Tema tikrai naudinga, ir man buvo labai įdomu viską perskaityti.
Mano žmogiukas dar visai mažiukas, bet auklėjimu ir apskritai vaikų psichologija domiuosi jau pakankamai seniai, dar net nesilaukdama užklysdavau į šį skyrelį. Pati esu gan problematiška asmenybė, tenka pripažinti, kad su nervais situacija nekokia... Visada buvau labai jautri ir nervinga, lengvai supykstanti ir pan., todėl labai nerimauju, kaip reiks būti pavyzdžiu savo vaikams. Esu absoliučiai prieš fizines bausmes, BET labai bijau, kad kažkada gali nepavykti susivaldyti. Man labai sunku valdyti savo pyktį, ir tai mane varo iš proto galvojant apie vaiko auklėjimą. Absoliučiai pritariu visiems
ragnez pasisakymams, bet bijau, kad realybėje bus labai labai sunku vadovautis tokiomis nuostatomis. Todėl kaip tik įmanydama bandau save ruošti ateičiai...
Neseniai paklausiau savo vyro, kaip jis elgtųsi vaikui sukėlus isteriją parduotuvėje. Jis man atsakė, kad išeitų su vaiku laukan ir tada sektų rimtas pokalbis, o jei tai nepadėtų- gautų per užpakalį. Tąkart jam tik pareiškiau, kad mano šeimoje jokių mušimųsi nebus. Bet manau, kad reikėtų daugiau su juo apie tai pakalbėti, kažkaip jam išaiškinti.... Manau, geriausia būtų, jei jis paskaitytų lietratūros ta tema, pasidomėtų kitų žmonių patirtimi, o tada galėtume viską aptarti kartu, diskutuoti. Bet jis skaityti atsisako, tad teks man pačiai jį kažkaip "apšviest"

Kolkas susimąstyti priverčiau ta fraze kaip mes vienas kito nemušam, jei kas nepatinka, tai kodėl turėtume mušti fiziškai už mus silpnesnį, savo mylimą vaiką?
Pabaigai tokia situacija iš realaus gyvenimo:
MB ir jo tėvai bei brolis dirba kartu savo picerijoje. Brolio žmona su vaikais ten irgi būna kasdien ir gan ilgai, o kartais palieka kurį nors arba ir abu vaikus pabūti. Mažesnysis (4 m.) yra labai judrus vaikas, motina ant jo pastoviai rėkia- nedaryk to, neliesk ano, ir t.t. O MB žiauriai nervuojasi, kad jis nuolat malasi virtuvėje ir lenda prie visko, painiojasi jam po kojom. Nervuojasi ne šiaip, o dėl jo saugumo, baisu net pagalvot kiek ten visko gali nutikti- ir verdantis aliejus, ir visokie rakandai, ir karštos krosnys, ir t.t. ir pan., o MB tikrai neturi kada su juo ten užsiimti, visgi dirba...; Berniuką ypač traukia tešlos maišymo mašina- didžiulė, galinga, su dideliu geležiniu sraigtu; jis ten nuolat bando kišt rankas, jam labai smagu. MB vis aiškina, kad susižeis ir t.t, bet jis tik juokiasi. Visi kiti nekreipia dėmesio

Tai jis man grįžęs namo vis sako, kad oi kaip jam reiktų diržą paimt, kad pagaliau suprastų, nes kitaip nešeina. Tai ką aš jam tokiu atveju galėčiau patart?

Ką daryti, kad vaikas suvoktų povojų? Aišku, MB tikrai jo nemuš, bet.... Sunku likti pasyviam.