QUOTE(lapute33 @ 2008 08 28, 10:04)
Mamytės kepėjėlės prašau jūsų pagalbos

gal esate kuri kepusi tokį obuolių pyragą, kur viršų reikia aptepti grietine. Kažkada ragavau kažkur ir labai patiko

žinau tik kad pilasi kažkokia tešla, dedasi obuoliukai ir viršus aptepamas grietine, bet norėčiau gauti tikslų receptuka

ačiū
Pažiūrėk štai
čia, manau, kas šito pyrago ieškai. Dar vakar pati žiūrėjau ar neišsikepus šio pyrago, bet sviesto per mažai turėjau
Tarp kitko, šio pyrago autorė yra Iša ir ji kiek supratau yra iš Lietuvos. Jos labai geri kepinių ir valgių receptai. Gal kas žinot, gal ji kur nors rašo lietuviškai, o gal turi savo puslapį? Duodu nuorodą į
Išos receptų sąrašą, bet perspėju, kartą įlindus, neįmanoma išlįst iš jos receptų.
Čia vertimas, žodžiai autorės
CVETAJEVŲ PYRAGAS SU OBUOLIAIS
Tešla:
~1,5 st. miltų,
~0,5 st. grietinės,
~150 g ištirpinto sviesto
½ a. š. nugesintos sodos.
Kremas:
1 st. grietinės,
1 kiaušinis,
11,5 st. cukraus,
2 v. š. miltų.
1 kg obuolių (geriausia antaniniai).
Kremui lengvai išplakti 1 st. grietinės, 1 kiaušinį, 11,5 st. cukraus ir 2 v. š. miltų.
Obuolius nulupti ir bulvių skustuku supjaustyti plonomis plokšelėmis. Išdėlioti obuolius ant tešlos, rankomis išlygintos keptuvėje ar formoje. Tešla gaunasi minkšta ir nelimpanti, ją tik rankomis ir galima iškloti. Užpilti kremu, kepti vidutinio karštumo orkaitėje 180° C, ~50 min. (įmanoma tempearatūrą pareguliuoti į kairę, ar į dešinę, bet čia jau kiekvienos orkaitės galimybės).
*Groteles ant šio pyrago padariau su karamele nusprandžiau, kad taip bus skaniau ir puošniau. Taip ir gavosi.
KARAMELINIS UŽPILAS
50 g sviesto,
50 g cukraus,
~1 a. š. vandens.
50 g sviesto ištirpinti keptuvėje, į jį įberti tiek pat cukraus ir vos vos vandens (~1 a. š.). Visą laiką maišyti, kai taps auksinės spalvos išjungti. Štai tokios proporcijos. Aš darau truputį kitaip.
Cukrų su vandeniu palaipsniui maišydama verdu keptuvėje, kol sutirštės ir pasikeis spalva, po to sudedu sviestą ir nuolat maišant verdu iki vientisos masės. Greitai apšlakstome pyragą.
Būtinai pasidalink įspūdžiais, jei kepsi.