Įkraunama...
Įkraunama...

Apkepai

0,5kg.ryzių
2 stiklinės(200gstiklinė)manų kruopų
0,5 stiklinės kefyro
3 kiaušiniai
vanilinis cukrus
cukraus pagal skonį.
Razinos,jei mėgstate.
Ryžius išvirti-atvėsinus sumalti.Dėti kiaušinio trynius,cukrų,vanilinį cukrų,manų kruopas,kefyrą.Dėti nuplautas razinas jei mėgstate.Išmaišyti.Išplakti kiaušinio baltymą iki standžių putų.Dėti į masę-lengvai išmaišyti.
Skardą ištiesti sviestiniu popieriumi,ištepti sviestu.Supilti masę.Viršų papuošti raštu su šakute.Kepti vidutinėje karštumo orkaitėje,kol gražiai pagels.
SKANAUS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(----Ingute---- @ 2008 08 16, 17:20)
0,5kg.ryzių
  2 stiklinės(200gstiklinė)manų kruopų
  0,5 stiklinės kefyro
  3 kiaušiniai
  vanilinis cukrus
  cukraus pagal skonį.
  Razinos,jei mėgstate.
Ryžius išvirti-atvėsinus sumalti.Dėti kiaušinio trynius,cukrų,vanilinį cukrų,manų kruopas,kefyrą.Dėti nuplautas razinas jei mėgstate.Išmaišyti.Išplakti kiaušinio baltymą iki standžių putų.Dėti į masę-lengvai išmaišyti.
Skardą ištiesti sviestiniu popieriumi,ištepti sviestu.Supilti masę.Viršų papuošti raštu su šakute.Kepti vidutinėje karštumo orkaitėje,kol gražiai pagels.
SKANAUS smile.gif

VARŠKĖS APKEPAS
1kg.varškės
3kiaušiniai
8-10šaukštų manų kruopų
pieno ar kefyro tiek,kad išbrinktų kruopos
cukraus pagal skonį.
vanilinio cukraus
plautų razinų jei mėgstate.
Kiaušinus išplakti su cukrumi.Dėti varškę,manų kruopas išbrinkintas su pienu ar kefyru,vanilinį cukrų.Išmaišyti.
Formą ištiesti sviestiniu popieriumi,pateptu sviestu.Kepti apie 45min.kol gražiai pagels.
Atsakyti
Aš tai mėgstu varškės apkepą, o kitokio nesu niekada kepusi.
Atsakyti
QUOTE(Jovita xxx @ 2008 08 18, 18:43)
Aš tai mėgstu varškės apkepą, o kitokio nesu niekada kepusi.

Visai nieko ir ryžių apkepas,turi be abejo ir jaučiasi ryžių skonis.Aš Kaune dirbau ir mes šį apkepą kepdavome-populiarus ir kas mėgsta paeksperimentuoti ragaudami-patikdavo.BET VARŠKĖS APKEPUI neprilygsta skoniu nei vienas manau apkepas-dažnas ir skaniausias smile.gif ax.gif thumbup.gif
Atsakyti
OBUOLIŲ IR RYŽIŲ APKEPAS

3/4l.pieno
žiupsnelis druskos,
150g.ryžių,
vanilinio cukraus ar vanilino,
2kiaušiniai,
2šaukštai cukraus,
500g.obuolių,
1šaukštas citrinų sulčių,
2šaukštai cukraus pudros,
sviesto ištepti formai.
Užvirinamas pienas su druska,suberiami ryžiai ir ant labai mažos ugnies šutinami 30min.Paskui ryžiai ataušinami.Vanilinas su cukrumi ištrinamas su kiaušinio tryniais,o šie sumaišomi su ryžiais.Baltymai išplakami ir taip pat įmaišomi į ryžius.
Obuoliai plonai nulupami ir,išėmus sėklalizdžius,supj.vienodo storio griežinukais.Į riebalais išteptą formą pakaitomos sudedami ryžiai su obuoliais.Viršutinis-obuolių sluoksnis apšlakstomas citrinų sultimis,apibarstomas cukraus pudra.Ant vidurinio orkaitės įtvaro kepti 20min kol viršus apgelsta.(orkaitę įkaitint iki 200laipsnių)
Atsakyti
Butinai pamėginsiu obuolių ir ryžių apkepą.
Štai galiu pasiūlyti ir savąjį iš močiutės paveldėtą varškės apkepą:

500 g varškės (aš naudoju riebią varškytę)
pusė stiklinės manų kruopų
pieno
4 kiaušiniai
truputis sviesto
vanilija
cukrus (kaip kas mėgsta galima 2 šaukštus ar daugiau)
žiupsnelis druskos

vietoje manų kruopų galima naudoti ryžius, jų reikės nevisai išvirtų apie 1 stiklinę. Aš naudoju apvalius ryžius.

Varškę ištrinti, sudėti kiaušinius, manų kruopas (užpilti pienu (aš imu stiklinę įpilu puse st. manų kruopų ir užpilu pienu taip, kad apsemtų)) supilti į varškę, sudėti cukrų, prieskonius. Kepu stikliniame inde ( toks siauresnis ir aukštesnis, tada apkepas bus storas ir sultingas), apteptame sviestuku, 180-200 laipsnių temp. apie 1 val. Valgome su grietine ir cukrumi arba su ledais ir uogomis, žodžiu kaip kas mėgsta.
SKANAUS!
p.s. galima įdėti razinų į apkepą.
Atsakyti
MANŲ KRUOPŲ APKEPAS SU RAZINOMIS

1,5 stiklinės manų kruopų
2 stiklinės pieno
2 šaukštai sviesto
1 stiklinė grietinėlės
1 kiaušinio baltymas
2 kiaušinio tryniai
4 šaukštai razinų
1 stiklinė cukraus
truputis riebalų
džiuvėsėlių,druskos,vanilės.
Manų kruopos sumaišomos su išplaktu kiaušinio baltymu ir išdžiovinamos orkaitėje.Iš jų piene išverdama košė,baigiant ją virt dėti vanilę ir razinas.Tryniai ištrinami su cukrumi,supilama grietinėlė ir viskas sumaišoma su manų koše.Masė pilama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą.Kepti orkaitėje kol gražiai pagels.
Skanaus...

P.S Galima ir nedžiovinti kruopų,išvirti paprastai.O baltymą išplakus sudėti į maišymo pabaigą ir atsargiai išmaišyti.

Atsakyti
MOLDAVIŠKAS VARŠKĖS APKEPAS

500g.varškės
6 šaukštai grietinės
50g.sviesto
6 kiaušiniai
2 šaukštai kukurūzų kruopų
2 šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštas sviesto ir 2 šaukštai džiūvėsėlių formai patepti.

Varškę išsukti su kiaušinio tryniais,sviestu,grietine,druska ir cukrumi iki vientisos masės.Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir kartu su kukurūzų kruopomis ir miltais atsargiai įmaišyti į varškės masę.Sukrėsti į išteptą ir džiūv.pabarstytą formą.Kepti 180 C orkaitej 20-30 min.,kol gražiai pagels.Patiekti su grietine ar uogiene.
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Kiek kepiau apkepų, tai priėjau išvados, kad nėr geresnio už Sonatinos varškės apkepą - paprasta ir greita - tik sumeti visus produktus, išplaki mikseriu ir kepi. Rezultatas garantuotas, proporcijos super. Aš visad kepu net iš trigubos normos ax.gif .
Su ryžiais esu nusižiūrėjus vieną receptą, bet dar neišbandžiau - gal kurią sudomins šis varškės-ryžių apkepas - čia tikrai patikimas receptas, jei kuri kepsit, parašykit įspūdžius

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 20 rugsėjo 2008 - 20:14
QUOTE(----Ingute---- @ 2008 08 16, 20:43)
VARŠKĖS APKEPAS
  1kg.varškės
  3kiaušiniai
  8-10šaukštų manų kruopų
  pieno ar kefyro tiek,kad išbrinktų kruopos
  cukraus pagal skonį.
  vanilinio cukraus
  plautų razinų jei mėgstate.
Kiaušinus išplakti su cukrumi.Dėti varškę,manų kruopas išbrinkintas su pienu ar kefyru,vanilinį cukrų.Išmaišyti.
Formą ištiesti sviestiniu popieriumi,pateptu sviestu.Kepti apie 45min.kol gražiai pagels.

Štai kaip atrodo mano keptas varškės apkepas:

user posted image
user posted image
Atsakyti
Merginos,labai ieskau makaronu-varskies apkepo recepta 4u.gif
Senais laikas mokyklose ji duodavo,skanutis toks budavo.
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 09 22, 21:07)
Merginos,labai ieskau makaronu-varskies apkepo recepta 4u.gif
Senais laikas mokyklose ji duodavo,skanutis toks budavo.

Neįsivaizduoju apie kokį kalbi, bet aš gaminau tokį:
http://patiekalai.bl...ke-ir-mang.html
Atsakyti