QUOTE(Žanė @ 2009 01 16, 23:18)
reikia prikti esspreso malimo kavą, ji būna smulkesnė už įprastą plikomą. tačiau yra viena kava "Cafe Costadoro", kur irgi parašyta, kad espresso, tačiau ji per smulki tokiam aparačiukui. kai gerai supresuoji kaušelyje, tai spaudimas pro ją jau nebepraeina, aparačiukas ima "springti"
kadangi akcijos metu tokios kavos nusipirkau net dvi skardines, tai suradau būdą, kaip ją panaudot. įberiu į kaušelį ir nepresuoju nei kiek, tiek kiek lengvai įbiro, tiek ir palieku. tada aparačiukas nespringsta. bet ir kava silpnėlesnė...
va va, ir aš kažkokią buvau nusipirkus... pradėdavo per viršų šmirkšt,nes vanduo neprabėgdavo.Tik aš iš Maximkos nupirkau pupelėm paprastos Arabikos, rupiau sumaliau ir sumaišiau. Suėjo...
Papildyta:
QUOTE(Kerollyte @ 2009 01 17, 18:19)
siandien pirma kart nukalkinom savo aparaciuka. Noreciau paklausti kur perkat nukalkinimo skysti delonghi aparatams?
Kai vasarą vežiau kaimynės kavos aparatą tvarkyti (Krups) tai meistriukas patyręs pasitaikė ir kalbus, taip apie vandenį išaiškino, kad jokių Britta ant stalo pas mane nebeliko, perkam Silekos vandenį ir džiaugiuosi, kad tikrai nemelavo... Mūsų elektrinis arbatinis kaip naujas, anksčiau tekdavo actuku jį vis praplaut, o dabar nuo vasaros nei karto. Trumpai ką meistras patarė. Silekos vanduo vienintelis išvalytas nuo kalkių, visi kiti nuo kažko kito, bet ne nuo kalkių, todėl nuosėdos vis tiek bus (tikiu, nes teko matyti elektrinį virdulį, kuriame virinamas buvo Žalia giria vanduo...). Jis minėjo dar vieną rūšį, bet nebepamenu kaip vadinasi, jo būna parduotuvėse, bet ne Žalia giria, kur irgi pusiau tiktų, bet aš tiesiu taikymu susiradau kur parduoda Silekos vandenį ir manau neapsirikau. Šiaip jis teisus, aparatai gaminami vakarų rinkai, kur vanduo tikrai ne toks kaip pas mus (Lietuvoje vandens kokybė skiriasi ir priklausomai nuo miesto,kiek teko girdėti, Vilniuje geriausias...)
Tai va. O prieš naudojant Silekos vandenį pravariau porą kartų actuką per aparatą, nu tikrai nemanau, kad aparatas opesnis už žmogaus skrandį

, veikia dar
Tiesa, ar pavyko jau kam su plaktu pienu ant kavos gėles išpiešt?