Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklinukai UK

Sveiki wink.gif
Na gi už kelių dienelių leisim dukrytę į pirmą klasę, o aš pasimetus labiau nei bet kada doh.gif Google jau skersai ir išilgai išnaršiau beieškodama bet kokios informacijos ir nieko taip ir neradau sad.gif Domina mokymo taktika, vertinimo sistema, uniformos, na, žodžiu viskas iki smulkmenų.. Šiuo metu ypač uniformos. Kiek ko klausinėju, niekas negali man atsakyt, ar uniformos spalva (kalbu ne apie džemperius ar marškinėlius su mokyklos emblemom, bet sijonukus ir kelnes) yra priskiriama kiekvienai mokyklai sava, ar galiu pirkti kokią noriu? Taipogi įdomu, kokias pamokas turi pirmokai? Kaip jie vertinami, ar yra pažymiai kažkokie, ar tiesiog "gerai" ir panašiai? Pasakokit, prašau, kas ką žinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2008 08 11, 15:01)
Sveiki wink.gif
Na gi už kelių dienelių leisim dukrytę į pirmą klasę, o aš pasimetus labiau nei bet kada doh.gif Google jau skersai ir išilgai išnaršiau beieškodama bet kokios informacijos ir nieko taip ir neradau sad.gif Domina mokymo taktika, vertinimo sistema, uniformos, na, žodžiu viskas iki smulkmenų.. Šiuo metu ypač uniformos. Kiek ko klausinėju, niekas negali man atsakyt, ar uniformos spalva (kalbu ne apie džemperius ar marškinėlius su mokyklos emblemom, bet sijonukus ir kelnes) yra priskiriama kiekvienai mokyklai sava, ar galiu pirkti kokią noriu? Taipogi įdomu, kokias pamokas turi pirmokai? Kaip jie vertinami, ar yra pažymiai kažkokie, ar tiesiog "gerai" ir panašiai? Pasakokit, prašau, kas ką žinot 4u.gif

Man atrodo,kiekvienoj mokykloj su uniformom vis kitaip,bet kalbant apie sijonukus ar kelnes,tai mano dukrytes mokykloj leido rinktis tarp juodu ir pilku,vasarines sukneles,melynais langeliais.Panasiai yra visose mokylose,man tokia tvarka labai patinka,nes nera nuobodu,viena diena eina i mokyla juodom kelnem+balti marskinukai+tamsiai melynas dzemperis(su logotipu ar be jo,nes niekas nevercia deveti butent tos mokyklos logotipo) kita diena galiu uzdeti pilka sarafana ir t.t.Seip mokymo tvarka esu be galo patenkinta,vienoj klasej buna keli mokytojai,su vaikais uzsiima ir grupelem ,ir visus kartu susodina,maziesiems rezimas labai laisvas,neturi sedeti visa diena prie vieno stalo,pamokeles labai linksmos,mokoma zaidimo budu,todel vaikai noriai eina i mokyla ir tikrai daug ko ismoksta.Mano mazoji per savo pirmus metus mokykloje ismoko visas raideles,jas paraso ir skaiciuoja,jau pradeda skaityt po truputi.Per diena turi vienos valandos pertrauka pietums ,kuriuos galima sudeti i dezute(lunch box),pirkti pietus mokykloje arba tiesiog parsivesti vaikus pietu namo.Taip pat mokykloje papildomai duoda ivairiu darzoviu ir vaisiu,bent jau musu mokykloje neleidzia i pietu dezutes deti saldumynu ir cipsu.Del namu darbu,tai ju neuzduoda,manau,tai yra gerai,nes ir taip vaikai mokykloje praleidzia daug laiko.Zodziu as jokiu priekaistu neturiu
Atsakyti
Dėkui labai už atsakymą 4u.gif Net galvoj šviesiau pasidarė bigsmile.gif
Kad čia pamokos mažiesiems vyksta žaidimo būdu tai jau žinojau, mat maniškio broliukas dar irgi tik pradinukas, tai labai jau patenkintas jis iš mokyklos grįždavo, net keista būdavo, nes Lietuvoj daržely didžiausias razbainikas buvo, nei jis mėgo ten eit, nei auklėtojos jį mėgo, o čia jokių pastabų dėl elgesio nėra gavęs vaikis per du metus smile.gif Sakė, kad čia viskas daug smagiau, gali žaisti, ir tave vis giria, giria ir dar lipdukų duoda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2008 08 11, 15:41)
Dėkui labai už atsakymą 4u.gif Net galvoj šviesiau pasidarė bigsmile.gif
Kad čia pamokos mažiesiems vyksta žaidimo būdu tai jau žinojau, mat maniškio broliukas dar irgi tik pradinukas, tai labai jau patenkintas jis iš mokyklos grįždavo, net keista būdavo, nes Lietuvoj daržely didžiausias razbainikas buvo, nei jis mėgo ten eit, nei auklėtojos jį mėgo, o čia jokių pastabų dėl elgesio nėra gavęs vaikis per du metus smile.gif Sakė, kad čia viskas daug smagiau, gali žaisti, ir tave vis giria, giria ir dar lipdukų duoda lotuliukas.gif
smile.gif man patinka lipduku vertinimo sistema smile.gif juk maziesiems turbut nusisvilpt 2 jie gaus ar 5 ar raides A ar D,o stai del lipduku verta pasistengt smile.gif
Kai vedziau pirma diena,buvo smalsu,tad pasilikau paziureti porai valandu,vaizdas man patiko,mokytojos labai atsidave ir isklauso kiekvieno vaiko nuomone,i kuria labai rimtai reaguoja ir paaiskina viska,ko paklausia.Vaikai mokytoja vadina pavarde pridedami atitinkamai mis,misis ar mister smile.gif skamba truputi keistai,bet jau pripratau,mano zuikis nenustoja klausinet kada vel i mokyla,mokslo metais net sestadieni ruosdavosi i mokykla ir mane keldavo,kad ja nuvesciau smile.gif
Atsakyti
Mes šiemet lankėm mokyklos darželio grupę, tai maniškei irgi ten taip patiko, kad net dabar, kaip nereikia eit vis klausinėja, ar jau baigės tos atostogos, nes ji mat "savo vaikų" pasiilgo biggrin.gif O kad auklėtojas vadina pavardėmis, manau thumbup.gif Ir mandagu, ir konkrečiam žmogui konkretus kreipinys man skamba nuoširdžiau.. Niekada nemėgau tų "tamsta mokytoja" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 11 rugpjūčio 2008 - 16:56
QUOTE(Brooke @ 2008 08 11, 15:54)
Mes šiemet lankėm mokyklos darželio grupę, tai maniškei irgi ten taip patiko, kad net dabar, kaip nereikia eit vis klausinėja, ar jau baigės tos atostogos, nes ji mat "savo vaikų" pasiilgo biggrin.gif O kad auklėtojas vadina pavardėmis, manau thumbup.gif Ir mandagu, ir konkrečiam žmogui konkretus kreipinys man skamba nuoširdžiau.. Niekada nemėgau tų "tamsta mokytoja" smile.gif

man irgi toks kreipinys patinka labiau.Dar patinka ,kad nereikia pirkt visokiu knygu-pratybu,visais vaikais rupinamasi vienodai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 11 rugpjūčio 2008 - 17:02
Sveikinam Brooke maze isleidziant i pirma klase 4u.gif
Del uniformos tai viska gali uzsisakytii pacioje mokykloje ir sukneles su logo ir striukes ir kepures.Privaloma yra tik dzemperis (nu stiliaus megztukas) ir maikute su logo.O kelnes gali pati pirkti.Populiariausia spalva juoda ir pilka.Serafaniukai irgi pilki buna.Vasara populiariausia melyna su baltu languotos suknytes.Na istikro visa tai ir parase maybe 24.
Bet va nupirk mazei piestuku atskira dezute (vadinama pencil box) ir papke,lapam A4 formato susideti.Nes maniskiui sunui reikejo sito.Jie pirmoje klaseje su piestukais pagrinde rase.Aisku viska duoda mokykla jei neturi vaikas.Bet kazkaip nezinau,geriau as jau pati nupirksiu.Ai ir dar reikejo tokiu juodu sporbaciuku.Jie sportuoja su jais.Pigus tokie apie 2-3sv.Na del pietu tai pati turi nuspresti ar pirkti ar nesis is namu ( nes tuomet lunch box reikia pirkti).O del namu darbu,tai nezinau sunui duodavo,bet tokius jokingus mirksiukas.gif paprastus,toje papkeje visad idedavo kazka ir idedavo kaip vaikui sekasi mokykloje,kaip piese,kaip rase ir panasiai.As tai jau viska dukriukui supirkau,mokyklai pasiruosus.Sunui tik kuprine liko nupirkti,nes naujos uzsimane. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Piople @ 2008 08 11, 17:21)
Sveikinam Brooke maze isleidziant i pirma klase 4u.gif
Del uniformos tai viska gali uzsisakytii pacioje mokykloje ir sukneles su logo ir striukes ir kepures.Privaloma yra tik dzemperis (nu stiliaus megztukas) ir maikute su logo.O kelnes gali pati pirkti.Populiariausia spalva juoda ir pilka.Serafaniukai irgi pilki buna.Vasara populiariausia melyna su baltu languotos suknytes.Na istikro visa tai ir parase maybe 24.
Bet va nupirk mazei piestuku atskira dezute (vadinama pencil box) ir papke,lapam A4 formato susideti.Nes maniskiui sunui reikejo sito.Jie pirmoje klaseje su piestukais pagrinde rase.Aisku viska duoda mokykla jei neturi vaikas.Bet kazkaip nezinau,geriau as jau pati nupirksiu.Ai ir dar reikejo tokiu juodu sporbaciuku.Jie sportuoja su jais.Pigus tokie apie 2-3sv.Na del pietu tai pati turi nuspresti ar pirkti ar nesis is namu ( nes tuomet lunch box reikia pirkti).O del namu darbu,tai nezinau sunui duodavo,bet tokius jokingus  mirksiukas.gif paprastus,toje papkeje visad idedavo kazka ir idedavo kaip vaikui sekasi mokykloje,kaip piese,kaip rase ir panasiai.As tai jau viska dukriukui supirkau,mokyklai pasiruosus.Sunui tik kuprine liko nupirkti,nes naujos uzsimane. biggrin.gif

Musu mokyleleje mokytoja patare asmeniniu daiktu nedeti,nes vaikai yra mazi ir ziopliukai,isdalina viska kitiems,o mokytojai galu gale nezino kas ir kam priklauso smile.gif del papkes musu mokyklelej irgi kitaip,vaikai turi tokias papkes su rankenelem(book case) i juos ir deda viska,juos perka mokykloj ,todel visi turi vienodas.Bet tikriausiai visose mokylose skirtingai,todel gal is karto pirkt nereiketu,o pirmiausia pasiklausineti mokykloje unsure.gif
Atsakyti
na maniskiai abu i ta pacia mokykla eina,tai jau zinau ko reikia.Bet kai atvaziavau,pasiklausiau direktoriaus ko reikia,o tas nieko,tik paskui pamaciau kas ka turi,kas mokyklos daiktus naudoja.
O del to kad kiekviena mokykla skirtingai jau tikrai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2008 08 11, 19:31)
Musu mokyleleje mokytoja patare asmeniniu daiktu nedeti,nes vaikai yra mazi ir ziopliukai,isdalina viska kitiems,o mokytojai galu gale nezino kas ir kam priklauso  smile.gif  del papkes musu mokyklelej irgi kitaip,vaikai turi tokias papkes su rankenelem(book case) i juos ir deda viska,juos perka mokykloj ,todel visi turi vienodas.Bet tikriausiai visose mokylose skirtingai,todel gal is karto pirkt nereiketu,o pirmiausia pasiklausineti mokykloje  unsure.gif

Gal visose mokykloe skirtingai, bet kiek zinau, nei musu nei mano pazystamu vaiku mokyklose neleidzia asmeniniu daiktu: mobiliu, piestuku, pinigu, papuosalu ri t.t. i mokykla. Lower juniors gali pradeti nesioti laikrodzius ir vaikscioti vieni is mokyklos. Upper Juniors jau gali ir savo rasiklius atsinesti. Visi kiti vaikai gauna visa ko reikia vietoje thumbup.gif

Siaip tai musu mokykla dave toki informacini leidinuka, apie tvarka mokyklose ir visa ko reikes: uniformas, sporto apranga, t.t. Ta pacia informacija jie pateikia ir internete.
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2008 08 11, 18:09)
Gal visose mokykloe skirtingai, bet kiek zinau, nei musu nei mano pazystamu vaiku mokyklose neleidzia asmeniniu daiktu: mobiliu, piestuku, pinigu, papuosalu ri t.t. i mokykla. Lower juniors gali pradeti nesioti laikrodzius ir vaikscioti vieni is mokyklos. Upper Juniors jau gali ir savo rasiklius atsinesti. Visi kiti vaikai gauna visa ko reikia vietoje  thumbup.gif

Siaip tai musu mokykla dave toki informacini leidinuka, apie tvarka mokyklose ir visa ko reikes: uniformas, sporto apranga, t.t. Ta pacia informacija jie pateikia ir internete.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na vat pas mumis gal irgi kažką būtų davę ar paaiškinę, jei būčiau laiku gavus laišką apie ekskursiją po mokyklą, bet gavau per vėlai, tai nenuėjau ir užtai dabar žinau tik tiek kiek informacijos susirankiojau iš kitų moksleivių tėvų ir dar kiek vėlesniuose laiškuose pranešė doh.gif Dar šiais metais dvi mokyklas jungią į vieną, tai viską pertvarkinėja, apie pakeitimus praneša paskutinę minutę.. Oj, greičiau tie mokslo metai prasidėtų, būtų ramiau mamašai biggrin.gif
Atsakyti