Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai didelei šeimai

Brangiosios, pasidalinkite, prašau, kokiais patiekalais vaišinate savo brangiausiuosius... Kad būtų skanu, sveika ir pigu. Be to, patogu ruošti dideliais kiekiais doh.gif (ir paruošimas neužimtų labai daug laiko). Man jau visai fantazijos trūksta ir jėgų ką nors sugalvoti nebėra verysad.gif . O dar viskas taip brangsta...

Būsiu labai dėkinga, o tai jau visai į neviltį baigiu pult...

Atsakyti
QUOTE(Jūrraitė @ 2008 08 07, 21:25)
Brangiosios, pasidalinkite, prašau, kokiais patiekalais vaišinate savo brangiausiuosius... Kad būtų skanu, sveika ir pigu. Be to, patogu ruošti dideliais kiekiais  doh.gif (ir paruošimas neužimtų labai daug laiko). Man jau visai fantazijos trūksta ir jėgų ką nors sugalvoti nebėra  verysad.gif . O dar viskas taip brangsta...

Būsiu labai dėkinga, o tai jau visai į neviltį baigiu pult...

na, žiūrint ką mėgsta tavo šeima ir keliems asmenims nori gaminti? bent į kurią pusę?
Atsakyti
Na, mūsų yra 6 asmenys. Kai kurie nemėgsta žuvies, kiti kugelio, o gal tiesiog nemoku skaniai paruošti. Pergyvenu, kad per mažai vartojame daržovių.

Šiaip tinka įvairiausi pasiūlymai - neesam išrankūs. Tik vaikai dūsauja, kad košių jau atsivalgė ir atsibodo sumuštiniai pusryčiams. O man pietums atsibodo ta patį gaminti: orkaitėj keptas ar troškintas viščiukas, kotletai (nelabai mėgstu ilgai prie keptuvės stovėt), guliašas ar... dešrelės blush2.gif
Atsakyti
Tikrai nedrąsu patarti, nes skonis - dalykas labai skirtingas blush2.gif ... Rašai, kad daugiau daržovių... Na, mes pietums šiandien valgėme štai tokį patiekalą (beje, mūsų irgi 6). Paruošiau maždaug per 25 min.

Vištienos troškinys su kuskusu:

Viščiuko krūtinėlės file apie 500 gr.,
3 nedidelės žalios cukinijos,
Didelė raudona paprika,
Prieskoniai (as naudojau "Valgeda" firmos universalųprieskonių mišinį su jūros kopūstais "Būk sveikas") ir
Kuskusas (perku patį paprasčiausią be jokių prieskonių ir birius - ne pakeliais).

Į didoką keptuvę su įkaitintu aliejumi sudedu nedideliais gabaliukais supjaustytą vištieną, tuomet pjaustau papriką (nelabai smulkiai, bet ir nelabai stambiai smile.gif), sudedu papriką kepti į keptuvę pas viščiuką smile.gif . Pjaustau cukiniją nestoresniais nei 0,5 cm griežinėliais, prieš tai ją padalinus išilgai pusiau, ar į 4 dalis. Ją irgi sudedu į keptuvę. Jei reikia, truputį įpilu vandens, kad nepritrauktų prie dugno. Įberiu prieskonių. Kadangi jie su druska- tai jos papildomai nededu. Palieku viską troškintis ir paruošiu kuskusą - supilu kruopas į puodą, įdedu šiek tiek sviesto ir aukščiau minėtų prieskonių. Užpilu verdančiu vandeniu (jį užvirinu arbatinuke, nes man taip greičiau) taip, kad pilnai apsemtų kruopas ir uždengiu. Kadangi rekomenduojama puodą su užplikytu kuskusu kelias minutes palaikyti šiltai - tai aš jį tiesiog uždengtą pastatau ant savo elektrinės vyryklės ant pačio mažiausio karščio - t.y. ant 1. Štai ir viskas.
Tiesa, dar jau dengiant stalą kartu patiekiau šviežių pjaustytų pomidorų ir agurkų. Maniškiai šveitė pasigardžiuodami thumbup.gif
Atsakyti
Mes šiandien pietums su vyru per pusvalandį paruošėm makaronus su faršu ir pomidorais.
Na, makaronus kokiue labiau patinka išverdi su druska ir viskas (mums didesnio pakelio užtenka (esam septyniese). O faršą tai perku kiek gersnį - jautieną su veršieną per pusę- tai kilogramo būna per daug, dar truputis lieka frikadelėms į sriubą. Taigi, faršą sudedu į keptuvę su trupučiu aliejau ir dedu prieskonių visokių - maltų laurų lapelių, smulkių svogūniukų, mėsos prieskonių, vegetos ir t.t. dar įpilu būtinai ketčupo arba kokio nors pomidorų padažo ir pakepinu maišant kokias 20 min. Daržoves (agurkus/pomidorus) supjaustau atskirai.
Na ir patiekiu: makaronai, ant viršaus faršas paruoštas ir daržpvės - valgo visi net apsilaižydami.
Šitą patiekalą ir mūsų paaugliai paruošt moka.
Atsakyti
as kad ir neesam lb jau didele seimyna bet tankiai darau toki troskinuka :
kopustai bulves pomidoras morkos svogunas dar dedu rukytu desreliu supjaustau pakelpinu keptuveje ir sudedu ant galo ipilu keciupo nu aisku jai vaikiukai mazi tai geraiu det nerukytas o tas [paprastas desrytes pakepintas mirksiukas.gif nu man lb patinka smile.gif
Atsakyti
Mes irgi darom panašiai kaip tarokorta. Tik darom su spagečiais smile.gif
Na ir dedam daržovių daugiau - tiesiog į kepinamą faršą įdedu pakelį šaldytų daržovių. Mums labiausiai pritiko "Meksikietiškas mišinys" - rodos, kad taip vadinasi. Kainuoja 3 litus su centais, o daržovių tikrai įvairių į patiekalą prisideda ir nei lupti, nei plauti, nei pjaustyti mirksiukas.gif
Vaikiukai labai mėgsta, tik kai mažojo spagečius tampo - tai doh.gif lotuliukas.gif ...
Atsakyti
Labai ačiū, kad atsiliepiate ir dalinatės savo patirtimi 4u.gif
Dar norėjau paklausti: gal į mūsų asortimentą galėtume įtraukti ir įvairesnių sumanymų pusryčiams (be sumuštinių, dribsnių ir kiaušinienės) ir vakarienei (košės jau "per gerklę lenda", o ir blynai su varškėčiais jau nusibodo).
Mes kartais su mano mama pasijuokiam, kad sunkiau yra sugalvoti ką pagaminti, nei pats gaminimo procesas g.gif
Atsakyti
Nežinau ar padesiu,bet
darau dažnai šeimai įdaryta papriką
sėklas išimti praplauti papriką ,
Įdarui:
apverdu ryžius,praplaunu šaltu vandeniu ir sumaišau su faršų,susmulkintų svogūnų,prieskoniais ,viską išmaišyti,įdarą dedu į papriką,
tada paprikas į puodą ant viršaus dar patarkuoju morkas,supjaustau svogūną,prieskonius ir biški vandens ,dar lauro lapą, viskas

labai skanu su virtomis bulvytemis arba bulvių košę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūrraitė @ 2008 08 08, 14:16)
Na, mūsų yra 6 asmenys.  Kai kurie nemėgsta žuvies, kiti kugelio, o gal tiesiog nemoku skaniai paruošti. Pergyvenu, kad per mažai vartojame daržovių.

Šiaip tinka įvairiausi pasiūlymai - neesam išrankūs. Tik vaikai dūsauja, kad košių jau atsivalgė ir atsibodo sumuštiniai pusryčiams. O man pietums atsibodo ta patį gaminti: orkaitėj keptas ar troškintas viščiukas, kotletai (nelabai mėgstu ilgai prie keptuvės stovėt), guliašas ar... dešrelės  blush2.gif


Kotletus kepu orkaitėje, nereikia prie kepruvės stovėti, be to ir sveikiau, nes orkaitėje be riebalų iškepa. Jei labai tingiu kotletus volioti, tiesiog išverčiu faršą į skardą, ant viršaus užbarstau sūrio ir štai po 10 min turiu "kepsnį" smile.gif Vištą paprastai kepu ant grotelių. Tuomet labai skanu kartu iškepti ir bulvių: nuskustas bulves supjaustau puselėmis, didesnes - į 4 dalis, apibarstau prieskoniais ir užpilu šiek tiek aliejaus, kad jos susiteptu. 15-20 min leidžiu pastovėti, tada sudedu į skardą, kuria įkišu po grotelėmis su vištienos gabaliukais. Aliejus neleidžia bulvėms apdžiūti, be to, ant jų varva nuo vištos gabalų. Išeina minkštos ir labai skanios thumb_yello.gif
Atsakyti
Mano šeimyna 5 asmenų, bet vaikai maži ir daug ruošt nereikia, tik geriau jau , kad greičiau ir mažiaau prie puodų stovėt.

Šiuo metu šviežias bulvytes -ypač mažesnes-neskutu, o tik nuplaunu ir apipilu aliejum, pabarstau druska, išmaišau ir į skardą prie bet kokios majoneze pamarinuotos mėsos. Po valandos einam valgyt. Dažnai kepam blynus visaip pasiįvairindami. Į bulvinius plius pritarkuoju kitų daržovių-jos būna ir pigesnės. Kai vaikai didesni gal ilgokai procesas užtrunka. Manieji tai kol kas dviem užsikiša. Paprasti miltiniai paįvairinimui su pjaustytais svogūnų laiškais-man labai skanu.
Tiršta sriubytė su trupučiu mėsytės-labai gerai vaikų valgoma. Daug turimų daržovių,mėsos gabaliukų ir viskas. Mūsų tai toks gan paprastas racionas. Vaikai maži-su pasakom bile kuo pavalgydinu
Atsakyti
As daznai isverdu kotletukus vandenyje(tik reikia ideti daugiau krakmolo)po to juos truputi apkepinu,padarau pieniska padaziuka ,isverdu bulviu koses,o is kotletuku sultinio padarau buljona su makaronais,pritarkuoju morkyciu,pribarstau vegetos,maniskiai sveicia issijuose.

Dar mums patinka bulviu kose su spirgais ir zirniais,isverdi bulves ,atskirai zirnius,bulves sugrudi,sukratai virtus zirnius,pakepini spirgiuku su morkytem,svogunais ir viska sumaisai,labai skanu uzsigeriant kefyru mirksiukas.gif.
Atsakyti