Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos nėštumo savaitės

taip,zinau, kad iki 3 menesiu negalima niekam se kaip nesakyti, aki mano darbas kabo ant plauko ir dardaviui tai reikia pasakyti, kad neatleistu, o jei pasakysiu dardaviui, tai darbe zinos visi - unsure.gif tokia ta situacija pas mus; tai kadryti?
ir va norejau paklausti dar - ta savaite kai turejo buti menesines - nesusirgau ir labai krutine skaudejo, padidejo siek tiek, testas parodo II, eisiu pas ginekol. manau laukiuosi, o dabar krutine skaudeti praejo, ar cia normalu, ar nieko neatsitiko, jei atsitiktu - tikriausiai kraujuociau...
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2009 10 12, 11:58)
taip,zinau, kad iki 3 menesiu negalima niekam se kaip nesakyti, aki mano darbas kabo ant plauko ir dardaviui tai reikia pasakyti, kad neatleistu, o jei pasakysiu dardaviui, tai darbe zinos visi -  unsure.gif  tokia ta situacija pas mus; tai kadryti?
ir va norejau paklausti dar - ta savaite kai turejo buti menesines - nesusirgau ir labai krutine skaudejo, padidejo siek tiek, testas parodo II, eisiu pas ginekol. manau laukiuosi, o dabar krutine skaudeti praejo, ar cia normalu, ar nieko neatsitiko, jei atsitiktu - tikriausiai kraujuociau...

Nezinau kaip ten tiksliai dėl to darbdavio, bet man regis, kad neprivalai ir jam sakyti, kai jau pasakys, kad atleidžia, tada pasakysi kad negali jis tavęs atleisti tongue.gif
Bet čia tiksliai nežinau, tik manau, kad nelogiška kitaip būtų, negi tik pasidarius testą bėgsi viršininkui pasakoti blink.gif
Kad nebeskauda krūtinės - prastas ženklas, bet patariu neimt i galva ir tikėti testu ir gydytoju, ką jis pasakys. Pati patyriau du persileidimus. Tai dabar kai vėl pastojau iš pradžių vis maigiau savo papus ir bandžiau suprasti ar čia jautrūs, ar jau mažiau... lotuliukas.gif Bet tai tik didina įtampa, taip kad stengiuosi visai apie tai negalvoti ir gyventi kaip gyvenus. Tikrai - nuoširdžiai patariu neieškoti nelaimės, kol ji pati neateina smile.gif Man kiekviena diena skirtinga, vieną dieną simtomai ryškūs, kitą vos juntami, taigi stengiuosi visa tai ignoruoti ir džiaugtis savo nėštumu nestuke.gif
Atsakyti
sveikutės nėštukės 4u.gif
aš tik šnd sužinojau, kad turbūt laukiuos, nes pasidariau testą ir ten parodė dvi ryškias lazdeles biggrin.gif norėjau paklausti, kokia turi būti kūno temperatūra nėštumo pradžioje?
Atsakyti
QUOTE(Smailiukė @ 2009 10 14, 19:25)
aš tik šnd sužinojau, kad turbūt laukiuos, nes pasidariau testą ir ten parodė dvi ryškias lazdeles biggrin.gif norėjau paklausti, kokia turi būti kūno temperatūra nėštumo pradžioje?

Na, tiksliai as tau nepasakysiu smile.gif Bet kiek zinau virs 37 laipsniu.
As pati temperaturos nesimatavau.. Turejau itarimu, kad pastojau, bet buvau isvykusi i kelione, tai nebuvo laiko apie nestuma labai ir galvoti, kitokiu emociju ir ispudziu buvo daug smile.gif Be to mano ciklas budavo labai nereguliarus (ir29, ir 52 dienos), tad kad dingo mmm kazkin ar buciau supratusi, galvociau, kad eilini karta ciklas pagal save reguliuojasi smile.gif
Kelioneje mane nustebino tai - kad mielai suvalgiau 3 skilteles citrinos be jokiu priedu (cukraus,medaus ar pan.) ir buciau dar keliatos neatsisakiusi smile.gif Siaip citrina galiu valgyti tik su kazkuom saldziu smile.gif
Tad tada ir kilo itarimas, grizus is keliones, dar keliata dienu palaukiau ir pasidariau NT, aisku teigiamas - tik viena juostele labai neryski. Tad is nekantrumo dar 3 testus pasidariau smile.gif O ketvirtadieni buvau pas savo ginekologa, jis patikrino, mums tada buvo 5sav.+1d.
Taig ir as prisijungiu prie jusu smile.gif Augsime kartu smile.gif
Papildyta:
Tiesa, jauciau ir jauciu daugelio SM isvardintus simptomus, tokius kaip krutines pabrinkimas, tempimas, taip pat sono tempimas, maudimas. Stengiuosi apie bloga negalvoti. Jei suabejoju, pasitikrinu ar nera rausvu,rusvu isskyru ir vel nusiraminu smile.gif Viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Jurate, sveikinu thumbup.gif
kurį šonelį tau tempia? man tai kairį ax.gif ir šiaip kartais pamaudžia pilvuką biggrin.gif
o temperatūros klausiau tos, kur reikia pažąsty matuotis, nes BT daugumai turi būti virš 37 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smailiukė: 17 spalio 2009 - 18:51
QUOTE(Smailiukė @ 2009 10 14, 20:25)

man svyruoja nuo 36,8-37,2 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kinrozyte @ 2009 10 17, 19:52)
man svyruoja nuo 36,8-37,2  ax.gif

vadinas ne aš viena tokia, jau kelias tokias radau drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smailiukė @ 2009 10 17, 19:50)
Jurate, sveikinu thumbup.gif
kurį šonelį tau tempia? man tai kairį ax.gif ir šiaip kartais pamaudžia pilvuką biggrin.gif
o temperatūros klausiau tos, kur reikia pažąsty matuotis, nes BT daugumai turi būti virš 37 4u.gif

Aciu, Smailiuke smile.gif
Na, man tai kairi sona diegia, vakar isvis negalejau surasti pozos kaip atsigulti, vis dilgciojo, bet paskui aprimo smile.gif O temperaturos as nesimatavau, uzteko nestumo testo (keturiu) blush2.gif wub.gif Dabar lauksiu kaip mano daktaras sake "kontrolinio" patikrinimo uz 2 sav. smile.gif Kaip supratau tada ir ziures ar sirdute plaka ir pan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2009 10 12, 11:58)
taip,zinau, kad iki 3 menesiu negalima niekam se kaip nesakyti, aki mano darbas kabo ant plauko ir dardaviui tai reikia pasakyti, kad neatleistu, o jei pasakysiu dardaviui, tai darbe zinos visi -  unsure.gif  tokia ta situacija pas mus; tai kadryti?

Jei darbas kabo ant plauko būtina pasakyti ir ne šiaip prie kavos ar pasilikus vieniems kabinete kaip didžiausią paslaptį, o atnešti iš gydytojo pažymą, kad esi nėščia. Kitaip neįrodysi, kad esi pranešusi darbdaviui. Jei geri santykiai su šefu, tai gal ir neatleis, o jei tik ir laukia progos, tai kuo greičiau susiorganizuok gydytojo pažymą. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos būsimos ir esamos mamytės smile.gif
Temperatūros matavimas yra labai paprastas. BT tiksliausiai matuoti pabudus ryte dar neišlipus iš lovos. Išeinamojoje angoje. Tad prie lovos iš vakaro vertėtu pasidėti termometra. Jei daugiau kaip 36,9 jūs neščia jei mažiau neštumo nėra. Man taip išaiškino gygytoja. Ir man atitiko. Sekmės
Atsakyti
QUOTE(zanuliaGu @ 2009 10 19, 12:40)
Sveikos būsimos ir esamos mamytės smile.gif
  Temperatūros matavimas yra labai paprastas. BT tiksliausiai matuoti pabudus ryte dar neišlipus iš lovos. Išeinamojoje angoje. Tad prie lovos iš vakaro vertėtu  pasidėti termometra. Jei daugiau kaip 36,9  jūs neščia jei mažiau neštumo nėra. Man taip išaiškino gygytoja. Ir man atitiko. Sekmės

Cia ne taisykle del BT didumo, kitoms 36,8 laikosi visa nestuke.gif . Paprasciausiai reikia lyginti su I faze, t.t. iki O BT ir po O . Jei I fazeje ji yra zema (36,0-36,3), tai antroje fazeje gali tik 36,8 pakilti.
Atsakyti
Sveiki, as jau seniai lankausi siame puslapyje bet kadangi dar nesilaukiau tai tik paskaitinedavau kas ka raso,tikrai labai idomu o dabar as jau laukiuos ir man 8 savaites tad noriu bendrauti su jumis:)
Atsakyti