QUOTE(jjurgite @ 2006 11 16, 10:55)
Aciu uz atsakymus...
Tiesiog mus irgi noretu dar paaugint, bet nelabai auga ta mano panelyte

Ji dabar sveria tik 3kg su trupuciu.... Ir tai jau butu trecia narkoze(turim sidies yda), tad liepe susiderint su kardiologais, kas siuo metu svarbiau - sirdele ar isvarzos. Ir tai neaisku, ar Kauno anestiazologai sutiks daryt narkoze. Aisku, kritiniu atveju vaziuot operacijai. Tiesiog man svarbu, ar vedamas intubacinis vamzdelis(vamzdelis iki plauciu ir per ji teikiamas deguonis), ar tiesiog uzdedama degonies kauke?
Mano mergaitę operavo su kaukine narkoze. Operavo gyd. D. Malcius. Dideliausia mūsų pagarba jam

. Nieko mes jam prieš operaciją nedavėm, o ir po operacijos tik tortuką su šampanu nunešėm. Operacinę žaizdą taip gražiai kosmetine siūle susiuvo, kad šiandien (po 8 metų) tik žinodama kur ieškoti randelį vos įžiūriu. O štai apie anesteziologą nieko gero pasakyti negaliu. Įsivaizduokit, kaip galima pasijusti, kai tavo vaikas operacinėj ant stalo, o tu anesteziologą sutinki išeinantį iš operacinės pro duris?

Tada man buvo tiesiog šokas, nelabai blaiviai galėjau mąstyti. O ir tas pagautas nusikaltimo vietoj tik sugebėjo išveblenti: nesijaudinkit, mergaitė su kaukute, miega, gražiai kvėpuoja... Prisiminus kraujas užverda. Gerai, kas gerai baigiasi.
O kokia jūsų širdies yda? Ar ji operuota?
Šiaip tai kirkšninės išvaržos stringa žymiai dažniau, nei bambos. Geriausiai nustačius ją ir išoperuoti. Jei įmanoma, palaukti iki 6-12 mėn. (vaiko imuninė sistema bręsta, mažesnė tikimybė bakterinių komplikacijų po operacijos). Maniškei į išvaržos maišą buvo ir kiaušidė įtraukta. Gerai, kad išoperavom laiku.
Namuose augindamos mamos žino, kad išvaržą vaikas turi, žino kuo gali baigtis jo rėkimas, intensyvus kosulys ir pan. Bet darželiuose, mokyklose mes vaikus patikim svetimiems žmonėms ir nežinau, ar galim už kiekvieną jų garantuoti, kaip bus pasielgta su mūsų atžalom, sureaguota į jų verkimą ir pan., ar realiai laiku pateks medikų priežiūron. Todėl manau, kad planine tvarka išoperuoti kirkšnines išvaržas reikia iki išleidžiant vaiką į kolektyvą.