Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarža

QUOTE(Ingosius @ 2006 09 15, 21:46)
Kaip sekėsi? Koks gydytojas operavo?
Mūsų tas pats kitą savaitėlę laukia verysad.gif ...

sekėsi gerai thumbup.gif
labai fainas gydytojas pasitaikė - Dalius Malcius ax.gif Viską paaiškina thumbup.gif pinigų norėjom duot prieš operaciją blush2.gif , tai neėmė ax.gif
Žinok, nieko baisaus - mus paguldė į skyrių 5ad, bet išleido namo. Atvažiavom 6ad rytą (buvo darbo diena) ir apie 10 val davė tokią svaiginančią tabletytę ir išsivežė po kokių 20min į operacinę. Atvežė po ~1.5val.

Galit kažkiek pinigų duot anesteziologei, bet netikiu, kad kas labai pasikeis... Mes neradom progos paduoti doh.gif
O kai išrašė iš ligoninės gydytojui nuvežėm butelį Metaxos (5*), didelę skanių saldainių dėžę ir užrašėm atviruką wub.gif

Nors kita vertus gal po geriua ir pinigėlių duot unsure.gif Nežinau, kaip daryčiau, jei mažajam irgi reiktų kažką panašaus operuot ax.gif
Sėkmės! Viskas bus gerai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 09 15, 22:08)
sekėsi gerai thumbup.gif
labai fainas gydytojas pasitaikė - Dalius Malcius ax.gif Viską paaiškina thumbup.gif pinigų norėjom duot prieš operaciją blush2.gif , tai neėmė ax.gif
Žinok, nieko baisaus - mus paguldė į skyrių 5ad, bet išleido namo. Atvažiavom 6ad rytą (buvo darbo diena) ir apie 10 val davė tokią svaiginančią tabletytę ir išsivežė po kokių 20min į operacinę. Atvežė po ~1.5val.

Galit kažkiek pinigų duot anesteziologei, bet netikiu, kad kas labai pasikeis... Mes neradom progos paduoti doh.gif
O kai išrašė iš ligoninės gydytojui nuvežėm butelį Metaxos (5*), didelę skanių saldainių dėžę ir užrašėm atviruką wub.gif

Nors kita vertus gal po geriua ir pinigėlių duot unsure.gif Nežinau, kaip daryčiau, jei mažajam irgi reiktų kažką panašaus operuot ax.gif
Sėkmės! Viskas bus gerai wub.gif

Aha, sekmės mums manau prireiks...
O kiek laiko ligoninėje praleidote? Kaip vėliau vaikas jautėsi? Jei lankote daržely, tai kada po operacijos vėl pradėjote eiti? aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingosius @ 2006 09 18, 18:11)
Aha, sekmės mums manau prireiks...
O kiek laiko ligoninėje praleidote? Kaip vėliau vaikas jautėsi? Jei lankote daržely, tai kada po operacijos vėl pradėjote eiti? aciuks.gif

šiaip jei viskas ok, tai išleidžia kitą dieną po operacijos 4u.gif
maniškis su tėčiu buvo ilgiau, nes pasigavo salmoneliozę doh.gif bet čia ne ligoninėj, o dar namuose suvalgius pirktinį pyragėlį su kremu verysad.gif jei ne tas viduriavimas tai vaikas būtų jautęsis thumbup.gif ax.gif
Darželį mano vaikinas lanko, bet liepą atostogavo pats darželis, o rugpjūtį nevedėm, kad nesusirgtų... nes jei nors menkiausia sloga būna - neoperuoja sad.gif
Išoperavo Rugpjūčio vidury, o į daržiuką išleidau nuo rugsėjo 1d. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 09 18, 22:15)
šiaip jei viskas ok, tai išleidžia kitą dieną po operacijos 4u.gif
maniškis su tėčiu buvo ilgiau, nes pasigavo salmoneliozę doh.gif bet čia ne ligoninėj, o dar namuose suvalgius pirktinį pyragėlį su kremu verysad.gif jei ne tas viduriavimas tai vaikas būtų jautęsis thumbup.gif ax.gif
Darželį mano vaikinas lanko, bet liepą atostogavo pats darželis, o rugpjūtį nevedėm, kad nesusirgtų... nes jei nors menkiausia sloga būna - neoperuoja sad.gif
Išoperavo Rugpjūčio vidury, o į daržiuką išleidau nuo rugsėjo 1d. smile.gif

Nu va išleido mus namo neoperuotus-kostim. Nežinau, kaip reikės išlaukti, tas tris savaites, kurioms atidėjo operaciją fear.gif - mama turbūt nuo panikos ir streso pirmiau nusibaigs...
Atsakyti
Mes irgi užsiregistravom ketvirtadieniui operacijai. Tikiuosi per šitas pora dienelių slogos nepasigausim. g.gif
Ingosius, nepanikuok, viskas bus gerai. Pasveiksit ir išoperuos. 4u.gif
Atsakyti
Labas smile.gif
Mano mazylei irgi aptiko abieju kirksnyciu isvarzas... Gal galit papasakot tos, kuriu vaikuciams jau dare sia operacija, ar duodant narkoze veda intubacini vamzdeli ar uzdeda deguonies kauke? Taip pat domintu, kokios sumos keliauja daktarams ir anestiazologui...
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2006 11 15, 20:17)
Labas smile.gif
Mano mazylei irgi aptiko abieju kirksnyciu isvarzas... Gal galit papasakot tos, kuriu vaikuciams jau dare sia operacija, ar duodant narkoze veda intubacini vamzdeli ar uzdeda deguonies kauke? Taip pat domintu, kokios sumos keliauja daktarams ir anestiazologui...

prieš operaciją duoda tokią tabletytę svaiginančią sučiulpt ir tada maždaug pusvalandžio bėgyje veža į operacinę... Ten stato kateterį į veną...

tokiai mažutei tai gal net į galvytės veną ves unsure.gif
o jums tos išvaržytės stringa? nes jei nestringa, tai gal palaukit truputį - labai jau ji mažutė wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zanetux: 15 lapkričio 2006 - 20:34
Na aš nenoriu gasdint, tik papasakosiu ką sakė mums gyd. kai lankėmės dėl savo mažylio išvaržos.
berniukams daro planine operaciją, neben užstringa tada jau kuo greičiau į ligoninę (tai mes ir laukiam iki 3 metų). O mergaitėms daro kuo greičiau kai tik aptinka išvaržą, nes jom kyla didesnis pavojus, kad užstriks kiaušidės ir t.t.. Dar jis ten pasakojo, bet kai pas mane berniukas tai labai ir neisiklausiau.
Atsakyti
Aciu uz atsakymus...
Tiesiog mus irgi noretu dar paaugint, bet nelabai auga ta mano panelyte sad.gif Ji dabar sveria tik 3kg su trupuciu.... Ir tai jau butu trecia narkoze(turim sidies yda), tad liepe susiderint su kardiologais, kas siuo metu svarbiau - sirdele ar isvarzos. Ir tai neaisku, ar Kauno anestiazologai sutiks daryt narkoze. Aisku, kritiniu atveju vaziuot operacijai. Tiesiog man svarbu, ar vedamas intubacinis vamzdelis(vamzdelis iki plauciu ir per ji teikiamas deguonis), ar tiesiog uzdedama degonies kauke?
Atsakyti
Mažutė, toks kūdikėlis wub.gif ir bėdos puola verysad.gif . Viskas bus gerai išaugsit ligas, susitvarkysit 4u.gif . Svarbu mylinti mamytė šalia, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2006 11 16, 10:55)
Aciu uz atsakymus...
Tiesiog mus irgi noretu dar paaugint, bet nelabai auga ta mano panelyte  sad.gif Ji dabar sveria tik 3kg su trupuciu.... Ir tai jau butu trecia narkoze(turim sidies yda), tad liepe susiderint su kardiologais, kas siuo metu svarbiau - sirdele ar isvarzos. Ir tai neaisku, ar Kauno anestiazologai sutiks daryt narkoze.  Aisku, kritiniu atveju vaziuot operacijai. Tiesiog man svarbu, ar vedamas intubacinis vamzdelis(vamzdelis iki plauciu ir per ji teikiamas deguonis), ar tiesiog uzdedama degonies kauke?

Mano mergaitę operavo su kaukine narkoze. Operavo gyd. D. Malcius. Dideliausia mūsų pagarba jam thumbup.gif. Nieko mes jam prieš operaciją nedavėm, o ir po operacijos tik tortuką su šampanu nunešėm. Operacinę žaizdą taip gražiai kosmetine siūle susiuvo, kad šiandien (po 8 metų) tik žinodama kur ieškoti randelį vos įžiūriu. O štai apie anesteziologą nieko gero pasakyti negaliu. Įsivaizduokit, kaip galima pasijusti, kai tavo vaikas operacinėj ant stalo, o tu anesteziologą sutinki išeinantį iš operacinės pro duris? mad.gif Tada man buvo tiesiog šokas, nelabai blaiviai galėjau mąstyti. O ir tas pagautas nusikaltimo vietoj tik sugebėjo išveblenti: nesijaudinkit, mergaitė su kaukute, miega, gražiai kvėpuoja... Prisiminus kraujas užverda. Gerai, kas gerai baigiasi.
O kokia jūsų širdies yda? Ar ji operuota?
Šiaip tai kirkšninės išvaržos stringa žymiai dažniau, nei bambos. Geriausiai nustačius ją ir išoperuoti. Jei įmanoma, palaukti iki 6-12 mėn. (vaiko imuninė sistema bręsta, mažesnė tikimybė bakterinių komplikacijų po operacijos). Maniškei į išvaržos maišą buvo ir kiaušidė įtraukta. Gerai, kad išoperavom laiku.
Namuose augindamos mamos žino, kad išvaržą vaikas turi, žino kuo gali baigtis jo rėkimas, intensyvus kosulys ir pan. Bet darželiuose, mokyklose mes vaikus patikim svetimiems žmonėms ir nežinau, ar galim už kiekvieną jų garantuoti, kaip bus pasielgta su mūsų atžalom, sureaguota į jų verkimą ir pan., ar realiai laiku pateks medikų priežiūron. Todėl manau, kad planine tvarka išoperuoti kirkšnines išvaržas reikia iki išleidžiant vaiką į kolektyvą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2006 11 16, 15:45)
Mano mergaitę operavo su kaukine narkoze. Operavo gyd. D. Malcius. Dideliausia mūsų pagarba jam thumbup.gif. Nieko mes jam prieš operaciją nedavėm, o ir po operacijos tik tortuką su šampanu nunešėm. Operacinę žaizdą taip gražiai kosmetine siūle susiuvo, kad šiandien (po 8 metų) tik žinodama kur ieškoti randelį vos įžiūriu. O štai apie anesteziologą nieko gero pasakyti negaliu. Įsivaizduokit, kaip galima pasijusti, kai tavo vaikas operacinėj ant stalo, o tu anesteziologą sutinki išeinantį iš operacinės pro duris?  mad.gif Tada man buvo tiesiog šokas, nelabai blaiviai galėjau mąstyti. O ir tas pagautas nusikaltimo vietoj tik sugebėjo išveblenti: nesijaudinkit, mergaitė su kaukute, miega, gražiai kvėpuoja... Prisiminus kraujas užverda. Gerai, kas gerai baigiasi.
O kokia jūsų širdies yda? Ar ji operuota?
Šiaip tai kirkšninės išvaržos stringa žymiai dažniau, nei bambos. Geriausiai nustačius ją ir išoperuoti. Jei įmanoma, palaukti iki 6-12 mėn. (vaiko imuninė sistema bręsta, mažesnė tikimybė bakterinių komplikacijų po operacijos). Maniškei į išvaržos maišą buvo ir kiaušidė įtraukta. Gerai, kad išoperavom laiku.
Namuose augindamos mamos žino, kad išvaržą vaikas turi, žino kuo gali baigtis jo rėkimas, intensyvus kosulys ir pan. Bet darželiuose, mokyklose mes vaikus patikim svetimiems žmonėms ir nežinau, ar galim už kiekvieną jų garantuoti, kaip bus pasielgta su mūsų atžalom, sureaguota į jų verkimą ir pan., ar realiai laiku pateks medikų priežiūron. Todėl manau, kad planine tvarka išoperuoti kirkšnines išvaržas reikia iki išleidžiant vaiką į kolektyvą. 4u.gif

aciuks.gif uz issamu paaiskinima. Toki anesteziologa tai tik gun_rifle.gif Musu atveju ne taip paprasta jam butu, kadangi mergyte turi tik viena plautuka. Dar kai pirmom dienom issiaiskinom tas bedas, priziurinti gydytoja siusdama i Santariskes labai abejojo, ar jai darys narkoze verysad.gif Bet ten saunuoliai dirba ir ryzosi net dviem narkozem(pirmakart dare zondavima, o antra - operacija)Dabar chirurge KMUK'e abejojjo del operacijos, kadangi vasari mergytes laukia antra sirdeles operacija. Tai gal teks laukti pavasario g.gif O intubacijos labai bijau ir nenoriu, nes po praeito karto dar nepinai atsistate balso stygos, nors praejo jau trys men. unsure.gif
Atsakyti