Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(smale @ 2008 09 22, 20:57)
O ka daryt ka tik pabaigusiems mokslus, kurie CV tikrai niekuo ypatingi?  doh.gif

Jei atvirai - nežinau... gal neteikti dokumentų į konkursą, kur prašoma specifinė patirtis?

Atsakyti
QUOTE(draugė_lija @ 2008 09 23, 08:54)
Jei atvirai - nežinau... gal neteikti dokumentų į konkursą, kur prašoma specifinė patirtis?

Tai cia faktas 4u.gif Bent jau as, tai tikrai neteikiu schmoll.gif
Atsakyti
Mane labiausiai žudo klausimas, kodėl norite dirbti būtent valstybės tarnyboje, kodėl patinka valstybės tarnyba doh.gif nu nežinauuu kąąąą atsakyt- nu noriu, kaip galiu pasakyt kodėl- arba patinka arba ne, širdžiai miela arba ne.. nežinau kaip atsakyt, visada susimaunu ant šito klausimo manau ax.gif
O šiaip manęs dar klausė:
1. Kaip įsivaizduoju pirmą darbo dieną?
2. Ar teko susidurti su sunkiomis užduotimis darbe? Kaip jas įvykdėte? Papasakokit viską smulkiau
3. Ar jūsų nuomone esate komunikabili? Ar su jumis lengva bendrauti? Pagrįskite savo atsakymą, pateikite pavyzdžių.

Ir nieko iš įstatymų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka_kava @ 2008 09 24, 12:00)
Ir nieko iš įstatymų  biggrin.gif

O geras bigsmile.gif Tai laimejai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(smale @ 2008 09 24, 13:06)
O geras bigsmile.gif Tai laimejai?  g.gif

Nea -likau antra smile.gif
Konkursą organizavo krašto apsaugos ministerija, laimėjo mergina, kuri dirba įstaigoj prie tos ministerijos smile.gif

Atsilikau dviem balais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka_kava: 24 rugsėjo 2008 - 12:15
QUOTE(Ka_kava @ 2008 09 24, 12:14)
Nea -likau antra  smile.gif
Konkursą organizavo krašto apsaugos ministerija, laimėjo mergina, kuri dirba įstaigoj prie tos ministerijos  smile.gif

Atsilikau dviem balais  ax.gif

O kiek kandidatu buvo? smile.gif Sekmes toliau 4u.gif O kiek surinko laimejusi balu? g.gif
Atsakyti
O per konkursą klausimą formuluoja "kodėl norite dirbti VT? ar kodėl norte dirbti pas mus VT?" šiaip tai esminis skirtumas. Jei klausia konkrečiai - tai puiki galimybė užsidėti pliusą.
Jau esu rašiusi, kad esu sekretoriavusi konkursuose - viena mergina į šį klausimą atsakė "man reikia darbo" ir tyyyyla blink.gif tai po to ji galėjo žibėt įstatymais kiek nori, įspūdis jau sudarytas (na, žiniomis ji nesužibėjo....)
kitas dalykas - galima pasakyti, ką esi baigusi-studijavai-mokeisi savarankiškai ir kaip šios tavo specifinės žinios gali padėti darbe. Kartais pagalvoju, kad konkursas kažkuo į Euroviziją panašus - eina po 10-20 pretendentų ir reikia pasakyti kažką tokio, kad komisija būtent tave prisimintų (gal būtent to konkurso nelaimėsi, bet gal ateityje pakvies...) cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka_kava @ 2008 09 22, 15:59)
Sveikos merginos  4u.gif

Gal kuri turite ar žinote kur rasti atlyginimų lentelę pagal kategorijas?  smile.gif

Čia iš valstybės tarnybos įstatymo:

Priedėlio žymos redakcija nuo 2008 m. gegužės 1 d.:
Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 1 priedas

LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ PAREIGYBIŲ KATEGORIJOS IR PAREIGINIŲ ALGŲ KOEFICIENTAI Baziniais dydžiais

Pareigybių kategorijos.........Pareiginių algų koeficientai
1............................................................3,0
2............................................................3,2
3............................................................3,4
4............................................................3,6
5............................................................3,8
6............................................................4,0
7............................................................4,2
8............................................................4,4
9............................................................4,6
10............................................................4,8
11............................................................5,2
12............................................................5,7
13............................................................6,3
14............................................................7,0
15............................................................7,8
16............................................................8,7
17............................................................9,7
18............................................................10,8
19............................................................11,9
20............................................................13,0

Kiek išskaičiau, tai dabar tas bazinis dydis yra 490 Lt http://www.mzinios.l...nio_dydzio.html
Papildyta:
Klausimėlis visoms norinčioms į VT arba jau ten dirbančioms 4u.gif
O kodėl jūs norite dirbti būtent VT? Atlyginimas? Soc.garantijos? Įdomu? Ar dar kas? smile.gif

Šiaip labai įdomu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(draugė_lija @ 2008 09 24, 13:55)
viena mergina į šį klausimą atsakė "man reikia darbo" ir tyyyyla  blink.gif  tai po to ji galėjo žibėt įstatymais kiek nori, įspūdis jau sudarytas (na, žiniomis ji nesužibėjo....)

bukim biedni, bet teisingi
VISI zmones eina tik todel i darba, kad jiems REIKIA darbo, reikia is kazko gyvent, o visa kita yra su.do malimas (visokios motyvacijos ir blablabla) lotuliukas.gif darbdaviu issi.pisi.nejimas, ne kiteip

Didziausia nesamone, kad reik prisgalvot tokiu nesamoniu, kodel as noriu ten ar ne Nu reikia darbo tai ir bandau, nenoriu but valytoja, ale neduok dieve taip pasakysi doh.gif

Visi norim daugiau uzdirbt, tai ir ieskom geresnio darbo su didesne alga Bet tai ne, reik prisigalvot (oj realizuosiu save ir tram param)
Gal as cia ir ne i tema, bet labai jau juokinga biggrin.gif

jei kadanors turesiu savo imone ir ieskosiu darbuotoju, ko jau ko, bet neklausiu "kodel nori dirbti" biggrin.gif

o VT gi labai elementaru - laiku atlyginimas, darbas 5 dienas per savaite 8-17 ir daug mazu niunsu kodel patrauklu/nepatrauklu pries privatu sektoriu
Atsakyti
QUOTE(smale @ 2008 09 24, 13:24)
O kiek kandidatu buvo? smile.gif Sekmes toliau 4u.gif O kiek surinko laimejusi balu? g.gif

Jau nepamenu tiksliai...
Papildyta:
QUOTE(draugė_lija @ 2008 09 24, 13:55)
O per konkursą klausimą formuluoja "kodėl norite dirbti VT? ar kodėl norte dirbti pas mus VT?" šiaip tai esminis skirtumas. Jei klausia konkrečiai - tai puiki galimybė užsidėti pliusą.
Jau esu rašiusi, kad esu sekretoriavusi konkursuose - viena mergina į šį klausimą atsakė "man reikia darbo" ir tyyyyla  blink.gif  tai po to ji galėjo žibėt įstatymais kiek nori, įspūdis jau sudarytas (na, žiniomis ji nesužibėjo....)
kitas dalykas - galima pasakyti, ką esi baigusi-studijavai-mokeisi savarankiškai ir kaip šios tavo specifinės žinios gali padėti darbe. Kartais pagalvoju, kad konkursas kažkuo į Euroviziją panašus - eina po 10-20 pretendentų ir reikia pasakyti kažką tokio, kad komisija būtent tave prisimintų (gal būtent to konkurso nelaimėsi, bet gal ateityje pakvies...)  cool.gif

Ne ne- manęs klausė ir abiejų variantų ir kodėl būtent čia, pas mus ir kodėl būtent VT. Aišku galima atsakyti, kad tą studijavau, to tikslingai siekiau, bet kai paklausia vėl: bet kodėl būtent VT, o nes kažkas kita, kokios priežastys lėmė pasirinkimą, kad ir tų pačių studijų?? doh.gif Užmušk, nžn ką sakyt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka_kava: 24 rugsėjo 2008 - 15:12
QUOTE(zvaigzdut @ 2008 09 24, 03:08)
bukim biedni, bet teisingi

o VT gi labai elementaru - laiku atlyginimas, darbas 5 dienas per savaite 8-17 ir daug mazu niunsu kodel patrauklu/nepatrauklu pries privatu sektoriu

Drįsčiau nesutikti - į kažkokią darbo vietą einu, jei mane domina būtent tas darbas. žinoma, jei einama į visus konkursus iš eilės net nepasidomint darbo specifika - tada kitas reikalas. Jei eini darbintis administratore, tai į klausimą apie norą čia dirbti sakai vieną, jei finansininke - visai ką kitą. Ir užduodamas šį klausimą retas vadovas tikisi atsakymo "realizuosiu save" (gal aš čia tokia viena bjauri?), bet tikisi išgirsti, kuo žmogus galės būti naudingas-reikalingas

o dėl išvardintų privalumų VT... matyt, ne ten aš dirbu smile.gif kai reikia, dirbam ir savaitgaliais, užeini į skyrių 6 vakare - kone visi užsivertę dar sėdi... esu buvusi atšakta ir iš atostogų, ir turėdama biuletenį ėjau į darbą... čia gal nuo pareigos jausmo ir meilės darbui priklauso? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(draugė_lija @ 2008 09 24, 16:43)
Drįsčiau nesutikti - į kažkokią darbo vietą einu, jei mane domina būtent tas darbas. žinoma, jei einama į visus konkursus iš eilės net nepasidomint darbo specifika - tada kitas reikalas. Jei eini darbintis administratore, tai į klausimą apie norą čia dirbti sakai vieną, jei finansininke - visai ką kitą. Ir užduodamas šį klausimą retas vadovas tikisi atsakymo "realizuosiu save" (gal aš čia tokia viena bjauri?), bet tikisi išgirsti, kuo žmogus galės būti naudingas-reikalingas

o dėl išvardintų privalumų VT... matyt, ne ten aš dirbu smile.gif kai reikia, dirbam ir savaitgaliais, užeini į skyrių 6 vakare - kone visi užsivertę dar sėdi... esu buvusi atšakta ir iš atostogų, ir turėdama biuletenį ėjau į darbą... čia gal nuo pareigos jausmo ir meilės darbui priklauso? biggrin.gif

Gerai pasakyta, aš su tavim sutinku- aš irgi į VT einu ne dėl to, kad reikia darbo, dėl to, kad noriu dirbt būtent VT. Jei norėčiau tiesiog dirbt- darbų pasiūlymų n yra, bet deja noriu būtent į VT.
Tad, einu į VT, nes to noriu, bet atsakyt kodėl būtent VT, negaliu. Pripažinkim, kartais kažko lb lb nori-bet negali paaiškinti, tiesiog, jauti, nori, trokšti. Bet manau toks atsakymas komisijai įspūdžio niekada nepaliks biggrin.gif Todėl vis suku galvą, prieš eidama į naują konkursą, kaip man reikės atsakyti į tokį klausimą..
Atsakyti