QUOTE(Fruttini @ 2010 06 21, 17:37)
Sveiki,
Siandien prisiskambinau naujam kunigeliui ir uzsiregistravom. Pasake, kad krikstynos turi buti bendruomeniskos, todel bus daugiau vaikuciu. Po to paklause, ar tik i baznycia atvaziuojam ar siaip dar ka muziejuj veiksim

pasakiau, kad veiksim, tai gavau morala, jog tai nesamone, visai netinka krikstynoms ir t.t. zodziu, jie ruosia rasta, kad uzdraustu sias apeigas
Taigi, gal geriau jam nesakyti, kad dar kazka veiksite muziejuje, isvengsit moralo
Kunigas Grazulis 862082230
Zinot, susidariau labai ne kokia nuomone apie kunigus Rumsiskese - jie tiesog atgraso nuo baznycios.Musu krikstynos jau si sestadieni, o kunigas piktybiskai nekelia ragelio

Ir vyras skambino ir as, tai man pakeles rageli, liepe perskambinti po 20 minuciu, tai ir po tu 20 minuciu ir po 40 minuciu ir visa likusia dienos dali, ragelio jau nebekele.Pasakiau vyrui, kad jis paskambintu, tai jam visa si istorija pasikartojo - pakele, bet kalbet negalejo, po to dar negalejo, o dar po to visai nebekele.Netekusi vilties, paskambinau ju, vadinamam dekanui, pasakiau apie problema, tai jis man pasiule apsiginkluoti kantrybe

ir bandyt skambint - jis nieko negali daugiau patart
Ir visa tai po ilgu skambinejimu ir bandymus susisiekti, nes pries tai keitesi kunigai, liepe palaukti, o paskui tiesiog nebesiteike net pakalbet.
Visa si kunigu arogancija labai neigiamai veikia visa tu apeigu iskilminguma. Pries tai su pazistamu kunigu kalbejomes apie galimybe krikstytis koplycioje - kas butu ir grazu ir iskilminga ir prasminga.Visa svente butu vientisa ir suderinta visapusiskai - ir religine ir istorine prasme, svente pabaigiant sventiskais pietumis tame paciame muziejuje, kuriame tikrai tinka tokias sventes organizuoti.Taciau jis pakartojo, anksciau cia rasyta zinia, kad koplycioje, Kauno vyskupas Tamkevicius grieztai uzdraude krikstyti ir, kad baus tuos, kurie tai darys pries jo valia.Man irgi tai atrodo kvaila, nes krikstyti galima nor ir lauke, ne vieta svarbi, o prasme to kriksto yra svarbi.
Kazkaip gaila, kad kunigai nera suinteresuoti pritraukti kuo daugiau zmoniu i baznycia placiaja prasme, siuo metu vis dazniau pastebiu labai nepriimtina, arogantiska ju elgesi.Mano supratimu, kunigas turi buti tarpininkas tarp paprasto zmogaus ir Dievo, o ne pats patapti dievu
Noredama pabaigti savo nuoskaudos issakyma, kad nutarem nebesizeminti ir nebeskambinom ir nebeprasem.Kriksto apeigas atliksime Vilniuje, savo parapijos mazoje baznycioje, o viso kito vaziuosime i Rumsiskes.Stengiames negadinti nuotaikos del siu nesklandumu, bet ji vis tiek sugadinta.
O del tu Tamkeviciaus rastu rasymo del tokiu svenciu draudimo muziejuje, tai mano nuomone "virsu ima" pavydas del komercines veiklos