Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada eina mokyklon vieni?

mano sunus jau nulineje klaseje eidavo i mokykla vienas. pavedziojau puse metu. tada jau jis pats vaiksciojo. gyvenam mazame miestelyje. marsrutas i mokykla labai saugus. mokykla nuo namu 700m.
Atsakyti
Baisiauusia dėl tų gatvių perėjimo unsure.gif Maniškis antrokas, reikia pereiti 3 gatves iki mokyklos. Šiais metais pora mėnesių palydėdavau ir pasitikdavau, o dabar dažnai pats nueina ir grįžta, palydžiu tik per vieną judriausią gatvę( ji be šviesoforo). Baisu, pilna kelių "erelių", bet mokau, kad lauktų kol visos mašinos sustos ir tik tada eitų, kad būtų atsargus...
Atsakyti

Savo treciokui leidau vienam nueiti ir pareiti tik nuo antros klases. Nors gyvenam nuosavu namu rajone ir mokykla salia musu rajono. Jei tik yra galimybe, manau, reikia kuo ilgiau globoti savo vaika. Maza kas isgasdins, kad ir nutrukes suo. verysad.gif

Juk jie ta globa labai jaucia. O savarankiskumo mokymui yra ir kitos galimybes. rolleyes.gif

Visiškai Pritariu mes gyvenam ne LT ir cia vaikus daugiai autobusas paiima nuo namu ir parveža. Mes gyvenam pačiam miesto downtowne tai vežioti ir pasiimti tenka patiems vaiku neišleidžia net vienu namo. Ir tai manau labai gerai del to Lietuvoje pilna smurto tarp vaiku ir visokiu nereikalingu reikalu,pomėgiu ir t.t. Tevai turi labiau rūpintis savo vaikais nera net kalbos. Ne tie laikai kai mes ar musu tevai augo dabar pasaulis žiauresnis.

Atsakyti
Vaikas antrokas, 8 metai. Nuo mokyklos skiria 1,5-2 km, išeina 3 stotelės. Vis dar vežam ir pasiėmam. Tik neseniai pats grįžo, važiavo autobusu.

Ir jis pats jau prašo, kad nori savarankiškai grįžti iš mokyklos, o man ir vyrui nedrąsu, bijom, kad gali būti neatsargus pereidamas gatvę, be to ir kad niekas neprikibtų nes maža kas.
Prieš savaitę Naujininkuose 10-mečiui kažkoks vyriški dujų balonėliu papurškė į akis ir atėmė telefoną. Po tokių naujienų baisu vaikus vienus išleisti.

Nors pati jau 2-jo klasėje nieko nelydima važinėdavau

Atsakyti
Jei as teisingai supratau tai įstatymiškai vaikas iki 8metu vienas vaikščioti negali. Mano nuo tiek ir eina namo, bet ji vežioja mokyklinis autobusiukas tai jam paeiti nuo jo pora šimtu metru. smile.gif I būrelius aišku jau vežu su auto i miestą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata_Bo: 06 balandžio 2017 - 23:02
Mano sunus trecios klases gale pradejo vaiksciot vienas, nebelydejau/nebeveziojau.
Atsakyti

Nuo pat pirmos dienos nueina ir pareina pati :) mokykla netoli namų :)

Atsakyti
Eina nuo 7 metų. Pakankamai anksti pagal savo klasiokus. Mokykla arti namučių. Bet vistiek daugelis tėvų ir iš mūsų namo vienų neleidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ametistina: 10 birželio 2017 - 21:54
Maniškiam iki mokyklos 1 km, bet vieniems nueiti ir pareiti leidžiu nuo 12 metų ax.gif
Atsakyti
Mano ėjo nuo 7m.kokį mėnesį palydėdavau,paskui jau viena,susitikdavo pakeliui bendraklasius kartu eidavo.Baimės man būdavo tik dėl gana pavojingos sankryžos,nes joje būna nemažai avarijų,vis galvoji ar saugiai perėjo gatvę. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikauzas: 09 vasario 2018 - 19:55
Į mokyklą vežu, nes pakeliui, grįžta patys nuo 1 kl. autobusu. Pirmokas dar ir į muziką mieste pats nuvažiuoja. Pirmoko klasiokai dvyniai patys namo autobusu pradėjo važiuoti maždaug nuo vidurio mokslo metų.
Atsakyti

Aš irgi saviškiui(11-metis) leidžiu vienam grįžti namo, o ryte tai nuvežam, nes tiek man, tiek vyrui pakeliui :) 

Atsakyti