200g. sviesto
200g.cukraus
1 kiausinis
1 kiausinio baltymas
1 apelsino tarkuota cedra
250 maltu riesutu(kokiu turite)
250g. miltu
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
sviesto skardai istepti
1/2 stiklainio apelsinu marmelado (as dejau zemuogiu uogiene)
1 kiausinio trinys
1 arb. saukstelis kondencuoto pieno.
Sviesta gerai issukti iki purumo.Po to po truputi supilti cukru, imusti kiausini ir kiausinio baltyma,maisyti kol istirps visas cukrusir mase bus panasi i krema. Suberti apelsino cedra ir maltus riesutus. Miltus sumaisytus su kelimo milteliais ussijoti i krema, viska atsargiai , bet kruopsciai ismaisyti. I riebalais istepta forma(mano 18cm.) ideti 2/3 teslos ir islyginti.
Marmelada pasildyti ,kad butu vientisos mases ir lygiai uspilti ant teslos, ant mermelado deti likuse 1/2 teslos ,islyginti. Trynigerai issukti su kondecuotu pienu ir jou aptepti virsu, kad kepant igautu grazia auksine spalva.
Pyraga tuoj pat kepti is anksto ikaitintojeiki 180C .orkaiteje.Kepa 75 min.
Sitas pyragas yra gan saldus , jeigu norite ne tokio saldaus as patariu deti kuo rukstesne uogiene ar marmelada.
Sita pyraga galima vesiai laikyti net dvi savaites( taip parasyta knygoje).


Na jau foto kokybe eina svilpt

