Įkraunama...
Įkraunama...

Hipoksija. Gimę su apsiviniojusia virštele aplink kaklą

QUOTE(Ausrioke @ 2008 08 17, 22:19)
Va pas mus del galvytes is pradziu buvo tas pats,bet stengiames is abieju pusiu kalbint ir pan,tai lyg pradeda i abi puses sukiot jau.
O galvytes echo mum dare keleta kartu,nes buvo suletejus kraujo apytaka,bet atsistate.
beje,kas yra VCP? blush2.gif

VCP- vaiku cerebrinis paralyzius
Atsakyti
Mano dukra gimė pridususi, su smaugiančia kakliuką virkštele. Kauno klinikos viskuo prigąsdino... doh.gif
Iki metų laiko mažai valgė, trūko svorio, paglebę raumenys ir pan.Po to susitvarkė. Šiandien jai 17- sveika mergina,lieknos figūros, pasiutusio charakterio. mirksiukas.gif

Sūnus gimė neprismaugtas, bet 2 val. po gimimo pradėjo mėlynuoti ir tiesiog mirti.(diagnozuota hipoksija ir dar krūva kitų sindromų), buvo įkištas į inkubatorių, dirbtinis kvėpavimas, daryti visi tyrimai, punkcija į stuburą ir t.t. Sakė- gali atsiliepti mokymuisi. Tiesa, taip ir yra- sunkiai sukaupia dėmesį , blaškosi, hiperaktyvus. Mokosi silpnokai, 5-6-7-kais, bet dar ir tingi, jei stengtųsi- būtų eilinis vidutinis mokinys.
Neišsigąskit jūs tų išankstinių daktarų diagnozių. Jie ne dievai- spėlioja ir tiek, ir ne visada pataiko.
Sėkmės, auginant mažylį 4u.gif
Atsakyti
Aciu smile.gif
Atsakyti
Sveika..
Pirmiausia tai nesigasdink smile.gif mano mergyte gime labai stiprioje hipoksijoje,ja gaivino ir pati kvepuoti pradejo tik po 8 minuciu. Ja iskarto isveze i reanimacija,savo dukryte pamaciau tik po poros dienu. Dar savaite ji be manes gulejo KMUK reanimacijoje,ir dar savaite kartu. Namo grizom tik po 16 dienu. Gydytojai tikrai labai gasdino,dare galvytes echoskopija,nugaros smegenu punkcija,ir daug ivairiu tyrimu,lankesi neurologai,kineziterpeutai. Ir mane gasdino paralyziumi ir daug visokiu baisybiu (taves negasdinsiu )...Grizusi namo pati masazuodavau mazute ir jai dabar jau 1.9 m. Labai aktyvi,anksti pradejo vaikscioti,daug kalba zodziu viskas gerai.
Buvo irgi kad galvyte suko i viena puse,tai as mieganciai atsukdavau,o veliau pradejau i kita gala lovytes gala guldyt,ir tai tikrai nesusije su hipoksija,daugeliui kudikiu taip buna. Ir raukslytes buvo nevienodos,bet savaime dabar viskas issitiesine. Vienintele problemyte siek tiek sleivoja kojytes kai vaiksciot pradejo,tai pas ortopeda ruosiamaes,taciau kai domejausi tai isaugama.
Lankemes naujagimiu sekimo kab.ir visada viskas buvo gerai. Tiesiog medikai taiko visas prielaidas,maziau kreipkite demesi. As daug tuo domejaus ir labai bijojau.
Svarbiausia tikekite savo kudikeliu ir jis isaugs sveikas ir stiprus 4u.gif
Jeigu dar kas domina klauskite,atsakyti stengsiuos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitele12: 27 rugpjūčio 2008 - 19:12
Mano mazylei irgi buvo hipoksija gimstant, gaivino, bet inkubatoriaus isvengem. Tris men stebejo neurologas. Sake viskas normalia. Man labai neramu buvo, kad mazute laabai rietesi atgal, tiek galvyte tlosdavo, jog atode, kad kojytem pasieks atlosta galvyte blink.gif darem masazus menesi laiko, pasitaise. Tik pritingi mano pana ax.gif nuo nugaros ant pilvo pati apsivercia, o atgal neikaip schmoll.gif na tikiuosi isaugs ir tingejima mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniškei irgi buvo hipoksija. Gulėjau klinikose dėl preeklampsijos, dukrai dar buvo hipotrofija. Vieną dieną eilinį kartą ėjau tikrinti toniukų ir prasidėjo...supakavo į operacinę ir netrukus jau turėjau savo 2.gif blush2.gif
Inkubatoriuj pagyveno dėl mažo svorio ir šilumos, toliau kvėpavo pati.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 02 lapkričio 2008 - 00:06
Sveiki, paskaiciau jusu istorija apie mazyli. Musu labai panasi norejau paklausti ar kaip nors atsiliepe vaikuciui? kaip stebite i ka daugiau atkreipti demesi? labai lauksiu atsakymo.
Atsakyti
sveiki snail, labai panasi ir musu istorija, gime sunelis ir ji irgi gaivino, jis irgi nekvepavo. Ar jums yra dabar kokiu pasekmiu del to? parasykite labai lauksiu
Atsakyti
sveiki snail, labai panasi ir musu istorija, gime sunelis ir ji irgi gaivino, jis irgi nekvepavo. Ar jums yra dabar kokiu pasekmiu del to? parasykite labai lauksiu
Atsakyti
Mums irgi buvo virkstele apsisukusi gaivino mano maziuka bet lygtai viskas baigesi mums laimingai tyrimus darem bet pasekmiu lyg ir neturime:)
Atsakyti
O kokius tyrimus dare? ar dare galvos ehoskopija? ir ar reikejo lankytis pas neurologa?
Atsakyti
Mano vaikelis irgi gimė hipoksijoje, vakar grįžom iš klinikų. APGR 4 balai, atgaivino per 2 min. Tai 5 dienas darė galvytės echoskopiją, stebėjo ar nesidaro kraujo krešuliukų ir kraujotaką. Tris dienas kraujotaka buvo prasta, ketvirtą pagerėjo, bet normos nepasiekė. Gydytoja sakė kad dar per kelias dienas turėtų atsistatyti. Dar tyrė inkstus, kažkokius kraujo tyrimus darė. Organų echoskopiją darė. Šiaip labai plačiai neaiškino ką ten tyrė, bet per 5 dienas kraują ėmė gal 5-6 kartus. Išleidžiant pasakė, kad neturėtų būti liekamųjų pasekmių, bet metus stebės neurologas, jei jam kils įtarimų, turės siųsti į KMUK raidos kabinetą. Tikiuosi viskas bus ok. ax.gif
Atsakyti