Įkraunama...
Įkraunama...

Nereikalinga vaikiška technika

Mums taip ir neprireikė:
-pientraukio
-buteliukų
-čiulptukų
-šokliuko
-vaikštynės
Manau nereikia paskubėti visko prisipirkti anksčiau laiko,kai nežinai ar dar prireiks.
ax.gif
Atsakyti
Tikrai kiek vaikų ir mamų tiek nuomonių g.gif
Aš išanksto buvau prieš visokias vaikštynes, supynes, nepatiko ir mašininė kėdutė nešiojama, tai tokių ir nepirkau. Gavom dovanų šokliuką, ant staktos kabinamą tokį, bet gal pora kart ir buvau įkišusi lotuliukas.gif
Nereikėjo:
buteliukų
čiulptukų, nors bandėm visokių, nečiulpė nei vieno
paralono į vonelę(išmečiau po pirmo maudymo, nes odelė buvo sausa, pylėm spec.aliejuko, tai apsivelė visas, fui...)
žirklučių bukais galais, su savom daug patogiau buvo ir tikrai neikarto neįkirpau, nes miegančiam kirpdavau
visokių vaistų: nuo pilvo pūtimo, dantenų skausmo, pienligės(o jie ir nepigūs...)
jei gyvenat mieste, vaistinės dirba visą parą, jei ką, nes visus teko išmest, praktiškai nepradarytus. Šį kart nepirksiu jokių vaistų, kol neprireiks.
batus gal trejus naujus teko padėt, gal kitam tiks, nes rudenį pirkti, o žiemą jau maži. taigi, batukus griežtai perku tik tada, kai jau reik autis.
kombinezoną nepanešiojom vieną, nes pagal amžių turėjo rudenį būt kaip tik, o nebetilpo
ligoninėj vilnonės kojinytės per mažos buvo lotuliukas.gif gerai kad nuojauta sakė kitas didesnes įsidėt. kepurytę irgi tik sesutė namo važiuojant uždėjo, man per maža jau atrodė blush2.gif
pientraukį pati pirkau, kai pasidarė problemėlių su papuku, bet nepadėjo, išmokau pati išsimasažuoti
jokių kosmetikos priemonių nepirksiu, kol negims, nes nežinia kokia odelė ar sausa, ar jautri, ar alergiška gali būti, važiuojant iš ligoninės prie vaistinės sustosim ir nusipirksiu ko trūks.
idėklų i liemenėlį, pienui surinkt, nelašėjo visai nieks, nors maitinau 1,5metus.na gal jei ilgiau kur išeinant be vaiko ir reikia...

o žaislai kuo mažiau mechaniškų veiksmų, kuo paprastesni ir skirtingų medžiagų, tuo geriau. būna, kad paguli mėnesį, kitą, tada atranda vaikas kas ten kur kaip sukasi, viskam savas laikas.
rūbelių daug keliauja iš giminaičių vaikų, tai kai matau ko trūksta, tada ir nusiperku.
O labiausiai tarnavę mums daiktai:
vežimėlis, lengvutis, sportinis,bet su kieta tiesia nugarėle, be jokių daugiau krepšių, tik pašiltinimu ant kojų thumbup.gif
kengūra, nes vasarą vaikui buvo 4-7mėn, tai kur nevežė vežimas, apkeliavom glėbyje thumbup.gif
maitinimo kėdė-valgėm griežtai tik kėdej, ji aukšta, tai prie stalo kartu su mumis sėdėdavo thumbup.gif
aišku mašinoje autokėdutė, nuo gimimo iki 3metų ta pati, tik skirtingomis padėtimis. buvo metas, kai nepatiko, verkdavo,kol užmigdavo bet ką aš galiu padaryt, kai pati vairuoju, o mes dviese mašinoj? lotuliukas.gif
dar pravertė kokie 20 turbūt medžiaginių seilinukų, neperšlampamų, nes seiliojosi be proto, o rubus gi nekeisi kas pusvalandis lotuliukas.gif
lovytė aišku miegeliui, ir pažaist kartais patikdavo thumbup.gif
gal nuo 1,5 metų mašina tokia, kur atsisėdi ir kojom pasispyrus važiuoja, tai dar dabar, 4metų gerai su ja pralėkt thumbup.gif
Atsakyti
Na aš tai visą nėštumą uoliai dirbau šiuo klausimu smile.gif

Vežimą rinkausi ilgiausiai.

mano patarimai būtų tokie:

Pirkti prieš leliukui gimstant:

1. lovytę
2. pataliukus ir užvalkaliukus
3. miegmaišiuką
4. Merino vilnos kojinytes ir megztuką (bet kokiu metų laiku)
5. Medvilninį dekutį, kad patogus būtų į vežimėlio lopšį (čia daugiau vasarą gimstantiems ar pavasarį leliulam)
6. vežimėlį su lošiu (ir tik dideliais pripučiamais ratais), o lopšį kuo platesnį
7. žirklutes bukais galais(Chicco)
8. šukytes retas (Chicco)
9. tepaliuką (siulyčiau pasieškot iš ekologiškos produkcijos)
10. šampūną prausimosi (taip pat siūlyčiau apsieškot ekologišku produktų parduotuvėse)
11. flanelinės palutės lietuviškos 2 vnt.
12. tašytę vaikučio svarbiausiems daikčiukams išvykstant iš namų (kartais būna prie vežimėlių, o šiaip siūlyčiau "Samsonite", tik nepirkit per didelės)
13. tik pačius svarbiausius drabužėliu: 1 ploną kepurytę, 1 siltenę, 5 vnt smėlinukų (kelis iš jų ilgom rankovėm), šliaužtinukų pirkčiau taip pat kokius 5 vnt (iš jų pora plonesnių pora šiltesnių), marškinėlių 5 vnt.
14. vonele su stovu būtinai (nepakeiciams dalykas)
15. naminę kėdutę kūdikiams nuo pat gimimo (pati neturėjau, bet padariau klaidą), ji labai reikalinga, nes vaikiuką gali bet kur pasidėt, kur pati būni (vonioj virtvėj ir pan.)
16. maitinimo pagalvėlė
17. karusele virs lovytės

Nepatarčiau pirkti:

1. pientarukio
2. buteliukų
3. soskių
4. bepanten ar sudokrem
5. mašininės kėdutės kūdikiams iki 12 mėn. (tikra nesąmonė, čia tik tėvams patogiau, kad mažesnės nei lopšiai, o šiaip lopšiai taip pat prisisega prie sėdynių. Mano dukrytė klykdavo kai įdėdavau tai teko parduot)
6. vaikštynės
7. kūdykių žaislų (nežaidė visiškai)
8. kramtukų
Atsakyti
Neprireike:
maniezo,
ir labai mazai gulejo ant lavinimo kilimelio, tiesiog rekdavo, kai paguldydavau po zaislais.
pientraukio
kramtuku, kurie tipo saldo dantenas

Atsakyti
O mes visai nepanaudojom maudynių žiedo. Jį visi taip giria...
Atsakyti
Nebuvau labai daug visko uzsipirkus,tai nelabai kas ir liko nepanaudota...tik pientraukis,spec.vaikiskos zirklutes ir tepaliukas uzpakaliukui(nesuntam) ax.gif Na dar patalines daug turiu,bet per ilga laika susinaudos.
Lovyte turim tokia kur pasidaro po to normali lova(iki 5 metu kazkur),autokedute labai praverte,kai reikedavo kur su masina palekt(vezimas neturi atskiro lopsio).
Sokliukas labai maziui patiko,tik greit ji isaugom,mat esam storuliai.Vaikstyne naudojama buvo mazdaug 2 men.ismoko ropot ir i ja neikisi.Vystymo lentos neturejau,labai gerai ant lovos pasikeisdavom pampi.Vonele naudojam,nes namie tik duso kabina turim o vaikas duso skleidziamo triuksmo bijo.
geriausias zaislas - kamuoliukas ir cypsintis plaktukas.o siaip zaidziam su tusciom dezutem,buteliukais,tv pultais ir t.t.
Rubeliu pastoviai pritrukstu tai tenka dasipirkti rolleyes.gif
Labai praverte merliukai ir seilinuku teko uzsipirkt papildomai...labai jau seiliojames biggrin.gif
Atsakyti
mums neprireike maudyniu ziedo, kenguros kitaip dar vadinamos nesiokles, ir daugelio mazu drabuziuku nes net nespejom uzsidet blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(deimantech @ 2009 03 03, 15:27)
Na aš tai visą nėštumą uoliai dirbau šiuo klausimu  smile.gif

Vežimą rinkausi ilgiausiai.

mano patarimai būtų tokie:

Pirkti prieš leliukui gimstant:

1. lovytę
2. pataliukus ir užvalkaliukus
3. miegmaišiuką
4. Merino vilnos kojinytes ir megztuką (bet kokiu metų laiku)
5. Medvilninį dekutį, kad patogus būtų į vežimėlio lopšį (čia daugiau vasarą gimstantiems ar pavasarį leliulam)
6. vežimėlį su lošiu (ir tik dideliais pripučiamais ratais), o lopšį kuo platesnį
7. žirklutes bukais galais(Chicco)
8. šukytes retas (Chicco)
9. tepaliuką (siulyčiau pasieškot iš ekologiškos produkcijos)
10. šampūną prausimosi (taip pat siūlyčiau apsieškot ekologišku produktų parduotuvėse)
11. flanelinės palutės lietuviškos 2 vnt.
12. tašytę vaikučio svarbiausiems daikčiukams išvykstant iš namų (kartais būna prie vežimėlių, o šiaip siūlyčiau "Samsonite", tik nepirkit per didelės)
13. tik pačius svarbiausius drabužėliu: 1 ploną kepurytę, 1 siltenę, 5 vnt smėlinukų (kelis iš jų ilgom rankovėm), šliaužtinukų pirkčiau taip pat kokius 5 vnt (iš jų pora plonesnių pora šiltesnių), marškinėlių 5 vnt.
14. vonele su stovu būtinai (nepakeiciams dalykas)
15. naminę kėdutę kūdikiams nuo pat gimimo (pati neturėjau, bet padariau klaidą), ji labai reikalinga, nes vaikiuką gali bet kur pasidėt, kur pati būni (vonioj virtvėj ir pan.)
16. maitinimo pagalvėlė
17. karusele virs lovytės

Nepatarčiau pirkti:

1. pientarukio
2. buteliukų
3. soskių
4. bepanten ar sudokrem
5. mašininės kėdutės kūdikiams iki 12 mėn. (tikra nesąmonė, čia tik tėvams patogiau, kad mažesnės nei lopšiai, o šiaip lopšiai taip pat prisisega prie sėdynių. Mano dukrytė klykdavo kai įdėdavau tai teko parduot)
6. vaikštynės
7. kūdykių žaislų (nežaidė visiškai)
8. kramtukų

1.lopsiai gal ir prisisega,o vaikutis lopsyje? g.gif prisget galima ir krepsi,bet ar tai duoda nauda jei jame neprisegi vaiko?be to ,tikrai net ne visi lopsiai prisisega schmoll.gif

2.nemanot,kad vaikai individualus ir nereiketu teigt sitaipkategoriskai,kad nepirkt,nes mano nezaide?

3.nejaugi geriau kazkoks tepalas,nei paprasciausias kramtukas? g.gif
Atsakyti
Mums nelabai reikalingos supynės (nakko- gavom dovanu)
Kol kas daugiau visi pirkiniai pasiteisino...
ir maniežas
ir šokliukas
ir žaisliukai visi
ir taip toliau

ai... vos nepamiršau doh.gif dar mums neprireikė gultuko į vonelę blush2.gif
4u.gif
Atsakyti
O mums neprireikė štai ko:
Naminės kėdutės(visiškai nepripažino, gerai, kad gavom dovanų)
Sūpynių - irgi anot vaiko, nereikalingas dalykas blink.gif
Maniežo
Miegmaišio- čia didesnio nesusipratimo jau negali būti - jau geriau šals, bet bus laisvas lotuliukas.gif
Minkštų žaislų, išskyrus šunį raudona nosimi bigsmile.gif (o jų, gavom begalę, dar ir aš pati vieną pirkau)
Gulto į vonelę(kai vaikučio odelė išsausėjo ir pildavom aliejuką, patiesdavau frotinį rankšluostį, kad būtų patogiau- puikiai tiko)
Karuselė virš lovytės irgi nelabai pasiteisino - ne itin noriai į ją žiūrėdavo, kartais net verkti pradėdavo
Lavinimo kilimėlio - jam tiesiog nebuvo įdomu - du kartus pažiūrėjo, patarškino ir... gavom kitam vaikui perleisti
kramtukų, kurie šaldo dantenas(medinis šaukštukas ir vienas žaislas tam labiau tiko)
Turiu pasakyti, kad nuo kiekvieno vaiko priklauso, ko jam reikės ir norėsis, o ko ne.
Mano patarimas - pirkti kuo mažiau drabužėlių, ypač mažiausio dydžio, nes jie akimirksniu išauga. Neprisipirkti visokių tepaliukų, losjonų, pientraukių ir t. t.
Kaip kad jau anksčiau minėta - juk reikės, tai ir nusipirksi. Be to, juk kai vaikutis gimsta - ateina "palankynų" metas - ir jei manot, kad jums vieno ar kito daikto reikia ar tuoj prireiks, tai praneškit jiems savo pageidavimus (be to, geras dalykas yra piniginiai čekiai)mirksiukas.gif
Atsakyti
neprireikė mažų rūbelių, nes vaikas greit išstypo per pirmus mėnesius doh.gif
Atsakyti
mano irgi daugiausiai kliurkų prisipirkta laukiantis pirmosios.vis tik tai buvo daugiau smulkmenos nei brangūs daiktai(iš brangesnių neprireikė tik lovelės), o šiaip dar neprireikė vonios termometro;žirklučių bukais galais(naudojam kūdykių žnyplutes);šukyčių ir šepečio, nors mažoji ir buvo plaukuota, bet kažkaip pasirodė baisoka šukuoti kol maumenėlis nesuaugęs),gavom buteliuką dovanų, bet dukra pripažino tik avent, tai kitokio neėmė, nesuprato net ką su juo daryti. suknelės ir lombinežoniukai iki 6 mėn(supratau, kad nesėdinčiam vaikui jie nėra labai patogūs ax.gif , jokie minšti žaislai dukros susidomėjimo nesukėlė, nekelia ir dabar schmoll.gif
šiaip buvo daugiau daiktų kurių pasigedau ir kuriuos nusipirkau antrai dukrytei.

nors daug kas pientraukį priskiria prie nereikalingiausių daiktų, mums jis būtų pravertęs ir su pirmąja, tada gal ilgiau būtume apsiėję be mišinukų, nes kažkaip abi dukrytes maitinti man yra kažkoks siaubas, spenelius skauda taip, kad kiekvieną kartą pamaitinus su baime pradedu laukti sekančio maitinimo ir vėl sukandus dantis maitinau, aišku galima sakyti, kad kažką blogai darau, bet nieko gudriau daryti neišmokau ir su antrąja dukra, tik plius ji nori valgyti kas 0,5 val ar valandą, be to pamaitinus, nerami ir vis tiek kumšius iki alkūnių kišasi į burną g.gif , taigi pastebėjau kad pradėjo mažėti pieno, o su pientraukiu normaliai galiu išsituštinti krūtis, ir mažylė ramiai miega.

dabar galvoju dar nusipirkti ir maistelio šildytuvą, kad naktį nereiktų į virtuvę lėkti pieno šildyt.

labai pasigedom ant vežimėlio tvirtinamos auto kėdutės, tad antrai vežimą pirkom 3 viename su lopšiu ir kėde, esam labai patenkinti thumbup.gif

vonelės stovo ir vystymo komodos. tada vonelę buvom pasidėję ant vonios ir maudėm ilgai (iki 6 mėn), per tą laiką atsirado baisūs nugaros skausmai dėl stovėjimo pasilenkus. dabar nusipirkom Cam vystymo lentą ir vonelę ant stovo. Super thumbup.gif thumbup.gif

kol kas tiek...
Atsakyti