QUOTE(Tevulis @ 2010 05 06, 20:11)
Iš šių brandų rinkčiausi Caparol arba Sadolin.
Kaina stipriai nesiskiria, o blizgumas (iš to sekantis ir atsparumas trynimui) skiriasi.
Jei nėra daugumai lietuvių turimos baimės blizgumui, tai vaikų kambariui 20 tiks. Blizgumo dar gali bijoti meistrai, nes blizgumas labai išduoda blogą paviršiaus paruošimą. Bet valymui jie atsparesni.
Sadolin bindo7 jau esu vienu sluoksniu išdažiusi sūnaus kambarį,specialiai tokį kiekį ėmiau,kad antram sluoksniui galėčiau paderinti spalvą jei netiks...vat ir sumąsčiau,kad gal dėti 20nr. vietoj7,bet jei labai blizga tai gal negražiai žiūrisi?

visi kažkodėl tuos matinius...man dar sakė kažkokie yra šilko efektu ar kaip..

gal tie gersni?O sakykit valymui kurie labiau atsparesni iš šių mano vardintų,jei būtų 7 nr.? Dėl sienų nuglaistymo tai sakyčiau normaliai,gal kampuose yra lepsusų,bet mano vyras pats ir darė,o jis nemeistras
QUOTE(pagyvenus @ 2010 05 06, 23:31)
Aš išsirinkau sienom - caparol samtex 7 (mažai blizgūs), o lubom - topcolor professional ultra mat (giliai matiniai).Apdailinkai su topcolor dirbę, rekomendavo kaip gerus iš pigesnių.
Kai rinkausi, perskaičiau visą šitą temą, taip pat kitur internete - informacijos, kuri dažnai dar ir prieštaringa, labai daug. Todėl apsisprendžiau imti "vidutinės klasės", o sprendimą pagreitino ir tuo metu taikytos akcijos - 40 proc. nuolaida caparol dažams senukuose ir 30 proc. nuolaida topcolor dažams santeroje. Kolkas dažai tik nupirkti, dar nedažė, tai nieko pasakyti negaliu. Bet manau nesigailėsiu, arba bent jau galėsiu guostis "kaip už tokią kainą..."
lubas jau šiandien išdažiau topcolor silk3 manrodos

kažkaip dėl lubų visai nebijau,juk jų tikrai vaikai nenuteps,labiausiai noriu sienas gerai nudažyt,kad galėčiau valyti reikalui esant
mes tą nuolaidą pražiopsojom

senukuose,paskutinę dieną užmatėm,bet taip greit mes nemokam išsirinkt
Papildyta:
Ir dar pamiršau paklausti
Ar visi dažai gaminami su pigmentais yra vandeniu skiedžiami ir vandens pagrindu?

nesuprantama man,visus įrankius parsinešu į vonią ir kuo puikiausiai nusiplaunu su vandeniu

tai sakykit ar tie dažai yra atsparūs?
Tai tada kuom skiriasi dažai pvz. aliejiniai,alkidiniai,dispersiniai? gal atsparesni,na kad smirda ilgai tai čia žinoma

ir su vandeniu įrankių neišplausi

tikieuso supratot ko klausiu
Mylėk kitus, ir tave mylės, šypsokis,- ir tau šypsosis!