Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

Sveikos mamytės 4u.gif
Pradėjau skaityti labai gerą kygą apie vaikų auklėjimą LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Pardavime jos jau nebėra, taigi nuėjus į biblioteką atsišviečiau ir nuskanavau pdf formatu. Taigi jeigu kuri nors norite šios knygos elektroninio varianto (po to galite atsispausdinti) tai rašykite man į el.paštą laisvi.tevai.laisvi.vaikai@gmail.com. Būtinai kiekvienai atsiųsiu knygą, tik ji bus ne vientisa, o susidarys iš 9 failų, nes labai didelės apimties ji yra todėl negalėjau visko į vieną failą sudėti, dėl to bus 9 el.laiškai. Temų neseku, todėl į AŽ geriau nerašykite...
Knyga verčia susimąstyti apie tai ar mes teisingai auklėjame savo atžalas, taip pat yra labia daug praktinių patarimų kaip tai geriau daryti smile.gif

Tikiuosi jums patiks skaitymas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Midnattssola @ 2010 06 02, 10:08)
Sveikos mamytės  4u.gif
Pradėjau skaityti labai gerą kygą apie vaikų auklėjimą  LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Pardavime jos jau nebėra, taigi nuėjus į biblioteką atsišviečiau ir nuskanavau pdf formatu. Taigi jeigu kuri nors norite šios knygos elektroninio varianto (po to galite atsispausdinti) tai rašykite man į el.paštą laisvi.tevai.laisvi.vaikai@gmail.com. Būtinai kiekvienai atsiųsiu knygą, tik ji bus ne vientisa, o susidarys iš 9 failų, nes labai didelės apimties ji yra todėl negalėjau visko į vieną failą sudėti, dėl to bus 9 el.laiškai. Temų neseku, todėl į AŽ geriau nerašykite...
Knyga verčia susimąstyti apie tai ar mes teisingai auklėjame savo atžalas, taip pat yra labia daug praktinių patarimų kaip tai geriau daryti smile.gif

Tikiuosi jums patiks skaitymas  4u.gif

Jau iš knygos pavadinimo matosi, apie ką knyga...Drausmės šalininkėms tikrai verta paskaityti smile.gif
Atsakyti
4u.gif

Tevas atsipraso
V.Livingstonas Lorndas

“Paklausyk, sunau: sakau tau visa tai, kai tu miegi, pasidejes savo maza plastakele po skruostu, o sviesios garbaneles prilipusios prie dregnos kaktytes. As prasmukau I tavo kambari vienas. Pries minute as bibliotekoje skaiciau laikrascius ir mane uzpludo atgailos banga. As atejau pas tave vedinas kaltes jausmo.
Stai ka as galvoju, sunau: as pykau ant taves. Kai rengeisi eiti i mokykla, isbariau tave, kad veida tik perbraukei ranksluosciu, kad nenusivalei batu. Piktai uzrikau, kai kazka numetei ant grindu.
Per pusrycius irgi prasikaltau. Isliejai gerima, per greitai kisai maista, laikei alkunes ant stalo, per storai tepei sviesta ant duonos. Kai nuejai zaisti, o as skubejau i traukini, tu pasisukai, pamojavai man ir suktelejai “Viso gero, tete”, o as susiraukiau ir atsakiau “Nesikuprink”.
Vakare vel viskas prasidejo is naujo. Perejes kelia, pamaciau, kad tu zaidi rutuliukais, klupedamas ant keliu. Kojines buvo prakiurusios. As pazeminau tave draugu akivaizdoje parsivezdamas namo. Kojines brangiai kainuoja, ir jei pats jas pirktum, butum rupestingesnis. Ir tai pasake tevas.
Ar prisimeni, kai as veliau skaiciau bibliotekoje, o tu iejei nedrasiai ir pasiziurejai su nuoskauda? Kai zvilgtelejau pro laikrascio virsu, nepatenkintas, kad man trugdai, tu stabtelejai prie duru. As sumurmejau: “Ko tu nori”
Nieko nepasakes tu stryktelejai prie manes, apkabinai kakla ir pabuciavai. Tavo mazos rankutes apkabino mane su tokia meile, zydincia tavo sirdeleje, kuri nevysta net nepriziurima. Paskui pasisokinedamas uzlimai laiptais aukstyn.
O siek tiek veliau laikrastis isslydo man is ranku, ir mane apeme didziausia kankinanti baime. Ka iprotis padare su manimi? Iprotis kaltinti ir priekaistauti vien todel, kad tu berniukas. Ne todel, kad as taves nemyliu, o todel, kad per daug noriu is vaiko. As juk viska matuoju savo amziaus matu.
Tavo charakteryje tiek daug gerio ir nuosirdumo.Tavo maza sirdele tokia erdvi, kaip saulelydis virs placiu kalvu. Tai matyti ir is to verzlumo, su kuriuo tu pribegai prie manes ir pabuciavai pries eidamas miegoti. Visa kita siandien nesvarbu, sunau. As atejau prie tavo lovos ir atsiklaupiau. Man geda.
Tai menka atgaila. Zinau, kad nesuprastum viso to, jei pasakyciau, kai nemiegosi. Bet rytoj as busiu tikras tete. Draugausiu su tavim, kentesiu, kai tu kentesi, juoksiuosi, kai tu juoksiesi. As prikasiu liezuvi, jei kils noras pasakyti nepakancius zodzius. As kartosiu kaip rituala : ”Jis viso labo tik berniukas, mazas berniukas.”
Deja, laikiau tave bemaz suaugusiu. Bet dabar, matydamas pavargusi, susirietusi i kamuokiuka savo loveleje, suprantu, kad tu dar kudikis. Dar vakar motina nesiojo tave ant ranku, o tavo galvele ilsejosi ant jos peties. As per daug, per daug is taves norejau.”
Atsakyti
Ačiū, rhinos 4u.gif
Atsakyti
Mielos mamytes, perskaiciau as jusu pasisakymus nuo A iki Z ... ir gerai pagalvojusi dar syki isitikinau ,kad visgi vaikai ,turi gerbti tevus ir tureti supratima ,kas yra suauges zmogus ir kas yra vaikas Su kaikuriu mamyciu pasisakymais as sutinku visais 100% ,bet yra ir tokiu ,kurios perlenkia lazda su "laisve" "savyraiska" . Dar pastebejau ,mamos , kurios yra kitokios nuomones , cia nera toleruojamos, nes pakankamai agresyvus pasisakymai pasako daug ka .Tai tuomet ka kalbet apie ju metodika auklejant vaikus ...!?

PVZ is asmeninio gyvenimo . Nuvykstam visa seimyna i kita miesta ,pas gimines , ten auga du vaikai ,mano vaiku amziaus +- 1 metai , jaunelis giminaiciu berniukas , nueina i ukini pastata , pasiema plaktuka ,pasikviecia mano dukra (tada jai buvo 5 metai) ir liepia laikyti vini ,kol jisai ikalt i pagali (vinis tikra tokie didele ,ir plaktukas taip pat ne zaislinis ), mano mergelike aisku bijo laikyt ir atsisako , tuomet berniokas ,beja metais vyresnis uz maniske ,uzsimoja plaktuku ir puola vytis mano mergaite ,kuri is isgascio pradeda begti . As pamaciusi islekiu i kiema ,pastveriu is to vaiko plaktuka , nunesu i ukini ir padedu aukstai ,kad nepasiektu ,tada nueinu pas vaiko mama ir pasakau ,kame reikalas ir kokios galejo buti pasekmes .... Mama nepatenkinta ir suraukusi nosi ,man atvelia ,kad vaikas taip save isreiskia ,jis lavina savo igudzius , nes mat uzauges jis bus matyt stalius...... Mamytes mielos ,neduok dieve jis butu pasigaves mano dukra ir uztvojes tuo plaktuku . Vat prie ko gali privesti tokia vaiko savyraiska.

P.S. ir tai kit lasas juroje,ka as jums papasakojau .

Atsakyti
QUOTE(bambuziuke @ 2010 06 02, 16:37)
Mielos mamytes, perskaiciau as jusu pasisakymus nuo A iki Z ... ir gerai pagalvojusi dar syki isitikinau ,kad visgi vaikai ,turi gerbti tevus ir tureti supratima ,kas yra suauges zmogus ir kas yra vaikas Su kaikuriu mamyciu pasisakymais as sutinku visais 100% ,bet  yra ir tokiu ,kurios perlenkia lazda su "laisve" "savyraiska" . Dar pastebejau ,mamos , kurios yra kitokios nuomones , cia nera toleruojamos, nes pakankamai agresyvus pasisakymai pasako daug ka .Tai tuomet ka kalbet apie ju metodika auklejant vaikus ...!? 
PVZ is asmeninio gyvenimo . Nuvykstam visa seimyna i kita miesta ,pas gimines , ten auga du vaikai ,mano vaiku amziaus +- 1 metai , jaunelis giminaiciu berniukas , nueina i ukini pastata , pasiema plaktuka ,pasikviecia mano dukra (tada jai buvo 5 metai) ir liepia laikyti vini ,kol jisai ikalt i pagali (vinis tikra tokie didele ,ir plaktukas taip pat ne zaislinis ), mano mergelike aisku bijo laikyt ir atsisako , tuomet berniokas ,beja metais vyresnis uz maniske ,uzsimoja plaktuku ir puola vytis mano mergaite ,kuri is isgascio pradeda begti . As pamaciusi islekiu i kiema ,pastveriu is to vaiko plaktuka , nunesu i ukini ir padedu aukstai ,kad nepasiektu ,tada nueinu pas vaiko mama ir pasakau ,kame reikalas ir kokios galejo buti pasekmes .... Mama nepatenkinta ir  suraukusi nosi ,man atvelia ,kad vaikas taip save isreiskia ,jis lavina savo igudzius , nes mat uzauges jis bus matyt stalius...... Mamytes mielos  ,neduok dieve jis butu pasigaves mano dukra ir uztvojes tuo plaktuku . Vat prie ko gali privesti tokia vaiko savyraiska.

P.S. ir tai kit lasas juroje,ka as jums papasakojau .

Jusu istorija su plaktuku tai kosmaras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rhinos @ 2010 06 02, 16:40)
Jusu istorija su plaktuku tai kosmaras doh.gif

Butent ,man plaukai siausiasi ,vien pagalvojus apie tai ,kad jei nebuciau pamaciusi ... Beja mano dukra iki bendravimo su tuo vaiku nera uzgavus ne vieno , bet ivykiu eigoje ,maniskei teko gintis ,ir ji viena syki uzplojo tam vaikui per veida , ir spekit kas liko kaltas?Ir skustis bego ne mano vaikas ,nes teta nuolat sakydavo genys genys ,skustis negrazu fui....tuk tuk tuk ir t.t
Atsakyti
bambuziuke, papasakota istorija - puikus tevu abejingumo pavyzdys.

beje, jei jau kalbame apie smurta pries vaikus, manau, kad tevu abejingumas (vadinamoji "saviraiskos laisve" kaip bambuziukes pavyzdyje), yra ne mazesnis smurtas, negu fiziniu bausmiu naudojimas.

ir dar. mano akimis, sioje istorijoje gera iseitis butu parodyti abiems vaikams kaip teisingai, saugiai elgtis su irankiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 02 birželio 2010 - 15:54
Žinot,aš tai neturiu pomėgio pasakoti, kas ir kaip augina vaikus...Iš šono gali susidaryti klaidingą nuomonę...O iš vieno įvykio daryti išvadas... Gal ta mama tiesiog šaltų nervų. Visgi nieko neatsitiko.
Tarkim, kai mano sūnūs buvo maži, ne kartą pažįstami nusistebėdavo, pamatę, kad aš ne pati vaikams tualete šviesą degioju, o yra padėta kėdutė, jie užlipa ir užsidega. O jei nukris?
Tai gal uždarykim savo vaikus inkubatoriuje, kad tik jiems kas nors neatsitiktų. Tai pats geriausias būdas užmušti vaiko savarankiškumą. Ir būtinai iki pat mokyklos baigimo vaikelį nuveskim už rankutės į mokyklą ir parveskim, nes kaip jis, mažulis, pats vienas dvi gatves saugiai pereis?Galit mane laikyti siaubinga mama,bet mano sūnūs nuo 8 m. patys vieni važinėja po Vilnių. Pvz., trasa Pilaitė- Žirmūnų galas. Su persėdimais. Ir jie puikiai orientuojasi mieste.
Atsakyti
QUOTE(bambuziuke @ 2010 06 02, 16:44)
Butent ,man plaukai siausiasi ,vien pagalvojus apie tai ,kad jei nebuciau pamaciusi ... Beja mano dukra iki bendravimo su tuo vaiku nera uzgavus ne vieno , bet ivykiu eigoje ,maniskei teko gintis ,ir ji viena syki uzplojo tam vaikui per veida , ir spekit kas liko kaltas?Ir skustis bego ne mano vaikas ,nes teta nuolat sakydavo genys genys ,skustis negrazu fui....tuk tuk tuk  ir t.t

o mergyte noriai bendrauja su tuo berniuku? g.gif manau, po tokiu isgyvenimu nelabai... blink.gif as tai isvis nesuprantu Jusu tetos auklejimo, kaip kazkokios kaimo gludumos bobyte be jokio isprusimo blink.gif (atleiskit uz pasisakyma) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 06 02, 16:53)
bambuziuke, papasakota istorija - puikus tevu abejingumo pavyzdys.

beje, jei jau kalbame apie smurta pries vaikus, manau, kad tevu abejingumas (vadinamoji "saviraiskos laisve" kaip bambuziukes pavyzdyje), yra ne mazesnis smurtas, negu fiziniu bausmiu naudojimas.

ir dar. mano akimis, sioje istorijoje gera iseitis butu parodyti abiems vaikams kaip teisingai, saugiai elgtis su irankiais.

As pritariu ,tik abejoju ar mama to vaiko taip pat mastytu g.gif , as paprasciausiai stengiuosi apribori bendravima su tuo vaiku , nes mamyte ne tik akla savo vaiko atzvilgiu ,bet ir kurcia dar . Siandien kalbejomes su vyresneliu , aptarem po pablogejusi moksla,apie ateinancia 6 klase ,kas jo laukia ateityje ,vienokiu ar kitokiu atveju ,tai abu verkem ir padarem isvada ,kad visgi abu esam ne tobuli ir abiem reikia vienas is kito kazko pasimokyti , man gal kantrumo ,supratimo daugiau ,jam pastangu moksluose ir t.t .Paaiskinau ,kad vaikas turi ne tik privilegijas ,bet ir pareigas ,pareiga padet mamai ,pareiga tvarkytis savo kambari,pareiga mokytis ... Zodziu verkem abu ,ir manau vienas kita supratom be jokiu dirzu ,o kaip mums sekesi papasakosiu ateityje mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rhinos @ 2010 06 02, 16:58)
o mergyte noriai bendrauja su tuo berniuku? g.gif  manau, po tokiu isgyvenimu nelabai... blink.gif  as tai isvis nesuprantu Jusu tetos auklejimo, kaip kazkokios kaimo gludumos bobyte be jokio isprusimo blink.gif (atleiskit uz pasisakyma) ax.gif

Zinokit ,mano mergyte visai su juo bendrauti nenori , bet kadangi tenka tai is mand agumo prieina pasilabina ,pasiulo atveztu vaisiu ir tiek ax.gif .O ta tetule tai mano metu (man 31 ) smile.gif
Atsakyti
Perskaičiau dabar dar kartą tą "baisią" istoriją ir noriu mamų paklausti: gal jūs steriliai užaugintos devintame aukšte? Gi pamenu, kaip aš augau: darželio nelankiau, būdavau namuose su močiute, plaktukų ir vinių niekas nuo manęs neslėpdavo, kaldavau vinis į lentukes, paskui tas vinis siūlais apvyniodavau ir tai buvo mano laivas. Augau privačiame name, kuriame nebuvo vandentiekio ir kanalizacijos. Turėjau tikrai laisvą vaikystę, nes tėvus mažai ir matydavau- jie dirbo. Taip, per pirštus plaktuku ne kartą esu užsitvojus. Ir kas jau man atsitiko?
Atsakyti