Sveikos,
klajodama po interneto platybes užtikau gruzinišką adžiką,bet.... čia yra tai ,kad kur mes ruošiame vadinamas adžikas,tą dariau ir aš,tai nėra adžika,o tik dažovių mišiniai.
Ruošiant gruzinišką adžiką,aišku jie deda savo krašto žoleles.
Ir,dar į adžiką nededama juodųjų pipirų.
Gružiniška adžika
reikia:
kg.aštriųjų raudonųjų pipirų,
pusė kg. česnakų,
3/4 stiklinės mišinio iš{smulkinto korijandro chmeli-suneli ir smulkintų krapų sėklų}
Adžika paruošiama labai paprastai beriame nuluptus česnakus ir nuo sėklų išvalytus raudonuosius pipirus ,kartu į su prieskoniais į mėsmalę ir taip permalame 3kartus.
Taip pat galima atlikti su blenderiu.
Įparuoštą masę supilama druska.
laikoma stiklainiuose
Vietoj aštriųjų pipirų sudėti saldžiosios paprikos .
Vietoj kg. raudonųjų piprų dėti 800g. paprikos ir 200g. raudonųjų pipirų
Galima gana įvairiai varijuoti prieskonius.
Gruzijoje į adžiką dedami smulkintų -grūstų graikiškų riešutų.
100-200g. riešutų kg adžkos.
Dedama kaukazo žolės-kindza,žali krapai.
Vietoj raudonųjų pipirų deda tik žaliuosius.
Labute vakar dariau 10 l adzikos pagal tavaji recepteli tik teko dadet pgal sao skonio receptorius druskos ir cukraus, manau, kad palaikysiu dar keleta paru, speju kad adzikai reikia isisimirdet:)