Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

QUOTE(vilara @ 2009 01 02, 18:54)
Na aisku, kiekvienai savo pasvarstymas teisingiausias.
Musu atveju, musu biologinis tetis mus tiesiog pragere, pamirso. O naujasis tetis (ne toks jau ir naujas), augina, islaiko, ir cia jo sumanymas, kad jo pavarde nesiotu *jo* sunus, nes bus broliukai ar sesutes, o pavardes skirsis. Tad tegul jau nesios vaikas gero dedes pavarde, negu zmogaus, kurio net neprisimena ir kuris seima iskeite i buteliuka. O issiskirsim dar karta ar ne , niekas to nezinom. Ir nei viena nesame nuo to apsaugota. Dar paminesiu, kad pavardes reikalus vaikuciui tvarkysime tik tada , kai jis prades lankyti mokykla ir kada atsiras jo broliukai ar sesutes. Va taip va. blush2.gif  4u.gif

Labai smagu ir dziugu 4u.gif Bet pavardes keitimas labai daug laiko uzims tad patariu tada pradeti jau dabar tai gal iki mokyklos ir spesit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2009 01 03, 12:26)
Labai smagu ir dziugu  4u.gif  Bet pavardes keitimas labai daug laiko uzims tad patariu tada pradeti jau dabar tai gal iki mokyklos ir spesit  doh.gif

drinks_cheers.gif Tikrai uzima daug laiko,pas mus biski kitokia situacija,viskas paprasciau ir to advokate sake kad uztruks apie puse metu.
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2006 11 24, 17:39)
Noriu paklausti, jei teismas prispazista, kad mano duktes tevas yra TAS vyras, priteisia jam moketi alimentus, tai kuo remiantis atmes mano prasyma del tevo pavardes,kaip ji motyvuos?Kaip vyras gali atsisakyti duoti pavarde vaikui, kuris yra PRIPAZINTAS JO?Teismo nutarimu!

Atsakyti
Ar zinote istatymus UK del vaikelio pavardes pakeitimo? Esu netekejusi, taciau vaikas turi tevo pavarde, noreciau ja pakeisti i savo.T.y -- kad vaiko tevas atsisakytu tevystes( as kiek esu informuota vienintelis kelias per teisma)..Gal zinote kas nors kaip tai padaryti ramiai? blink.gif
Papildyta:
Ar zinote istatymus UK del vaikelio pavardes pakeitimo? Esu netekejusi, taciau vaikas turi tevo pavarde, noreciau ja pakeisti i savo.T.y -- kad vaiko tevas atsisakytu tevystes( as kiek esu informuota vienintelis kelias per teisma)..Gal zinote kas nors kaip tai padaryti ramiai? blink.gif
Atsakyti
Isteku antra karta uz uzsieniecio ir noreciau pakeisti vaiku pavardes i savo busima, nes ju paprasciausiai niekas neistars doh.gif Jau Lietuvoj jos sunkiai istariamos, o uzsienieciams is viso, su tokiais garsais kaip dž. Jei vaiku tevas nesutiktu su pavardziu keitimu, reiketu kreiptis i teisma ? Ar kas nors bande keisti vakams pavardes tesimo keliu ir kaip sekesi ? g.gif
Atsakyti
Į būsimą pavardę tikrai niekas nepakeis. Nes tokių būsimų pavardžių kas savaitę vis naujų gali būti. Vaikų tėvui nesutinkant jūsų šansai pakeisti vaikų pavardes yra labai menki - užsieniečių problemos ištariant vaikų pavardes nėra rimta priežastis keisti pavardes.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 09, 09:15)
Į būsimą pavardę tikrai niekas nepakeis. Nes tokių būsimų pavardžių kas savaitę vis naujų gali būti. Vaikų tėvui nesutinkant jūsų šansai pakeisti vaikų pavardes yra labai menki - užsieniečių problemos ištariant vaikų pavardes nėra rimta priežastis keisti pavardes.

Kaip bebutu keista bet si karta sutinku drinks_cheers.gif 100%
Atsakyti
Mūsų vaikas gimė ne santuokoj. Kadangi planavome tuoktis- sutikau duoti vaikui tėvo pavardę, bet dabar labai labai dėl to gailiuosi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 07 19, 08:02)
Forumo teisininkas nenori atimti duonos iš savo kolegų.

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleur @ 2009 03 22, 16:28)
Mūsų vaikas gimė ne santuokoj. Kadangi planavome tuoktis- sutikau duoti vaikui tėvo pavardę, bet dabar labai labai dėl to gailiuosi. verysad.gif

Tikrai neverta gailetis,juk vaikas turi zinoti,pripazinti savo saknis Ir ne jis kaltas,kad nesusikloste Jusu bendras gyvenimas su jo teciu. As irgi teisme irodinejau savo ketvirtojo vaikelio pavarde, bet mano kita situacija,vaiko tetis pripazysta, bet as santuokpje. T.y. 2metus teismuose skiriuosi. Esu kaip supranti nusvilusi ir tikrai netikiu meile...gyvenimu iki gyvenimo galo. Bet... jei vaikassu to zmogaus genais,ta ir pavarde turi nesioti ir testi gimine ir jos varda- nebutinai gerais ar blogais darbais. O be to tai dabar gal ambicijos, bet veliau vaikui bus lengviau ir mokykloje ( vistiek mieste zinos kokia turetu buti pavarde). Taip pat (jeigu tai atsitiktu) visais paveldejimo klausimais, butu maziau problemu.
Atsakyti
QUOTE(Fleur @ 2009 03 22, 16:28)

drinks_cheers.gif doh.gif Pas mane tokia pat situacija verysad.gif bet viliuos,jog gal su laiku gailestis praeis blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos išsiskyrusios mamytės 4u.gif Turiu tokį klausimą dėl vaiko pavardės po skirybų. Jau skiriantis nusprendžiau savo pavardę pasikeisti į mergautinę,kadangi manęs jokie jausmai su vyriškių nesieja ir nesu jo žmona,nenoriu nešioti svetimą pavardę. Taipogi norėjau pakeisti pavardę savo dukrytei,bet advokatai sakė,kad Lietuvoje pagal įstatymą vaikas privalo nešioti tėvo pavardę.Nežinau,kaip visoj Europoj,bet Olandijoje,jei moteris susigrąžina mergautinę pavardę po skirybų,ji pilna teisę turi pakeisti vaiko pavardę į savąją,kadangi pagal teismo sprendimą,vaikas liekas su motina. Kai išsiskyriau šnektelėjau su pažystamą apie tai ir ji pasakė,kad tai nerealu,jog niekaip neįmanoma duot vaikui mergautinės pavardės,jei aš po skirybų pasirinkau savo mergautinę pavardę. Galiausiai skambinau per visas instancijas ir metrikacijų skyriuje man pasakė,jog galima pakeist pavardę,tik reikia raštiško tėvo sutikimo. Kalbėjausi su ex,bet susitart nelabai pavyksta. Tai aš jam pasakiau,kad jei jis nesutiks gražiuoju,tai bandysiu eit per teismą ir įrodyti,jog mums su dukra sudaro daug nepatogumų,jog esam skirtingom pavardėm. Visur turiu įrodinėti,jog tai mano vaikas,turiu nešiotis ištuokos liudijimą bei kai kur teismo sprendimą,o keliaujant į kitas šalis turėsiu daryti vertimus į tos šalies kalbą.Bandžiau paaiškinti,jog vyrui neturi reikšmės kokia vaiko pavardė,nes gimimo liudijime jis vistiek dominuos,kaip tėvas.O mums su dukrytę būtų paprasčiau gyventi. Bet ex to nesupranta.
Norėjau paklaust ar esat,kuri nors susidūrusi su tokia situacija? Ar norėjot kuri ir ar bandėt vaikui duot savo pavardę po skirybų? Ir kokiu būdu įmanoma tai išsireikalauti?
Atsakyti