QUOTE(Sansara @ 2008 08 29, 20:32)
tiesa pasakius, nezavi mane tokie Nikono sprendimai, kaip ideti tokius dalykus kaip video, nuotrauku redagavimas fotike, veido atpazinimo sistemos..... nesakau, kad muilinese naudojamos vien blogos technologijos, bet a) man to nereik, bet uz tai tureciau sumoket, b ) dideja gedimu rizika su kiekviena papildoma technologija, c) tai sveria kazkiek fiziskai, d) man nesolidu kazkaip...
O mane žavi. Nuvalė nikon'o inžinieriai visiems nosį. Video režimas, nesudėtingas išradimas. Tiesiog reikėjo sulaužyti stereotipą, kad SLR - veidrodis ir užuolaida

Kažkada Bressonas rašė, kad neduok die sulaukti tos dienos, kai gamintojai pradės piešti horizontalias ir vertikalias linijas vaizdo ieškikliuose

Fotografija nuėjo kiek toliau, negu jis tikėjosi. Sužinotų, karste apsiverstų. Beja video režimas, ne muilinių technologija. Tai visiškai atskira pramonės šaka. Kas liečia nikon, tai, kaip žinai, DSLR matrica yra keletą kartų didesnė už bet kurios muilinės ar mėgėjiškos video kameros matricą. Galima nuspėti kokybės skirtumą. Pažiūrėk filmuką, kurį įdėjau.
a) D90 kaina liko tokia pat, kaip D80 pristatymo metu;
b ) taip, bet daugelis naujų funkcijų yra realizuotos tik firware dėka; be to, daugelis D90 komponentų jau patikrinta D80/D300 ir kituose aparatuose;
c) čia subjektyvu. D700 sveria dar daugiau
d) nuotraukų kokybei tai įtakos neturi
Be viso to, manau, verta pasakyti, kad canon'as ir kiti gamintojai labai greitai atsakys tuo pačiu. O nikon'o inžinierius ir strategiją gerbiu už tai, kad suranda kažką naujo, o ne tiesiog į naują bodį įkiša naują 15 megapixelių matricą
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso