Įkraunama...
Įkraunama...

Karvės pienas ar mišinukas?

QUOTE(nebijau @ 2007 04 20, 13:28)
1. Tarybine maisto metodika nebuvo labai bloga mirksiukas.gif Ta, beje, net pripazista pvz Maisto ir Veterinarijos tarnyba, Mitybos centras. Mat jie puikiai prisimena laikus, kai buvo gaminami misiniai is klijuku ir karves pieno ir pagal talonus pardavinejami. tongue.gif Jie buvo priversti juos uzdaryti. Kodel? ES reikalavimas-visa, kas tarybine-tai nekokybe. Kodel sugriztama prie tarybines kokybes dabar, kaip manai? "Tarybine desra", "Tarybine duona" ir t.t., minti pagavai? Todel, kad ES tikslas pagaminta pas ja produkcija iskisti treciom salim, t.y. narem naujokem. ES kelia tokius reikalavimus, kurie yra labai apsurdiski pas mus, o jiems tu reikalavimu netaikoma, atvirksciai, net remiama ju gaminama produkcija. Kas gaunasi-pas mus pvz. kokios ekologiskos bulves nepraeina nustatyto standarto tam tikro skersmens centimetru, o ju bulves, prisotintos chemikalais, ispampusios, pas mus puikuojasi ir dar kokia kaina doh.gif Tas pats su desra-nuo atveztines mane purtyte purto, pasiziurekite pacios, bet tokia Ceceta, kuri gamino NATURALIA desra uzdare. Kodel? As cia nusileidau i apmastymus bendrai del kokybe maisto 4u.gif Ta pats apie vaistu kokybe. Kazkodel rusiski vaistai tapo nuodai. blink.gif O analgina rusiska gali nusipirkti tik su receptu. Uz tai ES nuskausminamieji-kiek tik nori ir kokiu tik nori, ir kokiom kainom thumbup.gif
Dabar apie karves piena 4u.gif 2005-2006 metais uz karves piena buvo mokama is ES ismokos. Siais, 2007 m, ismokos staiga nutrauktos, kad smulkus ukininkai pasitrauktu is karves pieno tiekimo. Kodel? Todel, kad ES nori tiekti savo gaminama piena, kuris, beje, skoniu labai panasus i pieno miltelius. Tuoj naturalu karves piena pirksim pagal recepta nail.gif 
2. Kad esame mes ES nariai-tai tik mes patys galvojam. mirksiukas.gif ir laikomes to isitvere. Ju akimis-mes bananu salis, neissivysciusi is bezdziones. Kam vezti i kokia Afrika ekspermentinius augalus, kuriu auginima uzdraude ES senbuviu salyse, kai salia tokia pati bananu respublika su pigia darbo jega-sodinkim modifikuotus augalus cia 4u.gif
Uzsienio salys uzsienio salim nelygu 4u.gif Keliavau ir as. Gal neatkreipei demesio, nes tas dalykas neaktualu tau, maitinanciai vaikus MP, bet tai mano darbas-as atkreipiau, jokiame ES PC as nemaciau net panasiu misinuku 4u.gif Ir siaip, kas netingit, atkreipkit demesi i misinuku aprasyma, kokiomis kalbomis jie bus aprasyti mirksiukas.gif -lietuviu, latviu, estu, bulgaru, slovaku, ceku. Na gal dar kokia turku.
Pernai panasiu laiku teko lankytis Norvegijoj, nebuvau as Osle, buvau Flame-tai vietove kalnuose. Ten zmones augina ozkas ir avis. Buvau mesos perdirbimo ceche, pieno, surio cechuose, apsilankiau ir vaiku misiniu gamybos ceche. smile.gif Jie pereme tarybine technologija, tik klijukus(is ekologisku kruopu) skiedzia ekologisku ozku pienu, nes toje vietoveje karviu retenybe, auklavu ar kokiu ten aparatu vekuoja, deda nedideli galiojima ir pardavineja vietinese mazose specializuotose parduotuvese. smile.gif

Klijukų gamybos cechai buvo uždaryti gerokai anksčiau, nei buvo pradėta kalbėti apie ES, todėl manau, kad truputį bandai "pritempti" faktus ax.gif
Pavadinimas "tarybinė" kalbant apie maisto produktus, manau yra labiau mareketinginis triukas, kai bandoma sužaisti ypač vyresnės kartos žmonių nostalgija tiems laikams, kai saulė buvo šviesesnė, druska sūresnė, cukrus saldesnis ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 04 20, 13:40)
Kodėl kruopos tik viščiukams? blink.gif  Tai kad ne vištos organizme gaminasi, kad viščiukus išmaitint. tongue.gif

Kažkuri mama rašo, kad visi gyd. saviškiams, tai tik karvės pieną liepia gert. Nesąmonė. Mano giminaitė yra pediatrė, ir pirmąjį savo sūnų, kai negalėjo pati maitinti, maitino Hipp mišiniu. Ir to karvės pieno nedavė iki metų. Dukra jai pavyko pačiai maitinti, bet karvės pieną įvedė tik po 1,5 metų.

Na, gydytojai turi skirtingas nuomones. Per vienos tokios pediatres (as nieko nenoriu izeisti, tiesiog man taip buvo) patarimus vos nebaigiau dukrytes po poros savaiciu savo pieneliu maitinti gun_bandana.gif . Pasirodo, ir ji savo vaiku pati nemaitino. Dabar mano zuikytei 1.2 metu, o vis dar mano pieneliu megaujasi wub.gif
As pati pora metu dirbau mokslineje laboratorijoje( ne Lietuvoje), kuri tyrineja vaiku alergiju priezastis, todel galiu teigti, kad karves pienas geriau uz misinelius, isskyrus tuos atvejus, kai vaikas alergiskas karves pieno baltymams. O kaip ir minejau, farmacijos pramone labai galinga, pinigeliai sukasi milziniski, tame tarpe ir uz misinelius. Visokiu teoriju uz pinigus galima prikurti. Ir dauguma gydytoju sventai tomis teorijomis tiki...
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 04 20, 14:01)
1.Klijukų gamybos cechai buvo uždaryti gerokai anksčiau, nei buvo pradėta kalbėti apie ES, todėl manau, kad truputį bandai "pritempti" faktus  ax.gif
2.Pavadinimas "tarybinė" kalbant apie maisto produktus, manau yra labiau mareketinginis triukas, kai bandoma sužaisti ypač vyresnės kartos žmonių nostalgija tiems laikams, kai saulė buvo šviesesnė, druska sūresnė, cukrus saldesnis ir pan.  mirksiukas.gif

1. Bijau sumeluoti, bet kai tik Lietuva paskelbe nepriklausomybe ir bananai laisvai pradejo i musu sali keliauti-MVT uzdare misinuku cechus, kaip neatitinkancius saugaus maisto gamybos reikalvimus. Tuo metu-taip, jie tikrai jau nebeatitiko reikalavimu, panasiai, kaip "gazirovke" uz 3 kap. geriama is vienos stiklines tongue.gif
2. Marketingas-taip, savo daro, bet kokybe nepalyginsit su uzsieniniu atvezamu desru. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gilute @ 2007 04 20, 14:09)
As pati pora metu dirbau mokslineje laboratorijoje( ne Lietuvoje), kuri tyrineja vaiku alergiju priezastis, todel galiu teigti, kad karves pienas geriau uz misinelius, isskyrus tuos atvejus, kai vaikas alergiskas karves pieno baltymams. O kaip ir minejau, farmacijos pramone labai galinga, pinigeliai sukasi milziniski, tame tarpe ir uz misinelius. Visokiu teoriju uz pinigus galima prikurti. Ir dauguma gydytoju sventai tomis teorijomis tiki...

Ar tie mokslininkai kur nors yra paskelbę savo tyrimų rezulatus apie tai, jog karvės pienas kūdikiui yra geriau už adaptuotą mišinį g.gif Mielai perskaityčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 04 20, 14:14)
Ar tie mokslininkai kur nors yra paskelbę savo tyrimų rezulatus apie tai, jog karvės pienas kūdikiui yra geriau už adaptuotą mišinį  g.gif  Mielai perskaityčiau  ax.gif

pabandysiu paieskoti.
Atsakyti
[quote=Gilute,2007 04 20, 13:31]
[/quote]
AAs pati studijavau biologija ir biochemija, net ir disertacija sioje srityje apsigyniau lotuliukas.gif , todel zinau, kad nenaturalus, perdirbti, sintetiniai dalykai nera gerai, ypac kudikeliams. Idomu kas jus tos biologijos ir kaip moke g.gif
[/quote]
o kas mokė tave, kad karvės pienas tinka žmogaus kūdikiui taip pat gerai kaip veršiukui? lotuliukas.gif lotuliukas.gif . mus šiaip mokė, kad MP geriausia, o mišiniai tik kaip neišvengiamybė, jei nėra MP. karvės pienas kaip maistas ŽMOGAUS kūdikiui - nėra tinkamas. ir nei prie ko čia ta sintetika. aš neteigiu, kad sintetiniai dalykai yra gerai, aš už MP, todėl darau viską, kad maitinčiau savo kūdikį pati kuo ilgiau. bet jei jau taip nutinka, kad neturi pieno, tada aš už mišinėlius, kurie specialiai ADAPTUOTI kūdikiams, o ne kruopų nuovirą sumaišytą su pienu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(nebijau @ 2007 04 20, 13:28)
Kodel sugriztama prie tarybines kokybes dabar, kaip manai? "Tarybine desra", "Tarybine duona" ir t.t., minti pagavai?

ES

nėra grįžtama prie tarybinės kokybės - naudojama tik prekiniai ženklai, kurie nostalgiškai veikia vyresnės kartos žmones. čia tik reklaminis triukas tos tarybinės dešrelės. jų sudėtis dabar visai kitokia.

dėl ES - čia tu jau politikuoji. aš esu ES šalininkė, o ne priešininkė kaip tu, todėl čia nuomonės nesutaps niekada. aš lietuvos nelaikau bananų respublika ar 3 pasaulio šalim ir niekad niekur užsieny negirdėjau, kad kas nors laikytų. juolab specialiai produkciją blogą ruoštų. taigi, politiką palikim ramybėj.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 04 20, 14:40)
o kas mokė tave, kad karvės pienas tinka žmogaus kūdikiui taip pat gerai kaip veršiukui? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . mus šiaip mokė, kad MP geriausia, o mišiniai tik kaip neišvengiamybė, jei nėra MP. karvės pienas kaip maistas ŽMOGAUS kūdikiui - nėra tinkamas. ir nei prie ko čia ta sintetika. aš neteigiu, kad sintetiniai dalykai yra gerai, aš už MP, todėl darau viską, kad maitinčiau savo kūdikį pati kuo ilgiau. bet jei jau taip nutinka, kad neturi pieno, tada aš už mišinėlius, kurie specialiai ADAPTUOTI kūdikiams, o ne kruopų nuovirą sumaišytą su pienu  doh.gif

As uz taika ir ramybe pasaulyje lithuania.gif biggrin.gif
Kaip kas nori-taip tas maitina savo vaikus 4u.gif Neturi buti jokios prievartos, jokio kisimo ir tema-tik pasvarstymui, kas geriau karves pienas ar misinelis. Kas norejo, tas paskaite, kas turejo ka pasakyti-pasake, gincytis prasmes nematau. 4u.gif
Mano paskutinis klausimas-o jus pacios, mamos, koki piena geriat-naturalu ar is pieno milteliu? g.gif Paskaitykit sudeti ant suaugsiems skirtu pieno milteliu-ji tokia pati, kaip ir kudikiams skirtu misinuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gilute @ 2007 04 20, 14:09)
Na, gydytojai turi skirtingas nuomones. Per vienos tokios pediatres (as nieko nenoriu izeisti, tiesiog man taip buvo) patarimus vos nebaigiau dukrytes po poros savaiciu savo pieneliu maitinti  gun_bandana.gif . Pasirodo, ir ji savo vaiku pati nemaitino. Dabar mano zuikytei 1.2 metu, o vis dar mano pieneliu megaujasi  wub.gif

nu parodyk man tuos tyrimų duomenis, kitaip gyvenime nepatikėsiu tokiu "briedu"
Papildyta:
QUOTE(nebijau @ 2007 04 20, 14:46)
Mano paskutinis klausimas-o jus pacios, mamos, koki piena geriat-naturalu ar is pieno milteliu? g.gif Paskaitykit sudeti ant suaugsiems skirtu pieno milteliu-ji tokia pati, kaip ir kudikiams skirtu misinuku mirksiukas.gif

visai negeriu pieno mirksiukas.gif . geriu kefyrą ir jogurtą lotuliukas.gif

o šiaip iš tikro - maitinkit kaip norit, bile badu nenumarinkit lotuliukas.gif
Atsakyti
http://www_westonapr...ren/tricks.html Cia puslapiukas apie pieno misinelius ir ju gamintoju naudojamus triukus (cia kas angliskai skaito) bei tu misineliu trukumus, blogybes. Viskas labai logiskai ir issamiai isdestyta.
Cia tik maza dalis is ten prirasytu dalykeliu. Paieskosiu ir moskliniu straipsniu, dabar nelabai laiko turiu

WHAT'S IN INFANT FORMULA?
WATER: May contain high levels of fluoride.

CORN SYRUP: Contains glucose. Mother's milk contains lactose as the main carbohydrate. Not all brands of formula contain lactose.

SUCROSE: Contains no lactose. The wrong sugar for babies.

SOY OIL: Processed using high temperatures and chemicals, bleached and deodorized. Likely to be rancid.

WHEY PROTEIN: High temperature processing likely to destroy fragile whey proteins.

SOY PROTEIN ISOLATE: Highly processed, contains phytoestrogens that can adversely affect baby's hormonal development and depress thyroid function. Does not have GRAS status.

CARRAGEENAN: Extremely hard to digest. In most ready-mixed formulas, carrageenan is one of the main causes of digestive disorders in formula-fed infants, not lactose-intolerance. Caused liver problems and retarded growth in rats.

SOY LECITHIN: Extracted from the soy oil sludge. Likely to be high in pesticides.

SYNTHETIC VITAMINS: Often have the opposite effect of vitamins naturally occurring in food.

FREE GLUTAMIC ACID (MSG) and ASPARTIC ACID: Neurotoxins formed during processing of milk and soy protein powders. Levels are especially high in hypoallergenic formulas.

Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 04 20, 14:49)
nu parodyk man tuos tyrimų duomenis, kitaip gyvenime nepatikėsiu tokiu "briedu"
Papildyta:

Na, as nesakau, kad karves pienas kudikeliams gerai, zinoma ne. Ypac kai vaikas alergiskas tam pienui, tada jau geriau bet kas kitas, tik ne alergenas. Mamos pienukas geriausias!!!!!!!!.  O kai nera MP, tada karvutes  tongue.gif  ar ozkutes. kai zinai is ko ir kaip tuos misinelius daro... Juk tai tas pats karves pienas, issdziovintas, chemikalais suskaldytas ir dar sintetikos prikistas... ir sojos baltymu, gal ir genetiskai modifikuotos, juk niekas nesutikrins...
visai negeriu pieno  mirksiukas.gif . geriu kefyrą ir jogurtą  lotuliukas.gif

o šiaip iš tikro - maitinkit kaip norit, bile badu nenumarinkit  lotuliukas.gif

Cia tai ir as pritariu! Mano mazge geria nakti mamos pieneli o karvytes pienuka diena! Jokiu misineliu net neragavo, jokiu alergiju nepazystame ir esame abi labai laimingos rolleyes.gif
Atsakyti
pateikiu vieno mišinuko sudėtį:

Ekologiškas pradinis pieno mišinys HiPP Pre BIO

Sudėtis: nevisiškai demineralizuotos saldžios išrūgos*, nugriebtas pienas*, augalinis aliejus*, nevisiškai demineralizuotų saldžių išrūgų milteliai*,laktozė*, kalcio fosfatas, kalcio hidroksidas, kalio citratas, vitaminas C, kalcio chloridas, kalio chloridas, geležies-II-laktatas, cinko sulfatas, niacinas, pantotenatas, vitaminas E, vitaminasA, vario sulfatas, vitaminas B1, vitaminas B6, vitaminas B2, kalio jodatas, folinė rūgštis, vitaminas K,biotinas, vitaminas D.

* iš ekologinės žemdirbystės ūkių

Šis ekologiškas produktas griežtai kontroliuojamas nepriklausomos organizacijos Organic-Control-Institute (Bio-Kontrollstelle AT-N-01 Bio)

taigi labai aiškiai čia tu parašei. imkim ir palyginkim su mano rasto mišinio sudėtim:

WATER: May contain high levels of fluoride. gali turėti per daug florido. gali ir neturėti, jeigu ką doh.gif mirksiukas.gif . nebūtinai turi mirksiukas.gif
CORN SYRUP - nėra
SUCROSE: Contains no lactose. - Nėra. yra laktozė mirksiukas.gif
SOY OIL - nėra. nu bet, sakykim, nežinau kokie ten augaliniai aliejai naudojami. gal gi ir sojos, kas čia žino tongue.gif
WHEY PROTEIN - nėra
SOY PROTEIN ISOLATE - nėra
CARRAGEENAN: - nežinau kas čia per daiktas, bet jo nėra
SOY LECITHIN: Extracted from the soy oil sludge. Likely to be high in pesticides. - nėra. ir dar vėlgi parašyta, kad gali būti per daug pesticidų, taigi nebūtinai yra mirksiukas.gif

SYNTHETIC VITAMINS: nu jo, vitaminų pridėta, bet ką daryt jei kūdikio organizmui jų reikia, o karvės piene nėra. belieka tik gaut sintetinių
FREE GLUTAMIC ACID (MSG) and ASPARTIC ACID: - nėra.

Išvados: nežinau iš kur tu ištraukei, kad tokia yra kūdikių mišinių sudėtis. bet akivaizdu, kad vieno populiariausių lt mišinių sudėtis netokia. gal seniau tokie mišiniai ir būdavo, nežinau, negaliu ginčytis, bet šiuo atveju taip nėra.
taigi, neveikia manęs šitie gąsdinantys "argumentai". nes tų ingredientų tiesiog NĖRA

Atsakyti
QUOTE(Gilute @ 2007 04 20, 15:17)
Neturiu misinelio, negaliu sudeties paskaityti. reikes parduotuveje pasidairyti, net idomu pasidare...

internete yra HIPP mišinėlių sudėtys mirksiukas.gif

aš namie irgi neturiu, nes vaikui duodu tik MP
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 20 balandžio 2007 - 14:27
QUOTE(Gilute @ 2007 04 20, 15:08)
http://www_westonapr...ren/tricks.html  Cia puslapiukas apie pieno misinelius ir ju gamintoju naudojamus triukus (cia kas angliskai skaito) bei tu misineliu trukumus, blogybes. Viskas labai logiskai ir issamiai isdestyta.
Cia tik maza dalis is ten prirasytu dalykeliu. Paieskosiu ir moskliniu straipsniu, dabar nelabai laiko turiu

WHAT'S IN INFANT FORMULA?
WATER: May contain high levels of fluoride. -
CORN SYRUP: Contains glucose. Mother's milk contains lactose as the main carbohydrate. Not all brands of formula contain lactose. Teisybė

SUCROSE: Contains no lactose. The wrong sugar for babies.

SOY OIL: Processed using high temperatures and chemicals, bleached and deodorized. Likely to be rancid.

WHEY PROTEIN: High temperature processing likely to destroy fragile whey proteins.

SOY PROTEIN ISOLATE: Highly processed, contains phytoestrogens that can adversely affect baby's hormonal development and depress thyroid function. Does not have GRAS status.

CARRAGEENAN: Extremely hard to digest. In most ready-mixed formulas, carrageenan is one of the main causes of digestive disorders in formula-fed infants, not lactose-intolerance. Caused liver problems and retarded growth in rats.

SOY LECITHIN: Extracted from the soy oil sludge. Likely to be high in pesticides.

SYNTHETIC VITAMINS: Often have the opposite effect of vitamins naturally occurring in food.

FREE GLUTAMIC ACID (MSG) and ASPARTIC ACID: Neurotoxins formed during processing of milk and soy protein powders. Levels are especially high in hypoallergenic formulas.
Papildyta:

Cia tai ir as pritariu! Mano mazge geria nakti mamos pieneli  o karvytes pienuka diena! Jokiu misineliu net neragavo, jokiu alergiju nepazystame ir esame abi labai laimingos  rolleyes.gif

Permečiau akimis duotą nuorodą: kalbama apie tai, jog motinos pienas žymiai pranašesnis už mišinius. Nedrįsčiau teigti priešingai bigsmile.gif Bet neradau argumentų del maitinimo klijukais pranašumų g.gif Gal neatidžiai skaičiau ax.gif
P.S Dar sudomino vandens kenksmingumas, nes jame gali būti fluoridų, sojos lecitino, nes juose gali būti pesticidų ir tai, kad sintetinių vitaminų veikimas yra priešingas natūraliems doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 20 balandžio 2007 - 14:28