Labai mėgstu apkepus. Štai mano mėgiamiausias:
3 šaukšteliai Aguonų
2 šaukšteliai Vanilinio cukraus
200 g cukraus
250 g Riebios grietinės
100 g Lydyto sviesto
160 g džiūvėsėlių
1 vnt Citrinos
4 vnt Kiaušiniai
1 kg Liesos varškės
Pirma, paruošime varškę: sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir įtarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrinfą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsėliais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto pyrago užtepame grietinę, sumaišytą su cukrum ir vanilinio cukrum. Dedame į orkaitę ir pakepame dar 10 minučių, kol gražiai parus. SKANAUS!!!