu tokios kavos nusipirkau net dvi skardines, tai suradau būdą, kaip ją panaudot. įberiu į kaušelį ir nepresuoju nei kiek, tiek kiek lengvai įbiro, tiek ir palieku. tada aparačiukas nespringsta. bet ir kava silpnėlesnė...

va va, ir aš kažkokią buvau nusipirkus... pradėdavo per viršų šmirkšt,nes vanduo neprabėgdavo.Tik aš iš Maximkos nupirkau pupelėm paprastos Arabikos, rupiau sumaliau ir sumaišiau. Suėjo...
Papildyta:

Kai vasarą vežiau kaimynės kavos aparatą tvarkyti (Krups) tai meistriukas patyręs pasitaikė ir kalbus, taip apie vandenį išaiškino, kad jokių Britta ant stalo pas mane nebeliko, perkam Silekos vandenį ir džiaugiuosi, kad tikrai nemelavo... Mūsų elektrinis arbatinis kaip naujas, anksčiau tekdavo actuku jį vis praplaut, o dabar nuo vasaros nei karto. Trumpai ką meistras patarė. Silekos vanduo vienintelis išvalytas nuo kalkių, visi kiti nuo kažko kito, bet ne nuo kalkių, todėl nuosėdos vis tiek bus (tikiu, nes teko matyti elektrinį virdulį, kuriame virinamas buvo Žalia giria vanduo...). Jis minėjo dar vieną rūšį, bet nebepamenu kaip vadinasi, jo būna parduotuvėse, bet ne Žalia giria, kur irgi pusiau tiktų, bet aš tiesiu taikymu susiradau kur parduoda Silekos vandenį ir manau neapsirikau. Šiaip jis teisus, aparatai gaminami vakarų rinkai, kur vanduo tikrai ne toks kaip pas mus (Lietuvoje vandens kokybė skiriasi ir priklausomai nuo miesto,kiek teko girdėti, Vilniuje geriausias...)
Tai va. O prieš naudojant Silekos vandenį pravariau porą kartų actuką per aparatą, nu tikrai nemanau, kad aparatas opesnis už žmogaus skrandį biggrin.gif , veikia dar rolleyes.gif

Tiesa, ar pavyko jau kam su plaktu pienu ant kavos gėles išpiešt? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbarux: 21 sausio 2009 - 16:34
sveikos
niekaip neapsisprendziu dėl kavos aparato doh.gif
norėčiau nebrangaus paprasto. nusižiūrėjau šitą
user posted image
kainuoja tik 60eu biggrin.gif
rašo 15 barų. manau, kad geras. vandens 1 l, 1050 W rolleyes.gif firma Eureka g.gif ar apsimoka pirkti expresiukui pasidaryt ir kapučinui. ar jis atitinka tuos lietuvoj esančius delongi kurių kaina po 500 lt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zbara: 28 sausio 2009 - 15:22