Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

megalol.gif labai graziai apibudinai megalol.gif
Atsakyti
Gal būtų galima įdėti slieko fotkę? biggrin.gif
Atsakyti
portreta megalol.gif megalol.gif megalol.gif
Atsakyti
svarbu kad būtų galima atpažinti, jog iš kalifornijos wink.gif
Atsakyti
Kol kas tokios galimybes neturiu. O jei ir tureciau, tai nebutu taip lengva, nes tie keli sliekiukai randasi dezes dugne, o jiems perdirbimui zaliavos priversta visa kruva. Tures jie ka veikti. doh.gif
Atsakyti
Bet ar tikrai kalifornietiški tokie efektyvūs, o kuo mūsiškiai naktiniai blogesni? Juk toms dešrelėms tai oho kiek pašaro turėtų reikėti...
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 06 23, 14:00)
Bet ar tikrai kalifornietiški tokie efektyvūs, o kuo mūsiškiai naktiniai blogesni? Juk toms dešrelėms tai oho kiek pašaro turėtų reikėti...

Manau i si klausima galesiu atsakyti kitais metais. Kai dezes turini bandysiu i darza perkelti. Paziuresiu ka ten rasiu. Pernai mano visos zoles kruvoje gulejo, tai tie musishkiai lietuvishki tikrai jos neperdirbo, paziuresiu ar sitie uzsienieciai ka pagelbes.
Kazkada rode kazkokia TV laida apie juos, labai jau gyre, tik deja as dar ju "neauginau" tai nelabai atidziai klausiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Romeo @ 2005 06 22, 10:35)
Gavau as juos kaip ir visus gerus daiktus -per pazistamus. Tik labai nedaug, tai paskendo jie mano dideleje dezeje. Bet maciau Alioreklamoje, kad juos parduoda, atrodo 6ct./vnt. Gal reiks dar nusipirkti. g.gif

Tie sliekai daugianasi kas septynias dienas, todėl iš saujelės greit jų visas milijonas bus. Svarbiausia, nepamiršti jų pamaitinti. Tinka bet kokios organinės atliekos, net ir paukščių mėšlas (jei sode augini paukščius, iškuopi jų kakutį ir sušeri Kalifornijos sliekams biggrin.gif )

Jei kils klausimų, iš kur aš žinau apie tuos sliekus, tai atsakysiu, kad "Pinigų kartoj" apie tai visas siužetas buvo. Kažkur apie tai net visa knyygelė mėtosi, kurią man davė vienas iš šios rūšies augintojų pradininkų.

Tų sliekų "kakutis" yra labai vertinga ekologinė trąša - biohumusas
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 06 23, 14:40)
Tie sliekai daugianasi kas septynias dienas, todėl iš saujelės greit jų visas milijonas bus. Svarbiausia, nepamiršti jų pamaitinti. Tinka bet kokios organinės atliekos, net ir paukščių mėšlas (jei sode augini paukščius, iškuopi jų kakutį ir sušeri Kalifornijos sliekams biggrin.gif )

Jei kils klausimų, iš kur aš žinau apie tuos sliekus, tai atsakysiu, kad "Pinigų kartoj" apie tai visas siužetas buvo. Kažkur apie tai net visa knyygelė mėtosi, kurią man davė vienas iš šios rūšies augintojų pradininkų.

Tų sliekų "kakutis" yra labai vertinga ekologinė trąša - biohumusas

Smurka, paguodei tu mane del ju dauginimosi. Noriu as ju milijono. Kad toj komposto dezej tos mano atliekos kuo greiciau naudingu produktu virstu. Na pauksciu kakuciu tai as neturiu, bet buvau uzsipirkusi karviu meslo darzui, tai reiks gal juos palepinti.
O kas ten per knygute, kas autorius, koks pavadinimas. Reiks paieskoti gal knygynuose yra. Noriu viska zinoti apie savo augintinius smile.gif
Atsakyti
Knygynuose tų knygučių jau nebėra, todėl suinteresuoti asmenys jas dauginasi paprastuoju kompiuteriniu būdu. Autoriai yra Edita (pavardė užkrito) ir Vladislavas Rūsys (tas pats sliekų auginimo pradininkas).

O šerti vien žolėm kažin ar pakanka, reikia dar ir kitokių pūvančių maisto produktų duoti. O karštomis ir sausomis dienomis dar ir palaistyti juos reikia, kad dėl drėgmės trūkumo nenusprogtų.

Matai, aš apie tuos sliekus ir jų naudą žinau tik tiek, kiek spėjau susirinkti informacijos filmuodama siužetą. Pati asmeniškai nelabai tuo domiuosi, nes neturiu sodo ir neužsiimu daržininyste-sodininkyste
Atsakyti
hi.gif
Radau didelį straipsnį apie sliekus. Gal keliomis dalimis pabandysiu išversti.
Tas kompostas, kurį pagamina sliekai kažkodėl vadinamas vermikompostu.

"Vermikompostas=sveiki augalai"
Šis substratas 'pamaitina' dirvą ir pagerina jos struktūrą. Palengvina greitesnį ir geresnį augalų įsišaknyjimą ir geresnį augalų vystymasį, dėl to jie labiau atsparūs bakterinėms, virusinėms ir grybinėms ligoms. Pagerina daržovių skonį blink.gif , tuo pačiu sumažina jose kenksmingų nitratų ir sunkiųjų metalų kiekį.. Perdžiovinus, ilgai laikant ar perkaitinus vermikompostą jis praranda savo savybes.
Maišomas su žemėm 1:2 ar 1:3. Turi šarminį pH, todėl nerekomenduojamas rūgščią dirvą mėgstantiems augalams. Galima juo pabarstyti augalus.
Galima naudoti skystos ištraukos pavidalu, užpilant vandeniu (1:5), palaikoma 1-2 sav. pamaišant. Tirpalas nupilamas nuo nuosėdų. Tokį preparatą galima laikyti šaltai (šaldytuve) keletą mėn. Ir laistome arba purškiame juo augalus.
Parduotuvėse produktai su vermikompostu vadinami biohumusu. Tačiau ne visi produktai vienodai geros kokybės, kadangi priklauso kuo buvo šeriami sliekai ir koks kiekis vermikomposto pridėta į produktą.
Atsakyti
Va, va ...
As gi sakau, kad geras daiktas yra tie sliekiukai tongue.gif
Atsakyti