QUOTE(evaldas5211 @ 2009 03 11, 18:45)
Man rodos ji visam gyvenimui... (???)
Nu kažkaip nesitiki

Manau būtų pasakę, kai dėjo tą vielutę

Reikia matyt pasiskambinti

Sveikos, ar yra kas jau nešiojate plokšteles? Jei taip, kiek jau laiko, kokie pokyčiai jūsų dantų judėjime, ar jie negrįžta į savo vietas? Kiek valandų jums rekomendavo nešioti plokšteles?
Aš nešioju tik antra savaitė, dar tik viršuje, ir labai bijau, kad iltinis dantis negrįžtų atgal į savo vietą, į gomurį. Man liepta nešioti 10 val per parą, o jei baiminuosi - 12 val. Ar ne per mažai?... Ir dar nesuprantu, kodėl plokštelė yra su metaliniu skėtikliu; aš taip pat turėjau pirkti ir tokį plonytį "raktelį", bet nežinau ką toliau su juo veikti, man nieko neliepė daryti. Gal kas susidūrėte?
Aš nešioju tik antra savaitė, dar tik viršuje, ir labai bijau, kad iltinis dantis negrįžtų atgal į savo vietą, į gomurį. Man liepta nešioti 10 val per parą, o jei baiminuosi - 12 val. Ar ne per mažai?... Ir dar nesuprantu, kodėl plokštelė yra su metaliniu skėtikliu; aš taip pat turėjau pirkti ir tokį plonytį "raktelį", bet nežinau ką toliau su juo veikti, man nieko neliepė daryti. Gal kas susidūrėte?
10-12 valandų nėra per mažai.
Jei neliepė nieko su raktuku daryti, tai daryti nereikia. Čia tam atvejui, jei prireiktų pasiaurinti ar paplatinti plokštelę.
Jei kyla abejonių, geriau pasikonsultuokite su savo ortodonte.
Jei neliepė nieko su raktuku daryti, tai daryti nereikia. Čia tam atvejui, jei prireiktų pasiaurinti ar paplatinti plokštelę.
Jei kyla abejonių, geriau pasikonsultuokite su savo ortodonte.
Man prieš 2,5 sav nuėme tik viršuje, o apčioje nuims už 3 mėn. Pirmiau viršuje ir dėjo... pas mane buvo 3 dantis, iltinis, palindęs už pirmo ir antro, iš šono žiūrint jo net nesimatė. Iš pradžių buvo minčių jį traukti lauk ir statyti dantį į tuščią vietą, bet vėliau, kiek pagailo sveiko danties. Nešiojau breketus 2,3 mėn, (viršuje), dabar turiu nešioti plokštelę.
Man liepė nešioti 10 val per parą, bet aš prisiklausiusi blogų atsiliepimų dėl per trumpo nešiojimo plokštelės, kad dantys kreivėja... tad man tada sakė, kad galiu nešioti 12val, jei bijau. Vis tiek aš jaudinuosi
Stengiuosi nešioti visada kada nekalbu, tad išeina dažnai ir dieną, nes namuose esu.
Kas rytą atsistoju prieš veidrodį ir tikrinu, ar jau tas buvęs kreivas dantis slenkasi atgal. Lyg tais ne. Tačiau kiek dantys keičiasi, ieško savo vietų, nes pasirodo po breketų nuėmimo jie natūraliai turi prisitaikyti. Bet kas bus po 3 mėn? Po 2 metų? Kažkodėl man nelabai tikisi, kad taip kreivai stovėjęs dantis bent pusę kelio atgal nenueis. Paranoja.
Plokštelė sulaiko, bet nežinau, ji atsokinėja nuo gomurio, vadinasi jis siaurėja, nes dantis mano kreivas į vidų slenka - gal man taip tik atrodo?.. Gyvenu aš ne Lietuvoje, važinėju į Vilnių, tad tik po trijų savaičių pasirodysiu gydytojai. Bet su plokštelėmis nereikia lankytis dažnai.
Mano permatoma plokštelė su varžteliais gomuryje, yra ir raktelis. Nieko neliepė daryti. Bet trys mėnesiai ilgas tarpas - o gal po mėnesio jau man reiktų kažką tenais paveržti, iš kur žinoti, jei gydytoja nemato situacijos?
Kas dėl šypsenos tai smagu dabar
Fotografuojantis nebereikia suspaudus lūpų laikyti
Aš taip pat dariausi estetinį plombavimą, tad priekiniai dantukai baltesni nei buvo, visi lygūs, smagu.
Tokia mano patirtis - kol kas. Įdomu būtų, iš tikrųjų, sužinoti kiap sekasi toms, kurios jau ilgiau be breketų ir su plokštelėmis gyvena. Rašykit
Man liepė nešioti 10 val per parą, bet aš prisiklausiusi blogų atsiliepimų dėl per trumpo nešiojimo plokštelės, kad dantys kreivėja... tad man tada sakė, kad galiu nešioti 12val, jei bijau. Vis tiek aš jaudinuosi

Kas rytą atsistoju prieš veidrodį ir tikrinu, ar jau tas buvęs kreivas dantis slenkasi atgal. Lyg tais ne. Tačiau kiek dantys keičiasi, ieško savo vietų, nes pasirodo po breketų nuėmimo jie natūraliai turi prisitaikyti. Bet kas bus po 3 mėn? Po 2 metų? Kažkodėl man nelabai tikisi, kad taip kreivai stovėjęs dantis bent pusę kelio atgal nenueis. Paranoja.
Plokštelė sulaiko, bet nežinau, ji atsokinėja nuo gomurio, vadinasi jis siaurėja, nes dantis mano kreivas į vidų slenka - gal man taip tik atrodo?.. Gyvenu aš ne Lietuvoje, važinėju į Vilnių, tad tik po trijų savaičių pasirodysiu gydytojai. Bet su plokštelėmis nereikia lankytis dažnai.
Mano permatoma plokštelė su varžteliais gomuryje, yra ir raktelis. Nieko neliepė daryti. Bet trys mėnesiai ilgas tarpas - o gal po mėnesio jau man reiktų kažką tenais paveržti, iš kur žinoti, jei gydytoja nemato situacijos?
Kas dėl šypsenos tai smagu dabar

Tokia mano patirtis - kol kas. Įdomu būtų, iš tikrųjų, sužinoti kiap sekasi toms, kurios jau ilgiau be breketų ir su plokštelėmis gyvena. Rašykit

Tikrai labai paranojiskai skamba

aistruole, jei kankina klausimai, pabandyk paskambinti ortodontei telefonu ir pasikonsultuoti dėl rūpimų dalykų.
Praejo 3 menesiai. Viskas gerai, nesioju plokstele naktimis, dantys nesikeicia. Gal be reikalo pergyvenau?
Plokštelę nešiokite ir toliau, nes dantys pajuda ir praėjus metams ar ilgesniam laikui po breketų nuėmimo. Bet tas pajudėjimas nereiškia, kad dantis grįžta grynai į tą pačią vietą, kurioje stovėjo iki ortodontinio gydymo pradžios.
O pas mus tokia istorija.Paaugle nesiojo plokstele.Gydymas tesesi virs metu[priekiniai buvo atsikise ].Dantukai atrodo graziau,bet pradejo trasket zandikaulio sanarys.Perspektyva-plokstele i sona,daro kapa,atstato zandikauli ir tuo paciu dantys grizta i pradine padeti
Viso sito malonumo kaina apie 3000lt.Veliau ko gero briketai.Taip sakant uzburtas ratas.Gal kas susidure su tokiu dalyku?Gal truputi ne visai i tema,bet nenoriu kurt naujos