Įkraunama...
Įkraunama...

Autokėdutės 9-18kg

Saviškiam pirkau kedutę 9-25, bet mes naudojom nešynę iki metukų.

Jūsų atvėju manau pirkčiau 9-18 kg. ir tokia kuri pasisuka ir veidų į priekį ir atgal. Kažkaip man atrodo leliuką iki metukų nepatartina vežioti veidų į priekį g.gif.
Atsakyti
pirkciau 9-18 arba 9-25-36 kurioje pasidaro bent kiek gulima padetis 4u.gif , jos patogesnes mazam vaikui, kuris dar megsta pamiegot masinoj. Pazistami nusipirko 9-25-36 mazdaug septyniu menesiu vaikui, tai kai pamatau ta vaika toj kedutej, man jo gaila pasidaro - aiskiai kedute jam dar per didele ir nepasidaro gulima padetis doh.gif , sedi vargsiukas toj kedej staciu kampu ir miega doh.gif per tevu taupuma vaikas kencia kaip reikiant unsure.gif
Atsakyti
Dekui labai mamytes uz patarimus. 4u.gif

Buvau nulekusi i pora parduotuviu, man isaiskino, kad reikia pirkti 0-18 kg atseit visos kedutes kur nuo 9 kg, realiai tinka tik nuo 1 metu vaikams, nes cia ziurimas vaiko ugis (labai idomiai pasirode, raso, kad nuo kg, o realiai tinkamumas pagal cm, nors kiek cm nenurodyta g.gif , pardavejos pacios paaiskint negalejo normaliai unsure.gif ).
Ir dar tos kur nuo 9 kg maziau pasiguldo, nei tos kur nuo 0, tai kaip ir geriau miegojimui ta kur nuo 0

Pabandziau as pasodint vaikuti i viena kita kedute, nu tos nuo 9 kg tikrai dar
didokos atrodo.

O tos kur 0-18 kg, tai dabar kaip tik, o tai ka reiks ziema daryt? vel nauja pirkti, nes su kombinezonu suspausta man regis bus, nors gal man taip tik atrodo, juk neuzaugs belekiek ji per ta vasara... g.gif (dabar 8 men, 9 kg, 70 cm)

Dar vienas pastebejimas - vienoj parduotuvej sako, kad iki 18 kg = iki 2 metu, interneto parduotuvese raso, kad iki 18 kg = iki 4 metu blink.gif tai cia vel pagal ugi kazkaip skaiciuojasi? biggrin.gif

ir dar vienas klausimukas, kaip su ta keduciu medziaga? apziurejau viena simpatiska kedute chico 0-18 kg, bet tai kad paminkstinimas uzdetas toks sintetinis. Pardaveja sako, cia speciali medziaga reto audimo, kad nekaistu vaikas g.gif - manes neitikino. Turim mes maitinimo kedute su panasiu paminkstinimu "retos" sintetines medziagos, tai po poros panaudojimu gavau nuimti ir pasiuti pati is medvilnines kaldrytes paminkstinima, nes is karto slapia budavo mergyte.

lauksiu jusu komentaru ir patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bambukas* @ 2009 04 26, 00:09)
Ieskom dabar musu vaikui kedutes patiko Britax firmos gal kas turejo tokia? kaip jums tarnavo ar ji saugi?


Kaip tik į šios firmos kėdutes dabar žvalgausi, kol kas atrodo tai vienintelis realus variantas didesniam vaikui pagal svorį (netelpantį nešynėje), bet dar nesėdintį ir negalinti važiuoti važiavimo kryptimi.
tik tokios svorio kategorijos nemačiau, yra nuo 0-18 kg arba nuo 9-36 kg.
Dabar kaip tik akcijos yra babymarket.lt, Kotrynoje irgi nuolaidos, bet pigiau Babymarket net ir su pristatymo mokesčiais, tik čia apžiūrėt nėra kaip.
Atsakyti
rinkomės 9-18.
nes kažkur skaičiau, o ir pratys pritariam tai minčiai, kad vienas daugiafuncinis daigtas yra prastesnis negu turintis mažiau finkcijų.
o sūnaus saugumas ir patogumas kelyje mum yra labai svarbu.

Papildyta:
QUOTE(*Leja* @ 2009 05 22, 12:33)


lauksiu jusu komentaru ir patarimu  4u.gif


o kėdutėj 0-18 yra čiužinukas naujagimiui? ar tokia kėdutė į abi važiavo kryptis tvirtinasi?
Atsakyti
pries renkantis kedute,siulau paskaityti si straipsni:
„Eurostat“ (Europos Sąjungos statistikos agentūra) duomenimis, Lietuva atsidūrė tarp tų ES šalių, kuriose vairuoti pavojingiausia. Pagal statistiką kiekvieną dieną Lietuvoje įvyksta apie dvidešimt eismo įvykių, per kuriuos žūsta du žmonės ir daugiau kaip dvidešimt – sužeidžiama. 2005 metais šalies keliuose per eismo įvykius žuvo 74 vaikai. 2006 metais mirtis pasiglemžė dar 65 vaikus.

Dalį pačių mažiausių keleivių gyvybių tikrai būtų buvę galima išsaugoti, jei automobiliuose būtų buvę vežami taip, kaip tai numato vaikų vežimo taisyklės – automobilinėse saugos kėdutėse.
Vienas didžiausių galvosūkių, kamuojančių bene visus tėvus – kaip pasirūpinti savo mažaisiais, kad šie neįkliūtų į bėdą ir nesusižalotų. Žinoma, kartais sunku sužiūrėti savo mažąjį padaužą. Tačiau kartais mes be jokių išlygų privalome pasirūpinti savo vaikučiais: kelyje jie privalo būti saugūs. Dauguma mūsų tai žino. Tiems, kurie apie tai negirdėjo – kelios citatos iš Lietuvos Respublikos įstatymų.

„Vairuotojas privalo imtis visų būtinų priemonių savo ir keleivių saugumui kelionės metu užtikrinti. Kelių eismo taisyklės numato saugos diržų, šalmų, vaikiškų saugos sėdynių ir kitų saugumo priemonių naudojimo atvejus ir tvarką.“
„Jaunesnius kaip 3metų vaikus leidžiama vežti ant galinės automobilio sėdynės tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse.“

Žinoma, Jūs galite apsimesti, kad šių įstatymų eilučių neskaitėte. Tačiau tuomet „geraširdžiam“ policininkui neliks nieko kita, kaip padėti Jums „prisiminti“ paskiriant baudą. Ji, beje, taip pat numatyta įstatymais.

„Kelių eismo taisyklių pažeidimai užtraukia vairuotojams įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki keturiasdešimties litų.“
Vis dėlto ne baudos dydis yra svarbiausia. Pasistenkime, kad mūsų vaikai keliautų saugiai.

Jūs galite apsisaugoti naudodami saugos diržus. Ar juos segsite – spręsti patiems. Tačiau Jūsų mažylis pats rinktis dar negali. Ar prisiimsite atsakomybę, jei jam atsitiks nelaimė? Ar įsivaizduojate, kokią kaltę jausite žinodami, kad galėjote jam padėti, bet to nepadarėte?
Saugos kėdučių klasifikavimas ir skirstymas pagal vaikučio svorį ir orientacinį amžių:

Kėdutės grupė
Vaikučio svoris kg
Orientacinis vaikučio amžius
0
0-10
0-9 mėn.
0+
0-13
0-12 mėn.
I
9-18
12mėn. - 4 metai
II
15-25
3 - 7 metai
III
22-36
6-12 metai

Kūdikių kėdutės–nešioklės (0 ir 0+ grupės)
Kūdikių kėdutės–nešioklės yra skirtos kūdikiams ir vaikams maždaug iki 12 mėn. amžiaus bei sveriantiems 10–13 kg (pagal ūgį). Šio tipo kėdutės gali būti tvirtinamos tik veidu į sėdynę, t. y. prieš važiavimo kryptį. Jas parduotuvėse galima įsigyti atskirai arba perkant vadinamąją kelioninę sistemą, kurią sudaro vežimėlis, nešiojamasis lopšys ir saugos kėdutė. Dauguma nešioklių yra parduodamos su pagrindu, paliekamu automobilyje. Todėl kėdutės nereikia kiekvieną kartą tvirtinti. Antra svarbi šio tipo kėdutės funkcija – ji labai patogi kaip nešioklė: nešamas iš vienos vietos į kitą kūdikis neprižadinamas. Kėdutės–nešioklės prisegamos trijų ir penkių taškų saugos diržais. Trijų taškų saugos diržais kūdikis prisegamas per pečius ir tarp kojyčių. Penkių taškų saugos diržais – per pečius, klubus ir tarp kojyčių.
I grupės kėdutės
Šio tipo kėdutės gali būti tvirtinamos ir važiavimo kryptimi, ir prieš ją. Šio tipo kėdutės išlaiko didesnį svorį nei įprastos nešioklės. Pritvirtintoje prieš važiavimo kryptį (veidu į sėdynę) puikiai jausis naujagimis ir vaikelis iki 13 kg. Apsuktoje ir pritvirtintoje važiavimo kryptimi saugos kėdutėje galės įsitaisyti jau sunkesnis, iki 18 kg sveriantis vaikas, tai yra nuo 12 mėn. iki ketverių metų amžiaus. Galima nusipirkti ir apsukamą kėdutę, kuri „auga“ kartu su Jūsų vaiku ir gali pavirsti į pasostę. Tokios pasostės išlaiko vaiką iki 36 kg. Visos apsukamos kėdutės gali būti segamos trijų arba penkių taškų saugos diržais.
Kėdutės vaikams nuo 15 iki 36 kg (II ir III grupės)

Šio tipo kėdutėse, kurios skirtos šiek tiek vyresniems vaikams, Jūs neparsivešite naujagimio iš ligoninės. Kol kūdikis mažas, aišku, tinkamiausia Jums bus nešioklė. Tačiau vėliau, kai jis pradeda sverti nuo 15 iki 36 kg, Jums kaip tik ir prireiks šio tipo kėdutės. Ji tvirtinama važiavimo kryptimi ant užpakalinės automobilio sėdynės.Kėdutės gali būti su nugarėle arba be, tik vadinama "pasostė". Pasostės geriausiai tiks gerokai paaugusiems vaikams. Kai Jūsų vaiko pečiai yra aukščiau saugos diržų arba ausytės yra ties kėdutės viršumi – metas persėsti į pasostę. Ji pakelia Jūsų vaiką taip, kad automobilio saugos diržai būtų tinkami ir saugūs jam prisegti. Automobilio saugos diržai turi būti segami per šlaunis – ne pilvą ir per krūtinės vidurį bei petį – ne kaklą.

Naudingi patarimai renkantis kėdutę
Kai lankotės parduotuvėje:
•Atidžiai perskaitykite instrukciją ir įsitikinkite, ar kėdutė tiks Jūsų automobiliui.
•Nusižiūrėję patinkančią, dar parduotuvėje pabandykite į ją pasodinti savo mažylį. Užsekite visus diržus ir pažiūrėkite, ar Jūsų vaikučiui jie nespaudžia, ar jam patogu.
•Nepirkite „išaugimui“ – kiekviena kėdutė skirta konkretaus svorio ir amžiaus vaikams.
•Jei neketinate naudoti nuolat, todėl planuojate kėdutę išimti iš automobilio, kai vaiko nebus šalia (tai nėra labai geras dalykas), įsitikinkite, ar tikrai įmontuoti ir išmontuoti bus paprasta.
•Kai tvirtinate kėdutę:
•Net jei esate auksinių rankų meistras, atidžiai perskaitykite kėdutės instrukciją – juk labai svarbu, kad Jūsų vaikas būtų saugus. Net 63 proc. saugos kėdučių tvirtinamos netinkamai, kai nesivadovaujama taisyklėmis. Jei kėdutę pritvirtinote tinkamai, neskubėkite išmesti instrukcijos, nes gali prireikti ateityje.
•Prieš pirmą kelionę su mažyliu kelis kartus pasipraktikuokite segdami kėdutę automobilyje. Tinkamai pritvirtinta kėdutė negali pajudėti daugiau kaip 2–3cm į bet kurią pusę.
•Kėdutę tvirtinkite kaip įmanoma tvirčiau. Automobilio saugos diržai turi būti maksimaliai įtempti.
•Sureguliuokite kėdutės saugos diržus pagal savo vaiko ūgį.
Kad išvengtumėte nelaimės:
•Niekada netvirtinkite kūdikio kėdutės–nešioklės ant priekinės sėdynės, jeigu automobilyje yra oro pagalvės. Jos gali sunkiai sužaloti ar net užmušti kūdikį.
•Visada naudokite automobilinę kėdutę, tinkančią Jūsų vaikui pagal svorį ir amžių. Taupydami galite prisišaukti nelaimę.
•Nekiškite nieko po kėdutėje sėdinčiu kūdikiu. Jeigu Jūsų vaikui lieka per daug erdvės, pabandykite stipriau įtempti saugos diržus arba naudokite mažesnę kėdutę.
•Nepirkite naudotų saugos kėdučių. Jūs nežinote, ar ji nebuvo patekusi į eismo įvykį ir ar atitinka dabartinius saugumo reikalavimus. Be to, padėvėtos kėdutės saugos diržai jau ne tokie tvirti kaip naujos. Jei žinote, jog buvo patirtas eismo įvykis, kad ir kaip viskas baigėsi, kėdutės naudoti nebegalima.
•Nenaudokite senesnės nei ketveriųmetų automobilinės kėdutės. Ji neatitiks dabartinių saugumo reikalavimų.
•Jeigu ant priekinės sėdynės Jūs vežatės vyresnį vaiką (sėdintį kėdutėje važiavimo kryptimi), atstumkite ją kaip įmanoma toliau nuo priekinio automobilio stiklo
•Įsitikinkite, kad saugos diržai gerai prigludę prie vaiko
•Nepamirškite, ar kelyje vaikas bus saugus, priklauso nuo Jūsų pačių!
•Pasirūpinkite Jūsų vaikučio saugumu !
Jeigu kyltu klausimu,mielai atsakysiu visiems besikreipiantiems.
•Mano e-mail: jvcompact@yahoo.com
Atsakyti
Isigijome kedute!!! thumbup.gif

Stai tokia:

http://www.vaikams.e...is/3/modelis/41

Mergaite labai laiminga vaziavo savo naujame soste biggrin.gif

Tikiuosi gerai naudosis.

Dekui begalinis visoms uz patarimus, labai praverte!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Leja* @ 2009 05 25, 20:00)
Isigijome kedute!!!  thumbup.gif

Stai tokia:

http://www.vaikams.e...is/3/modelis/41

Mergaite labai laiminga vaziavo savo naujame soste  biggrin.gif

Tikiuosi gerai naudosis.

Dekui begalinis visoms uz patarimus, labai praverte!!!  4u.gif


thumbup.gif Saugiu ir maloniu kelionių mažylei
Atsakyti
Pas mus po nesiokles kuri nuo 0 iki 13Kg buvo pirkom autokedute kuri nuo 9Kg iki 36Kg.
Atsakyti
QUOTE(Violetuke @ 2009 06 08, 14:38)
Pas mus po nesiokles kuri nuo 0 iki 13Kg buvo pirkom autokedute kuri nuo 9Kg iki 36Kg.

gal kas tiksliai zinote ar mazyli galima vezti automobilio priekyje salia vairuotojo? 4u.gif bukit derutes atrasykit kuo greiciau
Atsakyti
QUOTE(akvile0000 @ 2009 06 18, 20:59)
gal kas tiksliai zinote ar mazyli galima vezti automobilio priekyje salia vairuotojo?  4u.gif  bukit derutes atrasykit kuo greiciau



Tikrai galima. Tik su viena sąlyga: neturi būti oro pagalvės!
Atsakyti
Sveikos mamytes! smile.gif Ieskau savo vaikui autokedutes, kuri butu ne tik saugi, bet ir patogi mieguj. Kolkas apsistojome ties Chicco Key-1, bet man atrodo, kad mieguj sita kedute nelabai patogi vaikui. Ar visos kedutes 9-18kg turi panasia miegama padeti? Gal yra kazkokia tai kedute patogesne mieguj, bet ir saugi?
Atsakyti