Įkraunama...
Įkraunama...

Pelėsis

QUOTE(kristij @ 2008 08 08, 08:13)
gal kas zinuot, kuom naikint pelesi is skalbimo masinos gumines dalies, kad nepakenkt masinai?

mane taip pat tai domina 4u.gif gal kas zino ?
Atsakyti
QUOTE(Muzika @ 2008 09 01, 15:42)
Jeigu pelėsis įsimeta ant betoninio paviršiaus, reikia sienas ištepti specialiomis priemonėmis ir tik tada jas apšiltinti, o jeigu pelėsis, vadinamasis grybelis, ima ardyti medines konstrukcijas, tai neužtenka pakeisti medienos - reikia ne tik viską išpurkšti specialiomis priemonėmis, bet ir pakeisti gruntą.
Jeigu apšiltinus sienas bei įrengus ventiliaciją drėgmė vis tiek laikosi, vadinasi, ji kyla iš apačios. Galbūt gruntiniai vandenys yra labai aukštai, o gal ant pamatų nėra hidroizoliacijos. Vandens lygiui nustatyti hidrogeologiniai tyrimai nebūtini. Geras statybininkas, apžiūrėjęs namą, irgi gali nustatyti "diagnozę".
Gal kas galit tokį profą rekomenduot . Gelbėkit esu nevilty, nes su kiek statybininkų šnekėjau, tokio gudruolio nesuradau.

iškeliu į priekį ir vis dar tikiuosi rasti specą g.gif
Atsakyti
QUOTE(advance @ 2008 09 01, 23:14)
mane taip pat tai domina  4u.gif gal kas zino ?

kaip naikint, tai jei sugebat prieiti, tai acto, vandens ir sodos misiniu valykit, o siaip skalbyklę visada būtina po skalbimo palikti pravirą, kad išsivėdintų.Tada ir tokių bėdų neturėsit.
Atsakyti
kvailas klausimas, kurį užduosiu, bet nelabai įsivaizduoju, o tain kurioj vietoj toj skalbyklėj pelėsisi būna??? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Nu prisiskaiciau cia visko,nes jau pelesis ant buto sienu uzkniso nerealiai doh.gif Bukit geros parekomenduokit koki gera meistra ,kuris uzsiima ilgu darbu kovai su pelesiu Kaune unsure.gif Jei galit info i az mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos ir sveiki, atitempiu savo problemas čia, gal ką nors patarsit.

Didžiausia problema va kame, papasokosiu gal turėsit kokų gerų minčių, nes vargstam nerealiai.
Namuose pastebėjom, kad drėksta virtuvės ir kambario (vieno kuriame nėra balkono, reiskia siena išeina į lauką) sienos, ką tik padarytas remontas, suklijuota kamštinė branguliausia danga ant sienos, nauji baldau jofafa kiek kainavę doh.gif . Ir drėksta ypač ten kur sujungimas sienos-kampas-ten taip vadinama siūlė eina. Pradėjo lįsti pelėsis. Su kaimynais-pas juos mažiau problemų, bet irgi yra, ir dar pas vieną visa virtuvė plytelėm išklijuota, o pas kitą lentutėm, tai taip nesimato realaus vaizdo-surinkom parašus ir nešėm į seniuniją kad remontuotų siūles. Kiek kartų buvom, barėmės, skambinom, rašėm.....neįmanoma apsakyti. Na pagaliau atvažiavo-"Sostinės siūlės" šmak šmak per pusdienį apmozojo namo siūles, o viduj net nelindo, net nepažiūrėjo, ar ten tuščia ar ten pilna doh.gif tik paviršių patepliojo ir viskas.
Žiema-matau šlapia....vis ir šlapia. Einu vėl į seniuniją, sako vėdinkit.
tai įsivaizduokit-ryte atsikeliu-atidarau langus , na sakyčiau šaltoka smile.gif einam su vaiku į lauką, grįžtam , uždarau, įjungiu šildytuvą ir sausinu sienas, nes šlapia visur, pelyja)
Kai prasidėjo drėgnasis pavasaris tai iš vis siaubas, pelėsis išplito nerealiai, kvapas atsirado, kovojau kovojau , tai purškiu, tai valau, tai šildau, tai vėdinu, nu košmaras.
Ėjau nnnn kartų į seniuniją, žodž atsibodo-surašiau raštą, nunešiau į seniuniją, užvizavo, palaukiau kažkiek laiko, na kiek ten reik laukti kol turi atsakyti į laišką, nuėjau pas direktorių karingai nusiteikusi-sakau dėkit parašą, kad aš pas jus buvau ir aš išeinu į televiziją, norit viešumo-gausit.
Sako-tai va kaip tik ruošėmės užsiimti jūsų klausimu, kaip tik architektas grįžo iš atostogų doh.gif
Parėjau namo-tai po 20 in buvo pas mane Sostinės siūlių darbų vadovas, architektas.
Ale naudos mažai-jie užlepojo kažkoiu marmalu visą sieną, tiesa pati siena mažiau drėksta, bet siūlės kiaurai šlapios, ir mano brangieji tapetai juoduoja vėl, net ruletai apipelijo.
Na va visa istorija, nebeišmanau kur eiti, ir ką daryti, kad pagaliau tas siūles sutaisytų.
Gal sakau į į vartotojų teises kokias???? g.gif

Kažkokių turim Boramon ir Pelėsių valiklį (kažkokis vokiškas).
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Perskaičiau apie tą antipelėsinį skysti Schimel spray. O sakykit kaip tiksliai jį reikia naudoti? Užpurškus paskui reikia jį nuvalyti ar ne? Ir ar tiktų naudot ant lubų? ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš taip pat ieškau patarimo kai panaikinti pelėsį iš baldų. Realiai jo ant sofos nesimato,bet kvapas jaučiamas.Kai vasarą laikiau pravirą langą visą dieną lyg ir buvo sumažėje g.gif ,bet mes gyvenam nuosavame name ir šildomės senokai ,todėl nesuprantu kaip jis atsirado.jei kas nors turi,-ėjo panašių problemų,būčiau dėkinga,kad pasidalintumėte info. notworthy.gif iš anksto dėkui.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Mes kaip tik savo buta remontuojame ir pastebejome virtuveje ant betono sena pelesi doh.gif dazniausiai zmones susiremontuoja buta pries tai nepagalvodami jog lauko sienas pries gruntavima reikia istepti specialiu gruntu nuo pelesio g.gif mes kaip tik ruosiames visu kambariu lauko sienas istepti sia priemone

user posted image

bet blogiausia kad neaisku kur rasti?? gal kas matete ar zinote kur galima butu rasti sia priemone? buvom Senukuose, deja ten tik skysti purskalai nuo pelesio yra, o ta priemone tik trumpalaike...ieskojom ivairiuose turguose, urmo bazeje niekur nera schmoll.gif gruntas geriau nei skysta priemone, nes padengia pleve per kuria sunku butu prasiskverbt pelesiui, tik tada galima sienas toliau spakliuot glaistuot ir pan ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saldumelisss @ 2008 10 12, 14:16)

bet blogiausia kad neaisku kur rasti?? gal kas matete ar zinote kur galima butu rasti sia priemone?

Labas, man kai reikėjo dažų, kurių neturėjo, Vilniaus savingės vadybininkas maloniai pasiūlė užsakyti ir po savaitės mes jau turėjom juos, pabandyk ir tu, gal padės.
Atsakyti
QUOTE(Nonka @ 2008 10 05, 14:26)
Sveikos  4u.gif

Perskaičiau apie tą antipelėsinį skysti Schimel spray. O sakykit kaip tiksliai jį reikia naudoti? Užpurškus paskui reikia jį nuvalyti ar ne? Ir ar tiktų naudot ant lubų?  ax.gif

Naudojant skystį nuo pelėsių užkrėstą paviršių reikia labai gerai nuplauti, išdžiovinti, ir tik tada purkšti mirksiukas.gif . Pora kartų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(triam-triam @ 2008 10 14, 01:16)
Naudojant skystį nuo pelėsių užkrėstą paviršių reikia labai gerai nuplauti, išdžiovinti, ir tik tada purkšti  mirksiukas.gif . Pora kartų mirksiukas.gif

Aaaa mat kaip doh.gif Dėkui 4u.gif
Atsakyti