Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos

QUOTE(egliukas28 @ 2008 07 29, 11:38)
mano irgi zinok tokia pati situacija-sedziu jau namie kelios savaites be jokiu darbo pasiulymu  4u.gif

uj mergaites- jus idealistes smile.gif
nu nieko, baigiasi tie idealizmai su amziumi wink.gif
(nepykit, ci atik siaip postringauju).

Del to metymosi- is bet ko galima islauzti geru dalyku.
Cia priklauso nuo jusu pciu poziurio ir nuo siekiu.
Bet koki prasta darba galima apibudinti is tokios gerosios puses, kad jus susigundysite ir noresite eiti ten dirbti smile.gif
be abejo eiti kryptingai yra labai gerai. Bet jei jus pacios nezinote ko norite- taigi sitie metai ir yra ieskojimu metai.
Cia tik Lietuvelej pa smus viskas taip surinktuota- baigei mokykla, istojai mokytis, susiradai darba ir pan.
Dirbau as pvz aukle trejeta menesiu studiju laikais- aisku sito i CV nerasau, bet visada tai laikau kaip privaluma, nes tia buvo pirmas mano realus darba suz kuri gavau atlygi ir ta perioda prisimenu su dziaugsmu.
Pazistu moteri- tarp kitko sauni nerealiai- kuri pakopusi karjeros laiptais sugalvojo, kad ja viskas uzkniso ir nuejo dirbt i fabrika (ci adar tais laikais,kai fabriku buvo nor spjautuvu pjauk), bet ir tame fabrike pamate kas per zmogus, pakilo karjeros laiptais. dabar dirba ir dziaugiasi savo darbu. ir uzima pakankamai gera pozicija ir alga gera gauna.

Nenorekite visko is karto. Visokia patirtis yra gera. Bent jau zinosite ko nenorite- o gal netycia save atrasite- ir tuomet pradesite kryptingai veikti.
O tada su pasididziavimu sakysite busimam darbdaviui, kad tie keletas menesiu darbo kasoje man dave daugiau nei metai kazkokioj kontoroj, nes suvokiau pagaliau, kad noriu veiksmo savo gyvenime, ta pozicija man esupurte padaryti kazka tokio.

Ai nezinau. Keiskite mastyma- eikit pasavanoriauti ar ka (puikiai tai dariau api epenkis metus ir man tai tiek daug dave, nes pazinau tiek daug zmoniu).
Patikekit as budama darbdaviu mieliau ziuriu i zmogu, geriau dirbusi kasoj, nei nieko nedirbusi ir ejusi "kryptingai". Nes tada darosi aisku, kad mzogus isvis darba isivaizduoja kaip kazka tokio, o darbe tereikia dirbti.
tad. nepykit, kad as taip, bet tieisog klausantis jusu kai kuriu susidaro ispudis, kad sedit ir laukiat.
cool.gif
O tai tik skatina depresija, saves gailejimasi ir savigarbos sumazejima.

Atsakyti
Sesziu ri nesulaukiu dar nereiskia, kad tirkai sedziu visa diena ir tik laukiu kas ka ir kaip smile.gif visu pirma pati darbo paieska yra ne kas kita, kaip darbas... tam skiri per diena apie tris valandas, o kartais budavo daugiau (skelbimu perziura, domejimasis apie imone, motyvacinio rasymas,cv taisymas ir pan.) . O paskui? smile.gif kad ir nedirbu, turiu kuo uzsiimti ax.gif Del darbo paiesku: gal ir kvaila, bet jau praktiku metu suzinojau kokio darbo noriu (nes praktikas atlikau rimtai ir po 5-6 val per diena dirbdavau tiesiogine prasme... uz dyka aisku rolleyes.gif ) ir noreciau kryptingai pradeti... Nei kiek nesibodziu pradeti nuo konsultantes darbo. kodel? tai puiki patirtis bendraujant su klientai, ko administratorei tikrai reikia... zodz g.gif apie kas as cia? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kvyka @ 2008 07 29, 13:49)
visu pirma pati darbo paieska yra ne kas kita, kaip darbas...

aha bigsmile.gif , dar ir koks darbas doh.gif, kai praeita savaite pasedejau prie interneto, tai ka as zinau, visa uzsilaksciau ir galvojau, kaip cia spet i darbo pokalbius blink.gif .

Bet va rezultatu, is darbo pokalbiu nera verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kvyka @ 2008 07 29, 12:49)
Sesziu ri nesulaukiu dar nereiskia, kad tirkai sedziu visa diena ir tik laukiu kas ka ir kaip  smile.gif  visu pirma pati darbo paieska yra ne kas kita, kaip darbas... tam skiri per diena apie tris valandas, o kartais budavo daugiau (skelbimu perziura, domejimasis apie imone, motyvacinio rasymas,cv taisymas ir pan.) . O paskui? smile.gif kad ir nedirbu, turiu kuo uzsiimti  ax.gif  Del darbo paiesku: gal ir kvaila, bet jau praktiku metu suzinojau kokio darbo noriu (nes praktikas atlikau rimtai ir po 5-6 val per diena dirbdavau tiesiogine prasme... uz dyka aisku  rolleyes.gif  ) ir noreciau kryptingai pradeti... Nei kiek nesibodziu pradeti nuo konsultantes darbo. kodel? tai puiki patirtis bendraujant su klientai, ko administratorei tikrai reikia... zodz  g.gif  apie kas as cia?  biggrin.gif

rolleyes.gif
na.. sutinku kad darbo paieska yra darbas- bet ta darba gali padaryti sededama prie Tv ir ziuredama zinias ar daktara hausa smile.gif
O jei tikrai zinai ko nori- tai smagu smile.gif saunuole smile.gif tokiu zmoniu mazoka pastaruoju metu sutinku, nes dauguma nezino kuom noretu uzsiimti.
o jei dar sekmingai tas kryptingumas klostosi- labai dziugu.

NEs bent jau man visi darbai atejo is kazkur. tiesiog, netycia atradus skelbima ir nuejus i pokalbi ir laimejus konkursa, netycia kazkam kazka pasiulius.. ir jokio kryptingumo.. (tik sritis ta pati) bet per savo nukryoimus as tikrai atradau, ko as noreciau. sakau "noreciau", nes is tikruju dar neatradau tvirtai ko noriu... Tik zinau, ka senatvej noresiu veikt, kai pensijon iseisiu.. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Aristokratė @ 2008 07 29, 13:00)
aha  bigsmile.gif , dar ir koks darbas  doh.gif, kai praeita savaite pasedejau prie interneto, tai ka as zinau, visa uzsilaksciau ir galvojau, kaip cia spet i darbo pokalbius  blink.gif .

Bet va rezultatu, is darbo pokalbiu nera  verysad.gif

del pokalbiu..
na, jei vienas pokalbis i diena, tai galima susiderinti tau palanku laika ax.gif
bent jau kiek as kur ejau i pokalbius, visada susitikdavom man patogiu laiku. Nereikejo niekur lakstyti suplukus..

Na bet kiekvienam skirtingai matyt.
As darbo paieska visad laikiau atrakcija, tai matyt del to taip viskas paprasciau ir gaunasi wink.gif
Atsakyti
Kaip manot-ar verta kreiptis i darbo birza ieskant darbo-ar yra tikimybe is ten sulaukti darbo pasiulymu 4u.gif
As irgi nemanau, kad darbp paieskos yra nieko neveikimas 4u.gif -visa diena sugaistu ieskodama imoniu, kurioms galeciau issiusti savo CV, kuriose noreciau dirbti ir kurios tiktu man pagal specialybe-dar kiekvienai rekia kita motyvacini laiska parasyti, tobulinu CV, ieskau darbo pasiulymu internetinese svetainese 4u.gif taip kad, darbo paieskos irgi yra nelengvas darbas-betkur eiti prasimokius universitete 6 metus tikrai nesinori-aisku, jei nebus kitos iseities-eisiu dirbti ir pardaveja ar konsultante-nieko cia blogo. g.gif
Tik pirma noretusi susirasti darba pagal issilavinima-o jei jau nepavyks, tada tiks ir kiti darbai-nors aisku-as galeciau dirbti bet koki darba ir joks darbas man nera zeminantis ar prastas-tik vis tos ka tik pabaigusiu zmogeliuku svajones-darbas pagal specialybe 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
ax.gif va dabar pradejau krutinti reikala del vairuotojo pazymejimo.. nes ziuriu asistentam reikalauja to smile.gif o ir asistentes darbo noreciau, tad galvoju reikia baigti, ka buvau pradejus rudeni biggrin.gif gaial finansai nera labai stulbinantys as mane, tai negaliu anglu kalbos pasimokyti,ko irgi neturiu,o darbdaviams reikia g.gif

Kad darbo paieska vyksta prie tv cia faktas biggrin.gif pasiziuri laidas ir muilo operas, o tuo paciu ir matyvacini kurpi.

Ir siaip manau vasara nedekngas laikas ieskoti darbo smile.gif va net paskutiniame kurse ankstyva pavasari turejau pasiulymu pora, bet tada man galvoje buvo diplomas jau ir zinojau, kad su praktika man reikes rimtai darbuotis, kad reiks atidirbti visas valandeles, tad... gaila aisku dabar blush2.gif Ir po praktikos galejau likti ten dirbtim kur atikineja, bet velgi, atlygis isgasdino mazuliukas, kuris dabar nebegasdina biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nepaisant visko, vistiek dar gerai yra... nors ir i depresija varo darbas, bet va kitos gyvenimo sritys dziaugsmingos blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(egliukas28 @ 2008 07 29, 15:12)
Kaip manot-ar verta kreiptis i darbo birza ieskant darbo-ar yra tikimybe is ten sulaukti darbo pasiulymu  4u.gif
As irgi nemanau, kad darbp paieskos yra nieko neveikimas  4u.gif -visa diena sugaistu ieskodama imoniu, kurioms galeciau issiusti savo CV, kuriose noreciau dirbti ir kurios tiktu man pagal specialybe-dar kiekvienai rekia kita motyvacini laiska parasyti, tobulinu CV, ieskau darbo pasiulymu internetinese svetainese 4u.gif  taip kad, darbo paieskos irgi yra nelengvas darbas-betkur eiti prasimokius universitete 6 metus tikrai nesinori-aisku, jei nebus kitos iseities-eisiu dirbti ir pardaveja ar konsultante-nieko cia blogo.  g.gif
Tik pirma noretusi susirasti darba pagal issilavinima-o jei jau nepavyks, tada tiks ir kiti darbai-nors aisku-as galeciau dirbti bet koki darba ir joks darbas man nera zeminantis ar prastas-tik vis tos ka tik pabaigusiu zmogeliuku svajones-darbas pagal specialybe  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Dziugu, kad tu (kaip supratau) kaip ir as savo specialybe studijavai blush2.gif zinoma, kad tada norisi to savo darbo.. Bet va ir konsultantu patirtis manau duoda daug ka smile.gif
Atsakyti
As nieko pries konsultantes darba neturiu-jei reikes-eisiu ir i toki darba. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egliukas28 @ 2008 07 29, 13:12)
Kaip manot-ar verta kreiptis i darbo birza ieskant darbo-ar yra tikimybe is ten sulaukti darbo pasiulymu  4u.gif
As irgi nemanau, kad darbp paieskos yra nieko neveikimas  4u.gif -visa diena sugaistu ieskodama imoniu, kurioms galeciau issiusti savo CV, kuriose noreciau dirbti ir kurios tiktu man pagal specialybe-dar kiekvienai rekia kita motyvacini laiska parasyti, tobulinu CV, ieskau darbo pasiulymu internetinese svetainese 4u.gif  taip kad, darbo paieskos irgi yra nelengvas darbas-betkur eiti prasimokius universitete 6 metus tikrai nesinori-aisku, jei nebus kitos iseities-eisiu dirbti ir pardaveja ar konsultante-nieko cia blogo.  g.gif
Tik pirma noretusi susirasti darba pagal issilavinima-o jei jau nepavyks, tada tiks ir kiti darbai-nors aisku-as galeciau dirbti bet koki darba ir joks darbas man nera zeminantis ar prastas-tik vis tos ka tik pabaigusiu zmogeliuku svajones-darbas pagal specialybe  4u.gif  4u.gif  4u.gif

ax.gif na, linkiu kad tik taip ir gautusi! kad rastumei tai ko nori.
Bet tik turek omenyje, kad tarp tokiu pat kaip tu baigusiu 6 metus moxlu (nu as jau 9 metus kremtu moxlus..) yra ir zmoniu su patirtimi, kurie siame kontexte turi pries tave privalumu.
Bet tai jokiu budu tau ne priekaistas ir ne kliutis surasti ko tu nori! 4u.gif

O del darbo birzos- tikrai nemanau, kad galima jos pagalba rasti darbo, bet bent jau pinigeliu gautum smile.gif bent uz menesiuka ten prabuvus. vis butu sis tas. Bet manyciau, kad konsultante padirbejus gautumei daugiau, o ir dar darbo patirtie srealios turetumei smile.gif
cia siaip mano pamastymai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 07 29, 12:20)
Gal kuri iš jūsų galėtų peržiūrėti mano CV ir pasakyti, ko jai dar trūksta, ką reikėtų daugiau parašyti?  ax.gif Aš atsiųsčiau į el.paštą ax.gif Būčiau labai dėkinga  4u.gif Nes kažkodėl niekas neskambina ir nekviečia į pokalbius sad.gif

Parasiau i az 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,

Sveikinu myliu Ryga susiradusia darbuka. Esu tikra, kad ras visos, kurios iesko, anksciau ar veliau smile.gif As tesiu savo keliones po pokalbius, siandien buvau vienam, kuriam labai patiko, tik va jau visiskai nezinau kokia apie mane susidare nuomone... Zadejo pranesti per sia savaite, kada antras pokalbis... O Jusu diskusija apie tai, ar verta eiti dirbti paprastesnio darbo, gal ir visai ne pagal issilavinima, labai sveika smile.gif As tikrai, ir turedama diplomus, ir darbo patirti, TIKRAI 100proc eiciau dirbti i PC, i kasa, ir t.t. jeigu tikrai reiktu pinigu... Tai reiskia, kad ne siaip reiktu pinigu, o pvz uzspaustu paskolos, lizingai, vaikam nebebutu maisto uz ka pirkti ir pan.. O merginom, kurios ka tik baige, manau, tikrai nera ko baimintis, darbdaviai mielai priima visus, kurie yra pradeje ir nuo zemu pareigu... Kartais netgi didesne simpatija jauti zmogui, kuris pradejo nuo zemiausiojo laiptelio smile.gif
Atsakyti
As kai studijavau irgi dirbau ir aukle ir pardaveja vienoje parduotuveje, o baigusi susiradau darba pagal specialybe smile.gif Taigi tikrai manau pradziai reikia patirti ir darbelio ne pagal profesija smile.gif Taciau, kam iskart pasiseka rast darbeli pagal specialybe, tai saunu thumbup.gif
Atsakyti
Sakykit, o po kiek laiko į tą pačią įmonę siuntėte antrą savo pakeistą CV?
Atsakyti