QUOTE(Paladė @ 2014 08 18, 15:09)
pomidorų padažą pirkti reikia, o šviežių pomidorų kibirą prišniojai ir padarei
Papildyta:
ir man kažkodėl cukinijos visus padažus labai suprastina

Masės prideda, o skonį atima. Didelis skirtumas, ar tik prabangūs produktai padaže - baklažanai, pomidorai, paprikos - ar ir cukinijų dėl masės pridėta
Cukinijos kaip ir moliūgai neturi skonio. Tačiau jie labai gerai "nukopijuoja" kitus skonius. Tad, sugerdamos kitus kvapus (pipirų, lauro lapų, įvairių žolelių) ir skonius (jau troškintų ar keptų daržovių, vaisių) jos patiekalams suteikia švelnumą ir nepasakyčiau, kad sugadina patiekalą. Tačiau, kaip ir visur geriausia saikas. Cukinijų neturi būti per daug, jos neturi būti supjaustytos dideliais gabalais.
Nors dėl skonio nesiginčijama, bet tikrai negalėčiau sakyti, kad cukinijos visus padažus suprastina