Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

QUOTE(garbane2008 @ 2008 11 28, 17:34)
Sveika prisijungusi  mirksiukas.gif
Šiaip abejoju ar išskyros yra dėl žaizdelės. Nes ir man pastoviai būna gausios išskyros, ir tokios "netradicinės", ne tokios kokios turėtų būti, o va tyrimai nerodo jokios ligos, jokio grybelio, nei uždegimo. O tik tą paprastą pienligę, kurią turi kiekviena moteris, ir kuri vienoms labiau suaktyvėja, kitoms mažiau. Man bent jau gydytoja taip sakė, nes aš irgi jau maniau, kad čia su ta žaizdele susiję  g.gif  Irgi pati buvau net tokių stiprių vaistų kursą išgėrusi, tam kartui padėjo, o po to vėl iš naujo...  verysad.gif  Tai gydyja paaiškino taip: kad daugelis moterų dabar naudoja tuos visus kvepiančius intimius muilus, kvepiančius paketus, plauna makšties viduje, ko griežtai daryti negalima, ir pačios sau suaktyvina tą pienligę. Kad reikia vengti sintetinių kelnaičių, praustis tik su vandeniu, jokiu būdu ne į vidų, o jei norisi to muilo, tai arba su vaikišku, arba vaistinėje paklausti lietuviškų prausiklių, kur atseit mažiausiai tos chemijos, iš žolelių kur būna kažkokie, ir jei jau labai prastai tik tada pasigydyti su žvakutėmis. Tai va, trečiadienį eisiu daryti onkocitologinį tyrimą, bandysiu dar išpešt daugiau apie šią problemą. Nu žodžiu, gal tu ne apie tas išskyras turėjai omeny, gal ne į temą pataikiau  blush2.gif  Bet galvoju vis tiek reik pasidalint informacija, gal kam pravers  mirksiukas.gif

man mano ginekologe sake, kad del zaizdeles gali buti isskyros.
Atsakyti
na as nezinau tiksliai ar del zaizdeles man tos isskyros, ar ne, bet kad daugiau nera sakius,kad man koks grybelis ar pienlige, pastoviai sako,kad uzdegimas, tai taip ir imu galvoti,kad nuo zaizdeles. galu gale kazkodel man nebuvo tu isskiru tiek daug pries pastojima... o ar tos isskiros buna vien tik is maksties blush2.gif blush2.gif o tarkim jei is klitoriaus? blush2.gif
Na as tu prausikliu visokiu kvepianciu nenaudoji, perku Laktacyd ar kaip jis ten tiksliai vadinasi... kelnaiciu irgi sintetiniu vengiu, viduj nieko neprausiu, nebet kai gydziausi su tom pieno tabletem... blush2.gif verysad.gif
Atsakyti
Laba diena ir aš jungiuosi prie jūsų, man jau senai yra įgimta kaklelio žaizdelė, daktarai sakė nieko rimto, bet dabar pasidariau tyrimus ir jie blogi verysad.gif reikalinga operacija, tai va laukiu Gruodžio pradžios, tada tarsiuos su daktare dėl operacijos, gal žinot kokius atsiliepimus, apie daktarę D.Vildaitę(pirmosois pagalbos ligoninė, Vilnius), nes aš esu iš Utenos, tai pas ją buvau privačiai, tai su ja ir tariausi
Atsakyti
Sveikos,
Jungiuosi į kompaniją. 4u.gif
Žaizdelę turėjau jau seniai, gal ir įgimta g.gif , nes nuo paauglystės vis kamuodavo išskyros, o kaip gyd sakė, nuo žaizdelės jos ir būna. Taigi va, prieš gerą mėnesį nuėjau pas gyd pasitikrint profilaktiškai, o ir dėl kontraceptikų, tai ji man liepė pirma žaizdelę susitvarkyt. Pavartojau Betadine savaitę, padarė kolposkopiją, parodė vaizdelį blink.gif , sako, užgydysim. Tai paėmė mėginėlius, žaizdelę vaistukais pridegino kažkokiais, liepė porą savaičių vyro neprisileist blush2.gif Na, man pradžioj tokia lengva panika - kodėl anksčiau man niekas nesiūlė gydyti, kitos gyd tik žvakučių parašydavo, kokia kvaiša, nieko iki galo neišsiaiškinau iš tos baimės (kaip čia pridegins? Kažkodėl įsivaizdavau siaubingą skausmą blink.gif ) ir pan. Paskui nervino tos išskyros doh.gif Gi procedūrą atliko kai vos išvakarėse mmm buvo pasibaigusios, o dabar ir vėl "apsikamšius", na, bet mintis, kad po poros sav bus viskas baigta, kiek ramino. Ir ką, nuėjau prieš porą dienų pas gyd, sako atsakymą turim, buvo rasta kažkokių pakitimų, neprisimenu, kaip vadinasi, kurie rodo kaip lėtinį uždegimą, kas negydant per laiką galėjo virsti priešvėžinėmis ląatelėmis. Taigi, apsidžiaugiau, kad nuėjau pačiu laiku ir gal gerai, kad pas visai kitą gyd. Apžiūrėjo, kad jau šašas nukritęs, tik odelė dar labai jautri, tai dar kažkokių vaistukų užtepė ir dar sav žvakučių parašė, ir dar su vyru nedraugaut blush2.gif . po to gydymo ir vėl išskyros doh.gif Na, sakiau, kai po gimdymo mėnesį kraujuoji, tai bent po ilgos pertraukos, o čia be perstojo doh.gif Ar kam yra taip gydę? kiek laiko tos išskyros neduos ramybės? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Ir as jungiuosi,bus drasiau,bent jau taip tikiuosi smile.gif
Nepilni metai,kai vis tipinelyje rasdavo leukocitu,kiek antibiotiku prigeriau,kiek zvakuciu sunaudota doh.gif ir paseli augino,tai antibiotikus atrinko pagal bakterijas,nes isaugdavo dvi bakterijos............ir rezultate kolposkuojant gimdos kaklelyje zaizdele,is tos baimes net pamirsau pas gydytoja paklausti kokio dydzio ji.Is pradziu gydytojas paziurejas plika akimi sako viskas grazu,o pasirodo......kad ne taip jau grazu,kai paziurejo su prietaisu.Pati pamaciusi ta vaizda ekrane visa pasiurpau verysad.gif bijau.gif Nuo tos kedes vos nulipau,kojos kaip medines pasidare is ''stroko''.
Israse gydytojas siuntima darytis biopsija,tai kita savaitele teks ja atlikti.Labai bijau cray.gif ......
Atsakyti
bliamba nzn ka daryti verysad.gif verysad.gif verysad.gif
man yra zaizdele gimdos kaklelyje, israse vaistu, tabletes geriau, po to lasus geriau ir kas vakara ploviau su skysciu kasvakar unsure.gif
atrode susitvarke viskas, bet po smileysex.gif man vel pasirode kazkokios raudonos isskyros - abu issigandom blyn verysad.gif verysad.gif maniau kad susitvarke o pasirodo vel tas pats.. jums taip buve??? nenoriu pas gydytoja.. jauciu persirasyti pas kita gal reikes unsure.gif nzn ka daryti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2008 11 29, 22:29)
bliamba nzn ka daryti  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
man yra zaizdele gimdos kaklelyje, israse vaistu, tabletes geriau, po to lasus geriau ir kas vakara ploviau su skysciu kasvakar  unsure.gif
atrode susitvarke viskas, bet po  smileysex.gif man vel pasirode kazkokios raudonos isskyros - abu issigandom blyn  verysad.gif  verysad.gif maniau kad susitvarke o pasirodo vel tas pats.. jums taip buve??? nenoriu pas gydytoja.. jauciu persirasyti pas kita gal reikes  unsure.gif nzn ka daryti  unsure.gif

buk gerute ir nepanikuok taip,gal tos isskyros visai ne is tos zaizdeles smile.gif Tiesiog nueik pas gine ir pasitikrink,pasakyk jai kad po sex pasirode tokios isskyros ir j tave patikrins 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, o kas kiek laiko jus tikrinates (onkocitologija)? As kas metai, nors kai kurios gydytojos labai jau raukosi, neva kas 3 uztenka. Kol kas viskas buvo tvarkoj. Vis negaliu apsisprest del antro leliuko, tai nieko nedaru su ta zaizda, tik tikrinuosi. O gal reiktu kazka dagiau daryt ?
Atsakyti
na as tai tikrinuosi, kokius du kart i metus... ir kad gydytoja raukytusi, nepasakyciau, gal todel kad privaciai einu... g.gif na bet jei tikrinsies kas du metus ar tris,juk per tuos metus manau gali daug kas pasikeisti i blogaja puse...
Atsakyti
Mano istorija su gimdos kakalelio zaizdele tokia.

19m. amziaus atrasta, gydytoja pasiunte tikrintis del chlamidiju, atsakymas buvo teigiamas. Bet suvartojus vaistus, visi kiti chlamidiju tyrimai buvo neigiami, taigi issigydziau. Gydytojos nuomone, zaizdele atsirado nuo chlamidiju, bet gal ir igimta. Jei nuo chlamidiju, tai procesas labai super greitas, nes lytini gyvenima pradejau tik 18....

4 metus citologinis tyrimas ir kolposkopija rode tik pakitimus. Po to gydytoja kolposku pradejo matyt nebegrazu vaizda, pasidarem ZPV ir biopsija elektros kilpa. Kaip gydytoja aiskino, ta elektros kilpa ji pasistenge man nugriebti visa negrazu plota. Biopsija parode CIN2. ZPV atsakymas bendras teigiamas, o 16 ir 18 tipai - neigiami.

Gines nuomone, prognoze gera, nes 16 ir 18 ZPV neigiami, ji konizacijos net nesiule. Jos argumentai buvo tie, kad ispjauti spesim, net CIN 3 nera, ir be to, jei ZPV butu teigiamas, tai daug didesne vezio rizika ir operacija tikslingesne. Ji liepe citologini daryt kas 3 men, stiprint imuniteta, kad jis susidororu su pakitimais.

Visada tikrinu viska literaturoj, ka man sako daktarai, net vaistus skiriamus tikrinu. Todel savo gine labai pasitikiu. Pritariau ir gines nuomonei, kad SALDYTI ar DEGINTI zaizdeles- atgyvenes metodas, nes vaizdziai sakant, tai tas pats, kad pakitimus paslept po sasu- nei citologinis, nei kolposkopija neberodo tiksliai, ir vezys gali vystytis po tuo sasu. ATKREIPKITE I TAI DEMESI!!!

Visa gyvenima nuo vaikystes kankinausi nuo anginos. Kas trys menesiai reguliariai ji mane uzpuldavo su auksta temperatura ir puliais. KAzkokiam uzsienio moksliniam straipsny perskaiciau, kad anginos ne tik baisios komplikacijos sirdziai, inkstams ir sanariams, bet ir ji labai alina imuniteta. Tad nusprendziau angina issipjauti, labainoredama isvengti jos komplikaciju, o taip pat ir tikedamasi pastiprint imuniteta, kad jis susidororu su zaizdele.

Ir rezultatai labai geri. Praejo 1,5 m po anginos operacijos, o manes net sloga nebuvo uzpuolus. Jau trys citologiniai yra labai geri, o gine kolposkopu mato grazu vaizdeli. Dabar ji praso tikrintis tik kas pusmeti, su atsarga kaip ji sako. Labai tikiuosi, kad pasveikau.

Dar idomi infomacija- vel pasidariau ZPV tyrimus, tai dabar net bendras ZPV tapo neigiamu. Kiek supratau, imunitetas ir si virusa sudorojo :-) Be to, perskiciau viska apie skiepus, ir pasiskiepijau nuo ZPV su Cerverix vakcina. Jei bus vezys, bent jau zinosiu, kad padariau viska, ka galejau.

Tikiuosi, mano patirtis Jums bus naudinga, gydantis savo zaizdeles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pellagija: 30 lapkričio 2008 - 17:33
Imuninė sistema turi būti stipri. Tad ir ligos nebaisios. Skaičiau internete, kad cinkas labai padeda.
Atsakyti
Sveikos merginos,moterys.
Ieskojau info apie zaizdeles ir pamaniau parasyti jums.. ax.gif
Man pries 9men gine per apziura sake kad man prie kaklelo lyg besiformuojanti zaizdeli,nelygi gleivine,tai geriau vaistukus, dabar va nuo spalio planuojam leliu ir pamaniau ar ta zaizdele praejo ir ar neturi ji itakos pastojimui,beja mano mm irgi laba skausmingos.. ax.gif gal galite ka patarti?
Aciu uz atsakymus..
Atsakyti