O ką daryti, jei 6metų 3mėn vaikas nenori mokytis skaityti? Lanko paruošiamukus darželyje, o ten jau vaikai yra mokomi skaityti. Moka visas beveik raides, bei žodžius iš dviejų skiemenų tuos paprastus perskaito. Bet va- tobulėti- sunku. Pasisodinu pamokyti, kartu paskaityti " Aušrelę" tai zirzia, blaškosi sau pats dėmesį, žiūri į lubas, makaluoja kojomis po stalu, arba bando klausinėti dalykų ne į temą. Nu nenori specialiai mokytis. Aš pvz, būdama 5 metų laisvai skaičiau, visus žodžius, konkrečiai- laikraščius galėjau perskaityti- ir verkdavau- ""mama pasakoja, ne dėl to , kad reikia mokytis skaityti, bet atvirkščiai- kad kas nors nepavyksta, kokios nors sunkios raidės, ar užduotėlės""
Gal sakyčiau, čia kaip berniukui- tai biškį vėliau ta branda skaitymui atiena? Šiaip labai galvotas vaikas, skaičiuoja gerai, sudėti atimti moka, gerai piešia, domisi dinozaurais, vaikiškomis didžiulėmis tomis enciklopedijomis- bet jas mama turi skaityti.. Ir šiaip- vystėsi nuo kūdikio puikiai- 2 metų kalbėjo nešvepluodamas net gi.
Ką patartumėte? Gal nupirkti daugiau kokių lavinamųjų, būtent skaitymui knygų? Žaidimo forma jau netinka, gi ne trimetis. Iš kur tas nenoras tobulinti skaitymą? O gal aš per daug iš jo reikalauju?
Papildyta:
QUOTE(svetima @ 2008 08 07, 15:58)
Reik gi ir man kažkuom pasigirt
Šiaip tikrai turbūt buvau perdaug protinga kūdikystėj

, todėl gal esu perdaug kritiška savo vaikams-man atrodo, kad aš anksčiau visko išmokau ir viską anksčiau dariau..
Aplamai, didžiausiais šokas man buvo, kad dukra pirmoj klasėj nepatapo pirmūne, nes kitaip aš neįsivaizdavau..
Nuėjau į mokyklą ir pačią pirmą dieną man nustatė diagnozę-pirmūnė
Visam gyvenimui...
Ir nieko iš to gero-todėl man ir gaila čia tų aprašytų vaikų, kurių mamos persistengia dėl ankstyvų skaitymų...
Neatneša laimės tai gyvenime-net sakyčiau atvirkščiai..
Štai kaip aš liūdnai, bet patikėkit žmogum, kuris beveik gimė skaitydamas
Ir leiskit savo vaikams ramiai sau gyventi, žaisti ir džiaugtis..Spės tą pagreitį dar įgauti
Pas mane analogiška situacija. Ir dabar aš jaučiu, kad nesąmoningai man gaunasi- "perspausti" savo vaiką kai kuriais atvejais, nes keista, kaip gali to ar kito nemokėti.

Mamos pirmūnės yra negerai. Nes jos per savo perfekcionizmą nebemoka džiaugtis vaiko mažais laimėjimais.