QUOTE(merga @ 2009 09 04, 21:52)
O jei jas maišyti su kitomis uogomis
Manyčiau, irgi būtų neblogai, bet čia skonio reikalas. Man tai gražiau atrodytų vienos spalvos ledukai šampane (nors į šampaną, kiek man žinoma, apskritai, jokių ledukų nededama, o šampanas tik pats šiek tiek atšaldomas -butelis dedamas į ledukus, ar atšaldomas tiesiog šaltesnėje vietoje). Mes kadaise restorane užsinorėjome šampano su ledukais, tai į mus padavėjas pasižiūrėjo, kaip į įšprotėjusius, aišku, pasakė ir švelnu komentarą šiuo klausimu, tačiau mūsų norą išpildė. Mes tada supykome, bet su laiku supratome, kad tai buvo visiška teisybė. Tuo labiau, kad tuomet, kai gėrėme gerą šampaną, net jo skonio nepajutome dėl tų ledukų, viskas buvo sugadinta.
O ruošiant uogienes, galima, aišku, dėti įvairias uogas, būtų asorti, man visai patiktų, bet čia yra kauliukai ir jei, pvz., sumaišyti su avietėmis, per daug tų kauliukų asorti išeitų.
Dar galima uogas degtine užpilti ir kelias dienas palaikyti,o paskui išimti, kad degtinė atrastų rausvą spalvą ir turėtų šiek tiek kitą skonį.
Turint uogas, fantaziją, ir norą šiais vaisiais galima ne tik puikiai papildyti daržo ,,interjerą" (gražios ne tik uogos, bet ir žiedai, bet sodinti į tam tikrą ,,tarą", užkastą į žemę, kad ,,vaikučiai" paskui netrukdytų gyventi kitiems augalams ), bet sunaudoti kulinarijoje.