Įkraunama...
Įkraunama...

Žaliakalnis: l/d "Ąžuoliukas"

Sveikos,

Turbut sito klausdama ieskau nusiraminimo blush2.gif Ar esat kuri nors vedusi savo vaikiuka i sio darzelio lopeslio grupe jau nuo 1,5 metuku, kai vaikas dar savarankiskai pats nepavalgo ir ant puodo nesipraso (visko tik mokomes)? ar neturite nusiskundimu? ar neparsivesdavot nuolat alkanu ir apsikakojusiu?
siandien pirma karta vedziau porai valandu, tai auklyte paliko labai nekoki ispudi, ir bijau, kad labai nesuks galvos, kad vaiks bus nepavalges ir pan verysad.gif gal cia mano perdeta rekacija, nes esu nestuke.gif , bet tokie komentarai, kad "mes cia prie kiekvieno valgancio nepristovesim, namuos visko turit ismokint" ir pan. nelabai maloniai nuteikia doh.gif grupej bus viso labo 3 ar 4 1,5 metuku vaikuciai kuriems reiks visokeriopos pagalbos...
Atsakyti
sveikos mamytes jau labai jautriai sureagavote į auklytės pasisakymą,tiesiog vien lopšelio darbuotojai fiziškai negali jūsų vaikus išmokyti būti savarankiškais.Jei esate pasirengusi leisti savo atžalą į lopšelį tokio amžiaus,tai visas pastangas turite dėti,kad vaikas būtu kuo savarankiškesnis juk grupėje yra 15 vaikų ir ir būna visko,bet badu kiek žinau dar niekas nenumirė.Mano nuomone vaikams pats palankiausias laikotarpis lankyti lopšelio grupes nuo 2 metukų,jie būna daugiau savarankiški ,juk ne veltui išleistas įstatimas mamos leistinas auginti savo vaikus iki 2metų,tai kuo juo ne pasinaudoti.
Atsakyti
As truputi papriestarausiu - juk kartais buna visokiu aplinkybiu, kodel nusprendziama leisti vaika i lopseli anksciau nei 2 metu, o be to jeigu darzelis priima vaikus nuo 1,5 metuku, tai manau juk savaime suprantama, kad toks vaikutis nera dar labai savarankiskas ir jam reikia pagalbos, o is ko jos daugiau tiketis jeigu ne is aukletoju ir auklyciu?
Atsakyti
Atsiprašau gal mane ne taip supratote,bet į lopšelio grupės personalą visas viltis nereiktu dėti, turėtu didesne dalį atsakomybės ugdant vaiko savarankiškumą perimti tėvai,o ne manyti ,kad auklytės ir auklėtojos visa galios. Aš savo vaikus taip pat leidau į lopšelį,bet prieš tai ne mažai savo pastangų įdėjau mokydama juos sėstis ant puoduko,patiems valgyti ir tttt....toliau nieko ne reikalaudama iš kitu,yra gera patarle "kiek įdėsi tiek turėsi". Yra darželių,kurie priima vaikus nuo 1metuku ,mamos tai gera žinia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kumba: 14 rugsėjo 2010 - 20:27
tai as ir nemanau, kad aukletojos vaika turi visko ismokyti, as kalbu kad tol kol, buna lopselyje turi pasirupinti minimaliais vaiko poreikiais be jokiu pretenziju. Pati aktyviai mokinu tiek valgyt, tiek ant puodo sest ir nesitikiu, kad kas nors uz mane tai padarys. Be to kiek pati grupej pabuvus maciau, kad to pacio demesio ir pagalbos reikia tiek 1,5 tiek 2 metu vaikui. Manau kad vaikas vaikui nelygus ir kartais tas 1,5 metu vaikas gali but gudresnis uz dvimeti...o kad leidi vaika nuo 1,5, o ne nuo 2, manau tikrai nereiketu smerkti. Kas nusprendzia isleisti anksciau turbut turi pakankamai rimtu priezasciu ir zino kas ju vaikui geriausia tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(Saulytez @ 2010 09 14, 21:44)
As truputi papriestarausiu - juk kartais buna visokiu aplinkybiu, kodel nusprendziama leisti vaika i lopseli anksciau nei 2 metu, o be to jeigu darzelis priima vaikus nuo 1,5 metuku, tai manau juk savaime suprantama, kad toks vaikutis nera dar labai savarankiskas ir jam reikia pagalbos, o is ko jos daugiau tiketis jeigu ne is aukletoju ir auklyciu?

tai va sita as ir turiu galvoj, kad jeigu jau formuojama grupe nuo 1,5 amziaus, tai atitinkamai turi buti ir pasirenge su tokio amziaus vaiku gebejimais taikytis g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes mes irgi pradejim lankyti sį darželį, kelis kartus tik buvom dar, papuolem i Giliukų grupę mane neramina gal ir bereikalo blush2.gif j, kad grupe mišri maniškei tik 3
metukai. o ten kartu būna ir 6 metų, bei 5 metų vaikai tai nežinau prieš metus lygatai kai domėjomes taip nebuvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugilka @ 2010 09 21, 14:53)
sveikos mamytes mes irgi pradejim lankyti sį darželį, kelis kartus tik buvom dar, papuolem i Giliukų grupę mane neramina gal ir bereikalo  blush2.gif j, kad grupe mišri maniškei tik 3
metukai. o ten kartu būna ir 6 metų, bei 5 metų vaikai tai nežinau prieš metus lygatai kai domėjomes taip nebuvo  smile.gif

mes taip pat jau einam i dickiu grupe - Nykstukai tik, tai ten irgi misri grupe iki ikimokyklinio amziaus. na mes tai nematom tame jokios problemos - dar greiciau tik visko ismoks smile.gif bent maniskei tai nebuvo jokio adaptacinio laikotarpio, kaip eina dziugiai nuo pat pradziu taip ir keliauna kiekviena ryta biggrin.gif

zinoma vaikas vaikui nelygu, maniske is esmes drasi tokia, jai dzin kokio amziaus vaikai - prie visokiu situaciju labai gerai prisitaiko smile.gif

kiek zinau tai kitokiu grupiu ir nera po lopselinuku
Atsakyti
QUOTE(rugilka @ 2010 09 21, 14:53)
sveikos mamytes mes irgi pradejim lankyti sį darželį, kelis kartus tik buvom dar, papuolem i Giliukų grupę mane neramina gal ir bereikalo  blush2.gif j, kad grupe mišri maniškei tik 3
metukai. o ten kartu būna ir 6 metų, bei 5 metų vaikai tai nežinau prieš metus lygatai kai domėjomes taip nebuvo  smile.gif

Sveiki,
o mes kaip tik irgi buvom Giliuku gupei, tikrai lb misri, bet vaikuciai vsi lb mieli pasirode:), bet po keleto bandymu is viso pasitraukem is sio darzelio, radom arciau namu. Man is tiesu iskart pasirode, kad Giliuku aukletojai gan sunku uzsimmti su tokio skirtingo amziaus vaikais, del to jie ten veikia kas ka sau, nes skirtingi ju pomegiai ir interesai. Didziam nustebimui darzelyje arciau namu mes vel tokioj pat grupei, bet skirtumas akivaizdus, vaikai kad ir lb skirtingo amziaus, bet zinokit visada uzimti, nera kada jiems ten verkti ar per galvas verstis, tai jie salej, tai jie dainuoja, tai kazkokius darbelius daro, bet tie kur lb nenori tyliai zaidzia tokiam zaidimu kampelyje. Pradzioj man pasirode, kad gal tik prie manes taip, bet pabunu kartais uz duru, na tikrai viskas gerai:)
Todel dabar tikrai nemanau, kad tas skirtingas amzius lb blogai, manau viskas priklauso nuo aukletoju:)
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2010 09 22, 10:32)
mes taip pat jau einam i dickiu grupe - Nykstukai tik, tai ten irgi misri grupe iki ikimokyklinio amziaus. na mes tai nematom tame jokios problemos - dar greiciau tik visko ismoks smile.gif bent maniskei tai nebuvo jokio adaptacinio laikotarpio, kaip eina dziugiai nuo pat pradziu taip ir keliauna kiekviena ryta biggrin.gif

zinoma vaikas vaikui nelygu, maniske is esmes drasi tokia, jai dzin kokio amziaus vaikai - prie visokiu situaciju labai gerai prisitaiko smile.gif

kiek zinau tai kitokiu grupiu ir nera po lopselinuku

Na va o mes taip ir nebesusitikom su graziaja Aurelija, sekmes jums:)
Atsakyti
Sveikos,

Mes einame i Giliuku grupe, aukletojos man atrodos malonios, vyresne labiau priimtina mano Jonukui. Bet mes ilgokai sirgom, tai galima sakyti pratinsimes is naujo prie darzelio.
Bendras pirmas ispudis - man patinka, palikus vaika, jauciuosi rami. O jei mano vidinis balsas netrimituoja pavojaus signalais, tai vadinasi viskas gerai.
Bet pagyvensim toliau ir paziuresim, kaip cia bus.
Linkiu visiems musu darzelinukams nesirgti. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, gal kieno nors iš jūsų vaikučiai dalyvavo projekte "Renkuosi, nes žinau". Įdedu jų puslapiuko nuorodą facebook'e, gal norėsite pasmalsauti, o gal ir savo vaikučio nuotraukytę rasite.
http://www.facebook....163394117014179
Atsakyti
Noriu paklausti o kaip su eilėmis? Ar visi vaikai pateko į lopšelį kurie užsirašė?
Atsakyti
gal kas zino kada paskelbs sarasus tu kurie patenka si rudeni?
Atsakyti