Ar yra cia vaikuciu,kurie gime nekvepuodami del kakliuka uzspaudusios virksteles?
QUOTE(Ausrioke @ 2008 08 13, 08:42)
Ar yra cia vaikuciu,kurie gime nekvepuodami del kakliuka uzspaudusios virksteles?
Sveika mano dukryte gime umioj hipoksijoj, bet nebuvo virkstele prismaugus, tiesiog prasidejo staigi hipoksija.
gal papasakotum kokius tyrimukus jum dare ir ar jauciasi kokios pasekmes?
QUOTE(Ausrioke @ 2008 08 13, 09:42)
Sveika, mano mergyte taip pat gime pridususi (5 paras reanimacijoje guljom). Mums dare plauciuku rentgena, ir po menesio reikejo pasirodyti neurologui. Beje, tokiu vaikuciu neurologai nepataria skiepyti. Bet tikiuosi jums nebus jokiu blogu pasekmiu.
QUOTE(Ausrioke @ 2008 08 13, 14:34)
gal papasakotum kokius tyrimukus jum dare ir ar jauciasi kokios pasekmes?
pasekmiu jokiu nera, mus iki metuku stebejo kmuk vaiku raidos kabinete, as pati tik siuntima galvytes echo buvau paprasius, kad paziuretu smegenys, bet viskas gerai, augam stiprios ir sveikos
Papildyta:
QUOTE(milka@ @ 2008 08 13, 14:39)
Sveika, mano mergyte taip pat gime pridususi (5 paras reanimacijoje guljom). Mums dare plauciuku rentgena, ir po menesio reikejo pasirodyti neurologui. Beje, tokiu vaikuciu neurologai nepataria skiepyti. Bet tikiuosi jums nebus jokiu blogu pasekmiu.
mums ir reikejo pas neurologa, bet ir visiems vaikiukams reikia.
o kodel nepataria skiepyt
QUOTE(snail @ 2008 08 13, 15:42)
pasekmiu jokiu nera, mus iki metuku stebejo kmuk vaiku raidos kabinete, as pati tik siuntima galvytes echo buvau paprasius, kad paziuretu smegenys, bet viskas gerai, augam stiprios ir sveikos 
Papildyta:
Papildyta:
Musu atveju, mergytes atejimas buvo kompikuotas, vaikas greit neatsigauna po tokio streso, o cia dar skiepas (vel stresas). Bet musu gydytoja su sia info pavelavo. 4 menesiu, diena pasiskiepijus, vakare mergytei prasidejo priepuoliai. Isvaziavom i reanimacija. 5 menesiu mums nustate epilepsija. Skiepas buvo tik kaip provokatorius, o liga del sudetingo gimdymo.
Mus reanimacijoj laike pusdieni,po 4dienu keliavom namo,bunant ligoninej galvytes echo dare 3kartus,nes buvo sutrikus kraujo apytaka,bet paskutini karta kaip ziurejo jau buvo atsistate.Dabar taip pat kas menesi reikes lankytis kmuk. Del skiepu taip pat niekas neminejo.Daktarai sake,kad hipoksija gali sukelti cerebrini paralyziu,raidos sutrikimus...Idomu iki kada dabar reikes nerimauti?T.y iki kada paaiskes ar liko pasekmes ar ne?Jei lankytis reikia iki metuku,tai gal iki to laiko turetu buti aisku?Gal kas zino daugiau?
Papildyta:
snail,bet tik pridususi?nes mano sunelis jau nekvepavo,kai gime,ji gaivino.
Papildyta:
snail,bet tik pridususi?nes mano sunelis jau nekvepavo,kai gime,ji gaivino.
QUOTE(Ausrioke @ 2008 08 13, 17:08)
Mano dukryte irgi nekvepavo 3 min, ar gaivino ar pati atsigavo nzn, nemaciau.
o pasekmes pagrinde islenda iki metuku, arba kokiu 3 metuku ar pradejus eit i mokykla gali islysti raidos atsilikimas, bet jei nieko nebus iki metuku tai tikimybe labai mazyte.
beje reanimacijo laike 10 valandu. ir 5 dienas ligoninej.
tikekimes, kad jums bus viskas gerai
Labas, Ausrioke. Nors mano situacija ir kitokia noreciau pasidalinti savo patirtimi sioje srityje. Mano antra mergyte gime normaliai, nestumas irgi buvo normalus, taciau po gimimo susirgo komplikuota naujagimiu gelta (dvi paros inkubatoriuje), kuri kaip manoma siek tiek pakenke smegenims. Galvos echoskopija jokiu nukrypimu nenustate. Nukrypimai fiziniai pradejo rysketi 3-4 menesyje. Tada as pastebejau jog rankyte desine skiriasi nuo kairiosios. Veliau pastebejau ir skirtumus tarp kojyciu. Mankstos mums labai padejo. Na aciu dievui cerebrinio paralyziaus mums nenustate, bet iki penkiu metuku busime stebimos neurologu ( nes turime diagnoze motorines raidos sutrikimas). Nors musu raida nesiskyre nuo sveikuju vaiku. Kai ka net anksciau pradejome daryti negu visiskai sveiki vaikai, net ir vaikscioti savarankiskai pradejome 10 menesiu. Aisku buvo nerimavimu ir del psichines vaiko bukles, bijojau kad dar kas nors neislistu. Bet atrodo sitoj sriti mes irgi labai gerai laikomes, jau labai daug snekame ir graziai bendraujame su vaikais.
Linkiu, kad viskas jums butu gerai ir jokiu nukrypimu pas jus nebutu.
Ai vos nepamirsau, skiepus mes visus gavome laiku kaip ir priklauso ir tuos , kuriais skiepijama isleidziant is ligonines ir 4 men. na vienu zodziu visus, ir dar papildomai nuo gripo skiepijomes.
Jei kas domina klauskit.
Linkiu, kad viskas jums butu gerai ir jokiu nukrypimu pas jus nebutu.
Ai vos nepamirsau, skiepus mes visus gavome laiku kaip ir priklauso ir tuos , kuriais skiepijama isleidziant is ligonines ir 4 men. na vienu zodziu visus, ir dar papildomai nuo gripo skiepijomes.
Jei kas domina klauskit.
Man dabar kiekvienas mazylio judesiukas kitokesnis sukelia didziuli nerima
Beje,jei nepaslaptis,kas jusu rankytems ir kojytems?Kad zinociau i ka atkreipt demesi.
QUOTE(Ausrioke @ 2008 08 17, 14:16)
Man dabar kiekvienas mazylio judesiukas kitokesnis sukelia didziuli nerima
Beje,jei nepaslaptis,kas jusu rankytems ir kojytems?Kad zinociau i ka atkreipt demesi. 
Siaip tai dabar sitas praktiskai nesimato niekam is aplinkiniu, o ir pati matau tik labai nezymius nukrypimus. Na pavyzdziui gal siek tiek sunkiau i virsu pakelia kairiaja rankyte. Nors judesiu amplitude normali toje rankyteje, na bet dazniau i virsu jei reikia kelia desiniaja. O kojyte, t.y peda siek tiek gal daugiau i vidu pasukta, bet labai nezymiai. Kai bega, ka po truputi pradeda daryti, gal siek tiek labiau matosi. Bet man atrodo jog su laiku visa sitai susitvarkys.
Kai buvo 3-4 menesiu mego galvyte sukti daugiau i viena puse, veliau ir kunas, t.y stuburas siek tiek issiriesdavo lanku i ta puse. Maziau bandydavo imti su ta ranka. Su kita budavo greiciau viskas padaroma. Pedute siek daugiau itempta budavo, bet nezymiai. Bet tai islindo daugiau 3-4 men.
O mazdaug po savaites kai po gimimo parsivezeme is ligonines pastebejau, jog rauksles ant kojyciu nevienodos, t.y ant vienos buvo dvi, o ant kitos kojos trys ir dar nevienodo gylio ir pan. Aisku vezeme is pradziu pas ortopedus, nes tai vienas is klubo sanario displazijos pozymiu. Bet nukrypimu sioj srityje nebuvo rasta. Ortopede nieko labai neaiskindama israse mankstas ir masazus ir pasake kad tai gali buti ir kitu ligu pozymis. Tik veliau supratau, kad tai buvo padidejusio raumenu tonuso pasekme. Tik tai 4 men amziaus mums nustate neurologas ir taip pat paskyre mankstas. Aisku konsultavomes gal su trimis neurologais. Buvo nurodyta stebeti del VCP. bet aciu dievui mes isikapsteme ir siandien turime tik motorines raidos sutrikima.
Jusu atveju visu pirma apziureciau koju rauksle, o jei bus kokiu itarimu reikia prasytis pas neurologa ir darytis galvytes echoskopija(jei dar nedare). Jus dar maziukai gal viskas bus tvarkoje. O jei ir bus nezymus nukrypimai tai cia pades mankstos, baseinai. Tik retais atvejai buna cerebrinis paralyzius. Tikiuosi jus sito neturesite.
Nezinau atrodo tiek daug norejau parasyti ir turbut gavosi kratinys. Jei kas neiaisku klausk papasakosiu.
Va pas mus del galvytes is pradziu buvo tas pats,bet stengiames is abieju pusiu kalbint ir pan,tai lyg pradeda i abi puses sukiot jau.
O galvytes echo mum dare keleta kartu,nes buvo suletejus kraujo apytaka,bet atsistate.
beje,kas yra VCP?
O galvytes echo mum dare keleta kartu,nes buvo suletejus kraujo apytaka,bet atsistate.
beje,kas yra VCP?