Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką, Kaip elgiatės?

QUOTE(due drops @ 2009 09 03, 17:22)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  mums yra teke pabegt is vaikisko spektakliuko,nes mano mazei kazkoks bzikas uzejo ir pradejo rekt per visa sale doh.gif kodel kiti zmones turi kentet,teko iseit nors bilietai nebuvo pigus.
o va vakar juokingas nutikimas buvo.drabuziu parduotuvej bastesi be prieziuros gal 2,5-3 metu mergyte.motina jau ilgokai drabuzius rinkosi ir jai matesi nuobodu.tai sugalvojo mergaite pramoga-pribegt ir truktelt persirengimo kabinu (uzimtu) uzuolaida doh.gif zodziu kelios nieko detos moteriskes ne savo noru apsinuogino viesai lotuliukas.gif mama paziurejo ka jos mergaite veikia,nieko nesake ir toliau drabuzius renkasi bash.gif .priejo mano eile matuotis,iejau i kabina ir matau,kad ta mergaite bando ir man toki pat poksta iskrest lotuliukas.gif  doh.gif viesai sokt striptizo kazkaip nesinorejo,o drabuzi pasimatuot reikia.zodziu mandagiai,bet tvirtai pasakiau mergaitei:buk gera,eik pas mama.padejo rolleyes.gif,bet mamules elgesys man visiskai nesuvokiamas schmoll.gif

lotuliukas.gif Pas mane toks bajeris buvo , tik berniukas . Vaikas zaidzia , atitraukineja uzuolaidas , motkele shopinasi tarp rubu . Juk vaikas nekaltas , kad dievulis fyfai ji padovanojo smile.gif Aisku celiulita teko viesai aprodyt , bet baikis smile.gif
Tai su vaiku pazaidem .
Bet kadangi as skorpionas , tai palaukiau kol motkele matuosis , daviau 3 min nusirenkt , poto atveriau uzuolaidas , ir paklausiau ar ne jos tas zavus berniukas kuris slepynes megsta zaist lotuliukas.gif Patikekit kokia tirada paleido lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Moralas , kol manes nekaso tai laisve , kai kaso tai prasom laikytis taisykliu .
Vaikai nekalti , kad tevai egocentrikai .
Juk vaikas suteikia pareiga ir malonuma juo rupintis . Juk nesunku paimt einant pietaut seimyniskai piestuku , konstruktoriu ir panasiai , aisku buna situaciju fost mazor , bet nuosirdziai pripazinkim sau ar tiek ju daug ? Daugiau situaciju man gerai , o kiti tegu pasikaria lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2009 09 03, 21:45)

Bet kadangi as skorpionas , tai palaukiau kol motkele matuosis , daviau 3 min nusirenkt , poto atveriau uzuolaidas  , ir paklausiau ar ne jos tas zavus berniukas kuris slepynes megsta zaist  lotuliukas.gif  Patikekit kokia tirada paleido  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

lotuliukas.gif lotuliukas.gif , nu gerai kai tu taip saltakraujiskai gali, as irgi skorpijonas, bet karstakosis biski - ko gero arba buciau morala mamkai atskaicius, arba susinervinus ir nieko nebepirkus, nu jei jau super gera diena butu buvus - buciau kogero jam atidarant ta uzuolaida - garsiai au sakius - mazu isgasdinciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2009 09 03, 21:45)
Juk nesunku paimt einant pietaut seimyniskai piestuku , konstruktoriu ir panasiai , aisku buna situaciju fost mazor , bet nuosirdziai pripazinkim sau ar tiek ju daug ? Daugiau situaciju man gerai , o kiti tegu pasikaria  lotuliukas.gif

paimt nesunku, bet pusantrų metų vaikui jis nėr baisiai įdomus. itin kai su juo ant žemės reik žaist.
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 03, 21:58)
paimt nesunku, bet pusantrų metų vaikui jis nėr baisiai įdomus. itin kai su juo ant žemės reik žaist.

O manote kitiems idomu uzimt jusu vaika ? Ar kiti privalo ji uzimt ?
Jei as sugalvociau i jus metyti trupinius , fo fun jums linksma butu ? Jus valgytumete ,o kas nors zviegtu lotuliukas.gif Vaikas toks pats pilietis , tik pilietiskumo pareigas vygdo tevai , koki uzauginsite toki ir ravesite smile.gif
Patikekit isvesti is pusiausvyros suaugusi labai lengva smile.gif
Vaikas nekaltas niekada , kalti tevai kurie negalvoja apie vaika .
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 09 03, 21:50)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , nu gerai kai tu taip saltakraujiskai gali, as irgi skorpijonas, bet karstakosis biski - ko gero arba buciau morala mamkai atskaicius, arba susinervinus ir nieko nebepirkus, nu jei jau super gera diena butu buvus - buciau kogero jam atidarant ta uzuolaida - garsiai au sakius - mazu isgasdinciau g.gif

As nemegstu moralu , as gyvenime leidziu zmonems pajausti tai ka jie padaro kitiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2009 09 03, 22:07)
O manote kitiems idomu uzimt jusu vaika ? Ar kiti privalo ji uzimt ?

ui,ui... gink D. aš šito niekieno ir neprašau. ir net nenoriu, kad taip būtų.

tik noriu tolerancijos man ir mano vaikui. net ir tada kai jis pyksta. tokios pačios, kokios tikisi aplinkiniai iš manęs.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2009 09 03, 22:07)

As nemegstu moralu , as gyvenime leidziu zmonems pajausti tai ka jie padaro kitiems smile.gif

as taip greit nesusivokiu schmoll.gif , aiksu paskui apgalvoji kad galejau ir protingiau pasielgt - bet dazniausiai buna po laiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 09 03, 21:50)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , nu gerai kai tu taip saltakraujiskai gali, as irgi skorpijonas, bet karstakosis biski - ko gero arba buciau morala mamkai atskaicius, arba susinervinus ir nieko nebepirkus, nu jei jau super gera diena butu buvus - buciau kogero jam atidarant ta uzuolaida - garsiai au sakius - mazu isgasdinciau g.gif

tos moterys,kurioms mergyte atitrauke uzuolaida-nieko nesake.tiesiog paskubejo dingti
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 03, 19:00)
o šiandien Jokūbas sustojo prie parduotuvės. ten sėdėjo 3 jaunuoliai(14-15m.). nu ir prasidėjo keiksmai.... pasiėmiau vaiką į rankas ir nusinešiau.
negi imsiu aš dabar jiem pamokslaut, kaip keiktis negražu. ir nemandagu. ir dar prie mažų vaikų. ir dar viešai?

Pala, tai Jums netr ko ir piktintis, kad tie ten keikesi. Ju mamytes nesimoke viesoje vietoje civilizuotai elgtis, tai vat ir gavo Jokubas vaizdu ir garsu. Ar malonu buvo? O kodel Jusu vaikas uzauges taip turetu nesielgti- gi vaikai valdo. O 14-15 m. tai ka- ne vaikai dar? Jus tu bernu mamyciu paklaustumet, tai sakytu- oi, mano vaikelis -angelelis, pasigirdo Jums, niekad gyvenime nieko panasaus nebuvo, o jei ka ir pasake, tai cia ne as, ne jis, cia aplinka kalta. doh.gif

Ot uztat atsiminiau pora situaciju, kai mano vyras tokius bernus sudraude, grieztai. Ir dar viena situacija, kaip as pati- stipruole-galiune ismeciau is vaiku aiskteles rukancia paaugle (be ryksciu, tik zodziu musis buvo). tongue.gif Visos bobulkos sedejo nusciuve ant suoliuku ir turbut speliojo, ar gausiu i duda, ar ne. biggrin.gif Na, bet mandagiai, ramiai, kandziai isrukiau ta neisaukleta bezdzionka is vaiku teritorijos. biggrin.gif

Patikekit, nereikia nei dirzu, nei klyksmu ant vaiko, kad tas nesiterikuotu nei viesose vietose, nei namuose.

QUOTE(Brasa @ 2009 09 03, 21:14)
O tai kur aplamai vaikus vestis galima? Issivesi verkianti is kavines i gatve, - nera jokios garantijos, kad ten nesutiksi norincios issiliet (ar kaip ten sake "pagelbet mamai") moteriskes, kuriai ir gatvej tas verkiantis vaikas trugdys... Parke gali trukdyt kokiam ramiai pasivaiksciot ir gamta pasigrozet norinciam inteligentui.... Prekybcentry vel visi nori ramiai apsipirkt.. Tai kur ta vaika det, kad jis niekur niekam nesukeltu susierzinimo? Izoliuot?  laikyt namuose uzdaryta iki 18 metu?

Esme ne tame, kur vestis vaika. Esme - tevai, ju nemokejimas valdyti situacijos, nesugebejimas buti autoritetu savo vaikui, tevu aplaidumas, tingejimas, susireiksminimas. Zodziu, visi "komplimentai" tevams.

Sena pazistama, aciu, kad priminei mums ta zila plauka dry.gif , bet as su Rasma tai esam jaunos mamos bigsmile.gif . Ir jei abi butume pirmakartes vientureteliu mamytes, lengvai ant to uzsiciline, tai greiciausiai Tave maltume i miltus daba. lotuliukas.gif

O, renax, isjunge. thumbup.gif Vat cia dar viena sviesi-blaiva galva. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 03, 22:50)
Pala, tai Jums netr ko ir piktintis, kad tie ten keikesi. Ju mamytes nesimoke viesoje vietoje civilizuotai elgtis, tai vat ir gavo Jokubas vaizdu ir garsu. Ar malonu buvo? O kodel Jusu vaikas uzauges taip turetu nesielgti- gi vaikai valdo. O 14-15 m. tai ka- ne vaikai dar? Jus tu bernu mamyciu paklaustumet, tai sakytu- oi, mano vaikelis -angelelis, pasigirdo Jums, niekad gyvenime nieko panasaus nebuvo, o jei ka ir pasake, tai cia ne as, ne jis, cia aplinka kalta.  doh.gif

Ot uztat atsiminiau pora situaciju, kai mano vyras tokius bernus sudraude, grieztai. Ir dar viena situacija, kaip as pati- stipruole-galiune ismeciau is vaiku aiskteles rukancia paaugle (be ryksciu, tik zodziu musis buvo).  tongue.gif Visos bobulkos sedejo nusciuve ant suoliuku ir turbut speliojo, ar gausiu i duda, ar ne.  biggrin.gif Na, bet mandagiai, ramiai, kandziai isrukiau ta neisaukleta bezdzionka is vaiku teritorijos.  biggrin.gif

Patikekit, nereikia nei dirzu, nei klyksmu ant vaiko, kad tas nesiterikuotu nei viesose vietose, nei namuose.
Esme ne tame, kur vestis vaika. Esme - tevai, ju nemokejimas valdyti situacijos, nesugebejimas buti autoritetu savo vaikui, tevu aplaidumas, tingejimas, susireiksminimas. Zodziu, visi "komplimentai" tevams.

aš esu tikra, kad mano gyvenime su sūnum dar ne to bus. ir visai ne todėl, kad jis neauklėjamas, ar nemokinamas, aplestas, ar juolab, kad pirmagimis. tiesiog auga žmogus su sava nuomone, principais, interesais,požiūriu. ir ne kartą trenksis žemėn iš savo įsivaizduojamo pasaulio susidūręs su realiu.
tie vaikinai buvo viešoj vietoj ir manau pakankamai suaugę žinot kur kokia kalba tinkama. keiksmai.... jų mano vaikas girdėt gali ir iš suaugusių praeinančių žmonių. negi ir juos turėčiau paauklėt? tokiu atveju, man saugiau pasakyt vaikui, kad eikim iš čia, nes žmonės nemandagūs. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 03, 23:00)
aš esu tikra, kad  mano gyvenime su sūnum dar ne to bus. ir visai ne todėl, kad jis neauklėjamas, ar nemokinamas, aplestas, ar juolab, kad pirmagimis. tiesiog auga žmogus su sava nuomone, principais, interesais,požiūriu. ir ne kartą trenksis žemėn iš savo įsivaizduojamo pasaulio susidūręs su realiu.
tie vaikinai buvo viešoj vietoj ir manau pakankamai suaugę žinot kur kokia kalba tinkama. keiksmai.... jų mano vaikas girdėt gali ir iš suaugusių praeinančių žmonių. negi ir juos turėčiau paauklėt? tokiu atveju, man saugiau pasakyt vaikui, kad eikim iš čia, nes žmonės nemandagūs. blush2.gif

Na 14-16 ypac besikeiikiantis rusiskai , daznai nesupranta ka sako lotuliukas.gif
Bet patikek kai tokie matiugalinasi labai padeda jiems isversti tai ka jie sako lotuliukas.gif

Pvz fraze ;
Na as suprantu jaunuoliai , kad vienas paturejote jo motina per visas angas, o stai anas tavo motina ir kelis kartus , deliojate savo varpa ant ir po , bet kam jums vienas kita dulkinti niekaip nesuprantu . Jauni grazus , o jau mazameciai gejai lotuliukas.gif
Na kadangi as moteriske nesmulki ir nemaza , is veido matosi kad atgal duos laisvai , tai kol kas isgirsdavau tik sory .
Su mergom sunkiau , su jom toks bajeris nepraeitu .
Bet o tu dziundzia plaukuotuoji , vis vien ka nors sugalvosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 03, 22:50)

Ar jums visada ir visur iseina suvaldyt situacijas su mazameciais? Man, prisipazinsiu, ne... Mano vaikas niekad nespardė aplinkinių, nemėtė į juos trupinių, neatraukinėjo persirengimo kabinų užuolaidų... Tačiau ožiai viešoj vietoj buvo užpuolę ir tai, žinoma, erzino aplinkinius. Ar tai, kad mano vaikas moka pykti, kartais demonstruoja blogą nuotaiką, reiškia, kad aš jau neužauginsiu doro žmogaus ir tai yra mano aplaidumas? Aš į savo vaiką žiūriu kaip į asmenybę, kuri taip pat gali turėt savo nuomonę, būt irzli, blogos nuotaikos - juk mes patys, suaugusieji, irgi sau leidžiam ir irzlumą, ir nepasitenkinimą pademonstruot, kodėl vaikas turėtų būt kitoks? Žinoma, kad tuos ožius reikia stengtis valdyt, kontroliuot, bet ar tikrai visada šį vaiko elgesį reikia įvardinti, kaip kenkimą aplinkiniams?
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 09 04, 07:37)
Ar jums visada ir visur iseina suvaldyt situacijas su mazameciais? Man, prisipazinsiu, ne... Mano vaikas niekad nespardė aplinkinių, nemėtė į juos trupinių, neatraukinėjo persirengimo kabinų užuolaidų... Tačiau ožiai viešoj vietoj buvo užpuolę ir tai, žinoma, erzino aplinkinius. Ar tai, kad mano vaikas moka pykti, kartais demonstruoja blogą nuotaiką, reiškia, kad aš jau neužauginsiu doro žmogaus ir tai yra mano aplaidumas? Aš į savo vaiką žiūriu kaip į asmenybę, kuri taip pat gali turėt savo nuomonę, būt irzli, blogos nuotaikos - juk mes patys, suaugusieji, irgi sau leidžiam ir irzlumą, ir nepasitenkinimą pademonstruot, kodėl vaikas turėtų būt kitoks? Žinoma, kad tuos ožius reikia stengtis valdyt, kontroliuot, bet ar tikrai visada šį vaiko elgesį reikia įvardinti, kaip kenkimą aplinkiniams?

Matau, kad diskusija pakrypo man labiau rupima linkme, ne vien apie praeiviu reakcija, o labiau apie tevu ir vaiku elgesi situacijose, kurios uzkliuna praeiviams.
Pritariu Brasai. Mano dukra gera mergaite, aplinkiniams nekenkia, vaiku nemusa, nespardo, smelio dezej su kastuveliais galvu netranko ir pan. Bet kad ir vakar..... Toks ozys uzpuole, kad dar tokio nebuvom sutike. Kepykloj niekaip neissirinko bandeles, tai isrinkau pati. Ir ka, isejom i gatve, atsigule ant saligatvio, galva baloj ir klykia. Siaip ne taip pernesiau per gatve prie musu namo, isterija tesiasi toliau, kol apsivemia. Isbega kaimynas, kuris musu name turi parduotuvele ir klausia, kas atsitiko sitam draugiskam, visada besisypsanciam ir gerai nusiteikusiam vaikui (dar karta patvirtino, kad ne man vienai atrodo, kad ji geruole), ka jam duot, ledu, saldaini. Aisku, nieko nedavem, nes tokiose situacijose niekas nepadeda, tik kantrybe. Siaip ne taip atejom iki buto, ji paskui mane ropojo laiptais ir klyke toliau. Namuose skraide zaislai, batai, kol po kokio pusvalandzio nusiramino, pasieme leles ir eme zaisti. Kai vakare papasakojau mamai, ji jau buvo pasiruosus skambint pazistamai psichologei, kad padetu isspresti sia problema. Bet, mano nuomone, problemos nera. Kaip ir Brasa raso, ir vaikas turi teise buti blogos nuotaikos ar suirzes. Maniskes atveju man atrodo, kad yra tiesiog siek tiek nuvargus, nebemiega pietu miego jau kelias dienas, o be jo dar neistempia iki vakaro. Beje, is praeiviu jokios neigiamos reakcijos nesulaukiau, tik vienas vyras su sypsena pasakojo, kad ir jam su jo trim vaikais taip yra ne karta buve. Vakare, kai grizo tetis, pakalbejom, kas cia vyko, tai dukra sake 'Ele buvo pikta'. Susitarem, kad daugiau nebebus pikta. Ziuresim...
Atsakyti