Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką, Kaip elgiatės?

na, noriu ir as issakyk kai kurias mintis apie savu ir svetimu vaiku auklejima.
Mano mazoji yra labai jautrus vaikas, greitai susigraudina ir labai jausmingai bei giliai reaguoja i bet kokias pastabas. Pati savo mergaite aukleju palyginus grieztai ir atsakingai, kai iskyla situacijos, kuriose reikia nuspresti kas yra gerai o kas yra blogai, visada jai padedu teisingai priimti sprendima, as ja pazystu ir zinau, kokiu budu pateikti jai informacija, kad jos netraumuoti, taciau ji yra vaikas ir as ne visada esu salia ypac kai ji yra kieme su draugem... Karta is drauges kiemo ji parbego verkdama, pasisake, kad mergaites aukle ja bare ir sudave per ranka, jau net nepamenu del ko... Likusia dienos dali ji prabuvo namuose, o ir dabar dar su nuoskauda prisimena ta insidenta. Isgirdus situacija, as nuejau aiskintis su ta "aukle", tai ji man isreze, kad mano vaikas per jautriai reaguoja, mano atsakymas buvo vienintelis, kad as esu mama ir vienintelis zmogus kuris turi teise aukleti savo vaika, jei ji turi pretenziju, privalo pirma tiesiogiai kreiptis i mane ir tik as nuspresiu kaip aukleti vaika kad ji elgtusi tinkamai, o jei ji dar karta pakels balsa ar prisilies prie mano vaiko, teks rimtai pasikalbeti. Instanciju man neprireiks, nemanau, kad kuri nors is jusu toleruotumete, kad jus kazkas aukletu ar per rankas trankytu, tai kodel turime toleruoti kai taip svetimi elgiasi su musu vaikais... Kategoriskai ziuriu ir i tai kai parduotuveje pardavejos pradeda aiskinti mano vaikui ka daryti o ko nedaryti, nesakau, buna situaciju kai as nepastebiu, bet teigiamai sureaguosiu kai man pasakys "ponia, jusu mergaite daro taip ir taip, ar gal galit ja sudrausmint" ar panasiai, o ne "nelysk, nedaryk, netriuksmauk, nezliumbk ir pan.,"
Jei tevai iki tol kol vaikam sueis 16 teisiskai atsako uz ju poelgius tai ir suteikim tiems tevams visas galimybes koreguoti vaiku elgesi, bei pasirupinkime savo vaikais.
Atsakyti
QUOTE(FasolkosMama @ 2009 07 06, 23:16)
1,Karta is drauges kiemo ji parbego verkdama, pasisake, kad mergaites aukle ja bare ir sudave per ranka, jau net nepamenu del ko... Likusia dienos dali ji prabuvo namuose, o ir dabar dar su nuoskauda prisimena ta insidenta. Isgirdus situacija, as nuejau aiskintis su ta "aukle", tai ji man isreze, kad mano vaikas per jautriai reaguoja, mano atsakymas buvo vienintelis, kad as esu mama ir vienintelis zmogus kuris turi teise aukleti savo vaika, jei ji turi pretenziju, privalo pirma tiesiogiai kreiptis i mane ir tik as nuspresiu kaip aukleti vaika kad ji elgtusi tinkamai, o jei ji dar karta pakels balsa ar prisilies prie mano vaiko, teks rimtai pasikalbeti. Instanciju man neprireiks, nemanau, kad kuri nors is jusu toleruotumete, kad jus kazkas aukletu ar per rankas trankytu, tai kodel turime toleruoti kai taip svetimi elgiasi su musu vaikais...
2, Kategoriskai ziuriu ir i tai kai parduotuveje pardavejos pradeda aiskinti mano vaikui ka daryti o ko nedaryti, nesakau, buna situaciju kai as nepastebiu, bet teigiamai sureaguosiu kai man pasakys "ponia, jusu mergaite daro taip ir taip, ar gal galit ja sudrausmint" ar panasiai, o ne "nelysk, nedaryk, netriuksmauk, nezliumbk  ir pan.,"

1,tu pažiūrėk iš kitos pusės, pirma kažin kodėl tu neprisimeni, ką ji ten blogai padarė, kitas dalykas tavo dukra kažką netinkamo padarė ir manyčiau tikrai netinkamo ir tas žmogus dar turi eiti pas tave aiškintis, tu manai malonu eiti į kažkieno butą ir kalbėtis, dėl visko kalta tavo dukra, o kitas žmogus turi jausti nepatogumą-ieškoti tėvų, aiškinti situaciją, dar rizikuoti būti apšauktai, kad vaiką neteisingai apkaltino. Nesakau, kad reikia per rankas duoti, bet jei sakykim aš auklė, prižiūriu kažkokį mažiuką ir jam gręsia pavojus, kažkokia penkemetė gal pastumia jį, gal atima, gal kažką kitą daro, ką man daryt, vaiką po pažastim ir per butus mamos ieškoti, tikrai pakelčiau balsą, gal per nagus neduočiau, bet jei lystų, tai būtų paimta už riešo ir patraukta nuo vaiko. Aš pagaliau už jį atsakau.
2, kažin kodėl aš labai abejoju , kad tu teigiamai sureguosi. g.gif
Atsakyti
Fruzina, pasauli mes matome toki, kokie esame patys, daugiau pamatyti nei turime savyje mes negalime, as net neabejoju, kad manimi abejoji..... smile.gif
Atsakyti
Ir as papasakosiu. Daznai pramogaujam krikstatevio sodyboj. Visai nesenai kaimynini nama poilsiui nusipirko jauna seima su vaikais, aisku, vaikai susibendravo ir, kadangi ju sodyba dar nesutvarkyta, visi siautimai vyksta pas mus. Vietos tikrai daug ir niekas ju zaidimu nedrausmina, isskyrus viena atskirai uztverta kampa-ten krikstatevis augina ypatingus vaismedzius-juos kryzmina, zodziu, "isradineja dvirati", kaip mes juokiames biggrin.gif . Vaikams grieztai uzdrausta ten lysti, skinti uogas, juolab, kad sodyba pilna visokiu uogu, vaisiu, kuriuos galima valgyt bet kada kiek lenda. Kaimynai irgi buvo supazindinti su selekcijos istorija, kaip priklauso liko suzaveti biggrin.gif , atrodo, graziai bendravom, kol nenutveriau ju septynmetes dukros "uzdraustam rojuj".Svarbiausia, ne tik skyne absoliuciai zalias vysnias, bet ir lauze sakas-su tokiu pykciu, sakytum medziai ja butu baisiai skriaude.Aisku, as ja is ten iskrapsciau ir nuvedus motinai, papasakojau apie ivyki-tikejaus bent atsiprasymo, pazado pasikalbeti su vaiku... sulaukiau pareiskimo-"su savo debilisku sodu traumuojat mano vaiko psichika" blink.gif Tiesa, kaimynas veliau atejes atsiprase, net siulesi atlyginti nuostolius, bet geru santykiu, aisku, nebera. Mergaite per tvora pavydziai stebi savo broliu siautimus pas mus, bet, kol neatsiprase, pati pas mus nelaukiama. Jos mama irgi nebesisveikina (ir ne tik su mumis, bet ir su visu kaimu-izeista "ne-kaimiete" lotuliukas.gif ).
Isvada-kita karta, budama uztikrinta savo teisumu, tikrai nepulsiu ieskoti vaiko mamos, o nepabijosiu ir per nagus uzdrozti-gal supras NEGALIMA zodzio reiksme. Savo namuose tegu aukleja kaip nori, o mano teritorijoj turi laikytis mano taisykliu...
Atsakyti
QUOTE(Aushrine @ 2009 07 07, 09:51)
Ir as papasakosiu. Daznai pramogaujam krikstatevio sodyboj. Visai nesenai kaimynini nama poilsiui nusipirko jauna seima su vaikais, aisku, vaikai susibendravo ir, kadangi ju sodyba dar nesutvarkyta, visi siautimai vyksta pas mus. Vietos tikrai daug ir niekas ju zaidimu nedrausmina, isskyrus viena atskirai uztverta kampa-ten krikstatevis augina ypatingus vaismedzius-juos kryzmina, zodziu, "isradineja dvirati", kaip mes juokiames  biggrin.gif . Vaikams grieztai uzdrausta ten lysti, skinti uogas, juolab, kad sodyba pilna visokiu uogu, vaisiu, kuriuos galima valgyt bet kada kiek lenda. Kaimynai irgi buvo supazindinti su selekcijos istorija, kaip priklauso liko suzaveti  biggrin.gif , atrodo, graziai bendravom, kol nenutveriau ju septynmetes dukros "uzdraustam rojuj".Svarbiausia, ne tik skyne absoliuciai zalias vysnias, bet ir lauze sakas-su tokiu pykciu, sakytum medziai ja butu baisiai skriaude.Aisku, as ja is ten iskrapsciau ir nuvedus motinai, papasakojau apie ivyki-tikejaus bent atsiprasymo, pazado pasikalbeti su vaiku... sulaukiau pareiskimo-"su savo debilisku sodu traumuojat mano vaiko psichika"  blink.gif Tiesa, kaimynas veliau atejes atsiprase, net siulesi atlyginti nuostolius, bet geru santykiu, aisku, nebera. Mergaite per tvora pavydziai stebi savo broliu siautimus pas mus, bet, kol neatsiprase, pati pas mus nelaukiama. Jos mama irgi nebesisveikina (ir ne tik su mumis, bet ir su visu kaimu-izeista "ne-kaimiete"  lotuliukas.gif ).
Isvada-kita karta, budama uztikrinta savo teisumu, tikrai nepulsiu ieskoti vaiko mamos, o nepabijosiu ir per nagus uzdrozti-gal supras NEGALIMA zodzio reiksme. Savo namuose tegu aukleja kaip nori, o mano teritorijoj turi laikytis mano taisykliu...

Nieko nesupratau, tikslas pasiektas, vaikas nesilanko (suprato zodzio NEGALIMA reiksme), kaimynas atsiprase siulesi atlyginti zala, o ko butum pasiekus kad vaikui uzvozus, taptum skriaudiku ir ne tik kad atsiprasymo is vieno is tevu nebutumet sulauke, bet dar pelnytai apsaukti butumet. Jei vaikas aplauze sakas, jam uz tai per nagus, na tada jei tu ju vaikui per nagus tai kaip tevai uz toki svetimo suaugusiojo elgesi galetu tau atsilyginti ir manyciau, kad visai pateisinamai, tau per nagus.
Musu kaimynu mergaite pas mus sode taip pat nurinko visas uogas ir istrype krumus, pirma kart pasakiau tevams, tevai atsiprasse, atsiprase ir mergaite, tevai net didziuli bliuda uogu po to vaikam atnese, atrode viskas gerai, bet ta mergaite vel krumus isminde, uogas isskyne, nesakau sueme siutas, bet pasakiau tevams ir visi kolektyviai nusprendem (mano iniciatyva), kad mergaitei uz bausme pas mus kieme lankytis negalima. Viskas, as pati nemusu ir savo vaiko nemokinu, kad musant galima spresti problemas ar kazka paaukleti, kaip mes elgiames, taip kopijuoja mus musu patciu vaikai. O po to stebimes is kur tas vaiku ziaurumas.......
Aushrine, as tik norejau pasakyti, kad poelgis yra teisingas, tik beda kad tai reikalauja daug nervu ir gali likti neteisybes jausmas, bet vaikai nekalti uz tai kokie yra ju tevai, tavo aprasytoj situacijoj, cia greiciau mamai reikia per nagus kirsti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(FasolkosMama @ 2009 07 06, 23:16)
na, noriu ir as issakyk kai kurias mintis apie savu ir svetimu vaiku auklejima.
Mano mazoji yra labai jautrus vaikas, greitai susigraudina ir labai jausmingai bei giliai reaguoja i bet kokias pastabas. Pati savo mergaite aukleju palyginus grieztai ir atsakingai, kai iskyla situacijos, kuriose reikia nuspresti kas yra gerai o kas yra blogai, visada jai padedu teisingai priimti sprendima, as ja pazystu ir zinau, kokiu budu pateikti jai informacija, kad jos netraumuoti, taciau ji yra vaikas ir as ne visada esu salia ypac kai ji yra kieme su draugem...  Karta is drauges kiemo ji parbego verkdama, pasisake, kad mergaites aukle ja bare ir sudave per ranka, jau net nepamenu del ko... Likusia dienos dali ji prabuvo namuose, o ir dabar dar su nuoskauda prisimena ta insidenta. Isgirdus situacija, as nuejau aiskintis su ta "aukle", tai ji man isreze, kad mano vaikas per jautriai reaguoja, mano atsakymas buvo vienintelis, kad as esu mama ir vienintelis zmogus kuris turi teise aukleti savo vaika, jei ji turi pretenziju, privalo pirma tiesiogiai kreiptis i mane ir tik as nuspresiu kaip aukleti vaika kad ji elgtusi tinkamai, o jei ji dar karta pakels balsa ar prisilies prie mano vaiko, teks rimtai pasikalbeti. Instanciju man neprireiks, nemanau, kad kuri nors is jusu toleruotumete, kad jus kazkas aukletu ar per rankas trankytu, tai kodel turime toleruoti kai taip svetimi elgiasi su musu vaikais... Kategoriskai ziuriu ir i tai kai parduotuveje pardavejos pradeda aiskinti mano vaikui ka daryti o ko nedaryti, nesakau, buna situaciju kai as nepastebiu, bet teigiamai sureaguosiu kai man pasakys "ponia, jusu mergaite daro taip ir taip, ar gal galit ja sudrausmint" ar panasiai, o ne "nelysk, nedaryk, netriuksmauk, nezliumbk  ir pan.,"
Jei tevai iki tol kol vaikam sueis 16 teisiskai atsako uz ju poelgius tai ir suteikim tiems tevams visas galimybes koreguoti vaiku elgesi, bei pasirupinkime savo vaikais.

visiškai sutinku drinks_cheers.gif

QUOTE(Aushrine @ 2009 07 07, 10:51)
Ir as papasakosiu. Daznai pramogaujam krikstatevio sodyboj. Visai nesenai kaimynini nama poilsiui nusipirko jauna seima su vaikais, aisku, vaikai susibendravo ir, kadangi ju sodyba dar nesutvarkyta, visi siautimai vyksta pas mus. Vietos tikrai daug ir niekas ju zaidimu nedrausmina, isskyrus viena atskirai uztverta kampa-ten krikstatevis augina ypatingus vaismedzius-juos kryzmina, zodziu, "isradineja dvirati", kaip mes juokiames  biggrin.gif . Vaikams grieztai uzdrausta ten lysti, skinti uogas, juolab, kad sodyba pilna visokiu uogu, vaisiu, kuriuos galima valgyt bet kada kiek lenda. Kaimynai irgi buvo supazindinti su selekcijos istorija, kaip priklauso liko suzaveti  biggrin.gif , atrodo, graziai bendravom, kol nenutveriau ju septynmetes dukros "uzdraustam rojuj".Svarbiausia, ne tik skyne absoliuciai zalias vysnias, bet ir lauze sakas-su tokiu pykciu, sakytum medziai ja butu baisiai skriaude.Aisku, as ja is ten iskrapsciau ir nuvedus motinai, papasakojau apie ivyki-tikejaus bent atsiprasymo, pazado pasikalbeti su vaiku... sulaukiau pareiskimo-"su savo debilisku sodu traumuojat mano vaiko psichika"  blink.gif Tiesa, kaimynas veliau atejes atsiprase, net siulesi atlyginti nuostolius, bet geru santykiu, aisku, nebera. Mergaite per tvora pavydziai stebi savo broliu siautimus pas mus, bet, kol neatsiprase, pati pas mus nelaukiama. Jos mama irgi nebesisveikina (ir ne tik su mumis, bet ir su visu kaimu-izeista "ne-kaimiete"  lotuliukas.gif ).

o tai, kad mergaitei neleidžiama eiti pas jus tai ne bausmė? g.gif
Atsakyti
Mergaitei neleidziam pas mus eiti mes-jos tevai tuo nepatenkinti, bet pats vaikas turi suprasti(turetu isaiskinti tevai, bet, atrodo, to nebus), kad elgesi negerai-taip kaip buvo uzdrausta ir atsiprasyti, pazadeti taip nebesielgti-sito nesulaukiam...Zodziu, ji taip ir nesupranta, kodel ji nepriimama, sodas gi -"debiliskas" , tai kas kad NEGALIMA jo niokoti... Tevai to nepaaiskina, as negaliu to daryti, nes ne mano vaikas, taip ir liks...Nezinau ar tikrai taip geriau vaikui, bet as bent rami-manes nenuteis lotuliukas.gif .
Kaip sako to kaimo bobutes(musu "aristokratiskosios" kaimynes vadinamos-japes)-"nuslajuot" dirzu, bent zinos kad basumes buna...
Atsakyti
nu va savaitgali buvau Kernavej.ir parsiveziau viena pastebejima is sventes.ziurejom riteriu kovas,zmoniu prisigrudo daug (zinodami,kad taip ir bus vietas uzsiemem pries 20 min).zodziu sedim,zmoniu jau prisigrudo ir i ta grustalyne isiverzia mama su 3 mazyliais.mikliai patiesia pleda-dalis jo patenka man ant koju (koju per toki susigrudima patraukt ner kur),tai mamule vietoj to,kad sulenktu pleda ar patrauktu dar piktai ziurejo-atseit pasitrauk.nekreipiau demesio,bet cia tik gelytes...visa pasirodyma vienas berniuku trine savo bata i mano suknele(jam tai atrode juokinga),man juokinga nebuvo schmoll.gif ,kitas verke be sustojimo,trecias "luzinejo" is nuovargio broliukams ant koju.mamulei jos vaikai buvo visiskai dzin.zodziu trina trina tas vaikas batu mano suknele,viena kart garsiai pasakiau:jusu vaikas teplioja mano rubus.jokios reakcijos blink.gif .antra karta pasakiau-vel jokios reakcijos blink.gif blink.gif blink.gif .susikaupiau (nepatogu vistik svetima vaika liest ax.gif ) svelniai paemiau jo kojyte ir patraukiau nuo sukneles.mamule paziurejo zveries zvilgsniu,bet neisdryso ko nors sakyt (matyt purvo dryziai ant mano sukneles akis bade lotuliukas.gif ).zodziu,kaip nedrausmint tokiu vaiku,jei ju motinos "per daug modernios" ir savo vaikui leidzia VISKA.kodel as likusia sventes dali turiu vaiksciot purvina suknele?o tevai ne tai,kad išspaustu atsiprasau,bet dar ir piktais zvilsniais ziuri gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Aushrine @ 2009 07 07, 11:45)
Mergaitei neleidziam pas mus eiti mes-jos tevai tuo nepatenkinti, bet pats vaikas turi suprasti(turetu isaiskinti tevai, bet, atrodo, to nebus), kad elgesi negerai-taip kaip buvo uzdrausta ir atsiprasyti, pazadeti taip nebesielgti-sito nesulaukiam...Zodziu, ji taip ir nesupranta, kodel ji nepriimama, sodas gi -"debiliskas" , tai kas kad NEGALIMA jo niokoti... Tevai to nepaaiskina, as negaliu to daryti, nes ne mano vaikas, taip ir liks...Nezinau ar tikrai taip geriau vaikui, bet as bent rami-manes nenuteis  lotuliukas.gif .
Kaip sako to kaimo bobutes(musu "aristokratiskosios" kaimynes vadinamos-japes)-"nuslajuot" dirzu, bent zinos kad basumes buna...

jei mergaitė neatsiprašo tai nereiškia, kad jai niekas nieko nesakė schmoll.gif

aš aplamai nemanau, kad mušimas yra bausmė schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(due drops @ 2009 07 07, 12:25)
nu va savaitgali buvau Kernavej.ir parsiveziau viena pastebejima is sventes.ziurejom riteriu kovas,zmoniu prisigrudo daug (zinodami,kad taip ir bus vietas uzsiemem pries 20 min).zodziu sedim,zmoniu jau prisigrudo ir i ta grustalyne isiverzia mama su 3 mazyliais.mikliai patiesia pleda-dalis jo patenka man ant koju (koju per toki susigrudima patraukt ner kur),tai mamule vietoj to,kad sulenktu pleda ar patrauktu dar piktai ziurejo-atseit pasitrauk.nekreipiau demesio,bet cia tik gelytes...visa pasirodyma vienas berniuku trine savo bata i mano suknele(jam tai atrode juokinga),man juokinga nebuvo schmoll.gif ,kitas verke be sustojimo,trecias "luzinejo" is nuovargio broliukams ant koju.mamulei jos vaikai buvo visiskai dzin.zodziu trina trina tas vaikas batu mano suknele,viena kart garsiai pasakiau:jusu vaikas teplioja mano rubus.jokios reakcijos blink.gif .antra karta pasakiau-vel jokios reakcijos blink.gif  blink.gif  blink.gif .susikaupiau (nepatogu vistik svetima vaika liest  ax.gif )  svelniai paemiau jo kojyte ir patraukiau nuo sukneles.mamule paziurejo zveries zvilgsniu,bet neisdryso ko nors sakyt (matyt purvo dryziai ant mano sukneles akis bade lotuliukas.gif ).zodziu,kaip nedrausmint tokiu vaiku,jei ju motinos "per daug modernios" ir savo vaikui leidzia VISKA.kodel as likusia sventes dali turiu vaiksciot purvina suknele?o tevai ne tai,kad išspaustu atsiprasau,bet dar ir piktais zvilsniais ziuri gun_bandana.gif

gaila, kad mama šitaip nrūpi vaikai. verysad.gif

mano manymu jūs nesudrausiminot jos vaikų g.gif
jūs patraukėt vaiko kojas, o neliepėt jas patraukt.

dar matau skirtumą, tarp prašymo ir paliepimo -auklėjimo..
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 07 07, 12:38)

jei mergaitė neatsiprašo tai nereiškia, kad jai niekas nieko nesakė  schmoll.gif

aš aplamai nemanau, kad mušimas yra bausmė  schmoll.gif

Papildyta:
gaila, kad mama šitaip nrūpi vaikai. verysad.gif

mano manymu jūs nesudrausiminot jos vaikų  g.gif
jūs patraukėt vaiko kojas, o neliepėt jas patraukt.

dar matau skirtumą, tarp prašymo ir paliepimo -auklėjimo..

manau,kad drausminau.drausminimas yra ne tik zodziai,bet ir veiksmai.savo veiksmais (kojytes patraukimu) vaikui neleidau toliau testi savo "veiklos"
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 07 07, 13:02)
manau,kad drausminau.drausminimas yra ne tik zodziai,bet ir veiksmai.savo veiksmais (kojytes patraukimu) vaikui neleidau toliau testi savo "veiklos"

ar vaikas buvo tokio amžiaus, kad suvoktų, jog spardydamas jus tepa jūsų rūbą?
Atsakyti
Turiu ir aš bėdą, gal kas pagelbės patarimais verysad.gif . Gyvename dviaukštyje daugiabutyje, pastoviai name gyvena trys vaikai - mano dvi mergaitės ir berniukas 5 metų. Kiemas uždaras, nedidelis, dauguma kaimynų ratuoti, tai kai vakare mašinas pastato kieme visai nebelieka vietos žaisti. Pastato automobilį ant nuo namo pastatymo išminto takelio ir vaikams draudžia ten net praeiti, mol, kad mašinų nesubraižytų, nors vaikai, kiek mačiau, tik sutūpia už tų mašinų kai žaidžia slėpynes arba per gaudynes aplink apibėga, bent jau man nei karto nėra kaimynai skundęsi, kad mano vaikai subraižė mašiną. Mūsų langai yra kitoje kiemo pusėje, tai pagrindinis išvarymo iš kiemo argumentas - eikit po savo langais ir žaiskit blink.gif . Pati turiu automobilį, jis stovi kieme, nes neturiu garažo, lygiai taip pat vaikai aplink jį ir laksto ir žaidžia, kiemas bendras ir jei nuostolių nėra, tai nėr ko ir šūkaut, o argumentas, kad jei mano langai į kitą pusę tai negaliu kieme būti, tai iš vis absurdiškas. Trinamės taip jau kokie porą metų, pasakau vaikams ten mažiau lakstyti, nelįsti prie automobilių ir nekreipti dėmesio į kabinėjimąsi, bet jei bėgioja aplink namą, vis tiek užsimiršę patenką į kitą pusę...
Vieni tų kaimynų, kurie pastoviai vaikus varinėja, įsigijo katiną. Na labai keistas tas katinas, daug nerašysiu, bet tas katinas įsitaisė laipioti ant automobilių. Pati mačiau laipiojant ir ant mano automobilio, taip gavosi, kad nagais subraižė automobilį, kuris dar kitų kaimynų liko neįvarytas į garažą - aiškiai matosi purvinos pėdos, matosi kur lipta ant stogo, kur slydo, slysdamas nubraižė automobilio priekinio stiklo apsauginę juostelę nuo saulės, kapotą, stogą - aiškiai matosi trijų nagų įbrėžimai, vienžo, tikrai pridarė bėdos. Katino šeimininkas, prispirtas įrodymų, kažkiek žalos sutiko atlyginti, o katino šeimininkė visa gerkle žviegė, kad čia vaikų darbas (kaip penkiametis gali užlipti ant automobilio kapoto ir ant stogo jai turbūt neįdomu...). Po to įvykio, jau beveik savaitė laiko, kai tik vaikai būna kieme, katino šeimininkai eidami pro vaikus juos užkabinėja. Pasakau vaikams, kad neitų į kiemą, kad būtų po langais, nors ne kalėjime gyvename, nesuprantami man tokie ribojimai, vis tiek susitinka laiptinėje ir vėl tas pats - nu kiek mašinų subraižėte, gal nagiukais per mašinas praėjote, gal prie mašinų einate ir pan. Pasikalbėti galimybės su ta šeima nėra, nebent nori susigadinti nuotaiką, būti apšaukta ir tapti visų jų nelaimių kaltininku, tėčio neturime, gal pakalbėtų su tuo vyriškiu, gal apramintų savo žmoną... Ką daryt neįsivaizduoju, negi svetimi žmonės turi teisę užkabinėti mano vaikus? Juolab jie nieko nepadarė, o jei padarė tai turbūt reikia kalbėtis su tėvais, o ne vaikus užkabinėt... Kaip apsiginti nuo jų? Išmokyti vaikus atsikalbinėt? Padėkite, gal kam taip buvo... 4u.gif
Atsakyti