Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai

QUOTE(Zoran @ 2006 12 27, 18:02)
Po ciuzinio koks oro tarpas bus? Nes nuo to priklauso ar jis turi kuom kvepuoti, o ne nuo to kiek ileistas, arba jus kazko nesupratote.

lova su patalynes deze. Virs jos groteles, ant kuriu ciuzinys. Taip, kad koks ten bus oro tarpas nelabai zinau. Gal kokie 3-5 cm ir bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(simsi @ 2007 01 01, 16:08)
lova su patalynes deze. Virs jos groteles, ant kuriu ciuzinys. Taip, kad koks ten bus oro tarpas nelabai zinau. Gal kokie 3-5 cm ir bus  g.gif


Jei nieko patalynes dezeje nelaikysi, tai bus visai gerai.
Atsakyti
Na gerai, padarysiu ciuziniu aprasa, greiciau santraupa, bei isrinksiu geriausius ciuzinius. Man visiskai nesvarbi jusu finansine padetis, bei poziuris i naujienas, jei esate stagnatoriai, lengvatikiai ar siaip gyvenimu nusivyle, nebandykite komentuoti, siusiu gana toli.
1.Kas tai yra ciuzinys, kam jis skirtas ir kokia jo uzduotis?
Ciuzinys yra sistema medziagu, kuriu visuma turi uztikrinti gera poilsi ir gan taisyklinga kuno padeti stuburo atzvilgiu miego metu. Tai yra pagrindine ciuzinio uzduotis, kuo geriau jis priima ir paskirsto zmogaus svori, atpalaiduoja raumenis bei nedidina apkrovu sunkesnese arba daugiau atsikisusiose kuno dalyse, tuo geresnes kokybes jis yra.
2. Is ko dazniausiai gaminami ciuziniai?
1-Spyruokliniai ciuziniai : yra du tipai spyruokliniu ciuziniu - Bonnell tipo spyruokles ir Pocket tipo spyruoliu blokas.
2-Poroloniniai neortopediniai;
3-Poroliniai ortopediniai, prisitaikeliai;
4-Lateksiniai ortopediniai ir neortopediniai;
5-Misrunai, daug ivairiu medziagu ir sistemu apjungta viename ciuzinyje;
6-Egzotiniu medziagu bei vadinamieji naturaliu medziagu ciuziniai.

3. Kaip veikia ortopedinis ciuzinys?
Ogi labai paprastai, jis yra suskirstytas i zonas, tos zonos skiriasi minkstumu, kur pas zmogu yra peciai ir dubuo, tos zonos paminkstintos, o visos kitos kietesnes. Tokiame ciuzinyje zmogaus kunas(nesvarbu ar ant sono ar ant nugaros) palaikomas teisingoje padetyje bei sumazinamas spaudimas atramose, kad kuo maziau uzspaustu kraujotaka(kak kuo igiau netirptu kojos ir rankos), bei atpalaiduotu kiek tai imanoma raumenis, uztikrintu gera poilsi. Jei teisingai pasirinktas ciuzinys, tai jame per trumpesni laikotarpi kunas geriau pailsi ir atstato savo funkcijas.
4. Kas tai yra prisitaikelis ciuzinys?
Tai ciuzinys kurio sudetyje yra Tempuro arba viskoelastinio porolono(eucatherm, porolono tinginio), bet nera ortopediniu zonu. Reiskia sis ciuzinys veikiamas jusu kuno svorio visiskai prisitaiko prie jo taip uztikrindamas gera atsipalaidavima bei spaudima. Deje "taisyklinga stuburo padetis" siems ciuziniams nezinoma savoka, ypac tiems zmonems, kuriu kompleksija tolokai nuo manekeniu.
5. Kokie ciuziniai yra geriausi?
Aisku ortopediniai. Cia kitokio atsakymo buti negali.
Ortopediniai ciuziniai turi 3, 5 arba 7 anatomines zonas.
3 zonu ortopediniai ciuziniai nera tikraja ta zodzio prasme ortopediniai, tik is dalies ties dubeniu paminkstinta, bet to nepakanka pilnai adaptuoti taisyklinga stuburo padeti.
5 zonu ortopediniai ciuziniai skirti zmonems kuriu ugis nuo 170-185cm.
7 zonu ortopediniai ciuziniai gali buti naudojami zmoniu kuriu ugis nuo 150-200cm
Ortopediniu ciuziniu minkstumas:
Jei zmoniu svoris iki 60kg, tada reikia labai minksto ortopedinio ciuzinio.
Svoris tarp 60 ir 90kg, gali rinktis minkstus ortopedinius ciuziniu, kurie dazniau miega ant nugaros is bedos gali rinktis vidutinisko kietumo ciuzinius.
Svoris tarp 90 ir 110kg, vidutinisko kietumo ortopedinis ciuzinys.
Virs 110kg jau reikia kietoku ortopediniu ciuziniu, bet ne labai kietu, nes kitaip tai jaus bus ne ortopedinis ciuzinys, o eilinis kietokas spyruoklinis ar paprastas porolonio ciuzinio efektas.
BONNELL tipo spyruokliu bloko ciuziniai, patys prasciausi ciuziniai visomis prasmemis, negaminami ortopediniai, nes neleidzia spyruokliu tarpusavio pynimas, kas sako arba raso atvirksciai, paprasciausiai kabina makaronus tamsuoliams.
POCKET tipo spyruokliniai ciuziniai, yra gaminami modeliai su skirtingo minkstumo zonomis, bet deje spyruokles niekur nera testuojamos, sunku paciam patikrinti, o ir niekas neuztikrina ant kiek ilgai issilaikys ta spyruokliu visuma atatinkamo kietumo zonose, todel kaip ortopediniai ciuziniai nepatikimi ir matyt ta pasaka apie ju ortopediskuma skirta kvailiams mulkinti.
LATEKSINIAI labai populiarus ortopediniai ciuziniai lietuvoje, irgi nemazai makaronu prikabinta apie juos, bet yra gera savybe, jie paprastai padaromi ortopediniais, jau laiko patikrinta ir tikrai neblogi ciuziniai kaip ortopediniai.
Blogybes : tai gumos gabalas, vasara ant latekso labiausiai prakaituojama is visu kitu ciuziniu, turi nemalonu gumos kvapa, kuris niekada neisnyksta(2 is 100 nepripranta), yra nemazai alergisku zmoniu lateksui, sunkiai isgarina dregme, todel linke pelyti.
POROLONINIAI ortopediniai ciuziniai, optimalus siai dienai, neturi latekso minusu, o visos kitos savybes auksciausiame lygije.
KOKOSAS yra labai prasta medziaga, apdirbta chemikalais, kad nesiveistu grybeliai, suklijuota prastais klijais, kurie skleidzia formaldehida, labai alergizuoja. Gerai Praleidzia ora, atlieka lentos vaidmeni, ar kitos ciuzinio vietos sukietinime, ortopediniuose ciuziniuose naudojamas del reklamos, kad tik neismaneliai pirktu kabutese gera daikta.
MISRUNAI - jeigu i ortopedini ciuzini sukista daug visokio skirtingo brudo, nors ir visuotinai zinomo, tai nereiskia kad bus geras rezultatas. As kol kas lietuvoje nemaciau nei vieno gero misraus ciuzinio. Beje tas pats buna kai lateksa su porolonu maiso ar spyruoklemis. Beje spyruokles su lateksu irgi prastas misinys, nes smarkiai pabrangina ciuzini, o ortopediniu ar ilgiau tarnaujanciu nepadaro.

Geriausias spyruokliniu ciuziniu gamintojas lietuvoje yra Gemega (naudoja Švedišką pliena spyruoklems). Optimalus neortopedinis ciuzinys paprastas AMADEO HR, nors ir kietokas, bet kai kisene neleidzia daugiau tai pats tas.
Geriausi ortopediniai ciuziniai i lietuva keliauja is uzsienio, lietuviai negamina geru ortopediniu ciuziniu ir nenaudoja geru ir kokybisku medziagu ortopediniams ciuziniams, pagrinde kova vyksta del kainos, todel ir kencia kokybe, del noro itikti visai publikai.
Lonas importuoja Čekiškus ortopedinius ciuzinius.
Svoriui iki 90kg geriausias yra ATHENA.
Svoriui virs 90kg sie - KRISTYNA, JOLANA(nors ir skirtas iki 90kg), MEDEA, KALIOPE.
Visi kiti Lono ciuziniai tik labai isskirtiniams atvejams, todel ju neminesiu.
Toliau naujienos :
Soju porolono ciuziniai - geri ir brangus ortopediniai ciuziniai is Prancuzijos;
Tempuro ciuziniai - vis dar naujiena, bet tai prisitaikelis
Saulegrazu porolono ciuziniai - geri ortopediniai minksti ciuziniai.

Laikykites atokiau nuo PADVAISKO bei kauno baldu senojo fabriko produkcijos.
Nebijokite visu lenku, ju tarpe yra neblogu pigesniu ciuziniu, vertu savo kainos, bet ne ortopediniu. Italiski ir skandinaviski gaminiai musu rinkai yra perbrangus ir tikrai ne ka geresni uz kelis kart pigesnius musu gamintoju gaminius. Tirkuju vokisku prekiu lietuvoje beveik nera, sunku rasti, reikia ziureti zenklus ir internete juos tikrinti, pigiu tikrai nerasite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zoran: 01 sausio 2007 - 18:43
o mes pirkom gemegos lateksini ciuzini, viskas butu ciki, nei jis dvokia guma, nei per minkstas.. pats tas. miegas super, ir kiti ppamiegoje ant jo susigunde toki pirkti. tik vienas bet... musu lova 180x200... o pasirodo kad gemega tokio dydzio lateksini ciuzini pagaminti negali. taigi nieko mums nesake, be jokio perspejimo jie paprasciausiai suklijavo du ciuzinukus po 90cm... ir apvilko i viena uzvalkala. kol guli ant krastu super, bet per viduri kalnas. isivaizduokit kad norit ant tokio ciuzinio su vyru meiliai nakti susiglausti. nu kliuciu ruozas tiesiog. taip ir vartaliojomes vienas pas kita. is pradziu nelabai supratau kodel man taip nepatogu per viduri gulet, kaltinau groteles, mat ten ju sujungimas, o atradau priezasti tik kai nuvilkau uzvalkala. taigi.. bet viskas baigesi gal ir gerai... tiksliau besibaigineja, nes kai paskambinau i gemega per daug nesigincijo, kad miegot neimanoma. pazadejo padet. pakeist ciuzini, tik deja ne i lateksini, o i spyruoklini Amadeus. kiek skaiciau cia nera jau jis pats prasciausias, tik tiek kad mes ortopedinio norejom.. ir be spyruokliu, nes musu vaiku pagrindinis uzsiemimas -sokineti ant lovu
Atsakyti
Kiek aš supratau, paskaičiusi ankstesnę tema, tai alergiškiems dulkių erkėms vaikams reikėtų pirkti čiužinį su spec. užvalkalu. Tačiau juo apvilktų čiužinių, tinkančių 2 ir 10 metų vaikams nelabai ir yra. Gal kas nors žinote, ar būtų galimą tą spec. antialerginį čiužinio užvalkalą įsigyti kur nors atskirai?
Atsakyti
Zoran aciu uz puiku posta 4u.gif va to ir pasigedau anoje temoje, nes tiek perskaicius niekas nepatapo aiskiau. O dabar viskas juodu ant balto, super thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(jenna @ 2007 01 01, 21:50)
o mes pirkom gemegos  lateksini ciuzini, viskas butu ciki, nei jis dvokia guma, nei per minkstas.. pats tas. miegas super,  ir kiti ppamiegoje ant jo susigunde toki pirkti.  tik vienas bet...  musu lova 180x200...


nu cia tai geras bajeris blink.gif biski net isigandau, nors mes pas juos spyruoklini uzsisake, bet ismatavimai kaip jusu, tai tikiuosi tokiu cirku nebus blink.gif reikes skalbteleti, kad issiaiskinti, o tai bajeris neblogas butu g.gif
Atsakyti
Kai kuriems iskils klausimas, kodel as neminejau kitu firmu, gal esu kazkam lojalus?
Ne, paprasciausiai as nenoriu vardinti daug tarpiniu variantu, kada yra zinomi geriausi ir prasciausi.
Normalu vilktu spyruokliu ciuzini galima surasti tarp 700-1200 Lt, iki 110kg svoriui.
Sunkiasvoriams vilktu spyruokliu (virs 110kg)nuo 1200-1700Lt.
Normalu(kokybiskos pirmaruses medziagos, bei realios zonos) ortopedini 1300-2000Lt
Sunkiasvoriams ortopedini galima rasti nuo 1500-2500Lt
Patogius ir gerus ortopedinius ciuziniu maziasniam kaip 90kg svoriui 2000-3500Lt
Sunkiasvoriams patogu ortopedini ciuzini 1500-4000Lt
Paaiskinimu su konkreciu ciuziniu ivardinimais nerasysiu. Cia kiekvieno asmeninis reikalas.
Siai dienai mano aptiktas geriausias ciuzinys svoriui iki 90kg yra ARUBA 200x160 2259Lt plius grotelės geros turi eiti.
Geriausias variantas sunkiasniam kaip 90kg zmogui MEDEA 200x160 2250 Lt plius pigesnes groteles, svarbu, kad atlaikytu ir spyruokliuotu. Dar KALIOPE jei nebijo prakaituoti daugiau vasara.
Po parodos si pavasari kuri vyks vokietijoje, pasakysiu dar kelis variantus, nes zinau kelis rimtus gamintojus, kurie pristatys labai ydomios konstrukcijos naujienas pasauliui.
Tai nebus pigu, bet turbut verta investiciju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zoran: 03 sausio 2007 - 19:11
Zoran,

gal galit patarti, kaip optimaliausiai "įkurdinti" čiužinį "Kaliope"? Pagal svorio kategoriją bene dvigubai atsilieku, nu bet gražu man aukšti čiužiniai thumbup.gif Kaip tik derinu miegamojo baldų projektėlį, tai nesinori pridaryt klaidų ir kad baldžius jų nepridarytų... Manau teisingai supratau, kad po lova geriau neprojektuoti patalynės dėžės? Kokias konkrečiai groteles galėtumėt rekomenduoti? Kad ir iš Lono. Čiužinys būtų 200x180.

Iš anksto dėkoju už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LoJoo: 03 sausio 2007 - 23:55
QUOTE(LoJoo @ 2007 01 04, 00:53)
Zoran,

gal galit patarti, kaip optimaliausiai "įkurdinti" čiužinį "Kaliope"? Pagal svorio kategoriją bene dvigubai atsilieku, nu bet gražu man aukšti čiužiniai  thumbup.gif  Kaip tik derinu miegamojo baldų projektėlį, tai nesinori pridaryt klaidų ir kad baldžius jų nepridarytų... Manau teisingai supratau, kad po lova geriau neprojektuoti patalynės dėžės? Kokias konkrečiai groteles galėtumėt rekomenduoti? Kad ir iš  Lono. Čiužinys būtų 200x180.

Iš anksto dėkoju už atsakymą  smile.gif


Groteles is Lono : REX
Groteles FEY&CO: LIGNUM STAR uz savo kaina geriausios
Uz Kaliope geresnis MEDEA, nesivaikyk populiaraus Latekso, jis nestebuklas.
Atsakyti
dar kartą ačiū už atsakymą 4u.gif lateksinį renkuosi ne dėl populiarumo, gerokai pasivarčius ir ant vieno, ir ant kito "Kaliope" šonams mielesnis ir minkštesnis pasirodė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LoJoo @ 2007 01 04, 13:21)
dar kartą ačiū už atsakymą  4u.gif  lateksinį renkuosi ne dėl populiarumo, gerokai pasivarčius ir ant vieno, ir ant kito "Kaliope" šonams mielesnis ir minkštesnis pasirodė  ax.gif



Teisingai, kol kas Kaliope minkstesnis. Bet gal po poros menesiu ateis i lietuva nauja partija MEDEA ciuziniu su pakeistu viduriniu sluoksniu, turetu buti minkstesnis.
Atsakyti
poros mėnesių ant pripučiamo čiužinio iš JYSK jau neištversiu... kartais taip norisi eit pas šunį ant jo poroloninio kilimėlio lotuliukas.gif
Atsakyti