Įkraunama...
Įkraunama...

Garų puodai

QUOTE(savitre @ 2010 05 03, 15:23)
aš manau kad jei turi orkaitę tada pirk garų puoda nes mano draugė turi ir tos konvekcinės krosnelės nebenaudoja sako patogiau orkaitėj, o garų puodas man pats patogiausias dalykas verdu jame viska išskyrus sriubą pvz bulves sudedi užberi prieskoniais ijungi garų puoda ir palieki einiu rami darytis kitus darbus nereikia saugoti kad išbėgs ant viryklės

drinks_cheers.gif Pritariu , ypač jei nauja orkaitė ( šiuolaikiškesnė,), tai joje pasigaminsi visaip maistą, o ir kiekį diesnį įsidėsi. Manau, kad garų puodą geriau rinktiis.

QUOTE(yngaga @ 2010 05 03, 15:41)
Sveikos mamytės,pagaliau prisiverčiau ir aš pasidomėti garų puodais,gėda ir pasakyti,bet maždaug prieš 1,5 metų gavom  garų puodą Tefal VS 4001,bet taip nei karto jo ir nepanaudojom blush2.gif ,o dabar susimasčiau,kad gal visai geras dalykas  doh.gif
Turiu klausimuką,kokį maistą ten galima gaminti,ką pačios gaminote su šiais puodais,norėčiau sužinoti jų galimybes ir kaip žinoti laiko trukmę kiek virti pvz.kokias bulves ar žuvį?Žodžiu kol kas neturiu žalio supratimo kiek kaip ir ką lotuliukas.gif Noriu įsitikinti,kad tikrai gerą daiktą turiu biggrin.gif
Ir dar kaip supratau prieskoniais apibarstyti galima produktus,nes nelabai įsivaizduoju skonio  visiškai natural produkto lotuliukas.gif

Aš taip pat tefalį turiu, man tai labai jau reikalingas daiktas. Žinoma, būna taip, kad keletą savaičių nenaudoju, o būna, kad ištisai jis yra naudojamas. Eksperimentuok, jau buvo mamyčių patarimai, kad tai kas verda ilgiau, dedi apačioj. Aš bulves visada dedu pirmame aukšte, mėsą antrame ar net ir trečiame, žuvį, vištieną ar šaldytas daržoves taip pat aukščiau. Pradžioj bijodavau, kad gal neišvirs pagal instrukcijose parašytą laiką, tai vis tikrindavau arba pridėdavau kokias 5 ar 10 min. Vėliau įgusi ir pati žinosi, kiek kam reikia. gaminu viską, o įsigudrinau, kad sultinys, kuris lieka po virimo, tinka greitam sriubos pagaminimui. Neseniai garinau žuvį su daržovėmis, tai iš likusio sultinio, žinoma, atskiedžiu vandeniu, gavosi puiki žuvienė, net ir vaikai valgė. Jei planuoju, ką gaminsiu, tai viską su prieskoniais ir druska pamarinuoju iš anksto, o jei reikia greitai kažką daryt, marinuoju, tik šiek tiek labiau pasūdau. Mano šeimai garintas maistas patinka ir tikrai nėra prėskas.
Atsakyti
o kaip daznai jus keiciat vandeni?ar po kiekvieno naudojimo ar tiesiog visalaika tik dapilinejat vandeni?nes pas mane vandens bakelis neissiima,todel ji sunku plauti
Atsakyti
Nežnau, kaip dėl tavo puodo, instrukcijoje turi būt kažakas parašyta. Mano tefalyje išsiima dalis, kur susirenka išgarintų produktų skystis, o tada lieka atviras vandens pildymo indas, todėl jokių problemų nėra. Šiaip , manau, kiekvieną kartą gaminant reikia naudoti šviežią vandenį, jei begarinant matau, kad trūksta, tai papildau, o po 8 kartų naudojimo kaitinimo elementą palaikau vandens ir acto tirpale, kad kalkės nusiplautų.Žodžiu, viską darau pagal instrukciją smile.gif
Atsakyti
Turiu Tefal ir yra migtukas +Vitamin, pagal instukciją greičiau pasigamina, bet jei uždedu kokį pusvalandį, tai labai greit išverdea vanduo, ar galima viduryje virimo dapilti vandens neišjungus iš elektros tinklo ir labai greit pilnas buna tas indas, kur surenka garus, o kaip iš jo išpilti vandeni ( ta prasme gaminimui artėjant į pabaigą), ar aš kažką negerai darau?
Atsakyti
Sveikos, gal kuri galit padėt apsispręsti kurį garų puodą pirkti. Ar TEFAL VC1006 ar BOMANN DG 1216 CB ? Man aktualu indas ryžiams, tad gal žinot kokio dydžio jie šiuose puoduose. Ieškojau platesnio aprašymo, bet neradau. Ačiū už pagalbą smile.gif Kaip dėl galingumo? ar užtenka tų 750 W?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 11 lapkričio 2010 - 12:30
Merginos, padėkite išsirinkti....

Tos, kurios jau turite, patarkite, prašau,. kuris garų puodas geriau:
Garų puodas TEFAL VS4001 ar Garų puodas Tefal VC4003 Vitamin?

Man kyla klausimas dėl tų puodelių. Tefal pirmame - šonuose ir tik vienas viršuje, o antrajame ir kituose garų puoduose statomi vienas ant kito. Ar tai turi įtakos maisto skoniui? Kažkur skaičiau, jog apačioje padėjus sultinį, viršuje žuvį - ji bus labai sultinga.

Vieni rekomenduoja geriau metalinius indelius, ne plastmasinius. Tikrai yra skirtumas?

Ir ar didelės įtakos turi galingumo skirtumas 900 W ir 2000W? Daug greičiau maistas pasigamina?

Labai lauksiu kuo greitesnių jūsų atsakymų, nes noriu šį savaitgalį pasidovanoti:)
Atsakyti
QUOTE(Citadele @ 2010 12 07, 22:33)

Labai lauksiu kuo greitesnių jūsų atsakymų, nes noriu šį savaitgalį pasidovanoti:)

As turiu dvieju aukstu,pirkau senai.Nesenai pamaciau ta dvieju metaliniu indu labai patiko.Savuoju esu labai patenkinta,kartais reikalingas tik vienas puodas tai ta kita nuimi ir tiek,o su tais metaliniais ar galima tik viename virti.Sriubas tikrai verdu is tu likusiu sultiniu.Patarti sunku,ziurek kokia talpa ir keliems zmonems ketini valgi gaminti.Tiek zmoniu tiek nuomoniu pati spresk,tik neapsirik,nes garpuodi viena perki ir ilgam.sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Citadele @ 2010 12 07, 21:33)

Tos, kurios jau turite, patarkite, prašau,. kuris garų puodas geriau:
Garų puodas TEFAL VS4001 ar Garų puodas Tefal VC4003 Vitamin?
Man kyla klausimas dėl tų puodelių. Tefal pirmame - šonuose ir tik vienas viršuje, o antrajame ir kituose garų puoduose statomi vienas ant kito. Ar tai turi įtakos maisto skoniui? Kažkur skaičiau, jog apačioje padėjus sultinį, viršuje žuvį - ji bus labai sultinga.

Vieni rekomenduoja geriau metalinius indelius, ne plastmasinius. Tikrai yra skirtumas?

Ir ar didelės įtakos turi galingumo skirtumas 900 W ir 2000W? Daug greičiau maistas pasigamina?

Kai pirkau, rinkausi būtent tarp šių dviejų. Tai buvo prieš du metus. Tada kitokio pasirinkimo nebuvo. Norėjau kuo naujausio - pasirinkau ta su metaliniais puodais.
Nesigailiu. Į vieną puodą bulves arba daržoves, ant viršutinės dalies (vadinu keptuve) - mėsa arba žuvis ir patiekalas yra. Kartais paimu ir kiaušinienę darau. Man jis yra super. Bandžiau pyragą kepti, bet dėja ne kokia aš konditerė. blush2.gif
Man mėsa ar žuvis ant tos keptuvės gaunasi sultingesnė nei šiaip įdėjus į puodą.
Palyginimui - tėvai turi ne Tefal, bet trijų aukštų, silpnesnio galingumo.
Galingumas tikrai daug reiškia. Mano įšyla greit, maistas greičiau paruošiamas. Tėvai ilgiau turi laukti. Bet atrodo, kad elektros maniškis daugiau suryja. unsure.gif

Jei dabar rinkčiausi sau - vėl tarp naujausių turbūt arba tokį arba tokį. Tik kažin ar kuris jau yra mūsų parduotuvėse. g.gif
O kitiems pirkti irgi nežinočiau kokį - nes čia tikrai reikia žinoti žmonių valgymo ypatymus, skonį. ax.gif
Atsakyti
Radau pirmaji jusu pasirinkta http://www.neostore....em/EC-00062999/
Vieninteleje parduotuveje 4u.gif
Jau uzsisakiau, laukiu nesulaukiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele @ 2010 12 28, 17:58)
Radau pirmaji jusu pasirinkta http://www.neostore....em/EC-00062999/
Vieninteleje parduotuveje 4u.gif
Jau uzsisakiau, laukiu nesulaukiu biggrin.gif

ar sulaukėt? nerašo su kokiais priedais yra. ar indelis ryžiams, kiaušiniams yra?
Atsakyti
QUOTE(Zuzzi @ 2011 01 08, 22:55)
ar sulaukėt? nerašo su kokiais priedais yra. ar indelis ryžiams, kiaušiniams yra?

Kazkaip uzstrigo mano puodas pusnyse verysad.gif
Kai sulauksiu butinai parasysiu 4u.gif
Atsakyti
Gavau garu puoda.
Nieko ipatingo tas puodas taip kaip ir visi tokios rusies puodai.
Indelio nei kaiusiniam nei ryziams nera sad.gif

PAgamintas maistas tikrai skanus 4u.gif
Atsakyti