Įkraunama...
Įkraunama...

Pavadelis vaikui

Keista, kodėl piktinamasi mamomis, kurios nesielgia su vaikais kaip su šuniukais, tačiau laiko visai normaliu dalyku šunų prikakotą pievą, kurioje vaikai laksto g.gif

Ir visiškai drinks_cheers.gif su germante.
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2008 09 12, 15:34)
1. yra vaiku, kurie visus daiktus, kurie pakliuna jiems i rankas, kisa i burna, jiems nesvarbu - svarus tas daiktas, ar nesvarus, valgomas ar nevalgomas. Na, tokie zmones kaip tu, tokiu atveju tikriausiai vaikui uzdetu antsnuki, tokie zmones kaip as - tiesiog isimtu ta daikta is vaiko ranku. Na, skirtingi zmones, skirtingai auklejam.  rolleyes.gif
2. Aciu, kad apsvietei, bet as zinau kas yra zaidimu aikstele. Ir ju zinok, yra ne tik nuostabiojoje Anglijoje, bet ir Lietuvoje ir kitose salyse. Ne vien Anglija yra tokia palaiminta bigsmile.gif
Bet ne apie zaidimu aiksteles kalbam. Kalbam apie tai, kad, ko tik tinginti savo vaika priziureti mama, neprisigalvoja. Nezinau kaip ten su ta svajoniu Anglija, bet jeigu ten visos mamulios vaikus kaip sunis uz pavadziu vedzioja nes tingi pacios truputi pasijudinti ir pasaugoti, kad vaikas i ta suns pr... zole neiliptu, tai aciu dievui, kad as negyvenu ten.
Beje, o pas mus Danijoje didis.gif  hihihi.gif tai zinok sunu seimininkai patys savo sunu s... is zoles su maiseliais surankioja ir ismeta. Tai ir gresmes i juos ilipti kaip ir nebelieka... rolleyes.gif

Na visu pirma tu neturi teises kritikuoiti mano auklejimo metodu nes nieko apie juos nezinai, o antra as niekada nesakiau kad ta pavadeli dedu savo vaikui, bet esu tokios nuomones kad kiekviena mama sprendzia kas jos vaikui geriausia, todel niekada neteisiu tos mamos kuri elgiais kitaip nei as! O del antsnukio tai man truksta zodziu... doh.gif doh.gif stupid.gif
Tiesiog man atrodo keista kad smerkiate mamas kurios rupinasi savo vaikais, kai pasaulyje tiek daug pamestu ir nepriziuiretu vaiku, gaila bet butent lietuvaiciu bruozas: apsnekekime visus kas elgiasi kitaip nei mums ipratsa.

Kaip ten bebutu Anglijoje irgi seimininkai susirenka savo suniuku s..., bet Lietuvai dar iki to toli.

QUOTE(mylimuke @ 2008 09 12, 19:01)
Keista, kodėl piktinamasi mamomis, kurios nesielgia su vaikais kaip su šuniukais, tačiau laiko visai normaliu dalyku šunų prikakotą pievą, kurioje vaikai laksto  g.gif

Ir visiškai  drinks_cheers.gif  su germante.

Nei vienos merginos pasisakyme sio teisginio nepastebejau...

O del jusu sugebejimu viska isvedzioti savaip tai as jums dovanoju po medali thumbup.gif
Atsakyti
nors neturiu savo vaiku(vaiko),bet dirbu darzelyje(ne Lietuvoj),tai is pradziu ir man kazkas baisaus atrode tie vaiku pavadeliai.bet...... dirbu maziuku grupeje,vaikams apie 2 metus,tai kai einame pasivaikscioti su vaikais,tie kurie jau vaiksto pakankamai gerai,eina supavadeliais per nugaryte.juk ir paciam vaikui yra smagiau paciam eiti nei sedeti vezime,o aukletojai saugiau kad toks mazulis neistrauks rankos is delno.
Atsakyti
QUOTE(B_Ernesta @ 2008 09 15, 12:37)
Kaip ten bebutu Anglijoje irgi seimininkai susirenka savo suniuku s..., bet Lietuvai dar iki to toli.
Nei vienos merginos pasisakyme sio teisginio nepastebejau...

O del jusu sugebejimu viska isvedzioti savaip tai as jums dovanoju po medali  thumbup.gif

O kas ten ką apie brendimą ir akiratį kalbėjo? g.gif Matyt jūsų akiratis toks platus, kad net savo vaiko šalia einančio nematote, todėl pavadėlio reikia, ania? mirksiukas.gif
Atsakyti
vienu metu norėjau to pavadėlio savo sūnui, nes viena yra lakstyt paskui vaiką parke, o kita kur nors supermarkete ar aerouoste. bet kažkaip praaugom tą periodą be pavadėlio.
Atsakyti
Ir juokiaus skaitydama, ir nesijuokiau. Arši diskusija užvirė blink.gif lotuliukas.gif Na aš asmeniškai irgi turiu tą pavadėlį "kuprinytę" nusipirkus doh.gif mano berniukas kai pradėjo vaikščiot, nevaikščiojo, o bėgiojo smile.gif Vežime negulėjo no gimimo, tad aš jį nuo pat pirmų mėnesių nešiojausi slinge (vežimėlį pirkau praktiškai bereikalo rolleyes.gif ). vežime ir dabar nesėdi, bet eiti PADAVĘSman ranką - taip pat nenori doh.gif Eina tik vienas, tiklsiau bėga, ir visada pirma mūsų. Parduotuvėje taip pat nesėdi nei mašinytėse, nei vežimuose, nori eiti pats. O kaip man jį reikia spėti pagauti, kuomet imu prekę ir mano vaikas tuo metu tyrinėja kas yra kitoje lentynoje? blink.gif tad pavadėlis parduotuvėje - mano gelbėtojas, jis jo nejaučia, tad jam neatrodo, jog jį - kontroliuoju, tad nesimuisto taip, kaip muistosi kad ranką pajutęs. thumbup.gif O kuomet nori prieiti arčiau - neleidžiu, taip tarsi vaikšto pats, bet jį prilaikau. O kuomet būname lauke tai nededu, leidžiu pabėgioti, išsidūkti ir t.t. tad tam tikrose situacijose jis tikrai praverčia. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 15, 13:39)
O kas ten ką apie brendimą ir akiratį kalbėjo?  g.gif  Matyt jūsų akiratis toks platus, kad net savo vaiko šalia einančio nematote, todėl pavadėlio reikia, ania?  mirksiukas.gif

Ne, na as nesuprantu kas cia jum uzejo stupid.gif Na kartau jau sakiau kad uz isvedziojimus jum po medali! first.gif

QUOTE(aukaja @ 2008 09 15, 17:28)
Ir juokiaus skaitydama, ir nesijuokiau. Arši diskusija užvirė  blink.gif  lotuliukas.gif  Na aš asmeniškai irgi turiu tą pavadėlį "kuprinytę" nusipirkus doh.gif mano berniukas kai pradėjo vaikščiot, nevaikščiojo, o bėgiojo smile.gif Vežime negulėjo no gimimo, tad aš jį nuo pat pirmų mėnesių nešiojausi slinge (vežimėlį pirkau praktiškai bereikalo rolleyes.gif ). vežime ir dabar nesėdi, bet eiti PADAVĘSman ranką - taip pat nenori doh.gif Eina tik vienas, tiklsiau bėga, ir visada pirma mūsų. Parduotuvėje taip pat nesėdi nei mašinytėse, nei vežimuose, nori eiti pats. O kaip man jį reikia spėti pagauti, kuomet imu prekę ir mano vaikas tuo metu tyrinėja kas yra kitoje lentynoje? blink.gif tad pavadėlis parduotuvėje - mano gelbėtojas, jis jo nejaučia, tad jam neatrodo, jog jį - kontroliuoju, tad nesimuisto taip, kaip muistosi kad ranką pajutęs.  thumbup.gif O kuomet nori prieiti arčiau - neleidžiu, taip tarsi vaikšto pats, bet jį prilaikau. O kuomet būname lauke tai nededu, leidžiu pabėgioti, išsidūkti ir t.t. tad tam tikrose situacijose jis tikrai praverčia. thumbup.gif

Saunu kad kazkam tai pravercia.
Atsakyti
ir as turiu ta jusu vadinama "pavadeli" ir labai manau reikalingas daiktas tam tikrose situacijose. nesakau kad savi kieme reikia vaikui uzdeti ta "pavadeli", bet tam tikrose judriose gatvese ar minioje zmoniu jis isigelbejimas. nors mano dukra kuriai 1.3 metu ir labai yra judri ir kartais nesuvaldoma, nelabai ji mesgta bet jau karteli panaudojom ir jei reikes naudosim toliau! nes visai nenoriu kad mano mergyte palystu po masina ar pasimestu minioje zmoniu!

na o kas cia uzimine apie antsnuki tai manau, tokei lyginimai yra tiesiog neprotingi!

Atsakyti
Kokia to pavadelio kaina smile.gif ? Manau ir man praverstu.
Atsakyti
QUOTE(aukaja @ 2008 09 15, 21:28)
Ir juokiaus skaitydama, ir nesijuokiau. Arši diskusija užvirė  blink.gif  lotuliukas.gif  Na aš asmeniškai irgi turiu tą pavadėlį "kuprinytę" nusipirkus doh.gif mano berniukas kai pradėjo vaikščiot, nevaikščiojo, o bėgiojo smile.gif Vežime negulėjo no gimimo, tad aš jį nuo pat pirmų mėnesių nešiojausi slinge (vežimėlį pirkau praktiškai bereikalo rolleyes.gif ). vežime ir dabar nesėdi, bet eiti PADAVĘSman ranką - taip pat nenori doh.gif Eina tik vienas, tiklsiau bėga, ir visada pirma mūsų. Parduotuvėje taip pat nesėdi nei mašinytėse, nei vežimuose, nori eiti pats. O kaip man jį reikia spėti pagauti, kuomet imu prekę ir mano vaikas tuo metu tyrinėja kas yra kitoje lentynoje? blink.gif tad pavadėlis parduotuvėje - mano gelbėtojas, jis jo nejaučia, tad jam neatrodo, jog jį - kontroliuoju, tad nesimuisto taip, kaip muistosi kad ranką pajutęs.  thumbup.gif O kuomet nori prieiti arčiau - neleidžiu, taip tarsi vaikšto pats, bet jį prilaikau. O kuomet būname lauke tai nededu, leidžiu pabėgioti, išsidūkti ir t.t. tad tam tikrose situacijose jis tikrai praverčia. thumbup.gif

atsiprasau, bet man truputi keista... jei jus dabar nesusitariat su sunumi, graziuoju ar piktuoju, rankos neduoda... tai ka jus paauglysteje darysit..? g.gif gal zinoma jis ir yra girdejes "ne" ir zino ka tai reiskia.. tada nekreipkit demesio, bet paskaicius jusu situacija, atrodo, kad yra kitaip 4u.gif blush2.gif

todel kaip supratot pritariu nuomonei, kad pavadelis yra tom kurios tingi pacios pajudet ir paauklet vaika.. o darzelyj manau super dalykas tokis daiktas... kai ne du ir ne trys i skirtingas puses lekia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muera: 17 rugsėjo 2008 - 07:35
QUOTE(B_Ernesta @ 2008 09 15, 12:37)
bet butent lietuvaiciu bruozas: apsnekekime visus kas elgiasi kitaip nei mums ipratsa.

drinks_cheers.gif
Jau tokia diskusija, kad ojojoji. Būtų bent dėl ko ginčytis - nenori, nedėk, nepirk ir taškas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2008 09 17, 08:31)
atsiprasau, bet man truputi keista... jei jus dabar nesusitariat su sunumi, graziuoju ar piktuoju, rankos neduoda... tai ka jus paauglysteje darysit..? g.gif gal zinoma jis ir yra girdejes "ne" ir zino ka tai reiskia.. tada nekreipkit demesio, bet paskaicius jusu situacija, atrodo, kad yra kitaip  4u.gif  blush2.gif

todel kaip supratot pritariu nuomonei, kad pavadelis yra tom kurios tingi pacios pajudet ir paauklet vaika.. o darzelyj manau super dalykas tokis daiktas... kai ne du ir ne trys i skirtingas puses lekia

Atsiprašinėti nereikia, galėsit atsiprašinėt tuomet, kai pati su savo vaikais paauglystėj nesutarsit ir reikės svetimų žmonių tsiprašinėt lotuliukas.gif nes matot, čia dar yra labai neaišku kas su kuo paauglystė nesutars. g.gif Aš savo vaikui leidžiu tai, kas yra būdinga jo amžiui (jam yra 1m ir 3 mėn). Tad jei mano vaikas nori lauke bėgti - parašau, tegu bėga, jei jis nori tyrinėti atsitūpęs augalus ar vabzdžius - prašom , aš laukiu šalia jo atsitūpus nors ir valandą. ir t.t ir t.t. O rankos jis neduoda ne todėl, kad jis nesupranta žodžio ne, o todėl , KAD JIS YRA VAIKAS, IR JO PASAULIS LABAI SKIRIASI NUO SUAUGUSIO, IR TODĖL, KAD JAM ŠIUO LAIKOTARPIU YRA NESVARBU TAI, KAS SVARBU MAN AR KITAM SUAUGUSIAM . O ant savo vaiko nesu gyvenime surikusi ar piktuoju kalbėjusi, tad mano vaikas tikrai nežino, kas yra piktuoju, ir tikiuos ateityje turėti kantrybės su juo taip elgtis. wub.gif Tad tikrai vertėtų jums ne taip greitai mamas vadinti tinginėmis ir pan. Nes tikrai pavadėlį nešiojasi ne tam, kad pailsėtų. Pvz aš jį naudoju tik pardt, bet vistiek turiu nenuleisti nuo vaiko akių, kad ko nors nenumestų. Nes kaip minėjau, jam tos prekės yra tik TYRINĖJIMO IR SUSIDOMĖJIMO OBJEKTAI. jam būtų bergždžias darbas pamokslauti apie tai, kaip parduotuvėje negalima elgtis. doh.gif O kaip teigia vaikų psichologai, kuo vaikui daugiau draudimų, visokių neigimų, tuo labiau jis paaugęs prieštaraus, nepasitikės pasauliu ir žmonėmis. Na bet tema ne apie tai. 4u.gif
Atsakyti