nepamenu, bet atrodo sitoje temoje buvome kalbeje apie aviena. tad klausiau daktares, man atrase, jog aviena yra per riebi mesa vaikiukams, bet eriuko mesyte tinkama.
Sveikos, mamytes
. Mano maziui 6.5men, pries savaite pradejom valgyt mesyte. Pradejau nuo jautienos, nes turi daugiau gelezies, kadangi maziaus paakiai melsvi, tai manau, kad hemoglobinas ne per didziausias. Uzsaldziau nedideliais gabaliukais, atsildau, supjaustau smulkiai ir tada isverdu per 20min kartu su darzovem, paskui viska sutrinu blenderiu - ir tiekiu i stala
.
Beje, del Vingro knygos - pasiskaityt gal ir nieko, bet vadovautis ja nepatarciau - visokiu veju ten prirasyta - ir mieliu pastos duoti, ir kose su pienu virti - man atrodo, kad ten "senoviniai" patarimai su naujom rekomendacijom sumaisyti, ir kokia tai maisalyne gaunasi
. Geriau zurnaluose pasieskoti, jei kas neaisku.
Sekmes visoms

Beje, del Vingro knygos - pasiskaityt gal ir nieko, bet vadovautis ja nepatarciau - visokiu veju ten prirasyta - ir mieliu pastos duoti, ir kose su pienu virti - man atrodo, kad ten "senoviniai" patarimai su naujom rekomendacijom sumaisyti, ir kokia tai maisalyne gaunasi

Sekmes visoms

Aš pradėjau nuo triušienos, daviau ir veršienos, kalakutienos, liesos kiaulienos (kaip tikrai lietuviukei, jai labai tinka), jautienos, kažkaip labai pamėgo kiaulių liežuviukus. Rašo, kad juose daugiau geležies, nei jaučių.
QUOTE(laukinukė @ 2007 07 13, 15:15)
Aš pradėjau nuo triušienos, daviau ir veršienos, kalakutienos, liesos kiaulienos (kaip tikrai lietuviukei, jai labai tinka), jautienos, kažkaip labai pamėgo kiaulių liežuviukus. Rašo, kad juose daugiau geležies, nei jaučių.
o kazin ar tiktu vistienos krutinele

QUOTE(rona @ 2007 07 13, 15:55)
Vištienos mes dar neragavom, nes būtent ši mėsytė, jeigu ne iš kaimo višta, man atrodo pati "netikriausia" - juk tą broilerį per keliolika dienų užaugina

QUOTE(rona @ 2007 07 13, 15:55)
ji nevertinga mesa...
mes valgom versiena, po to pabandysiu duoti jautiena, triusiena, kalakutiena. Versiena maniskiui labai patik

o del liezuviu tai pirma kart girdziu, kad vaikams duodami

QUOTE(Nerytė @ 2007 07 13, 17:07)
o del liezuviu tai pirma kart girdziu, kad vaikams duodami

Aš tai dar ir neturėdama mažiukės girdėdavau, kad mažyliams ir iki metukų duoda liežuvį dėl geležies. Maniškė valgo gal nuo kokių 9 mėn. Jokių negerumų nepastebėjau

QUOTE(laukinukė @ 2007 07 13, 17:14)
Aš tai dar ir neturėdama mažiukės girdėdavau, kad mažyliams ir iki metukų duoda liežuvį dėl geležies. Maniškė valgo gal nuo kokių 9 mėn. Jokių negerumų nepastebėjau 

aciu uz ats, ateity ir as tada duosiu...