Šiaip galima padiskutuot....
kas darosi? Ką anksčiau žmonės negerdavo? nebaliavodavo? kad ir tais visų išpeiktais tarybiniais laikais?
Gerdavo- ir šiukšlindavo- tačiau būdavo ir auklėjimas kitoks. Anksčiau kiek save atsimenu būdavo rudeninės talkos- pavasarinės talkos... Jų metu rinkdavom šiukšles, sodindavom gėlytes... grėbdavom lapus... iš parkų ir pakrančių surinkdavom net šakas...Ir visa tai organizuodavo mokyklos. Kažkaip buvo įdiegta kad tai- tavo namai- o namuose šiukšlių bet kur nemėtai gi???
Ydomu- o dabar mokyklos organizuoja talkas? Nereikia ten kažkokių grandiozinių planų tvarkos- paprasčiausiai aplink savo teritorijas. Ir tegul nestaugia kad ai čia kiti šiukšlina o mums tvarkyt- jau dabar matau kaip paaugliai stūgauja- tai geriau, kad ir tėveliai įsijungtų.
Juk buvo graži tradicija?
ir tvarkingiau buvo.
O dabar. Eina vaikas su mama vidury miesto- vaikas atsilupa ledus- popierių numeta- mama nei žodžio... aukštakulniai- prisidažiusi... tik kaukš kaukšt. sijonas atsiprašant užpakalio nedengia (na atleiskit- mini mėgėjos- bet man net koktu pasidarė) aš su vaiku- su vežimu pasivijau klausiu vaiko- kodėl šiukšlę numetei? o ta kad atrėš man: "ne jūsų suš...tas reikalas. už ką šlavėjams aš pinigus moku... ir kad užsives apie mokesčių mokėtojų pinigus... apsiskaičius mat... bet ne ten kur vertėtų"
Arba dar: labiausiai knisa mane prie bankomatų- atsispausdina čekį- suglamžo ir numeta- kai buvau

žinot teisybės nusprendžiau ieškoti- ypač mane nervino viena moteris.

(daba net gėda- kuo ji vargšė neįtiko??) dažnai ją matydavau prie bankomato ir visada atsispausdindavo čekį- ir visada sugniauždavo kumštyje ir numesdavo čia pat (nors šiukšliadėžė už poros žingsnių)Galiausiai trūko mano kantrybė po jos pasilenkiau ir pasakiau:
"atleiskite- čia jūsų"
O ji man:
"Bet čia šiukšlė..."
o aš bjaurybė atrėžiau:
"bet žiūrėkit čia šiukšliadėžė už poros žingsnių"
Ir žinot- padėjo:
1- mane pamačius ji dabar visada nurausta
2- daugiau nemačiau jos metant šiukšlės ant žemės...
Po šių incidentų mane vyras galutinai praminė: "Klepesova- svieto lygintoja