Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

QUOTE(aifa @ 2008 08 01, 14:03)
Mes į diržą nespjauname. Mūsų supratimu yra situacijų, kuriose diržas yra priemonė pakreipti vaiką teigiama linkme.

Kažkaip kliūna pasiakymai, kad "mušti vaiką" yra paprasčiausias kelias. O jūs pabandykite, pamatysite kaip nepaprasta yra priimti tokį sprendimą. Ir kaip vieną kartą tai padarius šlykštu pačiam ir norisi kiek įmanoma ateityje nepakliūti į tokią situaciją.

Negali būti jokio pakreipimo į gerą prievartos būdu. Tame būtinai išliks kažkas blogo.

Sąžinė prabunda, kurios klausyti geriau nei savo `kvailų` emocijų. Taip, suduoti yra labai lengva išeitis, duoda efektą tuoj pat, tai pirmiausia ateina į galvą iš mūsų gyvūninės prigimties - instinktas. Gyvūnai sprendžia reikalus besipešdami. Bet mes esame žmonės. Galima rasti išeičių, bet tai sunkesnis kelias, nes pradžiai reikia išspręsti galvosūkį, kaip reiktų reaguoti ir kokius žodžius parinkti.

Tikiu, kad ateityje žmonija įvaldys ir aukštesnį auklėjimo lygį - per kalbos dovaną ir psichologiją.
Papildyta:
QUOTE(Vynė @ 2008 08 01, 14:24)
Bet neesu kategoriškai prieš mušimą, manau, kai šeima darni, teisinga, tai koks vienas kitas kartas labai įpatingais atvejais nesužalos vaiko psichiškai. Kiek teko matyti ir gamtoje patelės krimstelna jaunikliui, na taip švelniai motiniškai, tada jaunikliai pradeda reaguoti į jų pagrasinantį urzgimą.

Taip smile.gif Bet tai ne priežastis būti `ne prieš mušimą`, nes tai yra neteisinga. Taip, žmonės daro klaidas, kai kuriems reikia išmokti nepliaukštelėti ir suvaldyti emocijas po keletos klaidų. Svarbiausia pasiekti rezultatą ir išmokti nebesielgti neteisingai.
Atsakyti
Aš sukūrus temą suvokiau, kad neįmanoma išspręsti problemos forume (kaip žirafai per ilgą kaklą kol daėjo doh.gif ) verysad.gif Būtina matyti realią situaciją, o geriausia net dalyvauti ir matyti tėvų ir vaikų bendravimą, oelgius, tik tada pasimatytų tikrosios netinkamo vaikų elgesio priežastys. Taigi, tik tėvai patys, skaitydami knygas ir mąstydami, analizuodami gali išspręsti gautus galvosūkius unsure.gif Dar nepakenktų pas psichologą apsilankyt ir gaut profesionalių patarimų.
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2008 08 22, 14:49)
tai va apie ką ir kalbam,kad nevisada mus supa vien geri,malonūs ir protingi žmonės ir tavo vaikas kokią bobutę gali nukaršusia pavadinti,o kiti sakys,kad mamytė nekulturinga lotuliukas.gif

kad būčiau kultūringa, kuo man pasiūlytumėt pakeist tą nekultūringą žodį "nukaršusi"? 4u.gif
Nes tikrai nebijau, jog mano vaikas pasakys į akis žmonėms tai, ką aš manau.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 23, 00:40)
kad būčiau kultūringa, kuo man pasiūlytumėt pakeist tą nekultūringą žodį "nukaršusi"?  4u.gif
Nes tikrai nebijau, jog mano vaikas pasakys į akis žmonėms tai, ką aš manau.

Mes Jums pasiulytume nevartoti sio zodzio visai ir pakeisti poziuri i vyresnio amziaus moteris 4u.gif jas (taip pat kaip vaikus), reikia suprasti - ju amziaus ir patirties bagazas, nors Jums ir nepriimtinas, bet visgi turtingas.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 08 24, 10:50)
Mes Jums pasiulytume nevartoti sio zodzio visai ir pakeisti poziuri  i vyresnio amziaus moteris 4u.gif jas (taip pat kaip vaikus), reikia suprasti - ju amziaus ir patirties bagazas, nors Jums ir nepriimtinas, bet visgi turtingas..  biggrin.gif

Svarbu ne kiekybė, o kokybė mirksiukas.gif
Atsakyti
jūs jau čia ne apie vaikus,o apie viena kitos auklėjimą g.gif
Atsakyti
Mes irgi esam kažkieno vaikai nail.gif hihihi.gif
Atsakyti
net nekyyla minčių vaiką mušt ir dar diržu,juk tai tėvų silpumo išraiška
Atsakyti
Vaiko ugdymui čia
http://www.supermama...;#entry21648197
visai neblogai ar ne? smile.gif
Atsakyti
mes ,kaip ir visos turim draugiu su kuriom sperndziam siokias tokias vaiku problemas,na ir per toki pokalbi as gavau pastaba,''kad mano maziui reiketu jau dirziuko''.Taip ragiukai jam jau dygsta...bet norejau parasyti stai ka,susiradau stai sita temele perskaiciau viska apie auklejima,ragiukus,oziukus,ir nusprendziau jokio dirziuko!!Mes taikom metoda ,vaikas pabuna kitam kambary.Prisipazinsiu ,netikejau ,kad bus veiksminga,bet mum labai padeda,uztenka tik paminet ,patc iseina ir net duris uzsidaro smile.gif .taigi mamytes dalinkimes savo mintimis ,nes manau ne tik man vienai tai padeda drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(mammukas @ 2009 01 02, 17:42)
mes ,kaip ir visos turim draugiu su kuriom sperndziam siokias tokias vaiku problemas,na ir per toki pokalbi as gavau pastaba,''kad mano maziui reiketu jau dirziuko''.Taip ragiukai jam jau dygsta...bet norejau parasyti stai ka,susiradau stai sita temele perskaiciau viska apie auklejima,ragiukus,oziukus,ir nusprendziau jokio dirziuko!!Mes taikom metoda ,vaikas pabuna kitam kambary.Prisipazinsiu ,netikejau ,kad bus veiksminga,bet mum labai padeda,uztenka tik paminet ,patc iseina ir net duris uzsidaro smile.gif .taigi mamytes dalinkimes savo mintimis ,nes manau ne tik man vienai tai padeda drinks_cheers.gif

vaiko isvarymas i kita kambari - psichologinis smurtas (kaip lupimas - fizinis smurtas). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 03, 00:58)
vaiko isvarymas i kita kambari - psichologinis smurtas (kaip lupimas - fizinis smurtas).  4u.gif

Ragnez, gal galėtum plačiau, kokią alternatyvą siūlytum vietoj išvedimo į kitą kambarį?
Atsakyti