"Voveruskos"
1 stikline grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos
I isplaktus kiausinius supilti grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.
Siu voverusku nesu gaminus, tai nezinau ar skanios iseis, bet va situos grybukus esu darius, tai labai jau skanus man jie iseina
"Grybukai"
4 kiausiniu tryniai,
4 saukstai cukraus,
100g sviesto,
0.5 stiklines grietines,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0.5 saukstelio sodos,
3-4 stiklines miltu,
1 saukstas aguonu.
Glajui: 1 kiausinio baltymas,
1 stikline miltinio cukraus,
citrinos sulciu arba citrinos rugsties. na ir kepurelem i karsta sokolada panardinti.
Kiausiniu trinius issukti su cukrumi. I grietine suberti soda, ismaisyti ir supilti trynius. Sviesta islydyti, bet neikaitinti, supilti i issukta kiausiniu ir grietines tyre, suberti vanilini cukru, miltus (issijotus) ir minkyti tesla kaip makaronams.
I tam tikra forma grybams kepti deti po gniuzuliuka teslos ir kepti vis apverciant keptuve (kaip vaflius).
Isimtus is formos atausinti. Kotelius aptepti baltymu glajumi : i baltyma suberti miltini cukru ir trinti mediniu saukstu kol pasidarys vientisa mase (nepamirsti trupucio rugsties). Kotelius apibarstyti aguonomis.
Skanaus
"Liftas į sėkmę neveikia. Tačiau visuomet galite lipti laiptais" B.Tracy