Mano suneliui jau metukai. Pastebejau isvarza kirksnies srityje. Teko skaityti straipsni, jog berniukams tai daznas atvejis. Kai kurie vaikai jau gimsta su isvarza. Butu atliekama planine operacija. Taciau jei isvarza uzstringa ji sukieteja ir skauda, tokiu atveju operuoti butina per 12 val..
Norejau pasiklausti pas mamytes, ar teko susidurti su tokia problemyte. Ir kaip jums sekesi?
Mano didziajam vaikui buvo isvarza (cia igimtas mano vyro gimines vyriskosios dalies bruozas - paveldima). Is karto po gimimo nesimate, bet daktarai liepe stebet ir laukt. Pastebejom mazdaug tada, kai buvo 6 menesiai Justinui. Guzas atsirasdavo, isnykdavo, atsirasdavo, isnykdavo. Gydytojai ptare laukt, kol pauges, tada planine operacija. Kai buvo mazdaug metai ir du menesiai isvarza istrigo, t.y. guzas nebeisnyko. Skausmas matyt didelis, nes reke nesustodamas. Nuvezem i klinikas, gydytoja rankomis kazkaip gudriai masazavo ir atstate. Tada po atstaymo laukem para ir po to isoperavo. Pati operacija mazdaug pusvalandis, kita diena israse namo, nereikejo jokiu perrisimu, vaistu. Po savaites iseme siulus. Jau pora valandu po operacijos vaikas duko, landziojo po lovomis, net nuotrauka tokia turiu. Zinoma, kai pamate jo begiojimus, gavom nuo sesuciu pylos.
Vyros sesers berniuka operavo triju menesiu, nes pas ji ta isvarza gerokai anksciau pasimate ir sake, kad didejo. Pati nelabai suprantu, kaip ji ten didet gali, tai ir pakomentuot negaliu.
Siaip tikrai nera sudetinga operacija, atliekama su pilna narkoze. Zinoma nemalonu, kai tavo vaikui kazkas yra, bet po tos operacijos tikrai lengviau atsikvepem - nebereikejo galvot, kad bet kada gali istrigt ir reikes skubiai imtis kazkokiu priemoniu.
Kiek girdejau, paprastai pataria operuot paugejusius vaikus, daro planines operacijas. Jei nebutu pavyke rankom atstatyt, butu is karto operave.
Esminis momentas tas, kad jei jau istrigo, nieko nelaukiant skubiai pas medikus, nes nieko nedarant, istrige audiniai gali nekrozuot, o tada jau laukia daug didesnes bedos, nekalbant jau apie tai, kad vaikas kencia skausmus.
Jei dar ka noresite suzinot, klauskite.
Vyros sesers berniuka operavo triju menesiu, nes pas ji ta isvarza gerokai anksciau pasimate ir sake, kad didejo. Pati nelabai suprantu, kaip ji ten didet gali, tai ir pakomentuot negaliu.
Siaip tikrai nera sudetinga operacija, atliekama su pilna narkoze. Zinoma nemalonu, kai tavo vaikui kazkas yra, bet po tos operacijos tikrai lengviau atsikvepem - nebereikejo galvot, kad bet kada gali istrigt ir reikes skubiai imtis kazkokiu priemoniu.
Kiek girdejau, paprastai pataria operuot paugejusius vaikus, daro planines operacijas. Jei nebutu pavyke rankom atstatyt, butu is karto operave.
Esminis momentas tas, kad jei jau istrigo, nieko nelaukiant skubiai pas medikus, nes nieko nedarant, istrige audiniai gali nekrozuot, o tada jau laukia daug didesnes bedos, nekalbant jau apie tai, kad vaikas kencia skausmus.
Jei dar ka noresite suzinot, klauskite.
Dėkoju Simre už tokį išsamų pasakojimą
.
Mes kitą savaite eisime pas hirurga ir bus matyt ką mums pasakys. Šiaip, dabar aš tos išvaržos nebematau, tačiau nemanau kad ji dingo.

Mes kitą savaite eisime pas hirurga ir bus matyt ką mums pasakys. Šiaip, dabar aš tos išvaržos nebematau, tačiau nemanau kad ji dingo.
Mes kirkšnies išvaržą operavomės lygiai 2 mėnesių
. Ji visą mėnesį įstrikdavo kiekvieną dieną po keletą kartų. Vaikas tiesiog klykdavo iš skausmo. Gerai, kad išvarža kiekvieną kartą sugrįždavo savo vieton bemaitinant. O tai nežinau kaip būčiau sulaukusi tų dviejų mėnesių. Juk reikėjo laukti kol vaikutis paaugs. Operavo tikrai geras chirurgas

Nežinau, ar mano patarimas bus veiksmingas, nes vaikiukui jau metukai. O gal dar nevėlu. Taigi, mano mažius irgi turėjo kirkšnies išvaržą, jo žarnytė vis sulisdavo į mašnelę. Poliklinikos seselė patarė daryti tokį pratimą - gulintį vaiką imi už rankų ir keli iki sėdimos padėties. Taip stiprėja visi papilvės raumenys. Norit tikėkit norit ne, bet mano mažiui išvarža užsitraukė per du mėnesius. Mankštintis pradėjome kokių penkių mėnesių. linkiu sėkmės.

QUOTE(simre @ 2005 06 14, 14:49)
Mano antram sūnui (kai jam buvo 1,3 m) buvo istrigusi.

QUOTE(Zivilia @ 2005 08 22, 15:40)
Pries menesi mano maziui isoperavo isvarzas.Labai bijojau tos operacijos,bet dabar dziaugiuosi,kad ja padare,nes maziukas pasidare ramesnis.Tuo paciu ir as 

O kodėl tokiam mažam operavo? Gal strigdavo nuolat?
QUOTE(Zivilia @ 2005 08 22, 15:40)
Pries menesi mano maziui isoperavo isvarzas.Labai bijojau tos operacijos,bet dabar dziaugiuosi,kad ja padare,nes maziukas pasidare ramesnis.Tuo paciu ir as 

Pilnai tave suprantu. Ir aš norėčiau būt ramesnė, bet gyd. liepė laukt iki 3metų. O dabar jei tik mažius be aiškios priežasties ima labai rėkti , iš kart nusmelkia mintis "Gal išvarža užstrigo?". Puolu maut kelnytes ir tikrinu. Laimei mano nuogastavimai nepasitvirtino. Bet išvarža vis dažniau ir ryškiau matos. O jei vaikiukas tiesiai stovi tai ir matos, kad dešnė kirkšnis didesnė

Labai norėčiau būt ramesnė, bet reikia laukt

Labai gerai pamenu kiek nervavausi ir nezinodavau ka daryti,kai mazius klykdavo ne savu balsu
Kuo daugiau rekia,tuo didesni guzai kirksnyse darydavosi
Kai lankemes pas chirurgus,mums iskart patare daryti oeracija,nors nei karto nebuvo istrigusi isvarza.Netgi dave pvz.:jog teko daryti tokia operacija kudykeliui sverianciam tik 500gr.

Mano sūnui jau greitai 6 metai, ir mes prieš mėnesį pastebėjom kirkšnyje išvaržą (tiksliau pamatė mano tėvas pediatras). Aš net nepagalvočiau kad ji ten yra, nes vos vos matosi. Ir nebuvo nė karto užstrigus. Rudenį žadam operuoti