Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 4 dalis

QUOTE(Zoran @ 2008 09 22, 12:43)
Royal Star bus smagesnis ciuzinys, o ilgaamziskumas jo trumpesnis gal dvigubai, bet kokius 5 metus turetu normaliai isgyventi ir lepinti jus.

Aha blink.gif blink.gif taip taip g.gif kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių blink.gif nu ir kaip čia išsirinkti ir neprašauti doh.gif

Na ką gi, ačiū ZORAN, vėl šauksiu šeimynos susirinkimą ir spręsim mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
kai ieskojau ciuzinio, daug skaiciau visu komentarus. ir visgi, apsiprendziau, kad is finansines puses ir ciuzinio kokybes, labiausiai atitiko Trivilitos Salsa ciuzinys. Super thumbup.gif nei minkstas, nei kietas. kur benakvoji, tai tik ir galvoju kad mano ciuziniukas geriausias 4u.gif
Atsakyti
mes vakar su brangiaja vaiksciojom po baldu parduotuves ciuziniu ieskodami.... ir radom sau patinkancia LOVA biggrin.gif

aisku ten kai paziurejom kokios medines grotos ant dugno, tai linksma pasidare smile.gif

na bet as ne apie tai -> paziurejom i du mums aktualius ciuzinius is skirtinugu pusiu - LONOS TYLA ir LONOS KRISTYNA... abu visiskai skirtingi - TYLA spyruoklinis o KRISTYNA lateksinis... ant tylos neisejo atsigult uztat ant Kristynos teko... kazkaip kietokas... gal kas turit kristyna ir turit nuomone apie ja?... taip pat gal kas Tyla namie bandot smile.gif

lauksim jusu info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TedisLT @ 2008 09 24, 08:49)
mes vakar su brangiaja vaiksciojom po baldu parduotuves ciuziniu ieskodami.... ir radom sau patinkancia LOVA biggrin.gif

aisku ten kai paziurejom kokios medines grotos ant dugno, tai linksma pasidare smile.gif

na bet as ne apie tai -> paziurejom i du mums aktualius ciuzinius is skirtinugu pusiu - LONOS TYLA ir LONOS KRISTYNA... abu visiskai skirtingi - TYLA spyruoklinis o KRISTYNA lateksinis... ant tylos neisejo atsigult uztat ant Kristynos teko... kazkaip kietokas... gal kas turit kristyna ir turit nuomone apie ja?... taip pat gal kas Tyla namie bandot smile.gif

lauksim jusu info smile.gif


Turim mes KRISTINA,bet man kaip tik pasirode,kad jis nera kietas,netgi sakyciau man gal ir per minkstas,bet siaip esame juo patenkinti issimiegam puikiai,o TYLA ir mes apziurinejom ir nepirkom tik del to ,kad jis spyruoklinis,norejom lateksinio ir likom patenkinti.
Atsakyti
siandie paskambinau i firmine LONOS parduotuve ir man pasake kad praeitu metu modelis yra tik su antibakteriniu apvalkalu, bet paprastu lateksu, o siu metu gaminys tipo jau ir lateksas antibakterinis...

Kaip manot, jei nei vienas nei kitas [mano zmonike] nesam ten alergiski, ar reikalinga, kad tas lateksas butu antibakterinis?

Siaip modeli manau issirinkom - KRISTYNA.... nors jis man ir kietokas atrodo, bet priprasiu... o jei nepriprasim, tai kankinsimes:)..... nors aisku kiek as ten laiko gulejau... max 15 sekundziu... smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif 4u.gif 4u.gif Man irgi labai labai reikia jusu patarimo ax.gif Apie ciuzinius visiskai nieko neismanau ax.gif Koki ciuzini patartumet rinktis asmeniui, kuris turi problemu su nugara? Svoris apie 70-80 kg. Po miegojimo nepatogioje lovoje, MB mamai skauda nugara ir niekaip negali issimiegoti unsure.gif Ar ortopedinius verta rinktis ar tai tik reklaminiai trukai?

Lauksiu jusu patarimu 4u.gif
Atsakyti
siaip cia toks supermamietis ZORAN yra GURU ant ciuziniu...

as savo nepatikrinta nuomone manau reikia anatominio/ortopedinio kokio ciuzinio smile.gifsmile.gifsmile.gif.... na bet pakol tai nepatikrinta nuomone, tai pati supranti kad labai tuom pasitiket negalima smile.gif
Atsakyti
o kaip jum AMADEO eucatherm C?
Atsakyti
QUOTE(TedisLT @ 2008 09 25, 09:48)
siaip cia toks supermamietis ZORAN yra GURU ant ciuziniu...

as savo nepatikrinta nuomone manau reikia anatominio/ortopedinio kokio ciuzinio smile.gifsmile.gifsmile.gif.... na bet pakol tai nepatikrinta nuomone, tai pati supranti kad labai tuom pasitiket negalima smile.gif



Na tai lauksiu ZORAN konsultacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2007 01 01, 19:39)
Na gerai, padarysiu ciuziniu aprasa, greiciau santraupa, bei isrinksiu geriausius ciuzinius. Man visiskai nesvarbi jusu finansine padetis, bei poziuris i naujienas, jei esate stagnatoriai, lengvatikiai ar siaip gyvenimu nusivyle, nebandykite komentuoti, siusiu gana toli.
    1.Kas tai yra ciuzinys, kam jis skirtas ir kokia jo uzduotis?
Ciuzinys yra sistema medziagu, kuriu visuma turi uztikrinti gera poilsi ir gan taisyklinga kuno padeti stuburo atzvilgiu miego metu. Tai yra pagrindine ciuzinio uzduotis, kuo geriau jis priima ir paskirsto zmogaus svori, atpalaiduoja raumenis bei nedidina apkrovu sunkesnese arba daugiau atsikisusiose kuno dalyse, tuo geresnes kokybes jis yra.
    2. Is ko dazniausiai gaminami ciuziniai?
1-Spyruokliniai ciuziniai : yra du tipai spyruokliniu ciuziniu -  Bonnell tipo spyruokles ir Pocket tipo spyruoliu blokas.
2-Poroloniniai neortopediniai;
3-Poroliniai ortopediniai, prisitaikeliai;
4-Lateksiniai ortopediniai ir neortopediniai;
5-Misrunai, daug ivairiu medziagu ir sistemu apjungta viename ciuzinyje;
6-Egzotiniu medziagu bei vadinamieji naturaliu medziagu ciuziniai.

    3. Kaip veikia ortopedinis ciuzinys?
Ogi labai paprastai, jis yra suskirstytas i zonas, tos zonos skiriasi minkstumu, kur pas zmogu yra peciai ir dubuo, tos zonos paminkstintos, o visos kitos kietesnes. Tokiame ciuzinyje zmogaus kunas(nesvarbu ar ant sono ar ant nugaros) palaikomas teisingoje padetyje bei sumazinamas spaudimas atramose, kad kuo maziau uzspaustu kraujotaka(kak kuo igiau netirptu kojos ir rankos), bei atpalaiduotu kiek tai imanoma raumenis, uztikrintu gera poilsi. Jei teisingai pasirinktas ciuzinys, tai jame per trumpesni laikotarpi kunas geriau pailsi ir atstato savo funkcijas.
  4. Kas tai yra prisitaikelis ciuzinys?
Tai ciuzinys kurio sudetyje yra Tempuro arba viskoelastinio porolono(eucatherm, porolono tinginio), bet nera ortopediniu zonu. Reiskia sis ciuzinys veikiamas jusu kuno svorio visiskai prisitaiko prie jo taip uztikrindamas gera atsipalaidavima bei spaudima. Deje "taisyklinga stuburo padetis" siems ciuziniams nezinoma savoka, ypac tiems zmonems, kuriu kompleksija tolokai nuo manekeniu.
  5. Kokie ciuziniai yra geriausi?
Aisku ortopediniai. Cia kitokio atsakymo buti negali.
Ortopediniai ciuziniai turi 3, 5 arba 7 anatomines zonas.
3 zonu ortopediniai ciuziniai nera tikraja ta zodzio prasme ortopediniai, tik is dalies ties dubeniu paminkstinta, bet to nepakanka pilnai adaptuoti taisyklinga stuburo padeti.
5 zonu ortopediniai ciuziniai skirti zmonems kuriu ugis nuo 170-185cm.
7 zonu ortopediniai ciuziniai gali buti naudojami zmoniu kuriu ugis nuo 150-200cm
Ortopediniu ciuziniu minkstumas:
Jei zmoniu svoris iki 60kg, tada reikia labai minksto ortopedinio ciuzinio.
Svoris tarp 60 ir 90kg, gali rinktis minkstus ortopedinius ciuziniu, kurie dazniau miega ant nugaros is bedos gali rinktis vidutinisko kietumo ciuzinius.
Svoris tarp 90 ir 110kg, vidutinisko kietumo ortopedinis ciuzinys.
Virs 110kg jau reikia kietoku ortopediniu ciuziniu, bet ne labai kietu, nes kitaip tai jaus bus ne ortopedinis ciuzinys, o eilinis kietokas spyruoklinis ar paprastas porolonio ciuzinio efektas.
BONNELL tipo spyruokliu bloko ciuziniai, patys prasciausi ciuziniai visomis prasmemis, negaminami ortopediniai, nes neleidzia spyruokliu tarpusavio pynimas, kas sako arba raso atvirksciai, paprasciausiai kabina makaronus tamsuoliams.
POCKET tipo spyruokliniai ciuziniai, yra gaminami modeliai su skirtingo minkstumo zonomis, bet deje spyruokles niekur nera testuojamos, sunku paciam patikrinti, o ir niekas neuztikrina ant kiek ilgai issilaikys ta spyruokliu visuma atatinkamo kietumo zonose, todel kaip ortopediniai ciuziniai nepatikimi ir matyt ta pasaka apie ju ortopediskuma skirta kvailiams mulkinti.
LATEKSINIAI labai populiarus ortopediniai ciuziniai lietuvoje, irgi nemazai makaronu prikabinta apie juos, bet yra gera savybe, jie paprastai padaromi ortopediniais, jau laiko patikrinta ir tikrai neblogi ciuziniai kaip ortopediniai.
Blogybes : tai gumos gabalas, vasara ant latekso labiausiai prakaituojama is visu kitu ciuziniu, turi nemalonu gumos kvapa, kuris niekada neisnyksta(2 is 100 nepripranta), yra nemazai alergisku zmoniu lateksui, sunkiai isgarina dregme, todel linke pelyti.
POROLONINIAI ortopediniai ciuziniai, optimalus siai dienai, neturi latekso minusu, o visos kitos savybes auksciausiame lygije.
KOKOSAS yra labai prasta medziaga, apdirbta chemikalais, kad nesiveistu grybeliai, suklijuota prastais klijais, kurie skleidzia formaldehida, labai alergizuoja. Gerai Praleidzia ora, atlieka lentos vaidmeni, ar kitos ciuzinio vietos sukietinime, ortopediniuose ciuziniuose naudojamas del reklamos, kad tik neismaneliai pirktu kabutese gera daikta.
MISRUNAI - jeigu i ortopedini ciuzini sukista daug visokio skirtingo brudo, nors ir visuotinai zinomo, tai nereiskia kad bus geras rezultatas. As kol kas lietuvoje nemaciau nei vieno gero misraus ciuzinio. Beje tas pats buna kai lateksa su porolonu maiso ar spyruoklemis. Beje  spyruokles su lateksu irgi prastas misinys, nes smarkiai pabrangina ciuzini, o ortopediniu ar ilgiau tarnaujanciu nepadaro.

Geriausias spyruokliniu ciuziniu gamintojas lietuvoje yra Gemega (naudoja Švedišką pliena spyruoklems). Optimalus neortopedinis ciuzinys paprastas AMADEO HR, nors ir kietokas, bet kai kisene neleidzia daugiau tai pats tas.
Geriausi ortopediniai ciuziniai i lietuva keliauja is uzsienio, lietuviai negamina geru ortopediniu ciuziniu ir nenaudoja geru ir kokybisku medziagu ortopediniams ciuziniams, pagrinde kova vyksta del kainos, todel ir kencia kokybe, del noro itikti visai publikai.
Lonas importuoja Čekiškus ortopedinius ciuzinius.
Svoriui iki 90kg geriausias yra ATHENA.
Svoriui virs 90kg sie - KRISTYNA, JOLANA(nors ir skirtas iki 90kg), MEDEA, KALIOPE.
Visi kiti Lono ciuziniai tik labai isskirtiniams atvejams, todel ju neminesiu.
Toliau naujienos :
Soju porolono ciuziniai - geri ir brangus ortopediniai ciuziniai is Prancuzijos;
Tempuro ciuziniai - vis dar naujiena, bet tai prisitaikelis
Saulegrazu porolono ciuziniai - geri ortopediniai minksti ciuziniai.

Laikykites atokiau nuo PADVAISKO bei kauno baldu senojo fabriko produkcijos.
Nebijokite visu lenku, ju tarpe yra neblogu pigesniu ciuziniu, vertu savo kainos, bet ne ortopediniu. Italiski ir skandinaviski gaminiai musu rinkai yra perbrangus ir tikrai ne ka geresni uz kelis kart pigesnius musu gamintoju gaminius. Tirkuju vokisku prekiu lietuvoje beveik nera, sunku rasti, reikia ziureti zenklus ir internete juos tikrinti, pigiu tikrai nerasite.

Va, mielieji, įdėmiai paskaitykite, ką ZORAN parašė anksčiau, ir tada bus šiek tiek šviesiau. Aš pati prieš porą savaičių galvojau, kad čiužinių yra maximum penkios rūšys ir bus paprasta išsirinkti, na va, dar ir dabar neišsirinkau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2008 09 25, 15:39)
Va, mielieji, įdėmiai paskaitykite, ką ZORAN parašė anksčiau, ir tada bus šiek tiek šviesiau. Aš pati prieš porą savaičių galvojau, kad čiužinių yra maximum penkios rūšys ir bus paprasta išsirinkti, na va, dar ir dabar neišsirinkau  unsure.gif



Labai aciu uz info 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bet dabar net nezinau kaip reikes issirinkti ciuzini doh.gif doh.gif doh.gif O Dormeo cia prie ortopediniu ar prie prisitaikeliu g.gif As visiskai nieko neismanau apie juos schmoll.gif Tad butu labai idomu jusu atsiliepimai.
Atsakyti
Bandysim su MB vaziuot siandien uzsisakyt ciuzinio i Lonas firmine parduotuve..Berods apsisprendem imti Kristyna, lateksini ortopedini...Mano kolege pasirodo an tokio miega jau 5 metai, sake patenkinta, patinka jai, o vyrui nugara nustojo skaudet..Man nugara irgi problematiska, tai tikiuosi tšiks..siandien dar pagulinesim ant ju (nors bandem jau) ir nuspresim galutinai.. smile.gif
Atsakyti