QUOTE(murzinyte @ 2008 08 06, 12:45)
O pas mane situacija gana kebli....
Gyvenu su draugu ir savo sunum Airijoj. Sunus matosi su tevu kai tik bunam Lietuvoje (svetur dar neilgai). As matau kaip mano sunui rupi mano draugas, kaip jis nori jo demesio, bet... nevisada jo sulaukia... Draugas pasake labai teisingai - viskam reikia laiko... Jis taip pat turi sunu is pirmos santuokos, ir situacija tokia, kad jis nori ji pasiimti gyventi su mumis, tik kol kas tam nera galimybiu (nenoriu issiplesti, bet gyvenama vieta nustatyta su mama, tik ji jo neaugina).
Kai bandziau atvirai pasikalbeti apie vaikus, jis pasake, kad jauciasi apvogdamas savo sunu , bendraudamas su manuoju...
As jam bandziau aiskint kad jo sunui nuo to kad jis nebendraus su manuoju nera geriau, ir kad veliau mes busim visi kartu, bet....
Dar pagalvoju kai jis atsives savaji sunu, turbut skirsis jo bendravimas su berniukais, ir maniskiui gali del to skaudeti, gali prasideti konkurencija del jo demesio....
Pakomentuokit, gal ka patarsit...
P.S. jei atsakyt tiksliai i tema - tai mano sunus klause kodel mes nebegyvenam su teciu, as jam atsakiau, kad mes per daznai pykdavomes ir nusprendem kartu negyventi. O drauga jis vadina vardu.
PAnasi situacija pas mane: vaiko biologinis tevas pasirodo viena karta i metus, bent jau iki siol... Draugo sukra gyvena pas mama, bet kas antra savaitgali buna pas mus. MEs gyvename mano bute.
TAi va - pasakysiu Tau - pasistenk buti tolerantiska. NEuzmirsk, kad ne tik tavo dabartinis vyras turi priimti tavo sunu, bet ir tu turesi priimti jo suneli, kai jis atvyks pas jus gyventi. Nebus lenga - negana to, kad ir siaip poros santykius "statyti" yra didelis darba,s bet dar vaikuciai is buvusius santuoku... Susitaikykit is anksto, kad vaikai gali pyktis, pestis - svarbu vienodai bausti, stengtis neissikirti vieno is ju. TAi reikia abiems daryti.
Is patirties: pradzioj man paciai buvo nelengva priimti mergaite, joje maciau draugo ex, mergaites mama. BEt po keliu menesiu viskas atsitojo i savo vietas

Vaikai ir graziai draugauja, ir pesasi - vienam 2.5 metai, kitai 5.5 metu. Visko buna. IR musu kantrybe kartais truksta, buna, kad del vaikuciu susipykstam mes patys _ prasideda: "tavo vaikas...mano vaikas...".
Kiekviena mama nori, kad jos vaika labiausiai myletu, kad naujas "tetis" priimtu kaip savo. BEt svarbu nepamirst, kad ir vyrui to reikia, kad priimtum ir jo vaika.
Sekmes ir tvirtybes jums
O kas del to, kaip pasakyti vaikui...MAnau viskas turi vykti palaipsniui ir savaime. Sunui 2.5 metuku, jis mano drauga vadina dede. KArtais, kai jo dukra saukia "teti", tai ir jis megdziodamas saukia "teti". BEt kol kas nelabai suprasdamas, ka tas zodis reiskia. Zinau, kad ateis laikas, kai klaus, kodel pas mane dede, o ne tetis. KAd atis diena, kai dede pavadins teciu. DEde irgi bresta prie to, zino, kad bus tetis ir mano sunui. KArtu stengiames aukleti.
BEt kaip reikes sunui paaiskinti konkreciai - kur tetis...nezinau dar.
Papildyta:
QUOTE(murzinyte @ 2008 08 06, 13:22)
Na as gal kiek sutirstinau spalvas... Nesielgia kaip su svetimu - apkabina, pabuciuoja, pabendrauja...
Man ramybes neduoda tas jo kaltes jausmas del savo sunaus...
Tikrai taviksi teisingai pasake : "reikia laiko", sakau is patirties. KAip galima mazo berniuko nepamilti??
O del kaltes jausmo... kai ateis gyventi jo sunus tai ir praeis... Juk kai skyresi - zinoj, kad kentes vaikas, kad reikes per viska pereit.