Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos nėštumo savaitės

QUOTE(Vitulka @ 2014 01 08, 09:25)
Pirmą kartą skaitau, kad 2 savaičių žino, kad jau nėščia.

Matyt skaičiuoja savaites ne nuo mėnesinių pirmos dienos, o nuo apvaisinimo (įsodinimo). Prie IVF ar IUI ta diena žinoma. HCG kraujyje tokiu atveju jau parodo.

Pagal normalų skaičiavimą - tai tikriausia 4 savaitės.

QUOTE(selfness @ 2014 01 08, 11:11)
Beje, gal kas iš Jūsų žino,ar nepakenks žirniukui gerti po 3 duphaston tabletes į dieną?

Mano nuomone, Jums neverta jaudintis. Būna, kad ir tokias dozes skiria. Arba šalia Duphaston paskiria kitokio progesterono, pvz. Crinone.

Jei 3 tabletės Jums padeda, vadinasi tai yra ta dozė, kurios reikia. Nesijaudinkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 01 08, 10:52)
Matyt skaičiuoja savaites ne nuo mėnesinių pirmos dienos, o nuo apvaisinimo (įsodinimo). Prie IVF ar IUI ta diena žinoma. HCG kraujyje tokiu atveju jau parodo.

Pagal normalų skaičiavimą - tai tikriausia 4 savaitės.
Mano nuomone, Jums neverta jaudintis. Būna, kad ir tokias dozes skiria. Arba šalia Duphaston paskiria kitokio progesterono, pvz. Crinone.

Jei 3 tabletės Jums padeda, vadinasi tai yra ta dozė, kurios reikia. Nesijaudinkit  4u.gif

Labai Jums dėkoju už raminantį atsakymą smile.gif Dabar belieka laukti echoskopo smile.gif blush2.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos, turiu labai didele problema, kuri man neduoda ramybes. Neseniai suzinojau, kad laukiuosi vaikucio, tik dar nezinau kiek tiksliai laiko, nes eiles pas daktarus milziniskos. Speju, kad gali but 1.5-2men. ir as per si laika vartojau alkoholi, tiksliau net labai daug jo ir stipru, dar be viso to rukiau viena karta kaliana (nors siaip nerukanti esu) ir kaip buvo uzpuoles virusas isgeriau 6 tabletes vaistu. Juokingiausia tai, kad as nepateisindavau gerianciu ir rukanciu busimu mamyciu, bet isejo taip, kad as turbut dar baisiau padariau... Gal kam nors taip pat buvo tokia beviltiska situacija, bet vaikutis gime sveikas? Gal galit patart, kaip dabar elgtis taip prisidirbus? doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rve @ 2014 01 09, 00:24)
Sveikos, turiu labai didele problema, kuri man neduoda ramybes. Neseniai suzinojau, kad laukiuosi vaikucio, tik dar nezinau kiek tiksliai laiko, nes eiles pas daktarus milziniskos. Speju, kad gali but 1.5-2men. ir as per si laika vartojau alkoholi, tiksliau net labai daug jo ir stipru, dar be viso to rukiau viena karta kaliana (nors siaip nerukanti esu) ir kaip buvo uzpuoles virusas isgeriau 6 tabletes vaistu. Juokingiausia tai, kad as nepateisindavau gerianciu ir rukanciu busimu mamyciu, bet isejo taip, kad as turbut dar baisiau padariau... Gal kam nors taip pat buvo tokia beviltiska situacija, bet vaikutis gime sveikas? Gal galit patart, kaip dabar elgtis taip prisidirbus? doh.gif  verysad.gif

Turiu keleta pazistamu, kurios nezinodamos apie nestuma vartojo alkoholi. Su vaikas viskas gerai smile.gif Pati su abiem nestumais primom 2 savaitem po pastojimo geriau antibiotikus. Viskas bus gerai 4u.gif Kazkada skaciau tokia nuomone, kad jei jau kazkas negerai kol terminas visai mazas, tai gamta sureguliuoja taip, kad nestumas toliau nesivysto ir ivyksta persileidimas, apie kuri moteris net nenutuokia, nes menesines veluoja siek tiek, o paskui vel atsiradna. Zodziu arba viskas arba nieko smile.gif Nesijaudinkite, labai daug zmoniu nezinodamos apie nestuma ir ruko ir ir geria, bet su vaikais paprastai viskas buna gerai smile.gif
Atsakyti
Dėl gertų vaistų kalbėčiaus su gydytoja.
O dėl alkoholio vartojimo, rūkymo ne jūs pirmą, ne jūs paskutinė smile.gif
Pastojau gruodžio pradžioj. Per šventes gėriau. Rūkiau. Ir vaistus stiprius gėriau, nes gydžiaus moteriškas bėdas. Bet ginekologė nuramino smile.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus smile.gif jauciuosi ramiau, bet kaip pateksiu pas gydytoja vis tiek papasakosiu, gal kokius tyrimus dar padarys ar kaip kitaip patikrins, nes internete daug baisiu dalyku prisiskaiciau... blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(rve @ 2014 01 09, 00:24)
Sveikos, turiu labai didele problema, kuri man neduoda ramybes. Neseniai suzinojau, kad laukiuosi vaikucio, tik dar nezinau kiek tiksliai laiko, nes eiles pas daktarus milziniskos. Speju, kad gali but 1.5-2men. ir as per si laika vartojau alkoholi, tiksliau net labai daug jo ir stipru, dar be viso to rukiau viena karta kaliana (nors siaip nerukanti esu) ir kaip buvo uzpuoles virusas isgeriau 6 tabletes vaistu. Juokingiausia tai, kad as nepateisindavau gerianciu ir rukanciu busimu mamyciu, bet isejo taip, kad as turbut dar baisiau padariau... Gal kam nors taip pat buvo tokia beviltiska situacija, bet vaikutis gime sveikas? Gal galit patart, kaip dabar elgtis taip prisidirbus? doh.gif  verysad.gif

Esu skaičiusi, kad labai ankstyvam nėštume dar nėra bendros vaisiaus ir motinos kraujotakos, tad vienetinis alkoholio pavartojimas tikrai nepakenks. Pasitiklslink pas gydytoją.
Atsakyti
sveikos mamytes,

aš irgi jungiuosi į jūsų būrį. man tai pirmas gandrų laukimas ir man 6 sav. tačiau neramina išskyros, tiksliau jų gausa.... gal kuriai irgi taip buvo ir turit ką patarti? gal čia nėra blogai?

atleisk jei ir nelabai pataikiau parašyt į šią temą, kolkas dar nesu įgudusi šio portalo lankytoja. 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu wink.gif mes taip pat panašaus amžiaus mažylį turime smile.gif kaip tik šią savaitę pirmą kartą lankiausi pas ginę tai ji minėjo,kad nėštumo metu būna pagausėjimas išskyrų dėl ko tikrai nereikėtų susirūpinti. Na nebent jos gelsvos,žalsvos,labai tirštos ir su specifiniu aštriu-rūgščiu kvapu. Kitu atveju tai normalu smile.gif

QUOTE(elindree @ 2015 03 18, 11:38)
sveikos mamytes,

aš irgi jungiuosi į jūsų būrį. man tai pirmas gandrų laukimas ir man 6 sav. tačiau neramina išskyros, tiksliau jų gausa.... gal kuriai irgi taip buvo ir turit ką patarti? gal čia nėra blogai?

atleisk jei ir nelabai pataikiau parašyt į šią temą, kolkas dar nesu įgudusi šio portalo lankytoja. 4u.gif

Atsakyti
Sveikos,

Prisijungiu ir as, visi pozymiai atsirade ir testas teigiamas smile.gif Poryt einu pas ginekologe smile.gif Tada jau tixliai zinosiu kas kaip...kaip Jusu savijauta pirmomis savaitemis? As tai visai neturiu jegu ir kazkaip jauciu vis pakilusi pulsia...tikiuosi visa tai tik laikina drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Love_U @ 2015 04 20, 20:55)
Sveikos,

Prisijungiu ir as, visi pozymiai atsirade ir testas teigiamas smile.gif Poryt einu pas ginekologe smile.gif Tada jau tixliai zinosiu kas kaip...kaip Jusu savijauta pirmomis savaitemis? As tai visai neturiu jegu ir kazkaip jauciu vis pakilusi pulsia...tikiuosi visa tai tik laikina  drinks_cheers.gif

sveikinu 4u.gif man prasidejo 11 sav. nestuke.gif pirmomis savaitemis kankino mieguistumas, greitai pavargdavau, atrode, vis norisi prigulti - tai yra labiausiai pasireiskes pozymis apart neatsiradusiu MMM smile.gif Laimei pykinimas ir vemimas nekankino, nepastebejau, kad butu paastrejusi uosle, isskirtiniu igeidziu maistui irgi nebuvo. Kiekviena esame skirtinga, todel ir pozymiai vienoms gali daugiau reikstis, kitoms - maziau.
Atsakyti
Savo pirmuju savaiciu ne nepastebejau kaip buvo, tik antras menuo pasijuto... Nes atsirado pykinimo jausmas gerkleje, nors ne karto neteko begti i tualeta. Budama daugiau nei dvieju menesiu atsokau kuo puikiausiai ir savo vestuves wub.gif O vat jau apie trecia menesi tai pasirode visi "blogumai" - galvos skausmai, pilvo putimas, mieguistumas...
Atsakyti