Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Ačiū, gydytoja už atsakymą, aš tikriausiai nelabai aiškiai išsireiškiau, gal tiksliau būtų pasakyti "gimda yra labai žemai", bet tai tikriausiai esmės nekeičia. Dar prisiminiau, kad gydytoja yra minėjusi kad mano gimda yra retroverzijoj (bet turbūt čia jau kita diagnozė).
Dar norėjau Jūsų paklausti ar turėčiau nerimauti ir kreiptis į gydytoją, jei prieš mėnesines ir po jų yra tamsių, rudos spalvos išskyrų (anksčiau to nebuvo, 5 metus vartojau KT)? Skaičiau jog tai gali būti endometriozės požymis.
P.S. dabar vėl geriu KT, iki jų vartojimo ciklas būdavo nereguliarus, skausmingas.
Ačiū.
Atsakyti
Dubenyje gimda esti tarp šlapimo pūslės, ir žarnos. Jos kūnas moteriai stovint dažniausiai guli beveik horizontaliai ant šlapimo pūslės.Tai vadinama gimdos pasvirimu į priekį, anteverzio. Tačiau kai kurioms moterims gimdos kūnas būna pasviręs atgal, retroversio. Šios abi padėtys yra visiškai normalios.
Rudos, "šokoladinės" išskyros yra vienas iš endometriozės simptomų. Tačiau tai nereiškia, kad esant tokioms išskyroms tikrai yra endometriozė. Tai diagnozuoi gali tik Jus apžiūrėjęs gydytojas.
Atsakyti
Gerb.gydytoja,

nustate endometrioze,nes yra sustorejusi uzpakaline gimdos siena,nors rudu isskyru niekada nebuvo.ar gimdos uzpakaline siena per visa cikla yra vienoda?ir tik is to galima diagnozuoti endometrioze?
patare vartoti KT arba detis spirale Mirena-ar galima jei yra zaizdele?
atsakymas onkocitologinio tepinelio bus kita savaite.
aciu uz atsakyma
Atsakyti
Vien tik iš UG vaizdo diagnozuoti endometriozės tikrai negalima.
Jei onkocitologinis tyrimas normos ribose, spiralę dėti galima.
Atsakyti
gyd.ginekologas nustatė endometriozę.Ar labai dėl to reikėtų nerimauti? Šiuo metu vartoju KT REGEVIDON.Ačiū
Atsakyti
Jei nusiskundimų neturite, ne.
Atsakyti
Prieš pusę metų atsinaujino mėnesinės (po gimdymo). Nereguliarios, ciklas svyruoja apie 33-35 dienas. Prieš mėnesines atsiranda tamsiai rudos išskyros, skauda pilvą, pačios mėnesinės prasideda praėjus 2-3 dienoms, po mėnesinių taip pat teplioja rudai. Kreipiausi į gydytoją dėl endometriozės. Gydytoja padarė vaginalinę echoskopiją ir pasakė, kad nieko blogo nemato. Be to, kadangi tik prieš savaitę baigiau maitinti, pasakė, kad nesusireguliavusi kiaušidžių veikla, todėl gali teplioti. Liepė ateiti po 2-3 mėnesių, prieš mėnesines, tada vėl patikrins dėl endometriozės.
Jeigu tai ne endometriozė, kodėl atsiranda tų rudų išskyrų?
Kokių dar yra būdų (be laparoskopijos) endometriozei nustatyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skirma: 08 kovo 2006 - 13:59
Tokių išskyrų gali būti ir dėl dar nevisiškai atsistačiusios hormoninės pusiausvyros.
Gimdos endometriozė (arba kitaip - adenomiozė), pasireiškianti labai skausmingomis mėnesinėmis, rudomis,"šokoladinėmis" išskyromis diagnozuojama remiantis būtent vaginaline echoskopija ir klinika.
Atsakyti
Ar gali trečios stadijos endometriozė atsinaujinti.
Atsakyti
Jei gydymas nepakankamas, endometriozės simptomai gali atsinaujinti.
Atsakyti